Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts

1, nem
ilesmi kell
-- Bikemarket.hu -- IceToolz
[/url]

ez a legjobb szerintem, igaz kell hozzá a racsnis kúcs.....viszont beszoptam vele mert az átütõs CL-es agy záróanyájához a Tamaska által linkelt jó csak

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ehhez uj szerszamok kellenek majd. a hajtokart meghuzni es a monoblokkot betenni is. de nem draga, itt van mind a ketto

Acor ATL-2713 Hollowtech2 hajt
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

Köszönöm,

Szerintem az én igényeimhez ez lesz.

Shimano Deore 2010 (FC-M590) 48/36/26 lv (Hajt

Standard monokihajtoval és hajtokarleszedövel be tudom majd szerelni?
Illetve annyira nem tiszta, láncvédõ ezen alapbol van ugye?

1, nem
ilesmi kell
-- Bikemarket.hu -- IceToolz
2, van
http://www.shimano.c...69830696742.pdf
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

klampfer

klampfer

vendég

• fórumtag
  • 12 posts
Köszönöm,

Szerintem az én igényeimhez ez lesz.

Shimano Deore 2010 (FC-M590) 48/36/26 lv (Hajt

Standard monokihajtoval és hajtokarleszedövel be tudom majd szerelni?
Illetve annyira nem tiszta, láncvédõ ezen alapbol van ugye?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

Szisztok,

Crosstrekemen a jelenlegi hajtómû van.
TRUVATIV ISOflow Power Spline (48x36x26T)
Monoblokk majd mindegyik online boltban "nem rendelhetö" státuszban van, ha cserélném az egészet egy komolyabbra, akkor mit ajánlanátok?

Tudom, kinek a pap, kinek a papné, de pl érdemes már inkább integráltban gondolkoznom hobbyzásra?
ja és 48x36x26 tányérokkal alig látok valamilyet :(

Elõre is köszi

integrált at lenne érdemes ja

deore, lx, slx, xt mind van 48/36/26-os konfigban
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

klampfer

klampfer

vendég

• fórumtag
  • 12 posts
Szisztok,

Crosstrekemen a jelenlegi hajtómû van.
TRUVATIV ISOflow Power Spline (48x36x26T)
Monoblokk majd mindegyik online boltban "nem rendelhetö" státuszban van, ha cserélném az egészet egy komolyabbra, akkor mit ajánlanátok?

Tudom, kinek a pap, kinek a papné, de pl érdemes már inkább integráltban gondolkoznom hobbyzásra?
ja és 48x36x26 tányérokkal alig látok valamilyet :(

Elõre is köszi

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 posts

Sunrace M93 R9

Van errõl a váltókarról tapasztalat, teszt?

én ilyet használok mindkét bringámon (csak nyolcast), abszolút bejön, megbízhatóan mûködik 2 éve. és olcsó is.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,369 posts
Sunrace M93 R9

Van errõl a váltókarról tapasztalat, teszt?

Tsipet

Tsipet

vendég

• fórumtag
  • 108 posts
Ha már mindenképpen ISIS-es monoblokkot akarok venni ez jó alternatíva lehet?
FSA Platinum MegaExo Cro-Mo ISIS BB - 68 x 118mm - eBay Mountain Bike Parts, Parts, Cycling, Sport. (end time 07-May-10 02:52:57 AEST)
Ha jól olvastam ez külsõ csapágyas, szóval annyira gyorsan nem fog meghalni mint a belsõ csapágyas ISIS-es középrészek.

Valakinek van/volt vele tapasztalata? Minden kis információmorzsa hatalmas segítség lenne

csongiszabi

csongiszabi

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts

A lánctányér van elkopva. Új lánc felrakásánál jelentkezik ez a jelenség, azt jelenti, túl sokat mentél a régi lánccal, az megnyúlt és kicsinálta a kistányért. Ha egy haverod megkéred, hogy menjen el elõtted a bringával kistányéron, bal oldalról látni fogod, hogy a tányérról nem válik el a lánc a legalsó ponton, hanem egy kicsit tovább viszi, mintha egy kicsit ragadna. Ha most visszaraknád a régi láncod, minden szépen futna. Csak az meg az új fogaskoszorún ugrálna. Ha sima egyenes a kistányér, nincsenek benne mindenféle furmányos fogazások, váltást segítõ recék, formák, akkor megpróbálhatod, hogy megfordítod. Vagy veszel egy újat.

Valóban ez volt a probléma. Egy fórumtársunknak köszönhetõen (õ adta az új alkatrészt) kicseréltem a kopott kistányért és megszûnt a váltókanál bólogatása. Köszönöm a segítséget.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,689 posts

Sziasztok

Tegnap cseréltem fogaskoszorút (sram PG970 11-34) és láncot (sram PC971) a bringámon. Mai tekerésen elõjött, hogy a váltó (sram x.9) folyamatosan bólogat elõre-hátra, ha elöl a kis lánctányéron hajtok. Ez csak nagyobb terhelésnél jön elõ, laza tekeréskor és a többi lánctányéron egyáltalán nem jelentkezik. A hajtómû Truvativ Firex 3.3 kb. 6000 km van benne nagyrészt terepen nagy terheléssel (90 kg vagyok).
A lánctányér kopására tippelek, de légyszíves erõsítsetek, vagy cáfoljatok meg ebben mielõtt lecserélném.
Köszi

A lánctányér van elkopva. Új lánc felrakásánál jelentkezik ez a jelenség, azt jelenti, túl sokat mentél a régi lánccal, az megnyúlt és kicsinálta a kistányért. Ha egy haverod megkéred, hogy menjen el elõtted a bringával kistányéron, bal oldalról látni fogod, hogy a tányérról nem válik el a lánc a legalsó ponton, hanem egy kicsit tovább viszi, mintha egy kicsit ragadna. Ha most visszaraknád a régi láncod, minden szépen futna. Csak az meg az új fogaskoszorún ugrálna. Ha sima egyenes a kistányér, nincsenek benne mindenféle furmányos fogazások, váltást segítõ recék, formák, akkor megpróbálhatod, hogy megfordítod. Vagy veszel egy újat.
Marci

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
Hussefeltem volt, tényleg szar.
Shimano +1.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
egyértelmûen shimano.

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Durvulósabb setupba kellene hajtómû.
Truvativ Holzfeller-t (38T) néztem ki ~17k Ft, Howitzer középcsapágyam van hozzá elfekvõben. Viszont vannak fenntartásaim, mivel nagyon sok helyen _olvastam_, hogy egy vödör Loctite sem tartja helyén a hajtókarokat és hogy reménytelenül gagyi az egész (ennek ellenére furcsa, hogy máshol meg sztárolják). Ráadásul szintén Truvativ (FireX) hajtómû bal felét hagytam már el majdnem hasonlók miatt. No, éppen ezért, árban közel, integrált tengellyel-- Bikemarket.hu -- Shimano . Mókuskereket ledobálnám róla, és így csak 2 fog eltérés volna a tányérok között, azt lefelé úgysem veszem észre. :D

Szóval gyõzzetek meg az egyik ellenkezõjérõl, vagy beszéljetek le a másikról, bármi. Kösz elõre is!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
A váltó nekem ilyet korábban akkor csinált, mikor beálltak a váltógörgõk egy-egy nagyon saras verseny alatt, most pedig azért, mert az aszfaltos hajtásom van a terepgépen, és az hosszú váltókanálhoz van méretezve, a terepgépen viszont közepes kanálhosszúságú váltó van, így néhány fokozatban ugrál a váltókanál a laza lánc miatt.

estamas

estamas

újonc

• fórumtag
  • 5 posts

vehetsz 8/9sebesseghez valo hatso agyat [barmi ami modern es kazettas az ilyen] es egy hezagolo gyuruvel felrakhatsz ra egy 7es fogkoszorut. es akkor csak kerek volt cserelve, a valtasod maradhat a regi.

Köszönöm. Megerõsítetteél, én is erre a változatra jutottam, ha nem kapok nekem megfelelõ menetes agyat. Ami valószínüsíthetõ.

csongiszabi

csongiszabi

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts

Az új lánc a régivel azonos hosszúságúra lett méretezve?

A láncszemek száma megegyezik, viszont a régi lánc több mint fél szemnyivel meg volt nyúlva.
Azért gondolom, hogy a lánctányér lehet a kopott, mert ha elöl a többi fokozatban van akkor nem csinálja. Emiatt a váltó hibáját kizártam. Lehet tévedek :(
Nagyjából 10 mm-t mozog a váltókanál elõre-hátra. Mintha a lánc alsó ága meghúzná elõre, majd a váltó rúgója meg vissza.
Mondjuk a középsõ lánctányért nagyságrendekkel többet használom és annál mégsem jelentkezik.

Dante
A láncszemeket megnéztem, nem szorulnak könnyedén lehet hajtogatni.
Hajtómû tengelyén nem látok 8-ast terhelésnél sem. A tegnapit leszámítva az utolsó 300 km-t aszfalton mentem és biztos hogy nem vertem neki semminek a hajtókart.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Az is lehet, hogy össze van ragadva két láncszem. Nézd meg, hogy nincs-e ilyen probléma - ha igen, akkor a két szoruló szem oldalra ráncigálásával lehet a csapon kicsit lazítani.

Az is lehet, hogy 8-as van a középtengelyben, mondjuk ettõl csak kicsit bólogatna a váltó, de mégiscsak érdemes megnézni. Mivel a nagyobb terhelésnél jön csak elõ, ezt mindenképpen megnézném.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Sziasztok

Tegnap cseréltem fogaskoszorút (sram PG970 11-34) és láncot (sram PC971) a bringámon. Mai tekerésen elõjött, hogy a váltó (sram x.9) folyamatosan bólogat elõre-hátra, ha elöl a kis lánctányéron hajtok. Ez csak nagyobb terhelésnél jön elõ, laza tekeréskor és a többi lánctányéron egyáltalán nem jelentkezik. A hajtómû Truvativ Firex 3.3 kb. 6000 km van benne nagyrészt terepen nagy terheléssel (90 kg vagyok).
A lánctányér kopására tippelek, de légyszíves erõsítsetek, vagy cáfoljatok meg ebben mielõtt lecserélném.
Köszi

Az új lánc a régivel azonos hosszúságúra lett méretezve?

csongiszabi

csongiszabi

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts

véletlenül nem rozsdás a láncod esetleg meg lehet tekeredve

Ránézésre semmi probléma nincs a lánccal, max. gyári hibás lehet. Teljesen új a fogaskoszorúval együtt és még be is olajoztam a gyári kenés mellett.