Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

eléggé kétesélyes :(

csapágyboltok azt mondták, hogy nem létezik 24mm belsõ átmérõjû csapágy (tehát truvativ saját "hülyesége" ez)
biker pedig jövõ hét vége felé kap árut, utána héten érkezik a kiskereskedõkhöz.

ideiglenesen felraktam egy LX hajtókart :/

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
eléggé kétesélyes :(
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
truvativ hajtókarban találtam 24x37x8mm-es csapágyat.
Mjani szerint nem szabvány...
tudok esetleg keríteni valahonnan ilyet?

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Köszönöm a tippeket, elkezdem barbarizálni. A szépséghibája, hogy alumínium, s nem mûanyag, de annyira puha, hogy szinte tökmindegy.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

karfi

karfi

vendég

• fórumtag
  • 151 hozzászólás

Sajnos megugrott a kezemben a csavarhúzó, amikor az Eggbeater pedál végén lévõ kis kupakot megpróbáltam kitekerni. Ennek a vége egy ronda elkenõdés lett, ami miatt ez a kupak csavarhúzóval eltávolíthatatlan. Ti hogyan szednétek ki? Nem baj, ha kukába megy, csak a pedál ne sérüljön - ilyen kupakom van még elég. :)

en is ugyanigy jartam egyszer, akkor az elso lepes az volt, hogy egy bicskaval keskeny lyukat vagtam a kupak tetejen a nyilasnal (ott mar viszonylag vekony az anyag).

gondoltam, igy remekul kitekerem csavarhuzoval de ugy bele volt rohadva, hogy meg sem mozdult, viszont szepen elkezdett szetnyirodni.

ekkor nekialltam az elso lepesnel hasznalt bicskaval es ugy fel ora munkaval kifaragtam az osszes muanyagot, ami meg megmaradt. a menetnek nem lett semmi baja.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
mondom én hogy kár kimosni a kenõanyagot belûle...

Jól muzsikálnak.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

alaposan kipucoltam láncom (mosószeres lötty+rongy, újraolajozás TF2-vel), aminek eredményeképpen most szépen kattog, mégha csak kézzel tekerem a hajtókart akkor is, 1 kör alatt 3-4 et. Deore lánc kb 1500km-el. eddig a kosz hangszigetelt vagy miért nem halottam?

más de idevág: SRAM láncok shimano hajtásban hogy muzsikálnak? SRAM-ból melyik típust ajánlanátok ami kb XT (HG93) kategória?
szóval SRAM vagy shimano? XT hajtómûhöz és deore fogsorhoz menne.

köszi

Levetted a láncot amikor takarítottad? Mert akkor esetleg ahol megbontottad nem lett tökéletes az összerakás.

Egyébként ha porban, sárban (is) használtad akkor 1500km után a HG53 már nem lehet messze a végéhez (vagy el is érte :))
Failure is always an option.

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 hozzászólás
alaposan kipucoltam láncom (mosószeres lötty+rongy, újraolajozás TF2-vel), aminek eredményeképpen most szépen kattog, mégha csak kézzel tekerem a hajtókart akkor is, 1 kör alatt 3-4 et. Deore lánc kb 1500km-el. eddig a kosz hangszigetelt vagy miért nem halottam?

más de idevág: SRAM láncok shimano hajtásban hogy muzsikálnak? SRAM-ból melyik típust ajánlanátok ami kb XT (HG93) kategória?
szóval SRAM vagy shimano? XT hajtómûhöz és deore fogsorhoz menne.

köszi

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Bármivel nekieshetsz, ha jó anyagból van a pedál (miért ne lenne abból) akkor meg sem látszódhat rajta egy kis erõszak. Vagy fúrj két kis lyukat, abba beledugató valami, amit jó esetben tekerni is lehet.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Menetes, s a pedált nem akarom megsérteni. Nincs széle, süllyesztve van.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
csavarhúzó+kapalács nem játszik? széléhez illesztve talán ki lehetne ütni....

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Sajnos megugrott a kezemben a csavarhúzó, amikor az Eggbeater pedál végén lévõ kis kupakot megpróbáltam kitekerni. Ennek a vége egy ronda elkenõdés lett, ami miatt ez a kupak csavarhúzóval eltávolíthatatlan. Ti hogyan szednétek ki? Nem baj, ha kukába megy, csak a pedál ne sérüljön - ilyen kupakom van még elég. :)

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás
Meg tudnátok mondani van-e más különbség a fogszámon kívül a két fogaskoszorú között?

Egyik
Másik

Illetve ezeket fel lehet rakni egy ilyen helyett?Egyáltalán megérné-e ezt a fenti drágábbak közül valamelyikre cserélni?Ez 5000 km-et futott,de hamarosan csere érett lesz.Ezek többet bírnának?

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

van az RSP-nek kifejezetten nedves körülményekre láncolaja.
viszünk ki mintába, ha érdekel. ha odajössz a sátorhoz telekenem a láncod vele, aztán verseny végén beszámolsz

Köszi Rob a felkínált kísérleti nyuszi szerepet, :) de már megvan a grafitos csak szerettem volna tudni nicsen e kifejezett ellenjavaslat rá. Régebben az országútim láncán használtam és és nagyon sokáig nem kellett hozzányúlnom és amikor kitakarítottam kétszer kellett átmosnom Brigivel mire kimosódott, nagyon ragaszkodó. Még egyszer köszi a lehetõséget!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Van valakinek tapasztalata Grafitos láncolaj viselkedésérõl sárban, gondoltam Szilváson bepróbálnám.

van az RSP-nek kifejezetten nedves körülményekre láncolaja.
viszünk ki mintába, ha érdekel. ha odajössz a sátorhoz telekenem a láncod vele, aztán verseny végén beszámolsz

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bobooo

Bobooo

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok

Egy kis segítségre lenne szükségem. Használtan vettem egy CYKLOSHOP típusú ill. ezekkel a gyári alkatrészekkel szerelt bicajt. Ami problémám van vele: tekerés közben a jobb oldali pedál felsõ holtpontja elõtt picivel, kattanó érzetet ad a pedál, illetve ha megtekerem és hagyom gurulni a hátsó agy felõl lüktetõ erõs fémes jellegû hangja jön. Miket kellene benne kicserélnem? A hátsó fogaskoszorú cseréje megoldhatja a problémákat vagy mást is cserélni kell???
Elõre is köszönöm a segítséget!
Üdv Bobo

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás
Van valakinek tapasztalata Grafitos láncolaj viselkedésérõl sárban, gondoltam Szilváson bepróbálnám.

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Elég egy, persze láncvonal stimmeljen..
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

marczy

marczy

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Sziasztok!

Nem tudja valaki, hogy ha veszek egy láncfeszítõt; (hátra; alulra) akkor fentre is kell e vennem még egyet hogy ne dobja le a láncot? Vagy elég csak egy, és akkor se fogja ledobni !? (Féleszmes láncom van, single speed)

lacix86

lacix86

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
500Ft-ért veszel egy fényvisszaverõs bokára "tekerhetõ" cuccot, ami odafogja a nadrágod szárát a lábadhoz és még látnak is :)
én legalábbis így cselekedtem :)
u.i.: király a Raidon :)
"When you walk through a storm, hold your head up high.." - na honnan idéztem??? (kulcsszó: loopreviL)