Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

nekem 5ezer km után már eléggé pontatlanul váltott (pedig a váltóval semmi gond nem volt) és ugrált, lánccsere után teljesen jó volt. Én aztmondom 5ezer, ha a sort is kímélni szeretnéd valamennyire.

Na, akkor nagy kérdés. Íme hogy mit szeretnék megvalósítani:
Integrált XT hajtómû két tányérral, és SRAM váltóval. Hátul x9 váltó és x7 kar, ha számít.
Elõl hogy oldjam meg a váltást? x9 váltó x0 váltókarral tökéletes lenne, ha a váltó végpontjait a két tányérhoz állítanám? Hogy lehet megoldani hogy kihasználjam azt, hogy a két tányér miatt beljebb lehetne tolni a hajtókart (kisebb pedáltávolság miatt) ?

Én szakbarbárként azt mondom, hogy integrált rendszer hajtókarjait nem lehet beljebb tolni azáltal, hogy 2 lánctányért használsz.

Gondolom ez a dolog a négyszögeseknél lehet igaz.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Hellosztok!

Rövid kérdésem lenne: Dura-ace (nem az új) 10 sebességes lánc síkon használva mennyit bír?
elõre is kössz

nekem 5ezer km után már eléggé pontatlanul váltott (pedig a váltóval semmi gond nem volt) és ugrált, lánccsere után teljesen jó volt. Én aztmondom 5ezer, ha a sort is kímélni szeretnéd valamennyire.

Na, akkor nagy kérdés. Íme hogy mit szeretnék megvalósítani:
Integrált XT hajtómû két tányérral, és SRAM váltóval. Hátul x9 váltó és x7 kar, ha számít.
Elõl hogy oldjam meg a váltást? x9 váltó x0 váltókarral tökéletes lenne, ha a váltó végpontjait a két tányérhoz állítanám? Hogy lehet megoldani hogy kihasználjam azt, hogy a két tányér miatt beljebb lehetne tolni a hajtókart (kisebb pedáltávolság miatt) ?

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts
mondjuk ha belehajtod(nem totál, csak kézzel) és látszik hogy valami nem stimmel, akkor érdemes...

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Üdv.

Próbáltam rákeresni, és 2006-ból csak igen vegyes véleményeket találtam ebben a témában itt, ezért megkérdem:
Érdemes a középcsapágy-házat síkba maratni külsõ csapágyas hajtómûhöz? Illetve mennyire elterjedt a szerszám hozzá a boltokban? (sacc/kb mennyibe kerül a mûvelet? ajánlott bolt esetleg a fõvárosban?)

~13,5e-ért nem hagyhattam ki a kifutott LX kart... ráadásul 900gr alatt van a valós súlya

A dolog gyakran véleményes, és olyan, mint a fejcsõ elõkészítése a kormánycsapágy behelyezése elõtt. Még minõségi vázaknál is gyakran elõfordul, hogy szükség van rá (én konkrétan Orange vázat láttam, amit elõ kellett készíteni). A nagyon drága vázaknál ezt alapból megteszik (látszik is rajtuk), míg más esetben még festve is van, amit végképp javasolt eltávolítani. Náluk érdemes tudakozódni (www.gulyasmihaly.hu, www.bringavilag.hu).

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

Üdv.

Próbáltam rákeresni, és 2006-ból csak igen vegyes véleményeket találtam ebben a témában itt, ezért megkérdem:
Érdemes a középcsapágy-házat síkba maratni külsõ csapágyas hajtómûhöz? Illetve mennyire elterjedt a szerszám hozzá a boltokban? (sacc/kb mennyibe kerül a mûvelet? ajánlott bolt esetleg a fõvárosban?)

~13,5e-ért nem hagyhattam ki a kifutott LX kart... ráadásul 900gr alatt van a valós súlya

Szia!

Hogy õszinte legyek én még nem találkoztam ezzel a metódussal sosem, elvileg síkban kéne legyen mert a monoblock egyik oldala is felül rá....

Szerintem úgy ahogy van mehet bele....

(de lehet hogy én nem értem a kérdést jól)

lazac

lazac

vendég

• fórumtag
  • 145 posts
Üdv.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts

OFF

Tudom, hogy ez nem apróhirdetõ, de esetleg nem eladó/elvihetõ, jelképes összegért (amin a magyar köztársaság jelképe van)?

Bocs az OFF-ért utólag is.

már eladva

Tsipet

Tsipet

vendég

• fórumtag
  • 108 posts
OFF

pedál "persely" csúfos vereséget szenvedett.én voltama fallosz mert streetre használtam. csak a tömeg adatok és az hogy fillérekért jutottam hozzá elcsábított.nem bántam meg a maga terén az xt remek választás vegyétek szeressétek

Tudom, hogy ez nem apróhirdetõ, de esetleg nem eladó/elvihetõ, jelképes összegért (amin a magyar köztársaság jelképe van)?

Bocs az OFF-ért utólag is.

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

pedál "persely" csúfos vereséget szenvedett.én voltama fallosz mert streetre használtam. csak a tömeg adatok és az hogy fillérekért jutottam hozzá elcsábított.nem bántam meg a maga terén az xt remek választás vegyétek szeressétek

adtad volna inkább nekem fillérekért:)

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts

mi lett az xt-vel?

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

ezen az áron 2 részes bmx hajtás szerintem még a legolcsóbb itthon.
ha tudtam volan nem dmr exetype ot veszek.bár ezzel is meg vagyok elégedve. 2 kiló de az xt t 3 nap alatt csaptam szét:D

mi lett az xt-vel?

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts

Még egy kicsit tegyél hozzá és vehetsz belõle egy odysseyt, ami élettartam garis.

ezen az áron 2 részes bmx hajtás szerintem még a legolcsóbb itthon.
ha tudtam volan nem dmr exetype ot veszek.bár ezzel is meg vagyok elégedve. 2 kiló de az xt t 3 nap alatt csaptam szét:D

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Mondani is akartam, hogy majdnem Ody. :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
nekem is volt már ilyen,hogy nem akart szétjönni.megfújtam egy kicsit féktisztítóval,aztán ahogy koca említette hajlítgattam

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
patentszemnek már pedig szét kell jönnie. kicsit hajlítgatod miközbe nyomod össze egymás felé a 2 szemet, hogy kiakadjon a nútból a pici csapocska és kész is. egyszer ráérzel és onnantól csukott szemmel mennie kell kb 5 mp alatt.

Máté85

Máté85

vendég

• fórumtag
  • 223 posts
Segítsetek már légyszi nem tudom leszedni a láncomat van rajta olyan szétpattinthatós szem de nagyon nem jön össze.

CUBE... your life!!!

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

Ennyiért már WTP, nem?

Még egy kicsit tegyél hozzá és vehetsz belõle egy odysseyt, ami élettartam garis.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Ennyiért már WTP, nem?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

most vettem észre hogy a koxx igencsak jó hajtást kínál hazai piachoz képest versenyképes áron.bmx street esek kedvence lehetne gramokban is ott van a szeren. http://www.koxx-one....vh9mfhgjcr3ndf3

150mm-es hosszban nem hiszem hogy a kedvencük lenne,flatlandre viszont jó.;)

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 posts
a tengelyen át a karon rögzül