Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Milyen agy van hátul? Lehet a racsni kopott! Nekem is volt ilyen gondom Mavic kerékel anno!

MrBal

MrBal

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
valami kattog (idonkent) a bringamon, amikor elkezdek tekerni, es utana elhallgat, azthittem a monoblock, kicsereltem, es meg mindig kattog. Pff
Szoval a hatso agy lesz szerintem,(a golyok a helyukon vannak) mi a banat tud benne kattogni? es vajon hogyan orvosoljam?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

A fõoldalon a BIG.NINE cikk után,a hozzászolásokban,stellaz által idézett cikk a BB30-as rendszerröl,a Pressfit-re is igaz lehet?

Yasectõl idéztem

Innen, és a press fitrõl is van itt bejegyzés

http://forum.bikemag...03/index26.html

(2010-04-05 bejegyzések, ha nem vinne oda link, illetve csak akkor visz oda, ha kijelentkezel, nekem legalábbis úgy volt)

CSEKONICS

CSEKONICS

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 hozzászólás

nem. a BB30 a Cannondale "talalmanya", ok a tengely atmerojet tartjak fontosnak, de van 30mm-s menetes es preselt csapagy is.

a Press Fit altalaban a Shimano szabvanyra utal, ami ugyanakkora tengelyatmero mint a normal Hollowtech2 [asszem 24mm]

A fõoldalon a BIG.NINE cikk után,a hozzászolásokban,stellaz által idézett cikk a BB30-as rendszerröl,a Pressfit-re is igaz lehet?
Akár azt gondolod,hogy képes vagy valamire,akár azt,hogy nem,mindenképp igazad van!

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Na akkor megrendelem gyorsan, mielõtt ez is kifogy. :) Köszönöm szépen a segítségeteket!

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Nem, 180cm vagyok és 18"-os a mûszerem. :)

Én 178 vagyok és 170-est használok a montin, ezen itt balra meg 165-öst.
Failure is always an option.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Nem, 180cm vagyok és 18"-os a mûszerem. :)

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Akkor azt mondjátok merjem kipróbálni? :)

Persze, ha nem 2 méteres nyakigláb vagy, aki ráadásul izombol teker és utál pörgetni :)

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Akkor azt mondjátok merjem kipróbálni? :)

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Na hogy rúgja meg a ló, ma akartam végre megrendelni az SLX hajtómûvemet a németektõl.
Tegnap még volt készleten, ma meg már discontinued. :D

175mm-es hajtókarral akartam venni, de az elfogyott. 170mm-es még van.
Ha 170mm-essel veszem, az miben lesz más? Szerintetek gáz ha olyat veszek és nem 175-öst?

Hogy kinek milyen hajtókarhossz jó, leginkább a magasságtól (pontosabban a láb hosszától) függ, de a tekerési stílustól is.
A rövidebbnek elõnye, hogy könnyebb vele pörgetni és ugyanolyan középcsapágy magasságnál késõbb vered oda egy sziklához a pedált. Hosszabbnál az a jó, hogy ugyanolyan áttételt a nagyobb erõkar miatt könnyebb hajtani.
Amíg nem próbálod ki nem fogod megtudni melyik a jobb neked, de lehet hogy nem is fogod érezni a különbséget... :)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Na hogy rúgja meg a ló, ma akartam végre megrendelni az SLX hajtómûvemet a németektõl.

Ha 170mm-essel veszem, az miben lesz más? Szerintetek gáz ha olyat veszek és nem 175-öst?

Most hogy így rákérdezel, szerintem GÁZ. :D
Kisebb lesz az erõkarod 2,9%-kal.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Sziasztok!

A BB30 rendszer ugyan az mint a PressFit ?? A BB30 rendszer leírását megtaláltam,de a Pressfit-et nem.

nem. a BB30 a Cannondale "talalmanya", ok a tengely atmerojet tartjak fontosnak, de van 30mm-s menetes es preselt csapagy is.

a Press Fit altalaban a Shimano szabvanyra utal, ami ugyanakkora tengelyatmero mint a normal Hollowtech2 [asszem 24mm]
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
A 11-28 -as sorom helyett ugye gond nélkül használhatok 13-21-est, és az elsõ váltónál is mûködik a 22-38-as tányér kiosztás?

CSEKONICS

CSEKONICS

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 hozzászólás
Sziasztok!

A BB30 rendszer ugyan az mint a PressFit ?? A BB30 rendszer leírását megtaláltam,de a Pressfit-et nem.
Akár azt gondolod,hogy képes vagy valamire,akár azt,hogy nem,mindenképp igazad van!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A Q-faktor nem gond, a térdeim szeretik a "terpeszben" tekerést, de ha a láncvonal kaksi, akkor marad a Sram Apex megvétele, annál olcsóbb 180as compact tálas oúti hajtókart nem találtam.

Most nézem, hogy a shimano nem gyárt az alacsonyabb kategóriában 180as kart, nagy szívás ez neked.

A sebesség mindent megold.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Szar lesz a láncvonal és a q-faktor is túl nagy lesz.
Azért nem teszik beljebb, mert vannak olyan vázak, ahol már nem férne el. Montinál is ugyanez a gond.

A Q-faktor nem gond, a térdeim szeretik a "terpeszben" tekerést, de ha a láncvonal kaksi, akkor marad a Sram Apex megvétele, annál olcsóbb 180as compact tálas oúti hajtókart nem találtam.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

180as kart cx gépre, mivel idén az az egyetlen gépem. 180as XT-m van otthon, azt is ki tudom hozatni a CX géppel együtt (ide a messzi Svájcba), annak tuti nem esik le a bal karja. Truvativ/Sram Apex lenne még jó áron 180as hosszban, csak kicsit tartok a lehulló bal kartól...
Monti kar esetén a pl. 30as kicsi és 44es középtál lenne a befutó, de ha szar a láncvonal, inkább nem kísérletezek. A vicc az, hogy a gyári 2tálas oúti karral is eléggé keresztbe áll a lánc, nem értem miért nem rakják bentebb a tálakat mikor van még 1 km hely a láncvilla és a fogak között...

Szar lesz a láncvonal és a q-faktor is túl nagy lesz.
Azért nem teszik beljebb, mert vannak olyan vázak, ahol már nem férne el. Montinál is ugyanez a gond.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Mit szeretnél? Monti egy tányér outi karral?

180as kart cx gépre, mivel idén az az egyetlen gépem. 180as XT-m van otthon, azt is ki tudom hozatni a CX géppel együtt (ide a messzi Svájcba), annak tuti nem esik le a bal karja. Truvativ/Sram Apex lenne még jó áron 180as hosszban, csak kicsit tartok a lehulló bal kartól...
Monti kar esetén a pl. 30as kicsi és 44es középtál lenne a befutó, de ha szar a láncvonal, inkább nem kísérletezek. A vicc az, hogy a gyári 2tálas oúti karral is eléggé keresztbe áll a lánc, nem értem miért nem rakják bentebb a tálakat mikor van még 1 km hely a láncvilla és a fogak között...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Az országúti karok nagytányérja láncvonal szempontjából kintebb v. bentebb van mint a montis karok középtányérja? Mekkora az eltérés?
(Most csak integrált karok érdekelnek, régi 3részes és egyéb dolgok nem.)

Mit szeretnél? Monti egy tányér outi karral?