Szóval minek a függvénye hogy könnyebben tekerjek? Kinek mi a tapasztalat?
Valóban nehéz 50-bõl összehozni értelmes bringát, de az XT kategória és a 10 ezer forintos lánc városba a másik nagyon erõs véglet. Ilyen cuccokat más körülményekhez, igénybevételre használnak, a városi közelekedés 20-30-as tempóval nem az a kategória. Azért nem javaslom a drágábbat, mert számottevõ különbséget nem éreznél, azt sem feltétlenül a könnyebben tekerés javára. (A kockázatról, hogy ellopják, nem is beszélve - számomra inkább ezen lenne a hangsúly.)
Hajtásból
FSA Alpha Power Drive van gyárilag a bringámon, 4000+ km-en egyáltalán nem hímestojás módjára bántam vele (ha gondolod lefényképezem) és még mindig tökéletesen forog, a tányérok is rendben vannak. Kell ennél több?
Fogsorban használd el ami van és utána is felesleges Deore a szintnél drágább. 11-34 helyett, hacsak nem mész fal meredek emelkedõkön, 11-32-vel vagy 11-28-al jobban jársz, több fokozatod lesz.
Láncból SRAM PC971 (5500 Ft) fölé nem mennék, városba ez is luxus a négyzeten. Ha tényleg annyira keményen odalépsz, ahogy írod, akkor vegyél ilyet, nem feltételezem, hogy elszakítanád.
Nem feltétlen ide tartozik: OFF.
Két évig nyúztam Alex ACE-18 felniket (100kg-al kezdtem) és csak nagyon kicsi 8-asok mentek bele terepen, pedig nem nagy durranás ez a felni. Mavic 117, 317 gondolom még jobbak. Városi célnak bõven megfelelnek. A hosszú lépcsõzés nem tesz jót, a padkára fel-le nem gond, ha felfele felemeled az elejét.
Váltóból deore bõven elég, de ha gyengébb van és jól mûködik, az sem cserélném ki.
A könnyebb tekeréshez erõnlét és edzettség kell. Ha felraksz slick gumikat, pl. Maxxis Xenith 1.5, javít a helyzeten, ilyenem is van, kiváló sprint gumi.
ON.