Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

NorbZ

NorbZ

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Üdv!
Tudtok mondani olcsó, megbízhaató helyet budapesten, ahol perselyeznek hajtókart?

Üdv!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Sziasztok!
Szerelõnél voltam bicajjal, aztán kiderült, hogy eléggé el van kopva 3-4 fogaskerék a fogaskoszorúmon, meg a lánc is ki van nyúlva. Most vettem egy új, ugyan olyan fogaskoszorút (8-as) mint ami most van és most kellene egy frankó lánc. A SHIMANO HG-91-rõl mi a véleményetek? Esetleg valami másikat tudtok ajánlani? SRAM-Shimano láncok, fogaskoszorúk kompatibilisek egymással?

Mondjuk HG50 fele annyiért.
Igen.

Wolfman8

Wolfman8

vendég

• fórumtag
  • 121 hozzászólás
Sziasztok!
Szerelõnél voltam bicajjal, aztán kiderült, hogy eléggé el van kopva 3-4 fogaskerék a fogaskoszorúmon, meg a lánc is ki van nyúlva. Most vettem egy új, ugyan olyan fogaskoszorút (8-as) mint ami most van és most kellene egy frankó lánc. A SHIMANO HG-91-rõl mi a véleményetek? Esetleg valami másikat tudtok ajánlani? SRAM-Shimano láncok, fogaskoszorúk kompatibilisek egymással?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

az elmult egy honapban legalabb 15szor volt errol szo.

ha valaki megegyszer beirja ilyen jellegu kerdeset visszaolvasas nelkul egy honap kitiltasban reszesul.

:) helyes
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
az elmult egy honapban legalabb 15szor volt errol szo.

ha valaki megegyszer beirja ilyen jellegu kerdeset visszaolvasas nelkul egy honap kitiltasban reszesul.

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás

A probléma az lenne hogy amikor tekerek vmi kattog a monoblokknál.
Az akkor vehetõ észre ha könnyen tekerek és nem erõlködök.
A bringában kb 20km van ha hátra fele tekerem akkor a jelenség nincs.
Mozogni nem mozog a monoblokk.

sajnos a gyarban epp kifogytak a zsirbol amikor hajtomuvet raktak fel. ha nem kotyog, nem erdemes vele foglalkozni.

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 hozzászólás
Sziasztok szakik lenne egy kérdésem hátha ti tudtok segíteni.
Vettem egy vadi új kross level A2 bringát.
A probléma az lenne hogy amikor tekerek vmi kattog a monoblokknál.
Az akkor vehetõ észre ha könnyen tekerek és nem erõlködök.
A bringában kb 20km van ha hátra fele tekerem akkor a jelenség nincs.
Mozogni nem mozog a monoblokk.
Segítségeteket köszönöm

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

hu nekem ezzel mennyi bajom volt.velem is elõ fordult, apámnak a szobakeróval.családi örökség.

van egy olyan megoldás hogy újrafúrják és menetelik a hajtókart és ebbe tesznek egy rugó szerû izét aminek a külsõ része illik az újrafúrt menetbe a belsõ pedig a pedál menetével kompatibilis.ha jól tudom ez valami speckó perselyezés

Heli-Coil
Nem tudom létezik-e a pedálnak megfelelõ menettel. Amúgy nagyon jó technológia.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Ezt nevezik menet javításnak.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
hu nekem ezzel mennyi bajom volt.velem is elõ fordult, apámnak a szobakeróval.családi örökség.

van egy olyan megoldás hogy újrafúrják és menetelik a hajtókart és ebbe tesznek egy rugó szerû izét aminek a külsõ része illik az újrafúrt menetbe a belsõ pedig a pedál menetével kompatibilis.ha jól tudom ez valami speckó perselyezés

NorbZ

NorbZ

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

hajtómûcsere 90% de itt-ott foglalkoznak perselyezéssel, vagy új menet vágással, sétálj be a luongo-ba szerintem, hátha a gagyenkov tud okosat mondani.
gyanítom nem volt belehúzva rendesen, és kitekeredett, te meg tapostad tovább ami elnyalta a menetet.

Üdv!

Az király... Köszi szépen a választ ! Igen, ez volt a baj, hogy tapostam, és csak a végén vettem észre... :-@

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Üdv!

Frissen vett használt bringámba beletekertem a pedálokat. Mentem vele kb. 30-35 km-et, nézem csálén jár a jobb oldali pedál. Kitekerem a hajtómûbõl, erre le is daráltam a menetet benne...Nem is tudom normálisan visszatekerni, mert csálén jár megint. Ilyenkor mi a teendõ ? Tud valaki valami jó szakembert Budapesten ilyen problémára? A pedál menetével nem történt semmi. Hajtómûcsere? :-S

Üdv!

hajtómûcsere 90% de itt-ott foglalkoznak perselyezéssel, vagy új menet vágással, sétálj be a luongo-ba szerintem, hátha a gagyenkov tud okosat mondani.
gyanítom nem volt belehúzva rendesen, és kitekeredett, te meg tapostad tovább ami elnyalta a menetet.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

NorbZ

NorbZ

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Üdv!

Frissen vett használt bringámba beletekertem a pedálokat. Mentem vele kb. 30-35 km-et, nézem csálén jár a jobb oldali pedál. Kitekerem a hajtómûbõl, erre le is daráltam a menetet benne...Nem is tudom normálisan visszatekerni, mert csálén jár megint. Ilyenkor mi a teendõ ? Tud valaki valami jó szakembert Budapesten ilyen problémára? A pedál menetével nem történt semmi. Hajtómûcsere? :-S

Üdv!

Arpi_

Arpi_

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás
A Csepel Teta (fixikerekpar.hu / Hajtás/lánc / Csepel Teta Hajtótárcsa 46T) lánctányérokkal van tapasztalata valakinek? Jelenleg egy Sugino-t használok aminek igazából semmi baja, csak most esedékes lánc ill. racsni csere okán kacérkodom, a nagyobb áttétellel.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Tud valaki olyan táblázatot a neten ahol megtalálható a négyszöges monoblokkok tengelyének asszimmetriája az összes méretben? Arra gondolok, hogy milyen hosszú a tengely jobb és bal oldala különbözõ tengelyhosszok esetén. Sheldon-nál van egy táblázat, de az pont nem a gyakori méreteket mutatja be.

A sebesség mindent megold.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
arra probalt utalni a kollega hogy mar eleg sok mindenkinek a hocipoje tele van ezzel a temaval (ami megjegyzem heti rendszeresseggel van aprolekosan kitargyalva). szerintem amit lehetett mar el lett mondva pro es kontra, ha tovabbra is kattog/recseg/akarmi arrol

nem

akarunk

tudni.

minden az erre a hozzaszolasra erkezo reakciot torolni fogok.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

egyébként mûködik a bringa? akkor?
most már nemegyszer írtad le, hogy mennyire gyorsan mész a hegyekben. gondolom akkor a lánc is zörög. sõt a váltókar is kattanik ha váltasz. sõt az elsõ váltó puffan ha lerakod kistányérra. sõt a teleszkóp sziszeg, ha marzo akkor szörcsög.
sosem fogom megérteni hogy egy alapvetõen mechanikus szerkezetnek miért baj ha van egy kis hangja.

dehogy ne csak szemétkedjek.
leírták már többen is a megoldást. mindent szedjél szét és tisztítsd meg és adjál neki kenõanyagot.
a lockring menetét is és a kazettát is. ne egy kilót, de ha azt akarod h halk legyen akkor kenés kell a bicikklinek:confused:

Nem a gyorsaságról van szó, csak célozni szerettem volna rá, hogy nem úgy megyek mint egy nyugdíjas. Mindent rendszeresen tisztítok, kenek, túlzásba is viszem. (Eredetileg is tettem a lockring menetébe kenõanyagot csak a kazetta alá nem, mert errõl még nem hallottam.) Szeretem az üzemszerû hangokat a zörgéssel együtt, azt is elviselem ha valami eltörik extrém használat miatt. Ez nem kényeskedés, hiába gondolod annak, a "kis hangtól" a Te hajad is az égnek állna. Nyilván, ha annyira profi lennék mint Te, nem kérdeznék és már rég megoldottam volna magam.. Köszönöm a tanácsod, ha szükségesnek látom szétszedem, megoldom.

muszáj zsírozni, muszáj megtépni, amennyire lehet!!!!!!

Thx, akkor nem kímélem.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

húztam még a lockringen, ha nem is téptem meg, de jó szívvel nem húznék rajta tovább. A pattogás tovább csökkent, most már csak nagyon erõs dombnak tekerés közben hallatszik. Húzzam meg mégerõsebben, nem fogok ezzel átani? A kazetta alá csak akkor zsíroznék, ha nagyon muszáj, az is szedi a koszt.

muszáj zsírozni, muszáj megtépni, amennyire lehet!!!!!!

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
egyébként mûködik a bringa? akkor?
most már nemegyszer írtad le, hogy mennyire gyorsan mész a hegyekben. gondolom akkor a lánc is zörög. sõt a váltókar is kattanik ha váltasz. sõt az elsõ váltó puffan ha lerakod kistányérra. sõt a teleszkóp sziszeg, ha marzo akkor szörcsög.
sosem fogom megérteni hogy egy alapvetõen mechanikus szerkezetnek miért baj ha van egy kis hangja.

dehogy ne csak szemétkedjek.
leírták már többen is a megoldást. mindent szedjél szét és tisztítsd meg és adjál neki kenõanyagot.
a lockring menetét is és a kazettát is. ne egy kilót, de ha azt akarod h halk legyen akkor kenés kell a bicikklinek:confused:

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Húztam még a lockringen, ha nem is téptem meg, de jó szívvel nem húznék rajta tovább. A pattogás tovább csökkent, most már csak nagyon erõs dombnak tekerés közben hallatszik. Húzzam meg mégerõsebben, nem fogok ezzel átani? A kazetta alá csak akkor zsíroznék, ha nagyon muszáj, az is szedi a koszt.