Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.273 hozzászólás

Ugyanebben a cipõben járok, szóval a kérdés nálam is aktuális. Valamint érdemes-e drágáb, magasabb kategóriás fogaskoszorút venni, vagy elég pl. a CS-HG50-9 ? Miben jobb a drágább a cool-faktort leszámítva?

szvsz csak ha alukazettatest az agy, akkor célszerû tartóbakost venni (slx-tõl felfelé). vagy ha úgy gondolod, hogy érzed az 50-60 gramm különbséget. :)

11-32 vagy 34 meg neked ekll eldönteni szükséged van e rá. egyéni
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Fülee

Fülee

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás

Sziasztok!

Áttérek 3x9-es rendszerre és az volna a kérdésem hogy a 44-22 tányérokhoz a 11-32 v. 11-34-es fogaskeréksort válasszam

Ugyanebben a cipõben járok, szóval a kérdés nálam is aktuális. Valamint érdemes-e drágáb, magasabb kategóriás fogaskoszorút venni, vagy elég pl. a CS-HG50-9 ? Miben jobb a drágább a cool-faktort leszámítva?

42rob

42rob

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!

Áttérek 3x9-es rendszerre és az volna a kérdésem hogy a 44-22 tányérokhoz a 11-32 v. 11-34-es fogaskeréksort válasszam

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
kicsit alulbecsültem, 0,7-1,5Nm a gyári érték. mindenesetre éppencsak feszesre kell húzni.

szabop27

szabop27

vendég

• fórumtag
  • 71 hozzászólás
arrébb csúszott a tizedesvesszõ.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
nem hiszem, hogy a csavar hibája.
0,4Nm a szükséges meghúzási nyomaték, hogy sikerült eltörni?

szabop27

szabop27

vendég

• fórumtag
  • 71 hozzászólás
shimano hajtókarhoz a baloldali rögzítõ csavart lehet kapni fémbõl? a második mûanyagom törött el.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Nagyon köszönöm!
Keresgéltem én is, de így képekkel sokkal használhatóbbak az infók.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Egy kis guglizás után ezt találtam még:

XT 775 Freehub Failure - Pvdwiki

A szerszám pedig TL-FH40

Sur mon bicycle: FR-2 ou TL-FH 40

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
[quote name='TripleB']775-ös XT hátsó agy kazettateste megszorult, nem lehet tekerni hátrafelé . Mennyire bonyolult szétszedni és szervizelni itthon? 14mm-es imbusz kell a leszedéséhez. Ezen kívül még milyen szerszámra lesz szükségem?[/QUeOTE]

A kazettatest belsejében van két horony a csapágypályában. Oda kell egy szerszám ami nagyon ritka, de lehet reszelni laposvasból, vagy esztergályos tud csinálni. A lényeg, hogy az egy bal menetes anya, ki kell tekerni és akkor szétjön. Lazításhoz vissza kell rakni az agyra a nagy imbuszcsavar nélkül. Utána rongy felett kell szétszedni, mert van benne vagy 50 db golyó.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
775-ös XT hátsó agy kazettateste megszorult, nem lehet tekerni hátrafelé . Mennyire bonyolult szétszedni és szervizelni itthon? 14mm-es imbusz kell a leszedéséhez. Ezen kívül még milyen szerszámra lesz szükségem?

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

hovika81

hovika81

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Bocsi, igazad van rosszul írtam nem hajtómûcserém volt, hanem komlett bringa.

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
Biztos,hogy azt írtad,amit akartál?Mert ha hátrafelé tolod a bringát,akkor forog a hajtómû,ez természetes jelenség.A szabadonfutó így mûködik jól,már ha arról beszélünk?!Vannak-elsõsorban BMX-agyak,amelyek hátrafelé gurulva nem forgatják a hajtómûvet.
Magellan-os

hovika81

hovika81

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy mitõl lehet az a jelenség, hogy volt egy hajtómûcserém és ahogy tolom hátrafelé a bringát a hajtómû is forog vele hátra, az elõzõ nem csinált ilyet és elég zavaró, mert egy párszor már beleakadt a lábam ami nem valami kellemes érzés.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
Endurogépre lenne,de lehet hogy 11-25 lesz hátul

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
trail atdoboval meg hosszukanalas valtoval szepen lehet vegig hasznalni az egesz sort mindket tanyeron, ha vkinek arra van ingere :) 46.8as elvileg a lancvonal (36/22 + 11-36).

az 50es lancvonalu 2x10esnel pl jobban keresztbeall a hatso nagy + kistanyer kombon, mintha a nagytanyeromat a masodik legnagyobb fogaskereken hasznalom.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Ki akarok próbálni hátul 11-28 rövidkanalas váltóval,elõl 26-36v38.Vélemény?

Merevfarún nekem gond nélkül mûködött a 11-34-es sor 24-36-os tálakkal. Ha kistálon elég a sorból a nagyobbik fele, akkor nem lesz gond, de 1×5 v. 6-9-ig lóg a lánc, ezeket az áttételeket én sosem használtam.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Az alivio es a deore is egy szett.

Bandi1987

Bandi1987

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás

Bõven elég a Deore,de akár az új Alivio is már 9-es.Vegyél a fogsorhoz 2 láncot és cserélgesd.

Köszi
Tudnál egy komplett szettet ajánlani ? váltókar is jó lenne ha lenne benne mert az meg el van repedve .

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

Sziasztok

Elromlott az elsõ váltóm. Mivel használtan vettem így cserélni is szerettem volna a hajtást kompletten, csak kicsit késõbb, de ha már így alakult belevágok...
Cserélni kellene a hátsó fogaskoszorút, elsõ tányérokat valamint az elsõ hátsó váltót is kompletten, természetesen a láncot is. Azt olvastam hogy a Shimano Deore eléggé jó minõség. Tudnátok segíteni az alkatrészek kiválasztásában ?

Bõven elég a Deore,de akár az új Alivio is már 9-es.Vegyél a fogsorhoz 2 láncot és cserélgesd.