Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

brigeciolra gondoltam, vagy barmi masra, amit hasznalsz zsirmentesitesre. minden lanctisztitasnak ez az alapja.

szerintem több kárt okoz, mint hasznot

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
brigeciolra gondoltam, vagy barmi masra, amit hasznalsz zsirmentesitesre. minden lanctisztitasnak ez az alapja.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

x havonta, nem rendszeresen :) tisztitom amugy is szinte minden bringazasnal, de a belso oldalrol sokkal macerasabb, es nem is er sokat. eddig meg nem bajom a brigeciolos mosassal. ilyenkor nyerne mongy ertelmet pl a parktoolos lanctisztito, de zsiroldoval az is ugyanugy kimos mindent, mint a masik modszer.

zsíroldóval én messzire elkerülöm a bringát, annak a konyhában van a helye :D

de komolyan, nincs olyan alkatrész a bringán, amit zsíroldóval kéne kezelni, viszont nagyon sok mindennek árthat. Ami olaj dzsuva meg marad a ronggyal való törlés után, az sok vizet nem zavar ill. úgyis rákerül 20 km után megint.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

de akkor miért akarod rendszeresen szétszedni? tapasztalatom szerint legjobb esetben is csak értelmetlen a brigéciolozás, ill. a shimano sem ajánlja

használj rongyot, fogkefét, meg néha fültisztító pálcát, azzal bõven le lehet szedni a dzsuvát és a csapok alol sem oldod ki a kenést

A futáshoz igazított lánccsere meg egy nyúlásmérõvel megoldható.

x havonta, nem rendszeresen :) tisztitom amugy is szinte minden bringazasnal, de a belso oldalrol sokkal macerasabb, es nem is er sokat. eddig meg nem bajom a brigeciolos mosassal. ilyenkor nyerne mongy ertelmet pl a parktoolos lanctisztito, de zsiroldoval az is ugyanugy kimos mindent, mint a masik modszer.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

vetesforgo? egyszerubb a lancot es a bringat is tisztitani.

de akkor miért akarod rendszeresen szétszedni? tapasztalatom szerint legjobb esetben is csak értelmetlen a brigéciolozás, ill. a shimano sem ajánlja

használj rongyot, fogkefét, meg néha fültisztító pálcát, azzal bõven le lehet szedni a dzsuvát és a csapok alol sem oldod ki a kenést

A futáshoz igazított lánccsere meg egy nyúlásmérõvel megoldható.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.273 hozzászólás
köszi
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Rob lehet ez a 10-es 12-30 tiagra sor kiosztása ?

12,13,14,15,17,19,21,24,27,30

-gugli csak egy forumbejegyzéssel segített ahol ez volt, de írta a srác hogy csak ránézésre tippeli-

kösz

barátod a techdocs.shimano.com minden ilyen esetben.
de jófej vagyok, és tessék: :)

Feltöltött kép
szerk: a bekockázottak egyben vannak, a három elsõ értelem szerûen külön bontható.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
hat banyek igy aztan sok ertelme van a patentszemnek... szerszam kell hozza, meg egyszer hasznalatos. akkor inkabb hasznalom a lancbontot meg a csapot.

From the SRAM 2011 Callections, and from the Rep,
All road and MTB 10spd compoents are all inter changeable for a real mix/match/custum set up.
10spd power lock is directional and can not be opened again, and you need a chain tool to romovel it.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.273 hozzászólás
Rob lehet ez a 10-es 12-30 tiagra sor kiosztása ?

12,13,14,15,17,19,21,24,27,30

-gugli csak egy forumbejegyzéssel segített ahol ez volt, de írta a srác hogy csak ránézésre tippeli-

kösz
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

A BB90 az a pressfit-es shimano nem?

http://en.wikipedia..../Bottom_bracket
Bottom Bracket Options - Pvdwiki

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
vetesforgo? egyszerubb a lancot es a bringat is tisztitani.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

annak a hive vagyok, hogy legyen homogen a hajtasom (most 10es slx - hg74) - viszont kenyelmi szempontbol szoktam patent szemet hasznalni. tenyleg nem jo a sram powerlink 10es hg74es shimanohoz? illetve csak egyszer lehet megbontani aztan kuka? 9es rendszernel olyan frankon mukodott.

mit lehetne helyette? connex, kmc? melyik megbizhato es tobbszor bonthato shimano 10es rendszerhez?
bar lehet azt csinalom, hogy evente lecserelem a lancot aztan kesz. ugyis ilyen 3-4e kmt megyek kb, de jobban szeretem futashoz kotni.

Amúgy lánc vetésforgót használsz amúgy, ahhoz kell a ptentszem?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
annak a hive vagyok, hogy legyen homogen a hajtasom (most 10es slx - hg74) - viszont kenyelmi szempontbol szoktam patent szemet hasznalni. tenyleg nem jo a sram powerlink 10es hg74es shimanohoz? illetve csak egyszer lehet megbontani aztan kuka? 9es rendszernel olyan frankon mukodott.

mit lehetne helyette? connex, kmc? melyik megbizhato es tobbszor bonthato shimano 10es rendszerhez?
bar lehet azt csinalom, hogy evente lecserelem a lancot aztan kesz. ugyis ilyen 3-4e kmt megyek kb, de jobban szeretem futashoz kotni.

lp1978

lp1978

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
Van valakinek tapasztalata Miche sorral és lánccal? Az új országútim Veloce szettel van szerelve, de a 12-27-es sor és a lánc Miche. Minõségben ez a Velocéhez képest jobb vagy rosszabb?

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
A BB90 az a pressfit-es shimano nem?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
nem eleg merev neked? :)

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.883 hozzászólás
Srácok

A BB90-es középcsapágy cucc az mit tud? Nemigaz, hogy nem csinálnak normális merev aluvázat hagyományos középcsapággyal. Most pl. 2011-es giant xtc-rõl beszélek.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
És kizárt, hogy az Ultegra elviszi.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.273 hozzászólás
ezek közt nem lesz érezhetõ különbség.

ne vedd kötekedésnek, de ere a konfigra minek 36-os sor ? (ha rendsteresen jársz az alpokba akkor nem szóltam)

bvr

bvr

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Sziasztok!

Ha minden jól alakul, hamarosan lesz Speederem (vagy nem... és akkor csak januárban) , úgyhogy már kértem ajánlatot az átépítésre (és elvileg nagyon korrekt, kisker áron beszámítják a lekerülõ cuccokat)

Szóval lánckazettának (12-36) lehetne Sram X7 19e körül, illetve X9 23e körül, a lánc lehetne Sram PC-1051 kb. 9e, vagy PC-1071 kb. 15e, a hátsó váltó hosszúkanalas Ultegra lenne (eredetileg a 11-25hhöz Ultegra-SS-szel szerelték).
(a hajtómû marad az eredeti FSA Omegaexo 50-34 Megaexo, az elsõ váltó is maradna a Shimano R770 34.9)

Az alternatíváknál az a kérdésem, hogy ezek miben különböznek: ha csak néhánytíz gramm súlyban, akkor az számomra nem olyan óriási prioritás. Tartósság: korábban írtam, hogy évi 5-6 ezer km-et tekerek, ez nem túl sok, ezt gondolom mindegyik bírja.
Viszont ha a drágábbak javára észrevehetõen sokkal simább, könnyedebb, pontosabb a váltás, akkor ennyit nekem megérne.