Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 hozzászólás

Tigger, ezek között a színükön kívül van érdemi eltérés? pl tartósabb a fekete azért mert fekete, pl? 

https://bikelogistic...-fogaskereksor/

Köszi! 

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

tiz eves jubileumi reinkarnacioja a hammerschmidtnek?

Bejövős mindkettő.

Nagytányéron elgurulhatsz a dimb-dombig, ott átdobod kistányérra, aztán mehet az állatkodás :)

Procolus

Procolus

fórumtag

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
  • LocationSzombathely

Lánc csere megtörtént.

Említettem ,hogy elhanyagoltam.Hátsó sort nem kellett cserélni szerencsére.

Shimano lánc amilyen gyárilag volt olyan került fel.

Patent szemmel ,így könnyebb levenni és tisztítani.

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

ötletes:
singletrackworld.com/2018/03/miss-your-twin-rings-but-nowhere-to-hang-a-mech-the-vyro-fren-1-could-be-the-answer/

tiz eves jubileumi reinkarnacioja a hammerschmidtnek?
  • RelakS kedveli ezt

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.160 hozzászólás

ötletes:

https://singletrackw...-be-the-answer/

• RelakS kedveli ezt

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

http://forum.bikemag...023-1x-vs-2-3x/

gyuszla

gyuszla

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!
Valaki tudna nekem véleményt mondani az 1x10-es montis rendszerről?? Pro és kontra érdekel! 😀
Előre is köszönöm!🤗

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás

Nem biztos hogy jó lesz a Spyral, a Shimano-k nagyon ki vannak formázva, hajlítgatva,...nagy eséllyel nem fog jó helyre esni a lánc, váltáskor szar lesz. Egy minimlis eltérés és mellé dobálja a láncot.

Más kérdés, hogy a Shimano fogaskerekek brutál jó anyagból vannak, biztosan sokkal tartósabb a Spyral-nál.

Szerintem nem nagy az a 2500 Ft különbség a biztosan kompatibilis és jobb anyagú számára. Főleg a középtányérnál megéri, az nagyon kopik egy hajtásláncban.

Marci

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Shimano Deore LX FC-M572 hajtóművem van, a középső lánctányért (32 fog) kellene cserélnem.

Naivan azt hittem, ha stimmel a márka, fogszám, sebesség, akkor bármelyik Shimano lánctányér jó lesz, de sajnos nem így van.

Létezik olcsóbb, helyettesítő termék más márkától akár?

Pl. ez a Spyral MTB lánckerék, 32T, 9s, 104 mm minden paraméterben egyezik a Shimano gyári tányérjával. Kompatibilis lesz a hajtóművemmel?

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Sziasztok!

2-3 éve linkeltünk itt többen is Shimano hajtókarok Q-factor adatai mellett az egyes hajtókarok pontos mm-értékeiről, amin látszott a jobb és bal hajtókar mennyi helyet hagy a láncvillák mellett és még sok adat rajta volt. Sajnos nem találom már...

Azért keresek ilyet, mert érdekelne, hogy ha XTR hajtóműre XT hajtókart tennék, mm-ben mennyit torzítana balra kifelé a ~169 mm-es Q-faktorú XTR trail hajtóművemmel vagy például egy Dura-Ace-en mennyit torzítana egy Ultegra bal hajtókar, ezeket szeretném összegyűjteni és később közkinccsé tenni.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Akik Squirt Lube-ot használnak:

Biketrigger jóvoltából tesztelhettem ezt itt:

joe-s-no-flats-dry-eco-nano-lube-olaj-10

Jelentem, tök jó, mindenben hasonló a Squirt Lube-hoz, nedves körülmények közt még egy kicsit tovább is tartja magát a láncon és a lánc nyúlása hasonló, mint a Squirt Lube esetén - vagyis elég jónak tűnik eddig.

Biketrigger, köszi ezúton is! ;)

Sajnos 2 költözés alatt elkevertem, 3 hónapja találtam rá, azóta használom.

zscs módosította - 2018. február 09. - 11:05

• Vejne kedveli ezt

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Nem tudom mi alapján tartozik a meghajtáshoz a fék, de a lényeg szerintem, hogy a víz pl az alacsony forrás-, és fagyáspontja, illetve a korrózió miatt is furcsa ötlet fékrendszerben való használatra, persze lehet hogy a kicsit hype szagú gyártó feltalálta a csodát, amire egyik nagy gyártó sem gondolt eddig, beleértve az autóipart is...

triálosok használták/használják előszeretettel, hogy ne kenjék össze a flasztert egy esetleges hardver sérülésnél. más rációt nem nagyon látok benne.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

Nem tudom mi alapján tartozik a meghajtáshoz a fék, de a lényeg szerintem, hogy a víz pl az alacsony forrás-, és fagyáspontja, illetve a korrózió miatt is furcsa ötlet fékrendszerben való használatra, persze lehet hogy a kicsit hype szagú gyártó feltalálta a csodát, amire egyik nagy gyártó sem gondolt eddig, beleértve az autóipart is...

Paul Vitti módosította - 2018. február 08. - 21:50

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 hozzászólás

Mars, on 08 Feb 2018 - 09:31, said:snapback.png

http://www.brakeforc....de/en/bfo-h2o/  erről tud valaki valami infót? nem teljesen értem, hogyha vízzel is lehet, akkor eddig minek olajoztunk/légtelenítettünk?

(a fékekről hol szoktunk értekezni? visszalapoztam oldalakat, és mégsem találtam fékes topikot itt az az általánosban)

:)

Mars módosította - 2018. február 08. - 16:50

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.160 hozzászólás

http://www.brakeforc....de/en/bfo-h2o/  erről tud valaki valami infót? nem teljesen értem, hogyha vízzel is lehet, akkor eddig minek olajoztunk/légtelenítettünk?

(a fékekről hol szoktunk értekezni? visszalapoztam oldalakat, és mégsem találtam fékes topikot itt az az általánosban)

http://forum.bikemag...forum/15-fékek/

:)

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 hozzászólás

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás

Hmmm, szóval az tulajdonképpen menetrögzítő.

• zeezoltano kedveli ezt
Marci

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.160 hozzászólás

Az, mi az, csavaroknál, kötegelő?

igen, az. mióta elhagytam egy csavart, használom ezt a kevéssé elegáns megoldást.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

voltak ezek a láncleeséses gondjaim az 1x10-nél. mondtátok, hogy vegyek NW tányért, mert önmagában a kuplungos váltó kevés lehet a boldogsághoz. vettem egye az apróból (csak a jobb képek miatt tolom a linket), kíváncsi vagyok. :)

656IMG_20180201_212823.jpg

Az, mi az, csavaroknál, kötegelő?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.160 hozzászólás

voltak ezek a láncleeséses gondjaim az 1x10-nél. mondtátok, hogy vegyek NW tányért, mert önmagában a kuplungos váltó kevés lehet a boldogsághoz. vettem egye az apróból (csak a jobb képek miatt tolom a linket), kíváncsi vagyok. :)

656IMG_20180201_212823.jpg

Kisherceg módosította - 2018. február 03. - 20:51