Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
http://forum.bikemag...-rezgesek-4877/

itt olvasgass.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Lenne egy problémám, valszeg a monoblokk adja a zajt, ha erõsebben rátekerek recseg, elég zavaró hangja van, nem rég cseréltem le a vázam, (kb. augusztus végén) akkor ki lett tisztítva, meg kapott kenõanyagot. Ha esetleg tudna valaki valamit ajánlani mit tegyek vele megköszönném!

A szokásos válasz: egyáltalán nem biztos, hogy a monoblokk.

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Lenne egy problémám, valszeg a monoblokk adja a zajt, ha erõsebben rátekerek recseg, elég zavaró hangja van, nem rég cseréltem le a vázam, (kb. augusztus végén) akkor ki lett tisztítva, meg kapott kenõanyagot. Ha esetleg tudna valaki valamit ajánlani mit tegyek vele megköszönném!

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Például nem takarították ki a vázat miután kimetszették a középcsapágy menetét.
Ha zárt középcsapágyad van, akkor nem fog gondot okozni.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

parej

parej

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Sziasztok!

Létezik, h a bringa alján a középcsapágy alatti kis vízleeresztö lukban aluminium reszelék van?? Próbáltam kiszedni, de nem sikerült. :( Ha mégis vmiféle fémforgács, akkor az hogyan került oda, és ez mire utalhat? A bringa majdnem új, 2000 km-t mentem vele eddig.

Köszönöm, parej
now I lay me down to sleep
pray the lord my soul to keep

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

A gyorskötegelõn én is filóztam, de egyenlõre nincs jobb ötletem. Annyi, hogy a két alsó helyére is teszek olyan szélesebbet, meg rendszeres idõközönként majd cserélgetem, aztán csak nem lesz baj belõle- egyszerre biztosan nem szakad el mindkettõ. :)

Azért nem akartam elsõre lentebb engedni, mert akkor a kis tányérhoz képest már annyira lent lenne, hogy alig feszítene rajta valamit. Most a középsõn lévõ láncot kb. vízszintesben tartja. Mozgástere meg van annyi, hogy nem áll benne keresztben a lánc egyik fokozatban sem, jól le tudja követni a 3 tányér közötti távolságot. Esetleg 1-1,5 centit lehetne még lentebb engedni rajta, csak ahhoz vmi más felfogatási megoldás kellene.

Hétvégén elviszem vmi hosszabb útra, aztán szénné tesztelem. :)

gyorskötelegõvel óvatosan, nekem a sárvédõm volt középen gyorskötegelõvel megfogva. Nem a legvastagabbal, de nem is túl vékonnyal. Nagyobb csattanásnál rendszeresen elszakadt még a dupla is, de volt, hogy kicsit oldalról volt megfogatva kísérletképpen, és úgy a 4-es köteg is leszakadt egyszerre.

Mondjuk a láncnak nincs akkora tömege, de a sárvédõ meg ugye a 2 végén fel volt fogatva, szóval ott sem a teljes súlyt kapta, hanem csak a töredékét, de ha a láncnál leszakad, akkor abból csúnya perec, meg pár törtött bringa alaktrész lehet.

kgabus

kgabus

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás

Nincs túl közel a láncvillához? Ha kicsit nagyobb karon lengene talán még egy fokkal jobb lenne. Én két darab olyan láncszemet tennék egymás mellé "OO" ilyen formában ugyanúgy felül 2 gyorskötözõvel a láncvillára, alul 2 gyk-val a gumicsõre és középen talán össze se kell fogatni így elfordulhat ha kicsit keresztbe áll a lánc, bár a csõ átmérõje miatt úgyis elfér, csak így talán a súrlódás csökkene.
Amúgy a gyorskötegelõt én kiváltanám valamivel, mert az szeret elfáradni, elöregedni uv hatására (fõleg az ilyen vékonyak) és akkor elszakadhatnak. Aztán akkor feltekeri a hátsó váltót. De ha nincs más jó megoldás akkor legalább valami aránylag vastag jó masszív kötegelõt tennék, ami legalább 4-5mm széles.

A gyorskötegelõn én is filóztam, de egyenlõre nincs jobb ötletem. Annyi, hogy a két alsó helyére is teszek olyan szélesebbet, meg rendszeres idõközönként majd cserélgetem, aztán csak nem lesz baj belõle- egyszerre biztosan nem szakad el mindkettõ. :)

Azért nem akartam elsõre lentebb engedni, mert akkor a kis tányérhoz képest már annyira lent lenne, hogy alig feszítene rajta valamit. Most a középsõn lévõ láncot kb. vízszintesben tartja. Mozgástere meg van annyi, hogy nem áll benne keresztben a lánc egyik fokozatban sem, jól le tudja követni a 3 tányér közötti távolságot. Esetleg 1-1,5 centit lehetne még lentebb engedni rajta, csak ahhoz vmi más felfogatási megoldás kellene.

Hétvégén elviszem vmi hosszabb útra, aztán szénné tesztelem. :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

kicsit turtam a netet es meglett. en erre gondoltam:

http://bikemagic.com...658-625x468.jpg

Specialized Dangler. Ha ez az amirol te beszelsz akkor nem szoltam :)

Erre gondoltam. Bionicon c/guide láncterelõ teszt

A sebesség mindent megold.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
kicsit turtam a netet es meglett. en erre gondoltam:

Feltöltött kép

Specialized Dangler. Ha ez az amirol te beszelsz akkor nem szoltam :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

nem a specializednek van ilyesmije? az nyilvan kicsit dizajnosabb, meg asszem abban van egy valtogorgo, de nagyreszt gumi hogy tudja kovetni a lanc vonalat

Bionicon, még tesztelték is tavasszal.

A sebesség mindent megold.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem a specializednek van ilyesmije? az nyilvan kicsit dizajnosabb, meg asszem abban van egy valtogorgo, de nagyreszt gumi hogy tudja kovetni a lanc vonalat

RAUH-Welt
B E G R I F F

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Ilyen lett:
Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül
33 gramm a súlya és 376 Ft-ba került.
Na, önajnározás vége :), megyek aludni, jó éjszakát!

Nincs túl közel a láncvillához? Ha kicsit nagyobb karon lengene talán még egy fokkal jobb lenne. Én két darab olyan láncszemet tennék egymás mellé "OO" ilyen formában ugyanúgy felül 2 gyorskötözõvel a láncvillára, alul 2 gyk-val a gumicsõre és középen talán össze se kell fogatni így elfordulhat ha kicsit keresztbe áll a lánc, bár a csõ átmérõje miatt úgyis elfér, csak így talán a súrlódás csökkene.
Amúgy a gyorskötegelõt én kiváltanám valamivel, mert az szeret elfáradni, elöregedni uv hatására (fõleg az ilyen vékonyak) és akkor elszakadhatnak. Aztán akkor feltekeri a hátsó váltót. De ha nincs más jó megoldás akkor legalább valami aránylag vastag jó masszív kötegelõt tennék, ami legalább 4-5mm széles.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

kgabus

kgabus

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás

Szerintem akármilyen locsolócsõ darab megteszi, ami jó gumis, meg alulemez (5-6mm vastag) reszelõ, fûrész, fúrógép aztán megoldható. Nem lesz szép, viszont annál rondább. :)

Ilyen lett:

33 gramm a súlya és 376 Ft-ba került. :D Le lehetne faragni 20 gramm körülre egy keménymûanyag láncszemmel, de az elsõdleges szempont a stabilitás volt- meg egy 13,5 kg-os AM gép esetében (nekem legalábbis) már tökmindegy, hogy 13 grammal könnyebb, vagy nehezebb.

El is vittem a masinát egy körre és eddig nagyon elégedett vagyok magammal. A váltásra nincs hatása, hangja csak egy nagyon minimális van, a dolgát pedig rendesen végzi. Lementem 500 m-es körzetben minden lépcsõn 3-szor és meg sem nyikkant. Csak az átdobóhoz néha hozzáérõ lánc hangját hallottam elvétve, de azzal már nemigen lehet mit csinálni. Ha mégis van ötlet, örömmel várom- de lehet én vagyok túl kényes. Mindenesetre a lefelék élvezhetõségéhez rengeteget adott hozzá, majdnem olyan volt, mintha egy új bringán ülnék.

Na, önajnározás vége :), megyek aludni, jó éjszakát!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Vázcsere:)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Dr Drake Ramorey

Dr Drake Ramorey

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás
az e.valto bowden nem laza, a vegallas tokig kitekerve, es nem megy fol a legnagyobb lanckerekre.
mivel naiv voltam, es nem mertem meg a tengelyhosszt beszereles elott, ezert arra gyanakszom, hogy rosszat kuldtek. akkor viszont ezzel egyutt kell majd elnem, mivel ennyi ido utan mar nem reklamalhatok. mivel ez a varosi rohangalos /kocsmabajaros :)/ bicom, igy nagyon nem zavaro, csak hat megis csak ki lett fizetve mindharom lanckerek :). rossz tengelyhossz eseten van orvossag?

u.i.: koszonom a segitsegeket

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás
Szerintem akármilyen locsolócsõ darab megteszi, ami jó gumis, meg alulemez (5-6mm vastag) reszelõ, fûrész, fúrógép aztán megoldható. Nem lesz szép, viszont annál rondább. :)
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

kgabus

kgabus

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás

Jah igen a bioniconosra gondoltam, bocsi kimaradt a bikemagos link.

Amúgy az olyan egyszerû, hogy az elvet kb semeddig se tart lemásolni.

Köszi. :) Igen, tényleg egyszerû, tegnap voltam is a Praktikerben szétnézni, hogy mit lehetne felhasználni hozzá. Ha kész lesz, feldobok egy képet róla.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

sziasztok!

nemreg vettem a bicomhoz uj monoblokkot es elso lanckereket. netrol rendeltem mindent. mikor osszeszereltem kiderult, hogy az elso valto nem tudja feldobni a lancot a legnagyobb lanckerekre. a lanckerekhez eloirt tengelyhosszusagu monoblokkot vettem es megsem jo.
mi lehet a gond, az elso valtok szabvanyosak nem?

Shimano BB-UN26 68/122.5
Shimano Tourney FC-M131 LV 22-34-42
E. valto Shimano 200GS

Mit értesz szabványos alatt? Elég sokféle van....
A 200GS, ahogy mások is írták 48-as nagytányérhoz van tervezve nem 42-eshez, ezért nehezebb beállítani hozzá és esetleg nem is lesz tökéletes, de azért mûködnie kell. A 47,5-ös láncvonal elvileg stimmel.
Hozzáállítottad az elsõváltót? Ha az elõzõ hajtómûveden 48-as volt a legnagyobb, akkor lejjebb kell rakni, +a végállásokon is lehet hogy igazítani kell kicsit.
Failure is always an option.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
a 200 gs nem az altus elõdje? persze nem 100%
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
A 200 gs az nem trekking elsõ váltó 48-as nagy tányérhoz?

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.