Van egy kb. 2006 (képek alapján) gyártású Mavic Aksium Race kerekem. Lecseréltem a hátsó 25 sort egy 27-esre, majd vissza. Ekkor kezdődtek a bajok. Most mikor nem tekerek, akkor finom gyors rezgést érzek a talpamon keresztül. Nem a kerék fordulatával, annál sokkal nagyobb frekvencián.
Eddig kétszer volt racsnizás közben nagyon csúnya hangja, a csikorgó tárcsafékéhez tudnám hasonlítani. Ahogy megtekertem azonnal megszűnt a hang. Ahogy észrevettem az alsó kisebb fogakon van a lánc a rezgés mintha erősebb lenne.
Kézzel megrángatva nagyon pici holtjátéka van az egész dobnak. Érzésre simán és könnyen forog a dob és a kerék is.
Gondoltam szétszedem és megolajozom. A Mavic szerint egy 5-ös imbusz kulccsal kellene oldani a dobot tartó anyát. Az én kerekem tengelyében nincs hatszög, teljesen kerek. Egyenlőre hagytam a dolgot és nem szedtem szét.
Találkoztatok már hasonló jelenséggel? Mi lett a megoldás?
Néztem még javító kitett is hozzá, de nem tudom melyik lenne jó hozzá. Sajnos a javító kitthez nem írnak évjáratot, 2006 már jó régen volt. Az összes Aksiumba az évek alatt ugyan azt a csapágyméretet használhatták?