Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
egy ismeros anno sokat keresett, de nem talalt, aztan a vegen vett egy slxet :)

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

nem igazan ertem a kerdest, de megprobalkozom. a shimano hollowtech II es a Sram [Truvativ] GXP mas meretu, ugyhogy a ket rendszer nem csereszabatos, ha ilyenben gondolkodtal azt felejtsd el.

Amit tudnek ajanlani az hogy valami mas markaju kozepreszt veszel, valami jobbat, de lehet keramia csapagyassal se jarnal rosszul. tobbe kerul, de hosszu tavon kifizetodobb lehet.

Teszek én is egy próbát: szerintem a csapágyat akarja kicserélni a középrészben valami csapágyboltban beszerezhetõ csapággyal. Nem tudom, hogy ez GPX középrész esetén lehetséges-e.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Sziasztok!
Hallottam, hogy Shimano Hollowtech középrésznek ki lehet cserélni csak a csapágyát... Nekem Truvativom van, GXP középrész és két év alatt harmadszorra kéne cserélnem, amihez viszont nagyon nincs kedvem, nem fogok ezért kiadni 10 ezer Ft körüli összeget. Szóval a kérdés az, hogy lehet-e cserélni a csapágyat és ha igen akkor milyenre?

nem igazan ertem a kerdest, de megprobalkozom. a shimano hollowtech II es a Sram [Truvativ] GXP mas meretu, ugyhogy a ket rendszer nem csereszabatos, ha ilyenben gondolkodtal azt felejtsd el.

Amit tudnek ajanlani az hogy valami mas markaju kozepreszt veszel, valami jobbat, de lehet keramia csapagyassal se jarnal rosszul. tobbe kerul, de hosszu tavon kifizetodobb lehet.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,688 posts

Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy normális e , hogy a fogassor kicsi kotyog, néhány miliméter -nem elõre hátra hajtás irányba hanem, tengely irányba- . Hajtás közben semmit sem érzek belõle és a váltás is rendben van.
Ez egy régi kb 90 es éve elei Shimano 105 ös hajtás..
Olvastam valahol , hogy van valami hézagoló gyûrû benne, akár több is, ezeket kivéve megszüntethetõ. Bár nem szedtem még szét, mert nem tudom, hogy van -e alap esetben valamennyi kotyogása.

Nyugi, semmi baja. Ez teljesen normális mûködése a Shimano szabadonfutó testnek. Nehogy szétszedd ezért !
Marci

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,273 posts

Lenne egy alap kérdésem,igaz eddig csak Shimano hajtásláncom volt,ezért nem is tudom.Szóval Sram lánc mehet-e Shimano fogsorra és hajtómûre?Illetve Sram fogsorral jó-e a Shimano lánc?Elõre is köszi a felvilágosítást.

igen
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts
Lenne egy alap kérdésem,igaz eddig csak Shimano hajtásláncom volt,ezért nem is tudom.Szóval Sram lánc mehet-e Shimano fogsorra és hajtómûre?Illetve Sram fogsorral jó-e a Shimano lánc?Elõre is köszi a felvilágosítást.

Gááboor

Gááboor

vendég

• fórumtag
  • 34 posts
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy normális e , hogy a fogassor kicsi kotyog, néhány miliméter -nem elõre hátra hajtás irányba hanem, tengely irányba- . Hajtás közben semmit sem érzek belõle és a váltás is rendben van.
Ez egy régi kb 90 es éve elei Shimano 105 ös hajtás..
Olvastam valahol , hogy van valami hézagoló gyûrû benne, akár több is, ezeket kivéve megszüntethetõ. Bár nem szedtem még szét, mert nem tudom, hogy van -e alap esetben valamennyi kotyogása.

Makakk0

Makakk0

vendég

• fórumtag
  • 129 posts
Sziasztok!
Hallottam, hogy Shimano Hollowtech középrésznek ki lehet cserélni csak a csapágyát... Nekem Truvativom van, GXP középrész és két év alatt harmadszorra kéne cserélnem, amihez viszont nagyon nincs kedvem, nem fogok ezért kiadni 10 ezer Ft körüli összeget. Szóval a kérdés az, hogy lehet-e cserélni a csapágyat és ha igen akkor milyenre?

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts
Minden kónusz köszörült. A gagyibbak is, nem gömbölyû eszterga késsel gyártják õket.... A különbség anyagminõségben, gyártási pontosságban, minõségben van.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis

Na neked ezt baromi fontos volt leírni!
Mindenhol van okos ember aki szabályozni akarja a másikat!

Ha valaki nem tartja be a fórumetikettet, ill. a szabályzatot, akkor arra elõbb utóbb rászólnak a tapasztaltabb fórumozók (vagy a moderátor, de az rosszabb :)).
És ezért nem kell bepöccenni. Béke.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts
Aki már látott szétszedve Shimano Deore BH-M590 elsõagyat,legyen szives már megosztani velem,hogy köszörült kónuszok vannak-e benne.Köszönöm.

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 posts
Na neked ezt baromi fontos volt leírni!
Mindenhol van okos ember aki szabályozni akarja a másikat!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Akkor kicsit lassan esik le hogy válaszolni kéne, elõszór megírod a mondókádat majd 20-240 p múlva le esik hogy az elõzõre még reagálni is lehetne.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 posts

de sokat posztolsz egymas utan.

es egy minilamis hangja mindig lesz a rendszernek.
ha mindig kijavitod az aktualisat majd lesz uj hangforras.

Ez fórum, itt lehet és csak válaszolok!
Ha lesz, mindig megfogom szüntetni az újabb hangforrásokat! ;)

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
de sokat posztolsz egymas utan.

es egy minilamis hangja mindig lesz a rendszernek.
ha mindig kijavitod az aktualisat majd lesz uj hangforras.

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 posts

Mondjuk ha monoblokk lenne, akkor nem is tudnád hol zsírozni.

ez ilyen félig monoblokk :D

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 posts
Megjöttem a bicajozásból és az elsõ 15km-en lehetett hallani azt a mocorgó nyüszögõ hangot aztán utána semmi hangja nem volt.
Hangosan gondolkozom: szerintem innentõl kezdve a lítiumbázisú zsír bejuthatott a csapágygolyókhoz.......vagy nem?!(mint írtam gyárilag alig volt zsír)

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,883 posts
Mondjuk ha monoblokk lenne, akkor nem is tudnád hol zsírozni.

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 posts

Nem érdemes belemászni, csészéket és tengelyvégeket elég.

Amit elfelejtettem leírni hogy ez nem zárt hanem van a tengely azon van két csapágy és a két végén az amit a monoblokk szerszámmal kell le és feltenni.

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 posts
Kivettem a monoblokkot, hát mit mondjak.........spóroltak a zsírral. Én tettem bele rendesen! :)
Délután bicajozás után megírom hogy csinálja-e még azt a feszülõ nyüszögõ hangot!