Igen, és azokról a kínaiakról akik szép lassan majd ugyan olyan biztonságos kocsikat fognak gyártani, mint a Volvók.
Sandman !
Azt mondod, évi 6-7ezer km után cserélsz láncot. De gondolom ilyenkor kell egy új kazettát is feldobni, ugye ?
És a hajtóműhöz még nem kellett hozzányúlni egyik tányérhoz sem ? Vagy ezen csak a nagy tányért használod ?
Általában cserélem a kazettát is mert szinte csak 2-3 fokozatot használok és szerintem ugrana rajta az új lánc elöl, meg a nagy tányért használom csak (kompakt 42 fogas) bár meghagytam a másik kettőt is ha esetleg valami vészhelyzet miatt kellene.
A cserét is inkább placebo hatás miatt csinálom, mert szerintem ugrás nélkül elmenne 10 ezret is, csak addigra valószínűleg tönkretenné az első lánctányért és azt sajnálnám, mert macerás beszerezni és én ennél ragaszkodom az eredeti XT 737-es alkatrészekhez.
A lánc (Sram PC870) meg a kazetta (Shimano CS-HG50) együtt 26-27 EUR körül van ezt 1-1,5 évente veszem. A hajtómű 2016 februárban került fel, szóval 2 év van benne, az nálam nagyjából 15 ezer km. Nem látszik rajta kopás, de nem is tekerem nyeregből kiállva.