Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18261 replies to this topic

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts

csapágylehúzó....

ha pedig kuka akkor "fírisszel" ahogy Lakatos Csapó Csabi mondaná....:)

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts

Adott egy négyszögtengelyes hajtőmű, amibe a hajtómű lehúzó szerszám rosszul kapott legutoljára bele, és elnyírta a mentet. Hogyan tudnám ezt a hajtőművet most leszedni?

Ha még klasszik csapágycsészés, akkor bontsd meg a másik oldalról, és használj más csészéket, csődarabot, nagy alátétet, amikből alá tudsz pakolni annyit, hogy a másik oldali anyát használhasd "kihúzónak". Ha monoblokk, akkor nem t'om... (Esetleg csapágylehúzó, de azt nem tudom, mennyire lehet ráakasztani egy hajtókarra.)

Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Büdös Canyon! Google első találat egy "sealing derailleur cable holes" keresésre:

http://bicycles.stac...e-routing-ports

Szóval, "..hey even make a rubber plug specifically for Element frames".." Az RM gyárt a modelljeihez, a Canyon nem? :)

Itt szilikonpasztát használt a delikvens:

http://forums.mtbr.c...les-918023.html

De más gyártóknál is láttam manuálban, hogy adnak :o 

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

sziloplaszt

kissé használt de jó állapotú rágógumi  (régen volt negrós , fekete golyó, az pl kiváló lenne)

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts

szigszalag.

a canyonnak nincs valami beleillő kupakja?

• Vejne likes this

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts

Nem tudom hol lenne a helye, de piciny köze van a hajtáshoz a kérdésemnek és ez a topic pörög legalább. 

Lassan érkezik hozzám az 1x11-es XT hajtásrendszerem (na ennyi volt ami nem topic idegen :)). Rejtett bovdenvezetése van a Canyon vázamnak, most, hogy nem lesz első átdobó lesz egy lyuk ami eddig a bovdenhez kellett a vázon. Mivel tudnám azt bedugózni, van valakinek ötlete (gyári megoldás nincs, nem találtam a neten semmit)?  

Itt a kérdéses pont (lyuk) amit be kellene "foltozni", köszönöm!

bovden_zpsleqe8qsh.jpg

vendég_anorche_*

vendég_anorche_*
  • vendég

Adott egy négyszögtengelyes hajtőmű, amibe a hajtómű lehúzó szerszám rosszul kapott legutoljára bele, és elnyírta a mentet. Hogyan tudnám ezt a hajtőművet most leszedni?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

PF 30 as vázam van FSA csapággyal. Ezeken van 1-1 db gumis porvédő gyűrű és a hozzávaló 1-1b 24mm-es szűkítő Shimano integrált tengelyhez. Kell még bármilyen alátét, vagy távtartó?

Ez kell neked: http://raceface.com/...x-type-adapter/

Marci

Panzer

Panzer

újonc

• fórumtag
  • 9 posts

Köszi!

Panzer

Panzer

újonc

• fórumtag
  • 9 posts

PF 30 as vázam van FSA csapággyal. Ezeken van 1-1 db gumis porvédő gyűrű és a hozzávaló 1-1b 24mm-es szűkítő Shimano integrált tengelyhez. Kell még bármilyen alátét, vagy távtartó?

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 432 posts

Milyen alátétek, hézagolók szükségesek ahhoz hogy PressFit30 as vázba Shimano integrált hajtóművet szereljek?

Van maga a csapágy a vázba préselve, ezeken 1-1 db gumis porvédő és 1-1 db szűkítő adapter a 24mm-es hajtóműhöz..

Ezen kívül kell még bármilyen távtartó, alátét stb?

Szerintem először olvasd el a fórumszabályzatot, aztán írd le ugyanezt ebbe a topikba:

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

Sajnos a kérdésedre én nem tudom a választ, de a jelzett helyen hemzsegnek a szakértők.

Panzer

Panzer

újonc

• fórumtag
  • 9 posts

Milyen alátétek, hézagolók szükségesek ahhoz hogy PressFit30 as vázba Shimano integrált hajtóművet szereljek?

Van maga a csapágy a vázba préselve, ezeken 1-1 db gumis porvédő és 1-1 db szűkítő adapter a 24mm-es hajtóműhöz..

Ezen kívül kell még bármilyen távtartó, alátét stb?

fero969

fero969

fórumtag

• fórumtag
  • 31 posts
Én is tanultam valamit, én is köszönöm!
F

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts

Jesszusom... Hány éve is van 4 karos hajtómű ? Kb. 100 éve.

Első perctől létezett 20as tányér hozzá, több haver is jár ilyennel.

http://www.cheapbike...ium-inner-ring/

http://www.ebay.com/...T-/330669619180

ma is tanultam valamit. mentségemre szolgáljon, hogy a 22-est is utáltam. mindig olyan vereség íze volt, mikor használnom kellett.

• mgy likes this

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

jozsefge

jozsefge

újonc

• fórumtag
  • 3 posts

Üdv

Szeretnék segítséget kérni. Tiagra 4400as 9seb. hátsó váltó a shimano szerint 11-27 fogszámot bír.

A kérdés, hogy a 11-28at elbirná-e, működne-e rendesen? Akinek van tapasztalata erről legyen kedves segíteni.

Köszi

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Jesszusom... Hány éve is van 4 karos hajtómű ? Kb. 100 éve.

Első perctől létezett 20as tányér hozzá, több haver is jár ilyennel.

http://www.cheapbike...ium-inner-ring/

http://www.ebay.com/...T-/330669619180

van 20-as, de ahhoz 5-ös csavarkör kell.

Igazából az a baj, hogy csirke vagyok. Amikor előttem a 26-os kerékkel kistányér-nagytányérral tekernek, lépésben, én már nem tudok olyan lassan menni, lassan tekerni, hogy ne kelljen előzni. Azt meg nem mindig lehet. A 29-es keréknek 10%-kal nagyobb a kerülete, tehát, ha én 29-es kerékkel valaki 24/36-on tekerek, az olyan, mintha 26-os kerékkel 24/30-32 körül tekernék. No ezért akarok nyújtani.
A jelen körülmények és kondícióm mellett 20-as kiskerék kellene előre. Van olyan?
F

Nagyon köszönöm a hozzászólásokat!
Ezekszerint még senki nem próbálta.
Jó ötlet a 22T előre, majdem azt adja, kérdés, hogy a nagytányért is le kell cserélni ekkor 36-ra? Úgyhogy én is kiváncsian várom Zeezoltano válaszát!
Valószinű azért nincs 20-as kistányér, mert a fogak belemennenek a lyukkörbe.

Meg erősödni kell!
Szép napot!

Marci

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Szintén Off. Nekem a Bükk marcin kezdődött és ez volt a záróakkord fogytam vagy 2 kilót.

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1,257 posts

Off.

Engem is, de már menet közben. Tudom, hogy nem versenyek alkalmából kezdünk próbálkozni új cuccokkal, de itt kínomban megettem a H5 gélt. Nem kellett volna, teljesen betette a kaput. 

Érdekes, nekem is beszólt, pedig ott nem szokott. Mást használok de most el kellett használni a tucatnyi reklámzselét, két napig (Zirc is) azt toltam. Eddig nem volt vele baj de nagy volt a hőség, lehet hogy az közbejátszott. Már azelőtt megfogadtam hogy a Salz féle PB géleket edzésnél/túrán fogom kipróbálni :) 

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts

Örömhír, egy 22-es tányér van vagy 6 euró, próbának mindenképp megéri!

Off.

Engem is, de már menet közben. Tudom, hogy nem versenyek alkalmából kezdünk próbálkozni új cuccokkal, de itt kínomban megettem a H5 gélt. Nem kellett volna, teljesen betette a kaput. 

Ami volt rajta gyárilag simán viszi, egyetlen hátránya amit én 2-3 alkalom után megszoktam hogy itt már lényeges a különbség a kis és a nagy tányér között eggyel többet kell váltani mint a gyári kiosztásban.

A váltó XT kéttányéros.

Bocs hogy nem tudtunk beszélni az Underworldön de olyan hasgörcs kapott el hogy közvetlen a rajt előtt le vetettem  a chipet és haza is mentem.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Milyen átdobót használsz hozzá? "Elméletileg" a shimano kéttányérosok csak 14 fog távolságot fognak át. Gyakorlatilag nem próbáltam, de simán ÉS olcsón megoldás lehetne Feri problémájára!

Ami volt rajta gyárilag simán viszi, egyetlen hátránya amit én 2-3 alkalom után megszoktam hogy itt már lényeges a különbség a kis és a nagy tányér között eggyel többet kell váltani mint a gyári kiosztásban.

A váltó XT kéttányéros.

Bocs hogy nem tudtunk beszélni az Underworldön de olyan hasgörcs kapott el hogy közvetlen a rajt előtt le vetettem  a chipet és haza is mentem.

Edited by zeezoltano, 2015. August 10. - 17:29.

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!