Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 posts
YBN SH9C Super Shift (9-es rendszerü) láncról mi a véleményetek?

Úgy általában értem, ilyet tudtam most venni ma ez vmi kikönnyített változatu lánc.
Csak épp kb semmit se tudok róla hogy megbizható-e jó-e etcetc.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
asszem, az nem is ISIS, hanem a truvanak vmi háziszabványa Howitzer?? asszem
emlékeim szerint csak arra megy fel a hozzávaló hmû. /nekem vmi fire-x volt, asszem/

skasami

skasami

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Helló!
Egy schwinn ic pro gépet javítok, amiben oversize, ISIS-es monoblokkottkéne cserélnem, 113-as tengellyel. Van valakinek ötlete,merre találok ilyet? Az eredeti Truva és valaki mondta,hogy esetleg suntour-ból lehet ilyet kapni.
Elõre is köszönöm a segítséget.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,688 posts

Hali! Tud valaki 4x94-es Lyukkörû lánctányéttól a piacon?
Felsõ kategóriás FSA-t találtam horror áron, de valami gazdaságosabb megoldást keresek

Mutass már egy linket errõl az FSA-ról, lécci ! Mert olyan hihetetlen számomra ez a 4x94-es méret.
Legalább is az FSA oldalon nem látom.http://www.fullspeed.../MTB-CHAINRINGS
Mert ha 4 karos, akkor 64 v. 94mm-es. De ha 5 karos, akkor 94 v. 58mm-es. Más eddig nem volt.
Nem is lenne logikus egy újabb méretszabványt behozni.
Marci

tangens

tangens

vendég

• fórumtag
  • 120 posts
http://www.sram.com/...b_cranksets.pdf

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
http://techdocs.shim...69830674840.pdf
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

tangens

tangens

vendég

• fórumtag
  • 120 posts
[QUOTEsram gxp középcsapágyhoz nincs alátétem, ez gáz. mivel ez is 67 és 73 mm középcsapágyházas vázakhoz használható és a vázam 68as, kell hozzá 5mm alátét. a sram oldal[/QUOTE]
szerkeszteni már nem tudom, szóval a shimano alátétek darabja 2,5 mm, azaz egy-egy kell belõlük jobbra-balra.

tangens

tangens

vendég

• fórumtag
  • 120 posts
sziasztok,
sram gxp középcsapágyhoz nincs alátétem, ez gáz. mivel ez is 67 és 73 mm középcsapágyházas vázakhoz használható és a vázam 68as, kell hozzá 5mm alátét. a sram oldalán a spckóban két alátét használatát írja. mit tegyek:
a. shimano alátét rendesen jobb oldalra kettõ balra egy
b. ugyanez fordítva
c. csiszoljak két shimano alátétbõl egy-egy fél vastagságút
d. vegyek valahol sramhoz való alátétet?
ha d, esetleg egy tipp, hol lehetne?
kösz, tg

Csabs

Csabs

újonc

• fórumtag
  • 8 posts

elég

Köszön szépen! Urak vagytok! :)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Szia!
Nagyon köszi... az nem elég ha láncot cserélek adott esetben, és hátsó fogaskeréksort?

elég

Csabs

Csabs

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Szia!
Nagyon köszi... az nem elég ha láncot cserélek adott esetben, és hátsó fogaskeréksort?

The Face

The Face

vendég

• fórumtag
  • 251 posts

Sziasztok!

Kezdõ bringás vagyok és segítséget szeretnék kérni abban hogy:
Integrált hajtást szeretnék vásárolni a bringámba, és a legtöbbnél (talán mindnél) azt olvastam, hogy "9-es rendszerhez". Nekem 8-as rendszerem van.
A kérdés az, hogy mindent cserélnem kell a bringán, ha integrált hajtást szeretnék beépíteni, vagy van megoldás?
Elõre is köszi a segítséget!

Cs.

8-as lánccal simán elfut a 9-es hajtómû.
Az más kérdés hogy mennyire kopott a 8-as rendszered, fõleg a lánc. Mert ha a régi lánc ugrálni fog az elsõ fogaskerekeken akkor mégiscsak cserélni kell majd mindent...

Csabs

Csabs

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Sziasztok!

Kezdõ bringás vagyok és segítséget szeretnék kérni abban hogy:
Integrált hajtást szeretnék vásárolni a bringámba, és a legtöbbnél (talán mindnél) azt olvastam, hogy "9-es rendszerhez". Nekem 8-as rendszerem van.
A kérdés az, hogy mindent cserélnem kell a bringán, ha integrált hajtást szeretnék beépíteni, vagy van megoldás?
Elõre is köszi a segítséget!

Cs.

The Face

The Face

vendég

• fórumtag
  • 251 posts

ma is tanultam valamit akkor. se a stronglight, se a TA nem gyart ilyet, szoval kicsi ra az esely hogy meguszod olcson a bulit. :(

igazából még nem vettem meg, csak gondoltam körülnézek lehet-e hozzá kapni nagyobb nagytányért, országúti csapatáshoz...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ma is tanultam valamit akkor. se a stronglight, se a TA nem gyart ilyet, szoval kicsi ra az esely hogy meguszod olcson a bulit. :(
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

The Face

The Face

vendég

• fórumtag
  • 251 posts

nem 5 x 94 az?

BCR-01 - Chainrings - BBB
BCR-02 - Chainrings - BBB

nem, sajnos nem.
Ilyen csodához lenne:

Fun Works S-Light MTB 2-fach Kurbel incl.Ceramic Innenlager 40-27T 710g - Action Sports-Bike Onlineshop

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nem 5 x 94 az?

BCR-01 - Chainrings - BBB
BCR-02 - Chainrings - BBB
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

The Face

The Face

vendég

• fórumtag
  • 251 posts
Hali! Tud valaki 4x94-es Lyukkörû lánctányéttól a piacon?
Felsõ kategóriás FSA-t találtam horror áron, de valami gazdaságosabb megoldást keresek

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
csõ

FSA x-moto hajtómûhöz kellene ilyen mûanyag hézagoló/porvédõ baszkura, amit összeszereléskor a tengely, illetve a csapágyak közé teszek.
Fel lehet ilyet hajtani alkatrészként, vagy hézagoljam mással?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
nezd meg az atdobon a butykoket, a hajtogatasokat, amikor kozel van hozza a lanc. masmas reszhez fog esni minden tanyeron. ha mas tanyert hasznalsz, rossz helyre fog esni, es rossz helyen tolja a lancot (persze ez a hatso atteteltol is fugg). minimalis elteressel nem hiszem, hogy barmit is befolyasolna, de pl esetemben a 36os tanyer hol a 32es hol a 42es tanyer helyen futott, igy vagy azt kockaztattam, hogy mindig ledobalja, vagy ha lekorlatozom, akkor hatul kevesebb lanckerek hasznalhato koszorules nelkul. vagy pl ha kistanyernal rossz magassagban van, nem fogja eltolni, es nem kapja fel a kozepso tanyer rampaja.

nem kell tuldimenzionalni, de minden tizedmilimeter a lanctanyerokon es az atdobon gondos tervezes eredmenye, es nem veletlenul csinaljak olyanra.