mitol lesz a dragabb jobb? ebbol a Park tools is pont ugyanolyan. egy darab rozsdamentes acel, ket kampoval a vegen
ParkTools CC-2-tõl van tapasztalatotok, mennyire lehet megbízható?

mitol lesz a dragabb jobb? ebbol a Park tools is pont ugyanolyan. egy darab rozsdamentes acel, ket kampoval a vegen
RAUH-Welt
B E G R I F F
Ridley Noah Fast
Nem, ettõl eggyel olcsóbb verzió, teletányéros, 130mm-es lyukkörrel. Pontosan ugyanilyen:
Sturmey Archer
nem ilyen?
Chainline: 42.0mm / 43.5mm.
Compatible bottom bracket: 103mm / 107mm.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Ha a mostani négyszögtengelyed tényleg ISO (van egyáltalán Shimano ISO-ban?), akkor (Sheldon Brown szerint, nem számoltam utána) a JIS tengely „hozzáad” 4,5 mm-t, azaz a 103 helyett 107,5 mm-es „látszólagos” tengelyed van. A mostani (túl széles) láncvonal mennyivel szélesebb?
Ha a mostani négyszögtengelyed tényleg ISO (van egyáltalán Shimano ISO-ban?), akkor (Sheldon Brown szerint, nem számoltam utána) a JIS tengely „hozzáad” 4,5 mm-t, azaz a 103 helyett 107,5 mm-es „látszólagos” tengelyed van. A mostani (túl széles) láncvonal mennyivel szélesebb?A monoblokkról csak annyit tudok hogy shimano, a sunrace mono-k viszont mind JIS szabványúak, és úgy tudom hogy a Sturmey karok is azok. Szerintem a mostani monoblokk ISO lehet, mert eléggé ráment a hajtókar ahhoz képest hogy 113mm-es.
Egy ismeretlen hiányzik: mekkora most így a láncvonal? No meg a 113-as monoblokk milyen, ISO vagy JIS? S fõleg maga a hajtókar milyen szabványú, itt: Sturmey Archer nem látom. A JIS nagyobb valamivel, mint az ISO, így egy ISO kar kevésbé megy rá a JIS tengelyre, a fordítottja rosszabb, mert a JIS kar esetleg ráesik (nem szorul) az ISO tengelyen. S a Sunrace milyen (JIS-t képzelek)... Létezik állítható ISO monoblokk (pl. Miche), olyat keress a kívánt méret körül. Le is mérheted tolómérõvel a 113-ast és a 103-ast a kart „lazán” rájuk téve, s abból is következtethetsz.
Egy ismeretlen hiányzik: mekkora most így a láncvonal? No meg a 113-as monoblokk milyen, ISO vagy JIS? S fõleg maga a hajtókar milyen szabványú, itt: Sturmey Archer nem látom. A JIS nagyobb valamivel, mint az ISO, így egy ISO kar kevésbé megy rá a JIS tengelyre, a fordítottja rosszabb, mert a JIS kar esetleg ráesik (nem szorul) az ISO tengelyen. S a Sunrace milyen (JIS-t képzelek)... Létezik állítható ISO monoblokk (pl. Miche), olyat keress a kívánt méret körül. Le is mérheted tolómérõvel a 113-ast és a 103-ast a kart „lazán” rájuk téve, s abból is következtethetsz.Sziasztok! A napokban vásároltam egy Sturmey Archer hajtókart(FCT 24-es), és 113mm-es monoblokkom van, ami miatt túl széles lett a láncvonal. Az lenne a kérdésem, hogy ehhez a hajtómûhöz jó lenne-e egy 103mm-es Sunrace monoblokk, vagy az már rövid lenne? 43mm körüli láncvonal kéne hogy kijöjjön. (SS bringa)
RAUH-Welt
B E G R I F F
1, megszámolod a legnagyobb kerék fogait
2, általában bele van ütve a lánckerekebe a fogszám, pl 34T. ha tiszta látszik. kb így
Ridley Noah Fast
Van egyáltalán 160-as?
..örültem, hogy segíthettem! :-))
Azt nem tudom, hogy van-e 160-as, mert arra nem kerestem rá.Van egyáltalán 160-as?