Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 posts
nem csodálom hogy inkább cserélted! Nekem hála csak nem volt rendesen meghúzva(mondjuk másfél hónapja voltam a kötelezõn...) kipróbáltam és a monoblokk olyan amilyennek kell lennie! A bowdenre meg valamit csak kitalálok mert hihetetlen hogy 'adja' a hangot.

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 posts

Ma leszedtem a hajtókart majd meghúztam a monoblokkot és azóta nem kotyog!
Köszönöm a segítségeteket!
+1 dolog, eddig azt hittem hogy tekerésnél onnan jön olyan enyhe "kattogó"-szerû hang és valszeg az a hang a felsõcsõ alsó részén elvezetett bowden csinálja méghozzá ahol a bowdent "elõfeszítik"!(mert mocorog és az adja a hangot) Valaki már találkozott ilyennel?
Posted Image

Nekem Level A2 van . Kapott egy esõt úgy szólt mint a puska 3 napos volt a bringa. Megnézték ott nem csinálta. megtépték jól hogy alig tudtam elsõ pár méteren tekerni. Azt nem szórakoztam vele. Raktak bele egy shimanot a boltba kb 3000ft volt munkadíjjal .

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 posts
Ma leszedtem a hajtókart majd meghúztam a monoblokkot és azóta nem kotyog!
Köszönöm a segítségeteket!
+1 dolog, eddig azt hittem hogy tekerésnél onnan jön olyan enyhe "kattogó"-szerû hang és valszeg az a hang a felsõcsõ alsó részén elvezetett bowden csinálja méghozzá ahol a bowdent "elõfeszítik"!(mert mocorog és az adja a hangot) Valaki már találkozott ilyennel?
Posted Image

Gevox

Gevox

vendég

• fórumtag
  • 64 posts
Sziasztok!

Bocs ha rossz helyen kérdezem,és bocs ha kicsit láma kérdés!
Kérdezném,hogy azon a kazettán,amin eddig egy 9es sor volt fent,arra simán fel lehet rakni egy 10es sort?
Amúgy érdemes 10es-re váltani? Erõs annyira egy 10es XT rendszer,mint egy 9es? (azért XT,mert az a terv hogy arra váltanék) (már csak mert elég nagy súlyban vagyok (120+)!
Mert hogy ott ugye vékonyabb a lánc is!
Köszi a segítséget!

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 posts

shimano bb-un 26, nagyonmax 2500 forint, mindenre elég, én nem kísérleteznék. esetleg próbáld megbeszélni, hogy a két mono különbözetét fizesd csak.

Köszi a tanácsot! ;)
....és mindenkinek! ;)

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
ja baj mert utana egyre roszabb lesz.

a cseredarab mindenkepp integralt legyen ha kompatibilis a valtasoddal.arra nem kell majd koltened (sokat)

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 posts
még egy hülye kérdés ezzel kapcsolatosan: szóval akkor ez baj ha függõlegesen ilyen kis mértékben mosog a csapágyazás(hajszálnyi, kb.0.03mm sac/kb)

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
shimano bb-un 26, nagyonmax 2500 forint, mindenre elég, én nem kísérleteznék. esetleg próbáld megbeszélni, hogy a két mono különbözetét fizesd csak.

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 posts

miért? akárhogy forgatod, a kar és a tengely geometriai viszonya nem változik egymáshoz képest, szóval akkor vízszintesen is mozognia kéne. ellenben lehet, hogy a golyópálya a függõleges terhelés irányában deformálódott, ezért lötyög a kar függõlegesen. és akkor az csak monoblokk probléma.

vagy mit nem értek?

Ha ez a probléma......
Szerintetek garanciában cseréljem(mert ugye akkor ugyanezt a tipust kapom) vagy inkább vegyek egy jobbat és azt tegyem be?

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
valoban.excentrikus a csapagy akkor jelentkezik ez a hiba igazad van.

akkor viszont az egy hulladek monoblok.

nallam regebben volt hogy a hajtast megette a por.tengely es csapagyak jok voltak es fuggolegesben azert nem ereztem a lotyogest mert nem tudtam ra akkora erovel hatni mint amikor viszintesben terhetlem.
tehat van remeny

edit:igen huzz meg mindent.hajtokat tengely csavarokat monoblokkot.ha utana is szar akkor csere.

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 posts
na várjál :)
Akkor szerinted a hajtókarokat a tengelyre rögzítõ csavarokat kell meghúzni?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts

a tengely-hajtokat kapcsolattal van a baj.

miért? akárhogy forgatod, a kar és a tengely geometriai viszonya nem változik egymáshoz képest, szóval akkor vízszintesen is mozognia kéne. ellenben lehet, hogy a golyópálya a függõleges terhelés irányában deformálódott, ezért lötyög a kar függõlegesen. és akkor az csak monoblokk probléma.

vagy mit nem értek?

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
hat mielott lecserelned huzd meg jol a csavarjat.
a tengely-hajtokat kapcsolattal van a baj.ha a meghuzas nem segit akor kuka es csere.
de nem mindegy mit cserelsz.a tengely acel tehat az nem valoszinu hogy deformalodott es ha jok a csapagyak akkor csak a karokat kell cserelni.
de ha mar hajtast ujitasz vegyel integraltat.

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 posts

Kross bringád van igaz?
Cseréld ki mert nekem 3nap után elkezdett rotyogni...

Igen, Kross!
Garanciában, vagy vettél bele egy jobbat?(mert ha garancia akkor gondolom ugyanezt a tipust teszik bele)
hogy érted hogy rotyogni, hangja volt?

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 posts
Álló helyzetben ha függõlegesen vannak a hajtókarok(azaz egyik le másik felfele néz) és úgy megpróbálom mozgatni balra-jobbra és mindkettõt fogom akkor egy hajszálnyit(szó szerint, ami kb. 0.03 mm lehet) mozog, ugyanezt megcsinálom viszintesen(egyik pedál elõre a másik hátra néz) akkor meg semmilyen mozgást nem érzek......

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 posts

Olyan dolgot vettem észre hogy ha a hajtókar függõlegesen van és megprópálom mozgatni akkor szó szerint egy hajszálnyit "lötyög", ha viszintesen vannak a hajtókarok és úgy próbálom mozgatni akkor semmi! Thun monoblokk van benne gyárilag és olyan 350km, ez most természetes vagy hiba?

Kross bringád van igaz?
Cseréld ki mert nekem 3nap után elkezdett rotyogni...

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
egyaltalan nem termeszetes.tengelyel parhuzamosan mozog vagy tengely korul lotyog?

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 posts
Olyan dolgot vettem észre hogy ha a hajtókar függõlegesen van és megprópálom mozgatni akkor szó szerint egy hajszálnyit "lötyög", ha viszintesen vannak a hajtókarok és úgy próbálom mozgatni akkor semmi! Thun monoblokk van benne gyárilag és olyan 350km, ez most természetes vagy hiba?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Van amirõl Te még nem írtál? :)

:)
Még számtalan olyan dolog van.

A sebesség mindent megold.

andersen

andersen