Az mitől lehet, hogy egy Shimano hajtómű tengelye nem megy bele egy Shimano pressfit középcsapágyba ??? Azaz csak nagyon erős kalapálás hatására ?
Az mitől lehet, hogy egy Shimano hajtómű tengelye nem megy bele egy Shimano pressfit középcsapágyba ??? Azaz csak nagyon erős kalapálás hatására ?
Nekik van 26-38-ig SLX karra (is) single lánckerekük, szerintem klassz termékeket gyártanak:
https://www.wolftoot...himano-xt-m8000
Van hozzá csavar is kifejezettem a beleér-nem ér bele problémára:
https://www.wolftoot...lts-nuts-for-1x
Nekem egyébként Blackspire volt régebbi XT karon és alátételeznem kellett. Azzal is működött, a Wolf elegánsabb és talán nem a világvége árban az a pár csavar.
nekem is van 30T Snail, LX karral, itt már ugye integrált a lánctányér anya, meg az "alátét" is, szóval csak megerősíthetem, hogy a lánc ennél szépen a karokon belül fut.
A 32T acél Surly nekem annó 960-as xtr-en volt fent, ami ilyen módon volt átalakítva:
Az említett slx (gyárilag két-tányéros) karon most SNAIL tányér van, és igen, meglehetősen vastag maga a tányér, úgyhogy bőven előfordulhat, hogy csak emiatt lett teljesen jó.
szép a bicajod, a külsők is nagyon klasszak!
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
érdekes, nekem a Surly 32T egysebis tányérjával (ami kb egy acéllapból van kivágva) már beleért a csillag karjainak csücskeibe a lánc és másoknál is olvastam, hogy így van. milyen tányért használsz? lehet, hogy a tiédnek kicsit szélesebb a tányér alsó/belső, a csillaggal érintkező része, így elég helyet hagy a láncnak felül/kívül. (azt meg sem kérdezem, hogy ugye nem 3 tányéros hajtóműved van?)
ezen a képen 32T van, de a srác kicsit reszelt a csillag csücskeinek belső oldalán, hogy elférjen (a problémát is jól szemlélteti):
itt írja a fenti kép feltöltője (friz) válaszolva a kérdésre, hogy nem ért-e bele a lánc a karba:
"It did. I ground a small bevel on the spider to make room for the chain."
(a 30T más tészta, az a legtöbb 104-es karon csak alátétekkel használható, tudomásom szerint.)
A 32T acél Surly nekem annó 960-as xtr-en volt fent, ami ilyen módon volt átalakítva:
Az említett slx (gyárilag két-tányéros) karon most SNAIL tányér van, és igen, meglehetősen vastag maga a tányér, úgyhogy bőven előfordulhat, hogy csak emiatt lett teljesen jó.
Mars módosította - 2018. július 05. - 11:34
Így van, nekem viszont az a tapasztalatom, hogy most is 32-es egysebességes tányérral használom, és gond nélkül működik, nem ér bele a lánc a csillagba. A 30-as tányér már valóban nem fér el, ott alátétezni kell a tányér és a csillag között, illetve sok olyan 30t tányért kapni, ami alapból kiemelkedik a menetnél, tehát kvázi "gyári alátétes".
érdekes, nekem a Surly 32T egysebis tányérjával (ami kb egy acéllapból van kivágva) már beleért a csillag karjainak csücskeibe a lánc és másoknál is olvastam, hogy így van. milyen tányért használsz? lehet, hogy a tiédnek kicsit szélesebb a tányér alsó/belső, a csillaggal érintkező része, így elég helyet hagy a láncnak felül/kívül. (azt meg sem kérdezem, hogy ugye nem 3 tányéros hajtóműved van?)
ezen a képen 32T van, de a srác kicsit reszelt a csillag csücskeinek belső oldalán, hogy elférjen (a problémát is jól szemlélteti):
itt írja a fenti kép feltöltője (friz) válaszolva a kérdésre, hogy nem ért-e bele a lánc a karba:
"It did. I ground a small bevel on the spider to make room for the chain."
(a 30T más tészta, az a legtöbb 104-es karon csak alátétekkel használható, tudomásom szerint.)
Kisherceg módosította - 2018. július 05. - 10:31
ja, kicsit kihalt, de így van ez évek óta, csak pár "őslény" jár ide.
az slx kar jó cucc egyébként, volt ilyenem. nagy előnye, hogy alig-alig venni észre rajta a használat nyomait, jó a felületkezelése. amire érdemes figyelni, hogy egysebis tányérból 33T a legkisebb amivel (faragás nélkül) használni tudod. bár mivel a 9-es kompatibilitást kérdezted, gondolom ez nem annyira szempont...
Így van, nekem viszont az a tapasztalatom, hogy most is 32-es egysebességes tányérral használom, és gond nélkül működik, nem ér bele a lánc a csillagba. A 30-as tányér már valóban nem fér el, ott alátétezni kell a tányér és a csillag között, illetve sok olyan 30t tányért kapni, ami alapból kiemelkedik a menetnél, tehát kvázi "gyári alátétes".
Kozben kigugliztam h kompatibilis, de amugy kihalt a forum vagy mi ez a pangas?
ja, kicsit kihalt, de így van ez évek óta, csak pár "őslény" jár ide.
az slx kar jó cucc egyébként, volt ilyenem. nagy előnye, hogy alig-alig venni észre rajta a használat nyomait, jó a felületkezelése. amire érdemes figyelni, hogy egysebis tányérból 33T a legkisebb amivel (faragás nélkül) használni tudod. bár mivel a 9-es kompatibilitást kérdezted, gondolom ez nem annyira szempont...
Értem én, hogy 12-es sor, nade ez a súly azért elég meredek lett
és messze nem működik olyan finoman mint a kicsit nagyobb tesó (gx eagle)
Értem én, hogy 12-es sor, nade ez a súly azért elég meredek lett
https://bikerumor.co...st-impressions/
http://fanaticbike.h...asmero-szerszam
0.2 és 0.5-ös nyúlást is mér. És ugyebár 0.5-nél kukázza az átlagember.. tehát hasznos
Mondjuk a 0.5 körüli nyúlást füllel hamarabb kiszúrod, mert zajosabban fut a lánc, sőt, egyes lánckerekeken már hezitál-lassabban vált. A 0.75 az már nagyon végstádium, ideális esetben (de még optimálisban sem) nem engeded addig futtatni.
Opcionális metódus a campag-féle "6 szemnél max. 132.60mm", szintén kiváló. És itt elég egy tolómérő kaliper...
Én meg csak tekerek, 'szt ha már nem birom, akkor tolom.
Ez az, hogy én is. Ugyanakkor jó lenne kevesebbet
van erre program http://ritzelrechner.de/
en altalaban sebesseget, fordulatot nezek.
Mindenre (is) van már program, de van, amihez az egyszerű fejszámolás is elég, ez meg épp olyan volt.
van erre program http://ritzelrechner.de/
en altalaban sebesseget, fordulatot nezek.
arn módosította - 2018. május 31. - 19:43
Az csak egy ideig arany színű (Sram) Lekopik róla és akkor az is ezüst színű lesz.
Még soha nem történt meg.
Ha tudsz vegyél arany színűt, egyszerűbb vele a lánc olajozása, onnan kezded, és odáig csepegtetsz.
Az csak egy ideig arany színű (Sram) Lekopik róla és akkor az is ezüst színű lesz.