Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18261 hozzászólás a témában

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.354 hozzászólás
Ok, de viszonylag ritkán csinálja. Viszont egyre gyakrabban. De még mindig ritkán. Szóval nincs az hogy leülök a bringa mellé, bámulom a kereket és egybõl produkálja magát.:)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Ha nézed a fogaskoszorút tekerés közben akkor látod, hogy melyik ugrik. Lehet érezni is.

A sebesség mindent megold.

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.018 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Azt meg lehet vhogy állapítani (a rutinon kívül), hogy ha ugrik a meghajtás, akkor a lánc vagy az agy a hibás? Nekem az agy a gyanús, de a lánc/fogassor sem új már.:)

Agy? Úgy érted a mechanika, gondolom.
Cserekerék, akár a havertól egy körre? :chin:

Edit:

Lehet érezni is.

Azt hiszem ezt értette a rutin alatt.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.354 hozzászólás
Azt meg lehet vhogy állapítani (a rutinon kívül), hogy ha ugrik a meghajtás, akkor a lánc vagy az agy a hibás? Nekem az agy a gyanús, de a lánc/fogassor sem új már.:)

gsuveg

gsuveg

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás

nagy az esélye, hogy se a tengelyt, se a csészéket, se a golyóskosarat (vagy a maradékát) nem teszed vissza. ergo nyugodtan lehet kalapáccsal és hidegvágóval. akik szenzitívek, azok most forduljanak el, de ha valami 20 éve van összeállva, ahhoz igenis kell a kókányolás, fõleg ha szerelõ vagy, és a vevõ órabérben fizeti a munkádat. azaz nem fogod órákra rozsdaoldó spraybe áztatni, meg ilyesmi.
tengely, golyóskosár, csészék, meg két uj ék a hajtókarba együtt kb 500 huf.

1200 a kempingbe a tengely, 50 ft a stift. közben a fatter átszerelte a cuccokat az én régi kempingemre, mert annak nem lötyögött a blokkja, de megszívta, mert a kormány nem jön ki neki most, azt a rozsda megkötötte rendesen! :D

teljesen egyetértek veled, szerelõ nem vagyok, csak a montimat szerelem, de ezekbõl városi cirkáló készül..a következõ a favorit ss lesz.

ltsoma

ltsoma

vendég

• fórumtag
  • 85 hozzászólás
Mi a véleményetek a Truvativ gigapipe DH-ról?
Mennyire tartós?

g'bor

g'bor

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás
Üdv.
Segítséget szeretnék kérni, mert recseg a középcsapágy bringámon. Mit tegyek? Visszavittük egyszer szervizbe és meghúzták állítólag egy csavart, de második nap már újra visszajött. Próbáltam jobban meghúzni a hajtókar csavarját, de nem nagyon lehet. Tekeréskor leginkább akkor recseg amikor ballal taposok egy erõsebbet (fõként kiálláskor). Négyszögtengelyes.
Segítsetek!
Kössz

rolcsii

rolcsii

vendég

• fórumtag
  • 88 hozzászólás
Helló

Láncfeszítõ témában kérném a segítségeteket. Elöl két tányéros hajtókarom van, e típusú váltóval. Mit lehet ehhez kombinálni?

elõre is thx

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

kaptam egy kempinget, de a középsõ tengelynek van vagy 1cm-es játéka. Szét lehet azt szedni ? hogy lehet az lekapni ?

nagy az esélye, hogy se a tengelyt, se a csészéket, se a golyóskosarat (vagy a maradékát) nem teszed vissza. ergo nyugodtan lehet kalapáccsal és hidegvágóval. akik szenzitívek, azok most forduljanak el, de ha valami 20 éve van összeállva, ahhoz igenis kell a kókányolás, fõleg ha szerelõ vagy, és a vevõ órabérben fizeti a munkádat. azaz nem fogod órákra rozsdaoldó spraybe áztatni, meg ilyesmi.
tengely, golyóskosár, csészék, meg két uj ék a hajtókarba együtt kb 500 huf.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

és akkor mindez XT viszonylatban?

ugyanaz
ha kell csekkol dminden tekerés után különösen saras verseny/tekerés után.

Egy saras verseny általában -1 lánc
vegyél otthonra lánckalibert

és minden gond megoldva

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

CMX

CMX

vendég

• fórumtag
  • 159 hozzászólás

ha sûrün cserélsz láncot (1000-1500) akkor akár 20ezer is belemegy
nem szabad megvárni, hogy megnyúljon a lánc

Meg függ a tereptõl - van ahol nyomni kell, mert nincs több fokozat, hajtási stílustól, mennyit váltasz terhelés alatt, milyen gyakran takarítod a láncot, mennyi kenõanyagot kap. Ha valaki tapos, keveset pörget, akkor 3-4 láncnál többet nem megy el egy sor, az meg 5-6000 km.

Tipikus példa a tavaji szezon. Lementek az elsõ saras futamok és sehol nem lehetett normális láncot kapni.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

és akkor mindez XT viszonylatban?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

egy XTR racsni kb. mennyit megy el?

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

gsuveg

gsuveg

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás

emlékeim szerint az stiftes rögzítésû hajtókarral van, meg körmöskulcs kell a középcsapágy szétbontásához... talán :)

biztos. igy van. koszi.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

kaptam egy kempinget, de a középsõ tengelynek van vagy 1cm-es játéka. Szét lehet azt szedni ? hogy lehet az lekapni ?

emlékeim szerint az stiftes rögzítésû hajtókarral van, meg körmöskulcs kell a középcsapágy szétbontásához... talán :)

gsuveg

gsuveg

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
egy XTR racsni kb. mennyit megy el?

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás
figyuzzatok, 42-es tányérhoz való elsõ váltó elvisz jól 44-es kereket? ugye ez nem olyan szigorú dolog?

Grim

Grim

törzsvendég

• fórumtag
  • 402 hozzászólás

minek hegymászós sor egy nem hegymászós bringára? :)

max 27-28, és minden váltóval jó is lesz!

ez volt keznel, amikor epitettem a bringat, es azota nem lett lecserelve, ennyi az oka. :)
de kovetkezo tuti valami kisebb lesz.

"You want touch the sky? Fuck a duck and try to fly!"

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

új tiagra már ultegra kinézetü..
vagy jövõ évi sora, ami egyszermajd nemsokára már piacra kerül - az is szép.

amelyik tetszik;)

csattogás ellen: feltekert belsõdarab/gumidarab kötegelõvel a láncvilla megfelelõ részére, és a csattogás meg is van gátolva :)

OK, koszonom a velemenyeket emberek. Valoszinuleg Tiagra lesz azt lattam fogtam, na meg az arcimken amit lattam, attol sem kellett kifussak a boltbol vizet inni. Tehat korrekt darabnak tunik. Kicsit fura lesz , gondolom fekete nem keszul belole, a lovamon meg nagyjabol minden fekete, de ez mar tellega legkevesebb. Egyebkent a belso gumi felerosites az mar megvan reg, igy is kopog a vazon a valto, csak sokkal tompabban :D