Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 posts
Utánanéztem a Thun termékeknek és azt kell mondjam hogy nem kis cég és régóta foglalkozik alkatrész gyártással, én meg már elkeseredtem hogy valami nagyon márkátlan ez az Alfred Thun nevezetú termék! :)
Mondjuk én is inkább Shimano párti vagyok.

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 posts
Köszi a választ, akkor holnap délelött megcsinálom aztán próba! ;)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Azt kérdezném hogy az egész belsejét is zsírozzam a csapágyaknál is?

Nem érdemes belemászni, csészéket és tengelyvégeket elég.

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 posts
Azt kérdezném hogy az egész belsejét is zsírozzam a csapágyaknál is?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,688 posts
Ne cseréld le semmire. Nekem XT van, egy idõ után az is ad hangokat. Szétszed, újrazsíroz, egy ideig csöndes, aztán megint ad hangot. Ez ilyen és kész.
Marci

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 posts
Nekem még a gyári Thun van benne ami mûanyag és az van ráírva hogy 30Nm, de nekem is többen mondták hogy ezt jó erõsen kell meghúzni de vigyázva mert mûanyag.
Ha szétszedés és zsírzás után továbbra is adja a hangot(nyüszögõ-mocorgó) akkor veszek amit már ajánlottak: egy Shimano un 26-at! És remélem ez a hang megszûnik!

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts
Ha a bal oldali anya alu akkor kell zsír rá, ha mûanyag akkor nem kell, legalább is ezt írja a shimano újság. Ennek itt korrózió gátló szerepe van. A lényeg, hogy alaposan meg kell tisztítani mindent és rendesen meg kell húzni. 50-70 Nm-t írnak az újságban, azért az eléggé combos.

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 posts
Köszi! Akkor szétszedem és teszek egy kicsit rá! Igazából már csak arról a részrõl jöhet ez a hang.......

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts
[quote name='BluElefantino']Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy a monoblokk azon része ami a képen jelölve van az tekerés közben adhat olyan "nyikorgó"(jobban nem tudom jellemezni)hangot ahogy rögzítve van?(szóval betekerésnél a házba meg kell zsírozni?)....mert tekerésnél és azon belül is terhelésnél valami nyikorgó-mocorgó hangot hallok és nem az elõzõleg leírt bowdenrögzítés csinálja.

Igen, zsírozandó!

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 posts
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy a monoblokk azon része ami a képen jelölve van az tekerés közben adhat olyan "nyikorgó"(jobban nem tudom jellemezni)hangot ahogy rögzítve van?(szóval betekerésnél a házba meg kell zsírozni?)....mert tekerésnél és azon belül is terhelésnél valami nyikorgó-mocorgó hangot hallok és nem az elõzõleg leírt bowdenrögzítés csinálja.
Feltöltött kép

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 posts

azért ilyen ócska monót beletenni (mer az nem látszik) nem valami elegáns megoldás

és így kifizeted a szar monót is, meg a shimanót is, meg a szerelést is

amúgy az integrált deore csapágyazásával nagyon meg vagyok elégedve, eddig kb. 23 ezer km gond, zaj, recsegés, babrálás nélkül (ebben benne tél-nyár-esõ-homok-latyak-sólé, stb.), egyszer nyomtam 14 ezernél tele zsírral a csapágyat, meg a tömítések közötti részt oszt jónapot

Az ilyen felszereltségû bringa kb
30-35százalékkal drágább lett volna alapáron más márkánál . Nekem meg még volt kedvezmény is 30ezer forint . Az a 3ezer forint meg nem vágott földhöz.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Ne már én kb 4-6 havonta hajigáltam a csapágyait mert a bal oldali mindig meghot most RWC van benn kíváncsi vagyok az meddig bírja.

Az én XT-m 2010 óta van bent, saras Szilvás hosszún kezdett.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
az nem hangzik valami soknak

gondolom a gõzborotvát azt kerülöd, de esetleg ha rendszeresen mész sárba, az biztos nem a barátja

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Ne már én kb 4-6 havonta hajigáltam a csapágyait mert a bal oldali mindig meghot most RWC van benn kíváncsi vagyok az meddig bírja.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Ez legyen a legnagyobb baja a bringának. Mondjuk olyan árban vettem hogy amikor bringa expon kérdezték milyen bringám van és válaszoltam azt mondták több kérdés nincs a kross márkát ár felszereltség arányban megverni nem lehet évek óta

azért ilyen ócska monót beletenni (mer az nem látszik) nem valami elegáns megoldás

és így kifizeted a szar monót is, meg a shimanót is, meg a szerelést is

amúgy az integrált deore csapágyazásával nagyon meg vagyok elégedve, eddig kb. 23 ezer km gond, zaj, recsegés, babrálás nélkül (ebben benne tél-nyár-esõ-homok-latyak-sólé, stb.), egyszer nyomtam 14 ezernél tele zsírral a csapágyat, meg a tömítések közötti részt oszt jónapot

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
velem ilyen soha nem tortent meg.valtom nincs fekem meg hirdas.
csak tortem a fejemes erre jutottam.
majd szamolj be az eredmenyrol.

egyebkent ez mar a bovden topikba illo beszelgetes.

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 posts

tegyel a megakaszto ala egy zsiros zsovet darabot.

Kipróbálom!
Ezek szerint nem egyedi az eset...... :)

Gevox

Gevox

vendég

• fórumtag
  • 64 posts
Sziasztok!

Bocs ha rossz helyen kérdezem,és bocs ha kicsit láma kérdés!
Kérdezném,hogy azon a kazettán,amin eddig egy 9es sor volt fent,arra simán fel lehet rakni egy 10es sort?
Amúgy érdemes 10es-re váltani? Erõs annyira egy 10es XT rendszer,mint egy 9es? (azért XT,mert az a terv hogy arra váltanék) (már csak mert elég nagy súlyban vagyok (120+)!
Mert hogy ott ugye vékonyabb a lánc is!
Köszi a segítséget!

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 posts

nem csodálom hogy inkább cserélted! Nekem hála csak nem volt rendesen meghúzva(mondjuk másfél hónapja voltam a kötelezõn...) kipróbáltam és a monoblokk olyan amilyennek kell lennie! A bowdenre meg valamit csak kitalálok mert hihetetlen hogy 'adja' a hangot.

Ez legyen a legnagyobb baja a bringának. Mondjuk olyan árban vettem hogy amikor bringa expon kérdezték milyen bringám van és válaszoltam azt mondták több kérdés nincs a kross márkát ár felszereltség arányban megverni nem lehet évek óta

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
tegyel a megakaszto ala egy zsiros zsovet darabot.