Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Sziasztok!!

Van valakinek tapasztalata abban, h 11-es hajtóművet lehet használni 10-es rendszerben? Outi-ról beszélünk. Hatóművet szeretnék cserélni de a megfelelő méretben nincs 10-es csak 11-es. Elmélet szerint fordítva nem lehet, de így talán. Az a nagy kérdés, h a két tányér távolsága mindkét rendszeren egyforma-e, mert szerintem ez lehet a rákfene. Ha nem akkor első váltókart is cserélnem kellene.

THX!! :)

Campagnál még a 9-es rendszer is elbírja a 11s hajtókart (sőt, egy webshop azt írta nekem, hogy a 11s hajtókar még 8s rendszerrel is elmegy, csak 9s láncot kell használni hozzá)

Shimanonál szintén működik a kombináció. Nincs különbség a lánctányérok távolsága közt a 11s és 10s shimano hajtókaroknál. 10s lánccal is szépen elmennek a 11s hajtókarok.

Sramnál fogalmam sincs, ellenben, ha mégis különbözne a lánctányér-távolság, alátételezéssel megoldható. 

ha hülyeséget írtam, javítsatok.. :\

Vejne módosította - 2014. november 28. - 08:43

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Sziasztok!!

Van valakinek tapasztalata abban, h 11-es hajtóművet lehet használni 10-es rendszerben? Outi-ról beszélünk. Hatóművet szeretnék cserélni de a megfelelő méretben nincs 10-es csak 11-es. Elmélet szerint fordítva nem lehet, de így talán. Az a nagy kérdés, h a két tányér távolsága mindkét rendszeren egyforma-e, mert szerintem ez lehet a rákfene. Ha nem akkor első váltókart is cserélnem kellene.

THX!! :)

Ridley Noah Fast 

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás
Ha megoldják azt is, hogy a féktárcsa is a helyén marad,
akkor

shut-up-and-take-my-money.jpg

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

Igaz, én bevallottan mindig így vásárolok láncot, mert ált. nem az utolsó pillanatra hagyom, hanem a lánc élettartamának vége felé már hozatom a következőt.

Jaja, a következő 2-3-at. Csak ez ultegra cuccnál már jobban fáj. :)

dualos

dualos

vendég

• fórumtag
  • 126 hozzászólás

Nem olyan drága a deore lánc, még HG-73 kivitelben sem. Igaz, én bevallottan mindig így vásárolok láncot, mert ált. nem az utolsó pillanatra hagyom, hanem a lánc élettartamának vége felé már hozatom a következőt.

A sor ha jól látom, outi lesz? Milyen kiosztásban?

Egyébként sram pc-930 vagy 950ben nem gondolkoztál? 

Na lehet, hogy nem volt túl egyértelmű a kérdésem. A láncot eldöntöttem hamar, az HG53 lesz, a fogsoron gondolkozom még.

Ezek monti fogsorok, a típusneveket az ebikeról másoltam, elvileg jók. :)

Sramot nem is néztem PG 930-at nem látok elérhetőt az ebike-on, a PG 950 pedig már drágább, mint amit erre az edzőbringára tennék. 

(Nekem egyébként az ebay nem játszik, nem ér meg annyi macerát, mint amennyivel olcsóbb. Ebike-ot ismerem, többször rendeltem onnan. Először itt egy helyi üzletben akartam elkölteni a pénzem, de olyan árat mondtak, hogy inkább gyorsan kijöttem.)

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Mostanában nem vettem 9-es láncot és sort, így mostmár nagyon itt van az ideje.

Eddig is az alsó-kategóriából választottam, most sem lesz ez másként, viszont feltűnt pár - számomra - új típus: 

Sunrace CS-R919 AS 9, illetve a Shimano HG20 és HG30. Eddig mindig Deorét vettem, de ezek vmivel olcsóbbak nála. Megéri a HG50 a nem túl nagy árkülönbséget?

Köszi,

Bence 

Nem olyan drága a deore lánc, még HG-73 kivitelben sem. Igaz, én bevallottan mindig így vásárolok láncot, mert ált. nem az utolsó pillanatra hagyom, hanem a lánc élettartamának vége felé már hozatom a következőt.

A sor ha jól látom, outi lesz? Milyen kiosztásban?

Egyébként sram pc-930 vagy 950ben nem gondolkoztál? 

Vejne módosította - 2014. november 11. - 11:17

dualos

dualos

vendég

• fórumtag
  • 126 hozzászólás

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Mostanában nem vettem 9-es láncot és sort, így mostmár nagyon itt van az ideje.

Eddig is az alsó-kategóriából választottam, most sem lesz ez másként, viszont feltűnt pár - számomra - új típus: 

Sunrace CS-R919 AS 9, illetve a Shimano HG20 és HG30. Eddig mindig Deorét vettem, de ezek vmivel olcsóbbak nála. Megéri a HG50 a nem túl nagy árkülönbséget?

Köszi,

Bence 

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Én nem eröltetném, mert esélyes, h ledarálja a sort, és az első lánckereket is. Olajban jobb tartani a láncot, ha már ragaszkodsz a folyadékhoz. :)

Köszönöm, ettől féltem :) Csak úgy betuszkoltam egy alsó polcra hogy majd másnap előveszem azt annyi.

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

Erről jut eszembe:

"Olajos papírt", ezt a vastag barna papírt, amibe akár szerszámot is csomagolnak, lehet valahol kapni? PL Obi. Csak mert most lezárható tasakban vannak a láncok, és marha nehéz beletuszkolni őket normálisan. Ha először papírba csomiznám, ami nem mállik szanaszét az olajtól, akkor könnyebb lenne betenni :)

Normális alatt mit értesz? Megfogod a nyitott zacsit, a láncot meg beleengeded, majd eltekeredik, ahogy neki jó.

Amúgy azt zsírpapírnak hívják. :)

ncc1701 módosította - 2014. október 29. - 22:24

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Én nem eröltetném, mert esélyes, h ledarálja a sort, és az első lánckereket is. Olajban jobb tartani a láncot, ha már ragaszkodsz a folyadékhoz. :)

Erről jut eszembe:

"Olajos papírt", ezt a vastag barna papírt, amibe akár szerszámot is csomagolnak, lehet valahol kapni? PL Obi. Csak mert most lezárható tasakban vannak a láncok, és marha nehéz beletuszkolni őket normálisan. Ha először papírba csomiznám, ami nem mállik szanaszét az olajtól, akkor könnyebb lenne betenni :)

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Közelebbről a folyadék tiszta volt amig fel nem kavartam, ilyen vízkő kinézetű zöldesszürke darabok lebegtek benne. A lánc jó pár helyen fekete, mintha hiányozna róla egy réteg fém (ott érdes). Szóval amellett hogy mennyi esély van láncszakadásra, mennyit árthat a megnövekedett súrlódás a sornak, váltásnak, érdemes e próbálkozni vagy inkább kukázzam? Alig nyúlt KMC X10SL, kicsit sajnálom.

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Ömmm, ha valaki elfelejtette hogy berakott egy láncot Brigéciolba ázni, mondjuk egy másfél hónapja, akkor akkor azt a láncot még nyugodtan lehet használni? Garantáltan kosz és rozsdamentes :)

vendég_probegt_*

vendég_probegt_*
  • vendég

köszönöm a válaszokat, valószínű egy FD-T780-as lesz a váltó.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.167 hozzászólás

Ez most melyik kérdésre vonatkozik? Előzőleg első váltó cserét javasoltál, az érintett ezért első váltóra kért javaslatot, te meg most hajtóművet ajánlasz neki.

szerinted? elírtam. ennyi erővel ki is javíthattad volna, vagy válaszolsz magad.

Értem, köszönöm a gyors segítséget. Esetleg azt meg tudnád mondani melyik váltó lenne jó a 48-as hajtóműhöz?

FD-T780-X3

https://www.bike-com...10-fach-p31616/

(de ha tévednék, majd kijavít egy okosabb.)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

ITT például azt írja, hogy az fc-m771-k jó ehhez a kiosztáshoz

Ez most melyik kérdésre vonatkozik? Előzőleg első váltó cserét javasoltál, az érintett ezért első váltóra kért javaslatot, te meg most hajtóművet ajánlasz neki.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.167 hozzászólás

ITT például azt írja, hogy az fc-m771-k jó ehhez a kiosztáshoz

vendég_probegt_*

vendég_probegt_*
  • vendég

az első váltód 42 fogú nagytányérhoz készült. emiatt célszerű lenne ilyet választanod. ha mégis a 48/36/26T kiosztás felel meg jobban az igényeidnek, akkor inkább vegyél hozzá való első váltót. a meglévőt meg add el vagy a boltban boltold vissza a megfelelő váltó vásárlásakor.

Értem, köszönöm a gyors segítséget. Esetleg azt meg tudnád mondani melyik váltó lenne jó a 48-as hajtóműhöz?

probegt módosította - 2014. október 16. - 15:11

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.167 hozzászólás

az első váltód 42 fogú nagytányérhoz készült. emiatt célszerű lenne ilyet választanod. ha mégis a 48/36/26T kiosztás felel meg jobban az igényeidnek, akkor inkább vegyél hozzá való első váltót. a meglévőt meg add el vagy a boltban boltold vissza a megfelelő váltó vásárlásakor.

vendég_probegt_*

vendég_probegt_*
  • vendég

Sziasztok! 

Új vagyok itt a fórumon így első hozászolásomban először is üdvözlök mindenkit!

Amiért írok az egy kis információ kérés lenne, A hajtásláncot szeretném lecserélni trekking bringámon, amihez már megvan szinte minden, már csak a hajtómű hiányzik, 10-es rendszerre szeretnék váltani, a hátsó váltó egy shimano RD-M773, az első váltó FD-M770-10. A hajtóműből kérdéses hogy a 42/32/24T vagy a 48/36/26T-ből melyiket ajánlnátok hozzá? Leginkább a nagy tányér miatt kérdezném hogy a 48 fogat mennyire tűri jól a váltó?

István.