Jelentkezz be Regisztrálj

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)
Írta 2010. április 26. - 16:49

A cimborám most így járt. A PG-980-as sor 3 legnagyobb fogaskerekén ugrik a lánc, ledobálja azt (a többinél nincs gond).
Elvitte szerelõhöz, aki valamilyen ellenõrzõ, tesztelõ lánccal (van ilyen?) nézte meg és azt mondta, hogy fogak közti mélyedés nem megfelelõ és ezért ugrik a lánc.
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2010. április 25. - 10:20

kár, hogy pont egy váz volt a tanulópénz.
és jobbulást.
Írta 2010. április 25. - 08:50

Megoldva a probléma.A kopott menet után még volt 2,5cm menet.A csészét leütöttem a csapágyról.Esztergáltattam egy ugyanilyen méretekkel rendelkezõt csak hosszabbat,és ahol nem volt menet ott kicsit szorulósra hagyattam menet nélkül.Így király minden.Ezután kimentem hogy kipróbáljam.az elsõ 1m-es letörésnél kinyílott a fejcsövem. :S Látszott ott vmi nem gyári hegesztés.Akitõl vettem azt meg nem találom.Szal sz***tam.Ráadásul elzakóztam,és a már amúgy is szar térdemen a porc is úgy néz ki levált.Lehet mûtét lesz a vége.Szóval enyi használt váa max 1 éves korig...:(Tanulópénz megfizetve.
Írta 2010. április 24. - 19:44

hajtásirányban kissé emelt ívben végzõdnek, azért is hagytam a csudába a cserélgetést. Dobozban van, így nem 100%, holnap elõkotrom.
Írta 2010. április 24. - 19:18

Szia!
Ez engem is érdekel, én is próbálkoztam hasonló megoldással, ott akadtam el, hogy a középsõ és a nagy lánckerék
belsõ kapcsolódási méretei nem egyeznek, így nem tudtam megcserélni. Van valamilyen gyakorlati megoldásod is a problémára?
(nem az otthoni "megreszelgetem"-re gondoltam) Esetleg más típusú lánckerékkel fogod használni?
Megoszthatnád! Köszönöm![/QUOTE]
Én reszelgettem. Az integrált shimanonál 0,1mm-t kellett reszelni a tányéron.
A sebesség mindent megold.
Írta 2010. április 24. - 18:58

Írta 2010. április 24. - 18:49

A mostani 9-es sor helyett hátra egy singlespeed adapter kerülne, a házagolók segítségével pedig tudnám pozicionálni a hátsó fogaskerék helyzetét. Így reményeim szerint nagyjából egyenesen futna a lánc. Az már más kérdés, hogy ejtõpapucsos vázból mennyire lesz egyszerû egysebességest kreálni, majd kiderül, hogy kell-e láncfeszítõ a manõverhez.
Írta 2010. április 24. - 18:43

Szia!
Ez engem is érdekel, én is próbálkoztam hasonló megoldással, ott akadtam el, hogy a középsõ és a nagy lánckerék
belsõ kapcsolódási méretei nem egyeznek, így nem tudtam megcserélni. Van valamilyen gyakorlati megoldásod is a problémára?
(nem az otthoni "megreszelgetem"-re gondoltam) Esetleg más típusú lánckerékkel fogod használni?
Megoszthatnád! Köszönöm!
Írta 2010. április 24. - 18:06

Írta 2010. április 24. - 17:59

Üdv, Truvativ FireX hajtómû középsõ és kicsi lánctányérjaitól szeretnék megszabadulni. Ehhez viszont kell valamiféle alátét a középsõ lánctányér helyéhez vagy új, rövidebb csavarok / nagyobb anyák.
Ilyet találtam, jó lesz-e ez nekem? Zoggie l
Középsõt mennyiért osztogatnád el nekem?
Írta 2010. április 24. - 17:57

RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2010. április 24. - 14:21

Acor cuccokat a Mali forgalmazza Mo on, de szerintem kicsi az esélye, hogy ilyet találsz ott. esetleg egy próbát megérne
Köszi a tippet.Nekik is írtam.Hátha.

Írta 2010. április 24. - 11:24

Köszi tippet írtam Xfactorosoknak hátha õk be tudják szerezni nekem.Köszi mindenkinek a segítséget.
Acor cuccokat a Mali forgalmazza Mo on, de szerintem kicsi az esélye, hogy ilyet találsz ott. esetleg egy próbát megérne
Írta 2010. április 24. - 10:55

hogy ezt az Acor-t hol kapni Magyarorszagon azt nem tudom, ez csak egy pelda volt hogy van olcsobb megoldas is.
Köszi tippet írtam Xfactorosoknak hátha õk be tudják szerezni nekem.Köszi mindenkinek a segítséget.
Írta 2010. április 24. - 02:09

hogy ezt az Acor-t hol kapni Magyarorszagon azt nem tudom, ez csak egy pelda volt hogy van olcsobb megoldas is.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2010. április 23. - 21:26

A menet nélküli monoblokot mi tartja a helyén?
Ha meglesed a linken lévõ monoblockot, a csésze bal felén van egy rés, szerintem abban van a turpisság/v.milyen menetes cucc lehet/
Ha tévedtem akkor bocsesz.
Írta 2010. április 23. - 21:14

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2010. április 23. - 20:35

olyan menet nelkuli monoblokkbol van am olcsobb is. nekunk pl acor van, parezer forintos tetel
Greyville.com - Acor Threadless Tapered Bottom Bracket
Köszi ez jó is lenne csak hol kapom meg Magyarországon?

Írta 2010. április 23. - 20:16

Greyville.com - Acor Threadless Tapered Bottom Bracket
RAUH-Welt
B E G R I F F