Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Van egyáltalán 160-as?
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

hovika81

hovika81

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy mennyire számít a hajtókar hossz, mert leszeretném cserélni a hajtómûvem ami most van benne az 175 (ha jól mértem) ezért egy 175-et néztem ki, de ilyen különbözõ képletek és a belsõ lábhosszom (72) alapján 160-as kart ajánlanak. Mi a véleményetek mennyire kell ezt komolyan venni? Elõre is köszönöm.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,273 posts

Sziasztok!

Biztos láma a kérdés, de...

Cserélni akarok hajtómûvet, láncot, hátsó kazit. (persze nem én, hanem szervízben:) )
Az lenne a kérdésem, hogy honnan tudom, hogy ami most rajta van hátsó kazetta (9.seb), az 11-28,11-32,11-34-es?
Abból a szempontból lenne fontos, hogy most milyen kéne rendelnem...
Elõre is köszi.

Pháás

1, megszámolod a legnagyobb kerék fogait
2, általában bele van ütve a lánckerekebe a fogszám, pl 34T. ha tiszta látszik. kb így

Posted Image
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

teki80

teki80

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
Sziasztok!

Biztos láma a kérdés, de...

Cserélni akarok hajtómûvet, láncot, hátsó kazit. (persze nem én, hanem szervízben:) )
Az lenne a kérdésem, hogy honnan tudom, hogy ami most rajta van hátsó kazetta (9.seb), az 11-28,11-32,11-34-es?
Abból a szempontból lenne fontos, hogy most milyen kéne rendelnem...
Elõre is köszi.

Pháás

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

végülis figyelembe véve hogy évente max egyszer szoktam leszedni a láncot, tulképp belefér :)

no továbbiak
a, lássa valaki (tudom szar fotó) az ott baloldalt egy távtaró a középcsapágynál ?
https://lh5.googleus...o11%2520092.jpg
b, ha megy séróból hogy a merida crossway 68 avagy 73 nekem az is jó (ja gugli nem volt barétom)
c, ha 73 le lehet marni belõle "büntetlenül" oldalanként 1,5 milit hogy 70-es legyen ?

köszi

marmint mi? a patentszem, vagy a csap? a csaphoz is csak szerszam kell, meg egyszer bonthato :)

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
..örültem, hogy segíthettem! :-))

Ridley Noah Fast 

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,273 posts

Ahoj!

Ja, az ott 1 távtatró, (2,5mm), és ha minden igaz akkor a másik oldalon ebbõl a gyûrûbõl 2 van és így a középméreted 68mm.
..miért kell neked 70-es méret??
Szép új darab, gratula! Sokat még nem futhatott. :-)

hát nem mivel ezt még a tavalyi expón fotóztam :) (ha saját lenne akkor megmértem vón)

röviden 46/36-os cx70 hajtómû, az meg csak 68-as van (meg a 70es ami nem játszik mert az nekem is újdonság volt hogy olasz)

mongy az egész csak egy futó gondolatmenet volt.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
Ahoj!

Ja, az ott 1 távtatró, (2,5mm), és ha minden igaz akkor a másik oldalon ebbõl a gyûrûbõl 2 van és így a középméreted 68mm.
..miért kell neked 70-es méret??
Szép új darab, gratula! Sokat még nem futhatott. :-)

Ridley Noah Fast 

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,273 posts
végülis figyelembe véve hogy évente max egyszer szoktam leszedni a láncot, tulképp belefér :)

no továbbiak
a, lássa valaki (tudom szar fotó) az ott baloldalt egy távtaró a középcsapágynál ?
https://lh5.googleus...o11%2520092.jpg
b, ha megy séróból hogy a merida crossway 68 avagy 73 nekem az is jó (ja gugli nem volt barétom)
c, ha 73 le lehet marni belõle "büntetlenül" oldalanként 1,5 milit hogy 70-es legyen ?

köszi

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Nem jo. Egyedul a connexre irtak, hogy elmegy. 9esnel en is sramot hasznaltam, most potcsapokat vettem.

Sramhoz is szerszam kell meg egyszer hasznalhato. Kb mint egy csap...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,273 posts

montis 10es rendszernel erdemes utanaolvasni, hogy mi mivel kompatibilis, mert pl a shimanohoz kb semmi sem jo, valamelyik meg hellyel kozzel. de a sram is olyan, hogy egyszer bonthato.

KMC milyen ?

más.

10 es shi/sram rendszerhez mûködhet 10-es campa lánc ? (9-eshez jó volt a 10-es és messze a legtartósabb darab volt tapasztalatok szerint)

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Sok osztás-szorzás nem kell. Kiveszed a régit, beteszed az újat.
Kellenek a megfelelõ szerszámok a régi kiszedéséhez és az új berakásához (sajnos ugyanazzal nem megy, így ha nem akarsz beruházni, akkor jól felszerelt bringás ismerõs, vagy szerviz tud segíteni ebben), ill. kell még alátét, a csapágyházad szélességétõl függõen (de azt adják a csapágyhoz).
Ha csak a csapágyazás ill. tengelytípus miatt váltanál, akkor inkább ajánlanám az alacsonyabb kategóriás integrált tengelyes shimano hajtómûveket (pl. ezt, de itt, az apróban is láttam, még ennél is kedvezõbb áron).

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

hovika81

hovika81

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, mert szerelésben és az alkatrészekben nem vagyok
otthon. Le szeretném cserélni a hajtómûvemet (SHIMANO Alivio (11) M430 (44x32x22) egy
ilyenre Shimano Deore XT FC-M770, az lenne a kérdésem, hogy mit kell osztani-szorozni-
mérni, hogy tudjam milyen lenne nekem a jó?
Ezt néztem ki:
Shimano Deore XT FC-M770 hajtómû. - Alkatrész - Kerékpározás

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
Sziasztok!
Most teljesen összekutyulódtam, a lánc mit használok egy 1071-es outi lánc (de lehet, hogy montihoz is használják?) amihez egy jól ismert üzletben vásároltam egyszer használatos patentszemet. Ezt az infót az eladó mondta. Kicsit csodálkoztam is rajta, mert a 9-es Shimi (HG-93) lánchoz is használok bontható szemet, ráadásul Sram-ot. Itthon le akartam szedni a régi patentszemet a tízes láncról, de sehogy sem sikerül. Hála a fórumnak, itt olvastam hogy fogó kell a leszedéshez. Megvettem, azzal sikerült, majd lánctisztítás után feltettem az új szemet és minden rendben lenne ha a régit vissza tudnám tenni, de sajnos nem. Azért gondoltam, talán ehhez is van újrahasználható szem, mert így a lánc karbantartása igen költséges.

Ridley Noah Fast 

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 posts
Lusta voltam,de utána néztem:980-asnak csak a 3 fölsõ fogaskereke alu tartóbakos,mint az SLX-nél.
Magellan-os

poison

poison

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
Bocsánatot kérek.
Köszönöm a gyors választ!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,273 posts

Sziasztok
Ipari csapágyas elsõ agyat szeretnék venni.Írjatok légyszíves pár márkát max 10000ft-ig.
Köszönöm.

novatech

amúgy keréképítés topik, itt kb semmi keresnivalója a témának

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

persze! de nem csak sram szerintem, hanem más is gyárt hozzá patentszemet

montis 10es rendszernel erdemes utanaolvasni, hogy mi mivel kompatibilis, mert pl a shimanohoz kb semmi sem jo, valamelyik meg hellyel kozzel. de a sram is olyan, hogy egyszer bonthato.

poison

poison

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
Sziasztok
Ipari csapágyas elsõ agyat szeretnék venni.Írjatok légyszíves pár márkát max 10000ft-ig.
Köszönöm.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Sziasztok!
Szerintetek létezik 10-es Sram lánchoz többször használható patentszem?
thx.

persze! de nem csak sram szerintem, hanem más is gyárt hozzá patentszemet

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu