Jelentkezz be Regisztrálj

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)
Írta 2011. szeptember 24. - 21:30

RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2011. szeptember 24. - 20:45

Lenne egy problémám, valszeg a monoblokk adja a zajt, ha erõsebben rátekerek recseg, elég zavaró hangja van, nem rég cseréltem le a vázam, (kb. augusztus végén) akkor ki lett tisztítva, meg kapott kenõanyagot. Ha esetleg tudna valaki valamit ajánlani mit tegyek vele megköszönném!
A szokásos válasz: egyáltalán nem biztos, hogy a monoblokk.
Írta 2011. szeptember 24. - 20:28

Írta 2011. szeptember 24. - 07:09

Ha zárt középcsapágyad van, akkor nem fog gondot okozni.
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2011. szeptember 24. - 06:44

Létezik, h a bringa alján a középcsapágy alatti kis vízleeresztö lukban aluminium reszelék van?? Próbáltam kiszedni, de nem sikerült.

Köszönöm, parej
pray the lord my soul to keep
Írta 2011. szeptember 23. - 09:24

A gyorskötegelõn én is filóztam, de egyenlõre nincs jobb ötletem. Annyi, hogy a két alsó helyére is teszek olyan szélesebbet, meg rendszeres idõközönként majd cserélgetem, aztán csak nem lesz baj belõle- egyszerre biztosan nem szakad el mindkettõ.
Azért nem akartam elsõre lentebb engedni, mert akkor a kis tányérhoz képest már annyira lent lenne, hogy alig feszítene rajta valamit. Most a középsõn lévõ láncot kb. vízszintesben tartja. Mozgástere meg van annyi, hogy nem áll benne keresztben a lánc egyik fokozatban sem, jól le tudja követni a 3 tányér közötti távolságot. Esetleg 1-1,5 centit lehetne még lentebb engedni rajta, csak ahhoz vmi más felfogatási megoldás kellene.
Hétvégén elviszem vmi hosszabb útra, aztán szénné tesztelem.
gyorskötelegõvel óvatosan, nekem a sárvédõm volt középen gyorskötegelõvel megfogva. Nem a legvastagabbal, de nem is túl vékonnyal. Nagyobb csattanásnál rendszeresen elszakadt még a dupla is, de volt, hogy kicsit oldalról volt megfogatva kísérletképpen, és úgy a 4-es köteg is leszakadt egyszerre.
Mondjuk a láncnak nincs akkora tömege, de a sárvédõ meg ugye a 2 végén fel volt fogatva, szóval ott sem a teljes súlyt kapta, hanem csak a töredékét, de ha a láncnál leszakad, akkor abból csúnya perec, meg pár törtött bringa alaktrész lehet.
Írta 2011. szeptember 23. - 09:14

Nincs túl közel a láncvillához? Ha kicsit nagyobb karon lengene talán még egy fokkal jobb lenne. Én két darab olyan láncszemet tennék egymás mellé "OO" ilyen formában ugyanúgy felül 2 gyorskötözõvel a láncvillára, alul 2 gyk-val a gumicsõre és középen talán össze se kell fogatni így elfordulhat ha kicsit keresztbe áll a lánc, bár a csõ átmérõje miatt úgyis elfér, csak így talán a súrlódás csökkene.
Amúgy a gyorskötegelõt én kiváltanám valamivel, mert az szeret elfáradni, elöregedni uv hatására (fõleg az ilyen vékonyak) és akkor elszakadhatnak. Aztán akkor feltekeri a hátsó váltót. De ha nincs más jó megoldás akkor legalább valami aránylag vastag jó masszív kötegelõt tennék, ami legalább 4-5mm széles.
A gyorskötegelõn én is filóztam, de egyenlõre nincs jobb ötletem. Annyi, hogy a két alsó helyére is teszek olyan szélesebbet, meg rendszeres idõközönként majd cserélgetem, aztán csak nem lesz baj belõle- egyszerre biztosan nem szakad el mindkettõ.

Azért nem akartam elsõre lentebb engedni, mert akkor a kis tányérhoz képest már annyira lent lenne, hogy alig feszítene rajta valamit. Most a középsõn lévõ láncot kb. vízszintesben tartja. Mozgástere meg van annyi, hogy nem áll benne keresztben a lánc egyik fokozatban sem, jól le tudja követni a 3 tányér közötti távolságot. Esetleg 1-1,5 centit lehetne még lentebb engedni rajta, csak ahhoz vmi más felfogatási megoldás kellene.
Hétvégén elviszem vmi hosszabb útra, aztán szénné tesztelem.

Írta 2011. szeptember 23. - 00:04

kicsit turtam a netet es meglett. en erre gondoltam:
http://bikemagic.com...658-625x468.jpg
Specialized Dangler. Ha ez az amirol te beszelsz akkor nem szoltam
Erre gondoltam. Bionicon c/guide láncterelõ teszt
A sebesség mindent megold.
Írta 2011. szeptember 22. - 23:33

Specialized Dangler. Ha ez az amirol te beszelsz akkor nem szoltam

RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2011. szeptember 22. - 23:21

nem a specializednek van ilyesmije? az nyilvan kicsit dizajnosabb, meg asszem abban van egy valtogorgo, de nagyreszt gumi hogy tudja kovetni a lanc vonalat
Bionicon, még tesztelték is tavasszal.
A sebesség mindent megold.
Írta 2011. szeptember 22. - 23:19

RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2011. szeptember 22. - 21:14

Ilyen lett:
Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül
33 gramm a súlya és 376 Ft-ba került.
Na, önajnározás vége, megyek aludni, jó éjszakát!
Nincs túl közel a láncvillához? Ha kicsit nagyobb karon lengene talán még egy fokkal jobb lenne. Én két darab olyan láncszemet tennék egymás mellé "OO" ilyen formában ugyanúgy felül 2 gyorskötözõvel a láncvillára, alul 2 gyk-val a gumicsõre és középen talán össze se kell fogatni így elfordulhat ha kicsit keresztbe áll a lánc, bár a csõ átmérõje miatt úgyis elfér, csak így talán a súrlódás csökkene.
Amúgy a gyorskötegelõt én kiváltanám valamivel, mert az szeret elfáradni, elöregedni uv hatására (fõleg az ilyen vékonyak) és akkor elszakadhatnak. Aztán akkor feltekeri a hátsó váltót. De ha nincs más jó megoldás akkor legalább valami aránylag vastag jó masszív kötegelõt tennék, ami legalább 4-5mm széles.
Írta 2011. szeptember 22. - 20:56

Szerintem akármilyen locsolócsõ darab megteszi, ami jó gumis, meg alulemez (5-6mm vastag) reszelõ, fûrész, fúrógép aztán megoldható. Nem lesz szép, viszont annál rondább.
Ilyen lett:
33 gramm a súlya és 376 Ft-ba került.

El is vittem a masinát egy körre és eddig nagyon elégedett vagyok magammal. A váltásra nincs hatása, hangja csak egy nagyon minimális van, a dolgát pedig rendesen végzi. Lementem 500 m-es körzetben minden lépcsõn 3-szor és meg sem nyikkant. Csak az átdobóhoz néha hozzáérõ lánc hangját hallottam elvétve, de azzal már nemigen lehet mit csinálni. Ha mégis van ötlet, örömmel várom- de lehet én vagyok túl kényes. Mindenesetre a lefelék élvezhetõségéhez rengeteget adott hozzá, majdnem olyan volt, mintha egy új bringán ülnék.
Na, önajnározás vége

Írta 2011. szeptember 22. - 06:05

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2011. szeptember 21. - 23:35

mivel naiv voltam, es nem mertem meg a tengelyhosszt beszereles elott, ezert arra gyanakszom, hogy rosszat kuldtek. akkor viszont ezzel egyutt kell majd elnem, mivel ennyi ido utan mar nem reklamalhatok. mivel ez a varosi rohangalos /kocsmabajaros :)/ bicom, igy nagyon nem zavaro, csak hat megis csak ki lett fizetve mindharom lanckerek

u.i.: koszonom a segitsegeket
Írta 2011. szeptember 21. - 13:41

Írta 2011. szeptember 21. - 08:22

Jah igen a bioniconosra gondoltam, bocsi kimaradt a bikemagos link.
Amúgy az olyan egyszerû, hogy az elvet kb semeddig se tart lemásolni.
Köszi.

Írta 2011. szeptember 20. - 23:17

sziasztok!
nemreg vettem a bicomhoz uj monoblokkot es elso lanckereket. netrol rendeltem mindent. mikor osszeszereltem kiderult, hogy az elso valto nem tudja feldobni a lancot a legnagyobb lanckerekre. a lanckerekhez eloirt tengelyhosszusagu monoblokkot vettem es megsem jo.
mi lehet a gond, az elso valtok szabvanyosak nem?
Shimano BB-UN26 68/122.5
Shimano Tourney FC-M131 LV 22-34-42
E. valto Shimano 200GS
Mit értesz szabványos alatt? Elég sokféle van....
A 200GS, ahogy mások is írták 48-as nagytányérhoz van tervezve nem 42-eshez, ezért nehezebb beállítani hozzá és esetleg nem is lesz tökéletes, de azért mûködnie kell. A 47,5-ös láncvonal elvileg stimmel.
Hozzáállítottad az elsõváltót? Ha az elõzõ hajtómûveden 48-as volt a legnagyobb, akkor lejjebb kell rakni, +a végállásokon is lehet hogy igazítani kell kicsit.
Írta 2011. szeptember 20. - 21:50

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2011. szeptember 20. - 21:30

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.