Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

kisember08

kisember08

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Sziasztok!
A régi mountenbikeomon szeretném kicserélni a hátsó kereket kazetásra.
Megveszem a kereket a csoportfogaskerékkel együtt, és kicserélem, ez oké. A kérdés az, hogy kell még vennem mást is a bringához, hogy mûködjön a dolog?

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
igen, acélváz.
loctite 242 v 243 lesz a nyerõ. köszi!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

nekem pont az kéne, hogy ne lazuljon le. ez meg pont, hogy arra való, hogy ne gyógyuljon be a cucc a helyére,nem?

Igen, de azért, mert nem gyógyul be, még nem fog lelazulni. Bár, most elbizonytalanodtam. Ha jól emlékszem, akkor acél vázról van szó, ugye? Abban az esetben, asszem mégis csak jobb a menetrögzítõ.

xc rider

xc rider

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
szeretnek erdeklodi a crank bros. eggbeater sl pedalokrol mennyire jok...illetve igaz e az,hogy a stopli nem epp hosszu eletu. remelem megfelelo topikban erdeklodok :) elore is kossz!

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Csavarrögzítõ lesz az, kék színû lötty.
Autósmûhelybe menj be, és kérj pár cseppet.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
nekem pont az kéne, hogy ne lazuljon le. ez meg pont, hogy arra való, hogy ne gyógyuljon be a cucc a helyére,nem?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Egyébként ha még úgyse vetted meg a Loctite-ot, a monoblokkhoz nem jobb inkább a berágódásgátló (anti-seize, a Loctite is gyárt)?

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
rendben, ránézek köszi.
flakon asszem az túlzás lesz. inkább fiola :) 5ml is 1000ft körül van ahogy néztem :(

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

igen, enyimé. köszi!
szerdán jártam arra, láthattál :)

ON
nemsokára lesz benne egy monoblokk aminek egyik felén sincs perem, ami felfeküdne a vázon. és mivel olasz menet, jobboldala le fog lazulni folyamat. szóval elvileg menetrögzítõvel kell majd beszerelnem. simán csak végigkenem az egész menetet aztán betekerem? vagy elég csak a menet elejére pár csepp? ja és hol lehet belvárosban loctite-tot kapni? köszi!

Használati mód rá lesz írva a flakonra.. Menetrögzítõt fõleg csapágy/csavar boltban kapsz.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
igen, enyimé. köszi!
szerdán jártam arra, láthattál :)

ON
nemsokára lesz benne egy monoblokk aminek egyik felén sincs perem, ami felfeküdne a vázon. és mivel olasz menet, jobboldala le fog lazulni folyamat. szóval elvileg menetrögzítõvel kell majd beszerelnem. simán csak végigkenem az egész menetet aztán betekerem? vagy elég csak a menet elejére pár csepp? ja és hol lehet belvárosban loctite-tot kapni? köszi!

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Matt neked van az a szexi kék Colnagod igaz? Akkor téged láttalak a napokban a V2 épület elött.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
átmérõ definíció
http://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6r

parmesan

parmesan

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás

Küldj már egy képet a 68mm ÁTMÉRÕjû középcsapágyadról.
Szerintem szélességet akartál írni, nem?

Igazad van, szerintem az lesz az. :) Végülis tolomerovel megmertem annak a kor alaku resznek az atmerojet, ahova a hajtókarok csatlakoznak. Vegulis a meret jo, csak akkor ezek szerint nem atmero, hanem szelesseg :P

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, remélem jó helyen teszem.
Valaki árulja el Mali Slalom M2-es vázba 68mm -es csapágyházhoz milyen hosszú középrészt kell venni Bikepositive Jump Defense hajtómûhöz?? :cry:

A B+ Jump láncvonala a szokásos, 113 mm-es tengellyel 48,5mm a katalógus szerint. Hogy te hova akarod tenni a láncvonalat, az függ attól, hogy milyen sorod van hátul. Próbáld meg úgy belõni, hogy a hátsó lánckeréksor közepével legyen egyvonalban a Jump két lánctányérja közti távolság felezõ síkja, vagy legalább a nagyobbik lánctányér. Szerintem abból nem lehet baj, ha veszel hozzá egy 118 mm-es tengelyt, akkor 50 mm-es lesz a láncvonalad, ami montiknál általánosnak mondható. Ha túl hosszút teszel bele, akkor kényelmetlen lehet a tekerés a nagy pedál-távolság miatt (Q-faktor), ha túl rövidet, akkor meg nehézségeid lehetnek hátul a legkisebb lánckerekek hasznlatával, illetve belereszelhet a lánc a rockringbe.
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
passzolok. boltokban kell kerdezoskodni de valami jobb fajtaban. online bringaboltok topikban esetleg beszallhatsz egy kulfoldi rendelesbe es akkor nem szamit hogy honnan van. chainreactioncycles-en biztos kaphato

de elotte azert ebike, bikediszkont stb magyar webshopokat is vegignyalazhatod
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

golax

golax

vendég

• fórumtag
  • 54 hozzászólás
köszi - respect

és milyen néven hol tudok ilyet találni? neten nem láttam magyarországon, de úgy látom te fogsz tudni válaszolni erre is :)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
MJani01

Köszi, akkor nem aggódom.

bloke

Sajna nem tudom miféle lánc, nincs rajta típusjelzés, de 1800 Ft volt. Szerelõ szerint amire nekem kell, arra jó lesz (munkába járás, fõleg város, néha terep, 7 sebességes rendszer). Én egy picivel drágább sramot, vagy a shimnano 7-es lx-et szerettem volna, de végül nem rajtam múlt a dolog. Ha összekopás után jó lesz akkor nem is bánom, hogy nem költöttem többet, mert a váltóim is leharcoltak (stx és lx), szóval már nem a láncon múlik a váltás minõsége :)

Amúgy felkerült az integrált deore hajtókar az st-rc helyett. Nem rossz, kiálva tekerve és emelkedõn azért érezni, hogy ez merevebb szerkezet, mint a régi.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
"olcsó kmc"-nél kicsit részletesebb meghatározást is adhatnál

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nekem az lenne a gondom, hogy le lett cserlve a hatómû, lénc és fogsor, de a lánc egyik másik fokozatban kicsit rocogva fut. Ez mitõl lehet? A lánc egy olcsó kmc, a fogsor shimano 7-es, hajtókar integrál deore. Van rá esély, hogy idõvel összekopik a cucc és megszûnik ez a dolog?

Igen, össze kell kopnia.

A sebesség mindent megold.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Nekem az lenne a gondom, hogy le lett cserlve a hatómû, lénc és fogsor, de a lánc egyik másik fokozatban kicsit rocogva fut. Ez mitõl lehet? A lánc egy olcsó kmc, a fogsor shimano 7-es, hajtókar integrál deore. Van rá esély, hogy idõvel összekopik a cucc és megszûnik ez a dolog?