Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18261 hozzászólás a témában

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás

Sziasztok!

Shimano FC-M443 hajtóműhöz való 48 fogú lánckerekem van elöl.
Ehhez szeretnék erős védő műanyagot venni, hogy ne legyen koszos a gatyám.
Valami olyasmit, amit ezek a képen látható: [link]
Láttam több boltban is többfélét, de vagy nem passzol rá, vagy nem elég stabil a rögzítése, vagy 42/44 foghoz való, és kilóg mügüle kicsit a lánc.
Nincs valakinek elfekvőben egy ilyenje új állapotban 48 fogas, 4 csavaros verzióban?

Biztos van köztetek olyan, aki egyből leszedi az ilyesmit a hajtóműről.

Persze, ha tudtok boltot, ahol kapható ilyen, az is tökéletes. :D

Kössz!

Bici módosította - 2015. szeptember 17. - 14:29

ngergo

ngergo

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás

Sziasztok!

tudja valaki, hogy egy SRAM X5-össel egyenértékű press fites 36/22-es integrált hajtóművet ki lehet cserélni 38/24-es Shimano SLX FC-M675-el, plusz BB70-es középrésszel?

A többi alkatrész SRAM a bringán, de hajtóműből csak X9-es 39/26-ost találtam, ami elég drága.

Köszi előre is!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

igen

• fero969 kedveli ezt
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

fero969

fero969

fórumtag

• fórumtag
  • 31 hozzászólás

Volt válasz igaz, nem 22-36ra hanem 22-38 ra, nekem az van hibátlan

Upsszz....
Szia Zeezooltano,
Összefoglalva: maradt az átdobód, lecserélted 22-esre az első lánckereket, a nagyobb kerék maradt és továbbra is működött az első átdobó, ahogy kell.
Jól értem?
Előre is köszi a választ!
F

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Ugyanezt kérdeztem kb 1hónapja, olvass vissza.
Akkor nem volt önként jelentkező, aki már próbálta, de a közösségi itélet az lett, hogy
1, inkább cseréljek kis lánckereket elöl 24T-ről 22T-re, ugyan az lesz a hatás, kb.
2, erősödjek, és nem fog hiányozni a 40T.

Arra nem jött válasz, hogy az átdobó működik-e a 22-36-os első lánckerékkel.
Hajrá! Kiváncsi vagyok az eredményre! :-)

Volt válasz igaz, nem 22-36ra hanem 22-38 ra, nekem az van hibátlan

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

helóka - azt tudja valaki, hogy az On-one acél egysebességes lánctányérjára rámegy-e 10 sebességes lánc?

a lapon csak a 8-ast és 9-est említik, félek, hogy nem véletlenül...

http://www.on-one.co...nless-chainring

(ha infó, akkor holnap lemérem a vastagságát)

99%, hogy nem lesz rá jó a 10-es lánc. a surly tányérjánál is azt írják, hogy 8/9s, de már a 9-es lánc sem az igazi rajta.

szvsz maradj a 8-as láncnál. legjobb a sram pc850. ;)

• ZolkoW kedveli ezt

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

fero969

fero969

fórumtag

• fórumtag
  • 31 hozzászólás

Próbálta már valaki hogy 10-es sorból kiszedi a 15/17-et,és betesz egy 16-ot,a legnagyobb pedig 40?

Ugyanezt kérdeztem kb 1hónapja, olvass vissza.
Akkor nem volt önként jelentkező, aki már próbálta, de a közösségi itélet az lett, hogy
1, inkább cseréljek kis lánckereket elöl 24T-ről 22T-re, ugyan az lesz a hatás, kb.
2, erősödjek, és nem fog hiányozni a 40T.

Arra nem jött válasz, hogy az átdobó működik-e a 22-36-os első lánckerékkel.
Hajrá! Kiváncsi vagyok az eredményre! :-)

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás

helóka - azt tudja valaki, hogy az On-one acél egysebességes lánctányérjára rámegy-e 10 sebességes lánc?

a lapon csak a 8-ast és 9-est említik, félek, hogy nem véletlenül...

http://www.on-one.co...nless-chainring

(ha infó, akkor holnap lemérem a vastagságát)

vendég_anorche_*

vendég_anorche_*
  • vendég

Köszi!

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Honnan tudom, hogy angol vagy olaszmenetes középcsapágyat kell vennem? Mit kell lemérnem és hogy?

68mm angol, 73mm angol, 

70mm olasz

BB shell szélesség

amúgy rá van írva a csészékre..

1.37x24 angol

36x24 olasz

amúgy 99% hogy angol

hehe

vendég_anorche_*

vendég_anorche_*
  • vendég

Honnan tudom, hogy angol vagy olaszmenetes középcsapágyat kell vennem? Mit kell lemérnem és hogy?

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

http://apro.bikemag....tt-l307461.html

ténylegesen ennyit ment, a csere oka mondjuk főleg "esztétikai".. :) Aki hasonlóra vágyik, annak korrekt vétel lehet :)

vendég_anorche_*

vendég_anorche_*
  • vendég

Köszi!

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Elvileg a tension pulley az alsó, a guide pulley a felső. Ld.:

http://www.cyclebask...uide_Pulley_Set

de miért nem azzal kezdte az OQP, hogy beírta volna G-be a "guide pulley derailleur" kifejezéseket? :)

Első oldalas:

http://www.parktool....ents-derailleur

bingó!

• Sandman kedveli ezt

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 432 hozzászólás

Melyik az alsó, és melyik a felső görgő?

Elvileg a tension pulley az alsó, a guide pulley a felső. Ld.:

http://www.cyclebask...uide_Pulley_Set

Sandman módosította - 2015. szeptember 03. - 15:42

• Vejne kedveli ezt

vendég_anorche_*

vendég_anorche_*
  • vendég

Melyik az alsó, és melyik a felső görgő?

1375054673WP_20150903_002_www.kepfeltolt

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

elég feltuno lenne, ha nem 8s lenne a 16t, mert a 9-10-11s lánckerék bordázata tökéletesen másképp néz ki :) Egyébként hobbiszintű tekergetésekre szerintem teljesen jó, amit írsz, pont néztem, hogy 50-13-at is kényelmesen el lehet pergetni 57-ig, tavasszal volt egy kísérletem 53-15-ben is, ami szintén eddig pörgött el, utazótempó meg 31-32 körüli kényelmes lazsulás, így oda bőven sok is. 

11903828_855359537888004_257012107949791

tkp. 13-14-15-16-17-19-21-23 a kiosztás, és a 16-17 átmenet szokott bajos lenni. Külön aranyos, mikor 14-ről egy "triplesweeppel" úgy teszi föl 17-re, hogy még lánccsengés sincs, csak odakerül a lánckerékre, és fut tovább csendben :)

Ha tempónál félsz a bringán, az szerintem a kormány-villa-váz-stucni hibája lesz :)

kiejtés amúgy Mis, mert hiába olasz czég, a zalapító francia. :) De ejtheted Mikének is, tudni fogják, mi az.  De 14-25 kilencesből van HG50, (sora-tiagra) és ultegra szintű kazetta is.. :)

https://www.bike-com...9-9-fach-p3801/

https://www.bike-com...00-9-fach-p928/

Kisherceg: ha megírod, milyen vastagságban-darabszámban kellenek a gyűrűk, tudok segíteni alut szerezni. Más sajnos nem :(

Egyébként, mivel úgyis lassan jön a tanév, bugyutább időbeosztás, s megvan a szép kerek 5.ezredik km is idén a korallal, lehet, hogy lekerül a sor, és "betekintünk alá", mennyire épek a bordák.. :) Aztán úgy kiderülne, ha esetleg olyan van, hogy más orientációban került föl a 16. :)

szerk: 

11952998_855359664554658_199062434806499

Ez tudom off, de ugye, Ti is csak egy darab belsőt ragasztanátok duct tape-el a defektus helyére a külső belső oldalán, és használnátok? Mert nekem két éve is így volt használva ez elöl pár ezer km-en át, és most is így használom, cask hátul.. ^^

Vejne módosította - 2015. szeptember 01. - 06:01

• P3000 kedveli ezt

P3000

P3000

fórumtag

• fórumtag
  • 71 hozzászólás

Talán tudok adni kontaktot, aki tud aluból esztergálni. Megkérdezem a srácot. Egyébként "nem nagy szám", 35mm belső átmérőjű gyűrű, fémbű' :)

P3000: a campás decens darab. Nekem ott van a "kutyus elásva", hogy a 12-23 sorban nem volt 16t, így, mikor elhoztam a sort nagykerből, kértem mellé egy kiegészítő 16t lánckereket is, aztán úgy került föl a bringára. S a 16-17 átmenet nem mindig megy pöccre, vissza kell venni a pedálfordulatból, vagy, váltás előtt abba kell hagyni a tekergést (igaz, kistányéron valamiért instant az átmenet, egyedül nagytányéron van ez a probléma. Gondoltam arra, hogy talán "nem megfelelően lett föltéve a sor", de ezt kizárnám, mert úgy látom, hogy kb. egyetlen forgásban-orientációban lehet csak föltenni a lánckerekeket a kazettatestre (kép)

1093531577N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.

Egyébként a campatibilis soraik jók, bár, a shimanosokra hallani panaszt. Sram-Sh-Sunrace etc. nem készít a Neked megfelelő kiosztásban? :)

Azért gondolkodtam ebben, mert elegem lett a Sunrace vázváltóból és elvileg már úton is van egy Shimano 9-es, ami remélhetőleg patentül működik majd. Ha nem találtam volna apróban, akkor megvettem volna az újat, viszont azt már 10-esben. 10-esben viszont csak ultegra junior kazetta van, 18 ropiért. Nem is fillérbaszásból, mert kifizetném ha nem lenne más, de sajnálnék kidobni egy 70%-ban szinte érintetlen ultegra kazettát cserénél. Sajnos nagyon bejött 14-25-ös kilences, harminc fölött kényelmesek az egyenként növekvő fokozatok itt az Alföldön kompakt tányérral. 50/19 szembeszélre, 18-17-16 utazóra/hátszélre. 50/14-ben még negyvennél bele tudok tekerni egy kisebb lejtőn, nekem több nem is kell, 50 km/h fölött úgyis fosok bringán. De végülis következő kazettának lehet, hogy bevállalom a kilences Miche-t (amúgy ezt hogy ejtjük: Mise, Mis, Mihe?), de ebből van jóárasított HG50-es is, majd meglátom, még úgyis csak az első láncot fogyasztom vele.

Biztos megnézted már, de a 16t is 8-as? Furcsa, hogy csak az problémás. Esetleg kicserélni egy másikra, hátha egyedi hiba.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

Próbálta már valaki hogy 10-es sorból kiszedi a 15/17-et,és betesz egy 16-ot,a legnagyobb pedig 40?

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

köszi, de az műanyag.

Ez nem olyan vészesen drága...
http://www.ebay.com/...=item2c82e2b526