Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nem tom itt olvastam-e hogy a Shimano outi és mtb int. középcsapik a mûanyag porvédõ henger hosszát leszámítva azonosak, de cáfolom. Új 105-ös kcsap. (SM-BB5700) van az outimban egy ideje van némi hangja a hajtásnak, gondoltam bepróbálok tartalék MTB-set (SM-BB51), ami épp volt itthon. Sajnos a menetes rész hossza és a csapágyház vastagsága sem azonos, úgyhogy csak úgy volt beszerelhetõ, hogy:
- Porvédõ nélkül (sem az outis, sem az MTB-s hossza nem volt megfelelõ)
- A csapágy és a váz közé kb 1 mm-es hézagolókat kellett tenni.
Így már mûködik a dolog.
Mennyire gáz hogy kimaradt a porvédõ henger? Vizet kaphat belülrõl a vázcsövekbõl?

Ja és van lényegi különbség a 105-ös és a Dura Ace (SM-BB7900) csapik között, érdemes a drágábbat rendelni? Ránézésre csak a felületkezelésben látszik diff....

Nem csak ott messze vizsgálták ezt. Hanem én is :) [/url]

A sebesség mindent megold.

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Van aki alaposabban megvizsgálta....

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Nem tom itt olvastam-e hogy a Shimano outi és mtb int. középcsapik a mûanyag porvédõ henger hosszát leszámítva azonosak, de cáfolom. Új 105-ös kcsap. (SM-BB5700) van az outimban egy ideje van némi hangja a hajtásnak, gondoltam bepróbálok tartalék MTB-set (SM-BB51), ami épp volt itthon. Sajnos a menetes rész hossza és a csapágyház vastagsága sem azonos, úgyhogy csak úgy volt beszerelhetõ, hogy:
- Porvédõ nélkül (sem az outis, sem az MTB-s hossza nem volt megfelelõ)
- A csapágy és a váz közé kb 1 mm-es hézagolókat kellett tenni.
Így már mûködik a dolog.
Mennyire gáz hogy kimaradt a porvédõ henger? Vizet kaphat belülrõl a vázcsövekbõl?

Ja és van lényegi különbség a 105-ös és a Dura Ace (SM-BB7900) csapik között, érdemes a drágábbat rendelni? Ránézésre csak a felületkezelésben látszik diff....

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás
Hát, az brutál nehéz. Én is szenvedtem vele sokat. Végül betekertem egy rossz belsõvel az agytestet és úgy fogtam be a satuba. De még akkor is nagyon meg kellett szorítani, azt hittem az agytestet össze fogom roppantani. Nagy nehezen de lejött.
Marci

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Üdv!
Befûzetlen xt agyról hogy tudom lemûteni a szabadonfutót? 14mm-imbusz van, nem ez a megfejtés.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 hozzászólás
Sziasztok!
FSA Afterburner 386-as hajtómühöz keresek tányérokat,van valakinek ötletete merre tegyem?(42-27 3 csavaros)
Elöre is köszi.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Hát ez az. egyszerre csak egy dolgot kellett volna kipucolni :)

Nincs nekem arra idõm...:)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Hát ez az. egyszerre csak egy dolgot kellett volna kipucolni :)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Ha tudnám, de szerintem a sor. Az van, hogy Horvátországban leráztam a köveken, s amikor visszahúztam, nem pucoltam meg a rotor felfekvõfelületét. Most megpucoltam, s vékonyan bezsíroztam, ráadásul a fogsor elemei közti felfekvéseket is finoman bekentem. Emellett tettem zsírt a pedálba, középcsapágyházba, s kontaktpasztát a nyeregcsõre.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás
Mi volt a tettes?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Már nem recseg.

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás
1. Ott van az adatlapon, hogy 113 mm-es tengely való hozzá

2. Nem függ

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, hogy egy Truvativ Isoflow hajtómûnél mekkora tengelyhosszú Truvativ '06 PowerSpline monoblokkot kell használnom.
A váz egy Magellan Serpens (2008) / mérete 15 col.

Esetleg a monoblokk tengelyhossza függhet, hogy 8. vagy 9. rendszert használok?

Frenk

Frenk

vendég

• fórumtag
  • 37 hozzászólás
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, hogy egy Truvativ Isoflow hajtómûnél mekkora tengelyhosszú Truvativ '06 PowerSpline monoblokkot kell használnom.
A váz egy Magellan Serpens (2008) / mérete 15 col.

Esetleg a monoblokk tengelyhossza függhet, hogy 8. vagy 9. rendszert használok?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
kell bele olyan középcsapágy, ha az elõzõben nem olyan volt. de a kar kó lesz

szucs76

szucs76

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás
Ha én kaptam ezt a tömör választ "Jó bele", akkor köszönöm szépen! :)

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Jó bele.

A recsegés miatt építettem egy full merev ss gépet. Az is recseg.

szucs76

szucs76

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás
Sziasztok!
Szeretnék venni egy 2011-es Trek 8500-as vázat. Ez a váz gyárilag egy bizonyos BB85 középcsapágyazással van szerelve.
Én szeretném felhasználni a régi bringámból az FC-M770 (XT) hajtásomat. Kompatibilis egymással a BB85 és az XT hajtómû?

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Igen tényleg csak az a 17000ft-os shimano kulcs amivel a konuszt állitod be. A 3-as szám alatt található két anya ami a pedáltestben van azaz egy csõben. Próbálkozhatsz de ha elcseszed akkor keresztet vethetsz a pedálra.

simán megy az villáskulccsal is, nem kell oda semmi extra (M540).
vagy Nektek nem volt technika órátok általános iskolában? :P

Ja, lehet, hogy nem szóltam, úgy hozta az élet, hogy átültem merevre.

egy képet mutathatnál a megfelelõ topicban ;)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Az én tippem, hogy a modulált fogsor egymáson nem fekszik fel tökéletesen (ugye a kazettatest is már 2 darabból van, plusz a kisfogaskerekek). Ennek megfelelõen ma leszedtem, pucoltam, csiszoltam, zsíroztam (vékonyan a felfekvést), majd meglátjuk mi lesz. A nyeregcsövet is kiszedtem és visszaraktam Ritchey zsírral, hátha az segít.

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Nálam meg kormánycsapágy csere oldotta meg (Kona Kula - FSA kcs.), én is kezdtem megõrülni a recsegéstõl, hogy nem találom az okát, és én is a hajtómû felõl hallottam....

Szia!
Nálam is volt hasonló eset. A kormányszár volt fellazulva a villanyakon és a kormányon is.