Jelentkezz be Regisztrálj

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)
Posted 2012. March 06. - 17:56

Elromlott az elsõ váltóm. Mivel használtan vettem így cserélni is szerettem volna a hajtást kompletten, csak kicsit késõbb, de ha már így alakult belevágok...
Cserélni kellene a hátsó fogaskoszorút, elsõ tányérokat valamint az elsõ hátsó váltót is kompletten, természetesen a láncot is. Azt olvastam hogy a Shimano Deore eléggé jó minõség. Tudnátok segíteni az alkatrészek kiválasztásában ?
Posted 2012. March 06. - 17:08

GS vagy SS? GS gond nélkül, SS már problémásabb, de használható, ha nem váltasz teljesen keresztbe.
Nem tudom még,megnézem milyen Sora van itthon

Posted 2012. March 06. - 16:27

Ki akarok próbálni hátul 11-28 rövidkanalas váltóval,elõl 26-36v38.Vélemény?
GS vagy SS? GS gond nélkül, SS már problémásabb, de használható, ha nem váltasz teljesen keresztbe.
A sebesség mindent megold.
Posted 2012. March 06. - 16:22

Posted 2012. March 06. - 07:04

Mivel dupla annyi bowdent húz a 10es mint a 9es, így ugyanannyi bowdennyúlás kisebb pontatlanságot okoz.
Sram összes váltója ilyen.
Elotte sramom volt.
Posted 2012. March 05. - 23:58

s egy 40/28-as 2x10 vajh mennyire tolerálná a 40/36 vagy 40/34-et ?
Ez vázfüggõ, de szerintem teljesen jól.
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás

Posted 2012. March 05. - 23:13

YBN SH9C Super Shift (9-es rendszerü) láncról mi a véleményetek?
Úgy általában értem, ilyet tudtam most venni ma ez vmi kikönnyített változatu lánc.
Csak épp kb semmit se tudok róla hogy megbizható-e jó-e etcetc.
Erre valaki?
Posted 2012. March 05. - 22:01

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2012. March 05. - 19:22

Aztán amikor visszaülsz egy régi 8-as csúcsszettre csodálkozol, hogy "Ba... . eg! Ez jobban vált, mint a mostani!".
Na igen, ez az XTR-placebó effekt.

Posted 2012. March 05. - 19:05

nekem is jobban bejon, mint a korabbi 9es. ahogy telnek a kmek szerintem kevesbe valtozik a valtasteljesitmeny is a lanc oregedesevel. olyan 2k van a lancban, de egyelore no prob.
Mivel dupla annyi bowdent húz a 10es mint a 9es, így ugyanannyi bowdennyúlás kisebb pontatlanságot okoz.
Sram összes váltója ilyen.
Posted 2012. March 05. - 18:18

Mivel nekem kb. már 8 éve az van az országútimon, teljesen megszoktam, csak a "csak-a-monti" arcok idegenkedtek tõle...
Ugyanez a picsogás volt, amikor a 7-bõl 8 lett, 8-ból meg 9.
Aztán amikor visszaülsz egy régi 8-as csúcsszettre csodálkozol, hogy "Ba... . eg! Ez jobban vált, mint a mostani!".
A sebesség mindent megold.
Posted 2012. March 05. - 17:56

Ugyanez a picsogás volt, amikor a 7-bõl 8 lett, 8-ból meg 9.

Posted 2012. March 05. - 14:35

Posted 2012. March 05. - 13:57

Posted 2012. March 05. - 13:51

Posted 2012. March 05. - 13:02

connex patentszemet shimano lanccal nem probaltad? bar en egeszen megszoktam ezt a csapos modszert, vettem egy 5dbos keszletet.
Az biztosan jó, de ár szempontjából: HG-X + Connex szem > Connex lánc + szem.

Posted 2012. March 05. - 12:13

Kérdeztelek titeket HG-X lánckompatibilitásról, de sajnos sok tapasztalat híján, nem kaptam érdemi választ. Ellenben, a HG-X láncokról annyi rosszat olvastam, hogy az én stílusomhoz (combos áttétel, sok keresztbeváltás), nem mertem bevállalni.
Végül több gyártóval is egyeztettem, s a Shimano XT rendszerre, a Shimano direkt tiltása és a sok fórumon fennálló picsogás (oda direkcionális rendszer kell) mégis felraktam egy Connex-et, ugyanis a Wipperman igéretet tett, hogy gebasz esetén visszafizetik a lánc(ok) árát.
A lánc azonnal tökéletesen és csendben vált, a patentszem álom, sehol nincs vele baj, szóval nem igaz a Dyna-Sys hisztéria; egy Connex 10sX hibátlanul visz egy 10-es rendszert. Bátran ajánlom azoknak, akik egy kicsit keményebb igénybevételeknek megfelelõ, bontható láncot keresnek.
Ellenben a SRAM is visszaírt, hogy a láncuk, a más szélesség miatt, nem kompatibilis (patentszem sem!), szóval vigyázzatok.
connex patentszemet shimano lanccal nem probaltad? bar en egeszen megszoktam ezt a csapos modszert, vettem egy 5dbos keszletet.
Posted 2012. March 05. - 10:44

Köszi Dante az infót és az alapos utánajárást, ezt nagyon hasznos és jó tudni!
Kiegészítem még a KMC-vel, ami szintén kompatibilis, de a kisebb kopásállóság miatt magamnak nem választanám. Mivel a KMC patentszem jó áron kapható, s szélessége megegyezik a Shimano láncokkal, jó alternatívája lehet a Shimano lánccsapnak.
És hogy miért nem használok Connex szemet Shimano lánccal? Mivel a szem önmagában horrordrága, jóval olcsóbb egy külön lánc, amihez jár.
Az van, hogy a csap bepréselése soha nem fog tudni (fõleg terepen elvégezve) megbízható kapcsolatot generálni - mivel nagyon könnyû alul vagy túlméretezni a csap bepréselésének mértékét. Ez nekem is csak mûhelyben, laborkörülmények között megy. Ha pedig több láncot forgat valaki, s nem szeretne ezzel hetente szívni, akkor ez biztosan túl nagy probléma.
A HG rendszeren beválós SRAM szem Shimano láncon kombó sajnos HG-X-nél nem mûködik. Mondjuk személyes véleményem, hogy a piac legszarabb patentszeme volt, számos alkalommal csak csípõfogóval tudtam bontani, mivel úgy elhajlott az a parányi perem, ami a szétpattanást gátolja, hogy öröm volt nézni. Sajnos a 700 Watt az 700 Watt.

Posted 2012. March 05. - 09:30

Posted 2012. March 05. - 09:05

Végül több gyártóval is egyeztettem, s a Shimano XT rendszerre, a Shimano direkt tiltása és a sok fórumon fennálló picsogás (oda direkcionális rendszer kell) mégis felraktam egy Connex-et, ugyanis a Wipperman igéretet tett, hogy gebasz esetén visszafizetik a lánc(ok) árát.
A lánc azonnal tökéletesen és csendben vált, a patentszem álom, sehol nincs vele baj, szóval nem igaz a Dyna-Sys hisztéria; egy Connex 10sX hibátlanul visz egy 10-es rendszert. Bátran ajánlom azoknak, akik egy kicsit keményebb igénybevételeknek megfelelõ, bontható láncot keresnek.
Ellenben a SRAM is visszaírt, hogy a láncuk, a más szélesség miatt, nem kompatibilis (patentszem sem!), szóval vigyázzatok.