Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Akkor tekerd vissza és a váltónál húzz a bowdenen, egy 5-ös imbusszal tudod kilazítani.

na ez az amihez nincs érzékem

majd egyszer járok szervíz felé -ha más nem a közelgõ vázcserénél-
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Mate94

Mate94

vendég

• fórumtag
  • 138 posts

itthon az alivio mtb kiosztási hajtómûvön van nadrágszárvédõ, de azt mintha fel kellett volna csavarozni, meg most így szemre is úgy tûnik, de az gyárilag járt hozzá, míg a 2008-as deore mtb hajtõmûhöz nem járt, de furatot sem látok, ahová fel tudnám tenni

mindesetre az a legcélszerûbb, ha eleve nadrágszávédõset veszel, szerintem még az xt-nek is van olyan kivitele

Igen, az lenne a legjobb, na de nem 30e ért...
Amikor akár vehetnék szérián kívüli integrált mtb hajtómûvet 18e Ft-ért. :)
Egyébként ha jól megnéztek egy SLX hajtómûvet a külsõjén, azon lehet látni ilyen kör alakú bemélyedéseket, oda lehetne vajon csavarozni, vagy mi célt szolgálnak azok?

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

ja, az nem segített

Akkor feltehetõleg túl laza a kábel, azaz ekkor kiskerékre kell tenni, rövidíteni (ha van finomhangoló csavar a váltódón, talán azzal is elég, vagy fogóval megfogni a kábel végét, kilazítani a rögzítõcsavart és feszesebbre húzott kábelnél vissza), majd újra beállítani (próbálni) az állítócsavarral a nagy lánckerékre.
(Löpapp megelõzött.)

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 posts

ja, az nem segített

Akkor tekerd vissza és a váltónál húzz a bowdenen, egy 5-ös imbusszal tudod kilazítani.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts
ja, az nem segített
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 posts
:cool2:Tekerd magad felé és kész is!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

mert analfabéta vagyok hozzá

Ne mondd, hogy nem tudod tekergetni a váltókarnál az állítót.

A sebesség mindent megold.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

én is valamelyik nap állítottam be, ugyenezen gondom volt

linkeltek nekem a váltós topikban lerást, de itt a bikemagen is van magyarul

tulajdonképpen nem volt nehéz a dolog, csak kicsit szöszöltem vele, míg rájöttem a logikájára

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 posts

Tehát az mondjátok, hogy montis legyen? Oké...
Ugye rosszul sejtem, hogy meg kell fúrni a legnagyobb tányért 4 helyen ahhoz, hogy nadrágvédõk rakhassak rá? :D

Van olyan védõ, amit a hajtókar csavarjához kell felfogatni, ahová a hkarlehúzó is belemegy.Ez mondjuk integrálthoz nem jó.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Miért nem állítod be?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Ugye rosszul sejtem, hogy meg kell fúrni a legnagyobb tányért 4 helyen ahhoz, hogy nadrágvédõk rakhassak rá? :D

itthon az alivio mtb kiosztási hajtómûvön van nadrágszárvédõ, de azt mintha fel kellett volna csavarozni, meg most így szemre is úgy tûnik, de az gyárilag járt hozzá, míg a 2008-as deore mtb hajtõmûhöz nem járt, de furatot sem látok, ahová fel tudnám tenni

mindesetre az a legcélszerûbb, ha eleve nadrágszávédõset veszel, szerintem még az xt-nek is van olyan kivitele

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

nekm is montis hmû van a krossz bicómon -fõleg hogy van használva némi terepféleségen is- nem is hiányzik a 48-as nagytányér. ellenben a 44-es rendkívûl (mivelhogy még az elkészülte utáni elsõ 100 -150 km (megnyúltak a bovdenek gondolom) óta negytányérra nem megy föl a lánc). montin meg méginkább kell legalább egy 40-es tányér. csak 32-essel igencsak szenvednék.

Miért nem állítod be?

A sebesség mindent megold.

Mate94

Mate94

vendég

• fórumtag
  • 138 posts

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts
nekm is montis hmû van a krossz bicómon -fõleg hogy van használva némi terepféleségen is- nem is hiányzik a 48-as nagytányér. ellenben a 44-es rendkívûl (mivelhogy még az elkészülte utáni elsõ 100 -150 km (megnyúltak a bovdenek gondolom) óta negytányérra nem megy föl a lánc). montin meg méginkább kell legalább egy 40-es tányér. csak 32-essel igencsak szenvednék.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Most, hogy elég sokszor rákényszerültünk az aszfaltos tekerésekre, én is a trekkinget használtam. Azon 52-42-30-as hajtómû és a 11-32-es sor van. A váltókarban elkopott valami, úgyhogy elõl csak a 42-es lánctányért tudtam használni, de õszintén megmondom, hogy nem hiányzott a nagyobb. A montis kollégákkal vígan tudtam tartani a tempót, a térdem se kattogott, úgyhogy a most készülõ túragép is csak mtb hajtómûvet fog kapni.

Más:
Az alubakos XT sornál van annak valamilyen technikai/technológiai oka, hogy a 11-34-es sornál hat, míg a 11-32-esnél csak öt fogaskerék van rászegecselve a tartó csillagra?

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Én pl.: csak a középsõ és az alsó tányért használom, a legfelsõt sosem, ezért gondolkodom egy MTB hajtómûben.

én lecseréltem a trekkingen mtb hajtómûre, és szerintem jobban lehet használni, és az aszfaltos montimon is kizárólag 32-es tányért használok városban, pedig annak kissebb a kereke

esetleg egy 34-es tányér még jó lehetne, de nekem már a 44-es is használhatatlan, konkrétan nem futott rajta lánc az elmúlt 2-3 évben 10 km-t, pedig városban stabilan tartom a 30 feletti tempót

Mate94

Mate94

vendég

• fórumtag
  • 138 posts

Mondjuk én személy szerint sosem értettem a trekking hajtõmûveket, mert ált. 11-32-es montis sorral párosítják.

Egy 48-11 meg trekkingre..... 28-as kerekekkel.....hát .... szerintem már a 44-11-is igen ritkán használható síkon.

Én pl.: csak a középsõ és az alsó tányért használom, a legfelsõt sosem, ezért gondolkodom egy MTB hajtómûben.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Az mtb hajtómûre is lehet éppenséggel gatyavédõt tenni azonban mindhárom tányérja kisebb átlagban 4-6 fokkal azaz nem tudsz olyan haladósan menni vele, ugyan akkor meredekebb emelkedõk is leküzdhetõk vele.

Mondjuk én személy szerint sosem értettem a trekking hajtõmûveket, mert ált. 11-32-es montis sorral párosítják.

Egy 48-11 meg trekkingre..... 28-as kerekekkel....esetleg 20 kilós csomagokkal......hát .... szerintem már a 44-11-is igen ritkán használható síkon.

Mate94

a pörgõsebb hajtás jobban kíméli a térdedet, meg azt mondják, hogy pörgetéshez inkább tüdõ kell, taposáshoz meg combizom

Mate94

Mate94

vendég

• fórumtag
  • 138 posts

Az mtb hajtómûre is lehet éppenséggel gatyavédõt tenni azonban mindhárom tányérja kisebb átlagban 4-6 fokkal azaz nem tudsz olyan haladósan menni vele, ugyan akkor meredekebb emelkedõk is leküzdhetõk vele.

Rosszul gondolom, hogy így könnyebb lesz tekerni, csak hamarabb fáradhatunk ki? A nadrágvédõt az mtb hajtómûre azért kérdéses nálam, mert sehol se látok rajta furatokat ahová fellehetne csavarozni.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!