Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18261 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

amúgy meg egy ideje gripkot használok. fél másodperc alatt átváltom 1-9 be...

milyen gyakran erzed egeto szukseget, hogy 1bol 9be valtsal? es miert?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts

(bár amekkora fasz vagyok az új dawg-ra biztos meg fogom venni, csak hogy mindenbõl ......:))

off:wááááááááááá
eddig csak tervezgetted nézegetted h szép ez az uj dawg. most meg már azon filozol h x9 vagy x0 legyen rajta :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Az x.9 5-öt vált felfelé (és kihasználom mind az 5-öt, van olyan emelkedõ az edzõpályámon, ahová kell), a másik irányba csak egyet (xtr 2-t, ha jól emlékszem, már vagy 3 hónapja próbáltam). Az új xtr karon elég kevesen használják a mutatóujjukat, 1-2 bringázás után már szinte mindenki a hüvelykujjával vált le és fel egyaránt.

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts
amúgy meg egy ideje gripkot használok. fél másodperc alatt átváltom 1-9 be...

x.0 t meg vegyen akinek 2 anyja van.....jobban biztos hogy nem mûxik mint az x9, 30 grammért meg a fasz adjon 30 rongyot

(bár amekkora fasz vagyok az új dawg-ra biztos meg fogom venni, csak hogy mindenbõl ......:))
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Kela, ez nem jó üzlet, nem ér annyit 500km után.

ha megígéri, hogy vigyáz rá:D:D:)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

A kar (xtr) jó, kicsit jobban kézre áll, mint az x.9, csak az a baj vele, hogy csak shimano váltókkal mûködik és még ha minden igaz nem tud egyszerre annyit váltani, mint a sramok, de ez a legkevesebb.

sose ertettem hogy emberek miert akarnak egyszerre 3nal tobbet valtani.

amugy most vettem ilyen uj XTR-t, es a mutatoujjas kar ketfele old ki, mindket iranyba tobbet kattan [most nem fogom kivenni a dobozbol hogy megszamoljam] plusz a huvelykujjas kar is tobbet kattan

azonkivul csapagyas, handmade in japan, gyonyoru minimal dizajn, konnyu, es pontos.

valamint olcsobb mint az x.o
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Kela, ez nem jó üzlet, nem ér annyit 500km után.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

off
úgy szoktam :)
on

akkor hajrá, szal kellene az a komplett XT szett.. megveszed 130 ért 500 km után, átveszem 100ért:D:D ok?:P

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

utána is lepasszolhatod:D:D

off
úgy szoktam :)
on
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
igen igen tigris igaz. akartam is cifrázni h mindenki a másik 2kereküjével turázik 1et vagy ilyesmi és utána beszámolunk egymásnak, de abba már nem biztos h mindenki belemenne :)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

az úgy nem az igazi.....magam akkor szeretek nyalatkozni vmirõl ha minimum 500 km-t használtam

utána is lepasszolhatod:D:D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

csináljunk egy talit és mindenki kipróbálja a másik szettjét :D

az úgy nem az igazi.....magam akkor szeretek nyalatkozni vmirõl ha minimum 500 km-t használtam

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
csináljunk egy talit és mindenki kipróbálja a másik szettjét :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A kar (xtr) jó, kicsit jobban kézre áll, mint az x.9, csak az a baj vele, hogy csak shimano váltókkal mûködik és még ha minden igaz nem tud egyszerre annyit váltani, mint a sramok, de ez a legkevesebb.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
engem beutalhatsz..

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

akkor beutalnálak szívesen ha miller lennék egy új xtr vagy xt karra.

kiváncsi lennék a véleményedre.

ismersz (?) elõbb útóbb +lesz már csak kiváncsiságból is :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
akkor beutalnálak szívesen ha miller lennék egy új xtr vagy xt karra.

kiváncsi lennék a véleményedre.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts
sramot már csak h váltót és karokat szabad venni sztem.....abból viszont cask az :)

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts

.....

-A láncszemek tök hamar összeszorulnak (kb 500 km-enként lesz 2-3 szorult csap, amin már akad a váltógörgõ).
.....

-A SRAM soron a fogak felületkeménysége nem létezõ fogalom, új sor, új lánc, s kb 100 km után elkenem a fogak csúcsát. Azaz kis kiálló sorja lesz az oldalán és a tetején, amin frankón megakad/megugrik a lánc. Ezt reszelgethetem addig, amíg el nem kopik annyira, hogy már ne következzen ez be....

ezt a 2 tulajdonságot én is tapasztalom. elöször nem akartam elhinni h "lesorjáztam" a fogakat a 9es sorrol de mivel a 2ik sram racsnimon is ez megy kb másfél 2 honap után ezért én is át fogok állni XT-re. aztán amelyik nekem jobban birta annál maradok :)
láncszemek nekem mondjuk csak láncbontás után szoktak szorulni de már az is idegesitö mert nem bir normálisan átfordulni a váltogörgön.
viszont a sram patentszemmel nekem még sose volt gondom. néha kicsit nehezebben de kézzel eddig mindig sikerült szétszednem. xtr láncomat is sztem sram patentszemmel fogom összerakni :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Drágábban, de jobban. Szerintem. Mondjuk relatív, hogy milyen infóra lehet hagyatkozni, én mindkét rendszert használom, s kb 6000/6000 km-et megyek (60% terepen) egy évben.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)