Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18261 replies to this topic

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 posts

tiz eves jubileumi reinkarnacioja a hammerschmidtnek?

Bejövős mindkettő.

Nagytányéron elgurulhatsz a dimb-dombig, ott átdobod kistányérra, aztán mehet az állatkodás :)

Procolus

Procolus

fórumtag

• fórumtag
  • 58 posts
  • LocationSzombathely

Lánc csere megtörtént.

Említettem ,hogy elhanyagoltam.Hátsó sort nem kellett cserélni szerencsére.

Shimano lánc amilyen gyárilag volt olyan került fel.

Patent szemmel ,így könnyebb levenni és tisztítani.

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 posts

ötletes:
singletrackworld.com/2018/03/miss-your-twin-rings-but-nowhere-to-hang-a-mech-the-vyro-fren-1-could-be-the-answer/

tiz eves jubileumi reinkarnacioja a hammerschmidtnek?
  • RelakS likes this

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts

ötletes:

https://singletrackw...-be-the-answer/

• RelakS likes this

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

http://forum.bikemag...023-1x-vs-2-3x/

gyuszla

gyuszla

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok!
Valaki tudna nekem véleményt mondani az 1x10-es montis rendszerről?? Pro és kontra érdekel! 😀
Előre is köszönöm!🤗

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Nem biztos hogy jó lesz a Spyral, a Shimano-k nagyon ki vannak formázva, hajlítgatva,...nagy eséllyel nem fog jó helyre esni a lánc, váltáskor szar lesz. Egy minimlis eltérés és mellé dobálja a láncot.

Más kérdés, hogy a Shimano fogaskerekek brutál jó anyagból vannak, biztosan sokkal tartósabb a Spyral-nál.

Szerintem nem nagy az a 2500 Ft különbség a biztosan kompatibilis és jobb anyagú számára. Főleg a középtányérnál megéri, az nagyon kopik egy hajtásláncban.

Marci

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1,169 posts

Shimano Deore LX FC-M572 hajtóművem van, a középső lánctányért (32 fog) kellene cserélnem.

Naivan azt hittem, ha stimmel a márka, fogszám, sebesség, akkor bármelyik Shimano lánctányér jó lesz, de sajnos nem így van.

Létezik olcsóbb, helyettesítő termék más márkától akár?

Pl. ez a Spyral MTB lánckerék, 32T, 9s, 104 mm minden paraméterben egyezik a Shimano gyári tányérjával. Kompatibilis lesz a hajtóművemmel?

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Sziasztok!

2-3 éve linkeltünk itt többen is Shimano hajtókarok Q-factor adatai mellett az egyes hajtókarok pontos mm-értékeiről, amin látszott a jobb és bal hajtókar mennyi helyet hagy a láncvillák mellett és még sok adat rajta volt. Sajnos nem találom már...

Azért keresek ilyet, mert érdekelne, hogy ha XTR hajtóműre XT hajtókart tennék, mm-ben mennyit torzítana balra kifelé a ~169 mm-es Q-faktorú XTR trail hajtóművemmel vagy például egy Dura-Ace-en mennyit torzítana egy Ultegra bal hajtókar, ezeket szeretném összegyűjteni és később közkinccsé tenni.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Akik Squirt Lube-ot használnak:

Biketrigger jóvoltából tesztelhettem ezt itt:

joe-s-no-flats-dry-eco-nano-lube-olaj-10

Jelentem, tök jó, mindenben hasonló a Squirt Lube-hoz, nedves körülmények közt még egy kicsit tovább is tartja magát a láncon és a lánc nyúlása hasonló, mint a Squirt Lube esetén - vagyis elég jónak tűnik eddig.

Biketrigger, köszi ezúton is! ;)

Sajnos 2 költözés alatt elkevertem, 3 hónapja találtam rá, azóta használom.

Edited by zscs, 2018. February 09. - 11:05.

• Vejne likes this

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Nem tudom mi alapján tartozik a meghajtáshoz a fék, de a lényeg szerintem, hogy a víz pl az alacsony forrás-, és fagyáspontja, illetve a korrózió miatt is furcsa ötlet fékrendszerben való használatra, persze lehet hogy a kicsit hype szagú gyártó feltalálta a csodát, amire egyik nagy gyártó sem gondolt eddig, beleértve az autóipart is...

triálosok használták/használják előszeretettel, hogy ne kenjék össze a flasztert egy esetleges hardver sérülésnél. más rációt nem nagyon látok benne.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

Nem tudom mi alapján tartozik a meghajtáshoz a fék, de a lényeg szerintem, hogy a víz pl az alacsony forrás-, és fagyáspontja, illetve a korrózió miatt is furcsa ötlet fékrendszerben való használatra, persze lehet hogy a kicsit hype szagú gyártó feltalálta a csodát, amire egyik nagy gyártó sem gondolt eddig, beleértve az autóipart is...

Edited by Paul Vitti, 2018. February 08. - 21:50.

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 posts

Mars, on 08 Feb 2018 - 09:31, said:snapback.png

http://www.brakeforc....de/en/bfo-h2o/  erről tud valaki valami infót? nem teljesen értem, hogyha vízzel is lehet, akkor eddig minek olajoztunk/légtelenítettünk?

(a fékekről hol szoktunk értekezni? visszalapoztam oldalakat, és mégsem találtam fékes topikot itt az az általánosban)

:)

Edited by Mars, 2018. February 08. - 16:50.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts

http://www.brakeforc....de/en/bfo-h2o/  erről tud valaki valami infót? nem teljesen értem, hogyha vízzel is lehet, akkor eddig minek olajoztunk/légtelenítettünk?

(a fékekről hol szoktunk értekezni? visszalapoztam oldalakat, és mégsem találtam fékes topikot itt az az általánosban)

http://forum.bikemag...forum/15-fékek/

:)

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 posts

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Hmmm, szóval az tulajdonképpen menetrögzítő.

• zeezoltano likes this
Marci

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts

Az, mi az, csavaroknál, kötegelő?

igen, az. mióta elhagytam egy csavart, használom ezt a kevéssé elegáns megoldást.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

voltak ezek a láncleeséses gondjaim az 1x10-nél. mondtátok, hogy vegyek NW tányért, mert önmagában a kuplungos váltó kevés lehet a boldogsághoz. vettem egye az apróból (csak a jobb képek miatt tolom a linket), kíváncsi vagyok. :)

656IMG_20180201_212823.jpg

Az, mi az, csavaroknál, kötegelő?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts

voltak ezek a láncleeséses gondjaim az 1x10-nél. mondtátok, hogy vegyek NW tányért, mert önmagában a kuplungos váltó kevés lehet a boldogsághoz. vettem egye az apróból (csak a jobb képek miatt tolom a linket), kíváncsi vagyok. :)

656IMG_20180201_212823.jpg

Edited by Kisherceg, 2018. February 03. - 20:51.

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 432 posts

Igen, és azokról a kínaiakról akik szép lassan majd ugyan olyan biztonságos kocsikat fognak gyártani, mint a Volvók.

Sandman !

Azt mondod, évi 6-7ezer km után cserélsz láncot. De gondolom ilyenkor kell egy új kazettát is feldobni, ugye ?

És a hajtóműhöz még nem kellett hozzányúlni egyik tányérhoz sem ? Vagy ezen csak a nagy tányért használod ?

Általában cserélem a kazettát is mert szinte csak 2-3 fokozatot használok és szerintem ugrana rajta az új lánc elöl, meg a nagy tányért használom csak (kompakt 42 fogas) bár meghagytam a másik kettőt is ha esetleg valami vészhelyzet miatt kellene.

A cserét is inkább placebo hatás miatt csinálom, mert szerintem ugrás nélkül elmenne 10 ezret is, csak addigra valószínűleg tönkretenné az első lánctányért és azt sajnálnám, mert macerás beszerezni és én ennél ragaszkodom az eredeti XT 737-es alkatrészekhez.

A lánc (Sram PC870) meg a kazetta (Shimano CS-HG50) együtt 26-27 EUR körül van ezt 1-1,5 évente veszem. A hajtómű 2016 februárban került fel, szóval 2 év van benne, az nálam nagyjából 15 ezer km. Nem látszik rajta kopás, de nem is tekerem nyeregből kiállva.