Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
Egy Shimi "nagyfogasból" mennyire érdemes Bash Ringet késziteni? (2x váltás)

Lemértem ex XT-t, ami van ithon kb. 2,5mm széles volna, ha leesztergálnám a fogakat róla.
Az aktuális KCNC-m 240gr körül mozog (4mm, igaz kemény), de a készitett sokkal könyeb volna.

Túrázni kellene, tapasztalat valakinek?
Ha behajolna is, müxene a kicsi elöl.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
de minek neked 38 - 22? Ha tényleg erõs vagy, akkor simán jó 38- 24, vagy 40 -26

Rimó

Rimó

vendég

• fórumtag
  • 65 hozzászólás
Vajon több fokozat megy recsegés nélkül 38-22 es tányérokkal, mint
44-32-22 esekkel?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

2*9-nél végigváltható az összes sebesség anélkül, hogy a lánc beleérne az átdobóba?

Nekem már sikerült így beállítani, szóval nem lehetetlen. Mondjuk nálam alapból nem 2 fix állása van a váltókarnak, mert microindexes X.0 markolatváltót használok.

Rimó

Rimó

vendég

• fórumtag
  • 65 hozzászólás
2*9-nél végigváltható az összes sebesség anélkül, hogy a lánc beleérne az átdobóba?

Rimó

Rimó

vendég

• fórumtag
  • 65 hozzászólás
Erõs vagyok, de ismerem a korlátaimat:D köszi

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

És hol lehet 38 fogas tányért szerezni, ami nem DH?
Apróban utánanéztem, de csak DH-s van. Ebike-on találtam egy Aliviot, az jó buli lenne?

Nekem is alivio talán, valami 411-es tányér. Egyetlen hátránya, hogy mivel acél, így nem könnyû, ellenben beszerezhetõ. Ha erõs vagy, akkor pedig elég az 1tányér és mehet fel az alu SS/DH 38as tányér. ;)

Rimó

Rimó

vendég

• fórumtag
  • 65 hozzászólás
És hol lehet 38 fogas tányért szerezni, ami nem DH?
Apróban utánanéztem, de csak DH-s van. Ebike-on találtam egy Aliviot, az jó buli lenne?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Félek, a 38 kevés lesz. Maratonoznék vele, teljesítmény-orientáltan. (de szép szó :D) Utánanéztem a 40 fogasnak, nemnagyon fellelhetõ seholsem, vagy drága pénzért. Egyébként a 38 fogas tányérokon mindig van váltássegítés? A DH tányérokon is?

DH tányéron nincsváltássegítés.

A 38×11-es áttétel 100as pedálcsapásszámmal gumimérettõl függõen 42-43km/h-t jelent. Gondold végig, hogy mikor tekersz tartósan 45 felett és ennek megfelelõen mérlegelj. ;)

Rimó

Rimó

vendég

• fórumtag
  • 65 hozzászólás
Félek, a 38 kevés lesz. Maratonoznék vele, teljesítmény-orientáltan. (de szép szó :D) Utánanéztem a 40 fogasnak, nemnagyon fellelhetõ seholsem, vagy drága pénzért. Egyébként a 38 fogas tányérokon mindig van váltássegítés? A DH tányérokon is?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Gondolkodom, hogy elõre két tányért tegyek. a 24 - 42 életképes még? Akár monti, akár outi átdobó viszi?

24-hez inkább 38 vagy 40, a 42 sok lesz, terhelés alatt nem lesz az igazi, sõt...

Monti váltónál nekem a magasságon sem kellett állítani, ugyanabban a pozícióban viszi a 24-38-at mint a 22-32-44-et. Országúti váltók általában 16os fogszámkülönbséggel elboldogulnak, csak többnyire alsóhúzásúak.

Rimó

Rimó

vendég

• fórumtag
  • 65 hozzászólás
Gondolkodom, hogy elõre két tányért tegyek. a 24 - 42 életképes még? Akár monti, akár outi átdobó viszi?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
egy nekem is széthajlott cirka 10 év alatt

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Én is régóta használok ilyet, egyszer nagy sárban szétjött a patentszem, ezt valami véletlennek tudom be, egyébként egy nagyon jó megbízható találmány!!!

régóta használok sram patentszemet, de nem tapasztaltam még ilyet, hogy szétnyílt volna.
számszerû adatot nem tudok mondani, de szerintem, ha havonta 2-3x is cserélgeted egy évet biztosan kibír. évente meg az a 300 ft egy patentszemért nem olyan nagy összeg...

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Szerintem a fel-, levétel semmit nem koptat a patentszemen, hiszen nem "pattan" be, egyszerûen csak beül a helyére.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
régóta használok sram patentszemet, de nem tapasztaltam még ilyet, hogy szétnyílt volna.
számszerû adatot nem tudok mondani, de szerintem, ha havonta 2-3x is cserélgeted egy évet biztosan kibír. évente meg az a 300 ft egy patentszemért nem olyan nagy összeg...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Rimó

Rimó

vendég

• fórumtag
  • 65 hozzászólás
Ha edzõkerekezés miatt két láncot használok Sram patentszemmel, tehát viszonylag gyakran nyitom csukom õket, akkor azok veszélyessé válhatnak?
Szétjöhetnek menet közben?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Hali!
Jelenleg 32-es tányért használok elõl. Hátul 8 sebességem van. Ha lecserélném az elsõ tányért egy nagyobbra (42-es), mennyire lenne nehezebb vagy könnyebb hajtani ?
4-es és 5-ös sebességben szoktam használni.
Kopott már ez a 32-es tányér és olcsón tudok szerezni egy 42-eset ráadásul Truva DH tányér.

Egyszerû matek az egész. Úgy kell kiszámítani (az áttételeket), hogy mennyivel nehezebb hajtani, hogy elosztod az elsõ tányér fogszámát a hátsó tányér fogszámával és minél nagyobb az érték annyival nehezebb hajtani. pl 32/18 az kb egyenlõ a 42/24

A sebesség mindent megold.

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás

Hali!
Jelenleg 32-es tányért használok elõl. Hátul 8 sebességem van. Ha lecserélném az elsõ tányért egy nagyobbra (42-es), mennyire lenne nehezebb vagy könnyebb hajtani ?
4-es és 5-ös sebességben szoktam használni.
Kopott már ez a 32-es tányér és olcsón tudok szerezni egy 42-eset ráadásul Truva DH tányér.

Valamint Hajtókar cseréjét tervezem a 2010-es Deore-ra (Jelenleg Hussefeltem van, de szintén nagyon használt).
Deore mennyire bírná a keményebb igénybevételt? Pl.:János-hegy.
Legtöbbet városi tekergésre használnám, de nyáron terepre is mennék.

nekem is van hussefeltem és integrált deore hajtómûvem is,de a hussefeltet használom midnenféle extrém(ebb) felhasználásra,deore-t pedig lazább tekerésekhez

10 fogszámkülönbséget pedig megfogsz érezni,nehezebb lesz hajtani-36rol váltottam 42-re,eleinte eléggé szokatlan volt,de hamar hozzá lehet szokni,lábad is hozzáerösödik viszonylag gyorsan,csak eleinte inkább pörgess és ugy szokasd hozzá a térdedet,aztán fokozatosan terheld

tom_sawyer

tom_sawyer

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
Köszi Ridelife!
Tehát egy Hussefelt jobb, mint egy Deore? Integráltat vennék egyébként.
Elõbb utóbb viszont eljön az ideje, hogy cseréljem a hajtókaromat. Az integrált megoldás tetszik, talán áldozok rá többet és veszek egy LX-et.
A lánctányéros kérdésemre tud valaki válaszolni ?