Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts
köszönöm
ez jó hír. s akkor ez is eldõlt
már csak vmi 38-as tányér kell
26-os meg valami trekkingrõl..

meg pénz egy montira :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
tig:
rámegy,van ott hely még bõven!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Elvtársak !!

a 2tányéros slx hmû ami gyárilag 36/22 + guard. a bg "alá" befér vajon 38-as tányér, vagy rá van passzítva a 36-osra ?
köszi

ha nem felejtem holnap nyomok neked egy képet róla élõben.
szerintem rámegy a 38 csont nélkül

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
sztem húzósan be....

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts
Elvtársak !!

a 2tányéros slx hmû ami gyárilag 36/22 + guard. a bg "alá" befér vajon 38-as tányér, vagy rá van passzítva a 36-osra ?
köszi
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Mmmaci

Mmmaci

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Köszi szépen csak lusta voltam vissza olvasni a fórumba.
Majd kibogarászom.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

Hali olyan kérdésem lenne hogy a középcsapágy menet átmérõ az minden binyónál megegyezik?
Nekem régi hagyományos golyóskosaram van középen ezt szeretném valami monoblokkra kicserélni de nem tudok a méréshez hozzá fogni.Nem tudom merre hogyan hány méter.
Minden segitséget elõre is köszönöm.

A már sokszor hivatkozott oldal...
Itt le van írva minden ami fontos, leginkább a lap alján.
Failure is always an option.

Mmmaci

Mmmaci

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Hali olyan kérdésem lenne hogy a középcsapágy menet átmérõ az minden binyónál megegyezik?
Nekem régi hagyományos golyóskosaram van középen ezt szeretném valami monoblokkra kicserélni de nem tudok a méréshez hozzá fogni.Nem tudom merre hogyan hány méter.
Minden segitséget elõre is köszönöm.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Hatragyi: nem, kiszed, betesz...örül...mint a dugás

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Igen, de nem fog szépen illeszkedni a karokhoz, azaz lesz egy kis perem. Ha designmániás vagy, mint pl én, akkor ez elfogadhatatlan. :) Az új tíusú RF tányérok viszont szépen klappolnak.

Mûködés és tartósság lenne a fõ szempont.

Biztos, hogy nem a váltó beállításával van baj, mert kis és nagytányéron hibátlan.

Gi-Gi

Gi-Gi

vendég

• fórumtag
  • 87 posts
Sziasztok!

Mi a különbség az Shimano XT (CN-HG93) és az XTR ( CN-7701) láncok között?
Konkréttan ezek:
XTR
XT

hatragyi

hatragyi

vendég

• fórumtag
  • 143 posts
Sziasztok!

Mint korábban is tettem már fel kérdést ez ügyben, szóval a 2009-es tfs 300 xc merida bringámon, a gyári nem tudom melyik típusú shimano négyszöges középcsapágyat és M442-es hajtómûvet cserélném xt hollowtech II-re (FC-M770).

A kérdéseim:

1., Mielõtt beszerelem az újat, a csapágyház széleit mindenféleképpen meg kell dolgoztatnom, hogy teljesen sima legyen? Pontosan nem tudom mi a hivatalos neve az eljárásnak, de ezen a képen ez a mûvelet zajlik. Még nem tudom az enyém milyen állapotban van, nem hiszem hogy a gyári állapottól nagyon eltér.
Feltöltött kép
Feltöltött kép

2., Elvileg az xt hajtókar felszerelése annyi, hogy a leírás szerinti csapágyházszélességhez (nem tudom 68 vagy 73mm-es a vázam) megadott távtartógyûrûket berakom, és ennyi? Nyilván különbözõ csavarok meghúzása utána. De más állítani való nincs?

Köszi!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

04-es XT hajtómûre jó lesz ez? Middleburn Chainring Middle | Buy Online | ChainReactionCycles.com 34t változat.

Igen, de nem fog szépen illeszkedni a karokhoz, azaz lesz egy kis perem. Ha designmániás vagy, mint pl én, akkor ez elfogadhatatlan. :) Az új tíusú RF tányérok viszont szépen klappolnak.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Pedro_amigo

Pedro_amigo

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
Kösziönet.

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 posts

Egyszerûen képtelen vagyok középtányért használni, mert akkor hátul ugrál a lánc a fokozatok között, terhelésnél meg aztán végképp lehetetlen. Elkopott volna a középtányérom?

Az biztos hogy rosszúl beállitott váltónál is tud ugrálni háttul a lánc ... nekem uj sor felrakása után ugrált háttul...laza tekerésnél is meg persze terhelésnél is...kicsit állitottam a váltón

"just chillin killin"

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
04-es XT hajtómûre jó lesz ez? Middleburn Chainring Middle | Buy Online | ChainReactionCycles.com 34t változat.

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 posts
Ha hátul ugrál a lánc, akkor inkább a láncvonallal lehet valami, vagy a váltóval. Ha el lenne kopva, akkor elöl ugrálna a lánc.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Egyszerûen képtelen vagyok középtányért használni, mert akkor hátul ugrál a lánc a fokozatok között, terhelésnél meg aztán végképp lehetetlen. Elkopott volna a középtányérom?

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Hát a terv az az hogy hajtom a 105-ös lánccal még meg nem nyúlik 1 százalékot aztán pedig Dura-Ace láncot akarok rádobni.Most is azt kellett volna vennem csak elügyetlenkedtem. :( Azért vagyok kíváncsi hogy mennyit bír a 105-ös mert attól csakis többet bír a DA? Remélem a DA lánc kibír egy szezont. :) Azért akarok egy láncot használni mert nincs ihletem cserélgetni.

pedig többet érsz azzal, ha két láncot használsz.
sram patentszemmel kell használni és lerövidíted a lánccsere procedúráját

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Vidinger

Vidinger

vendég

• fórumtag
  • 40 posts
Hát a terv az az hogy hajtom a 105-ös lánccal még meg nem nyúlik 1 százalékot aztán pedig Dura-Ace láncot akarok rádobni.Most is azt kellett volna vennem csak elügyetlenkedtem. :( Azért vagyok kíváncsi hogy mennyit bír a 105-ös mert attól csakis többet bír a DA? Remélem a DA lánc kibír egy szezont. :) Azért akarok egy láncot használni mert nincs ihletem cserélgetni.