Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Nyugat Maraton Kupa

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
141 hozzászólás a témában

#81
Motros

Motros

    újonc

  • fórumtag
  • 5 hozzászólás

mephisoft,

Pontosan emlékszem mind a két általad említed helyre:

1. 16.5 km-nél - mint ahogy több famentes, sík, bozótos táblát nemtudomhovatüzni helyeken - jobb kanyarba 3 szallagot tettem szépen sorba, látszott mind a három! rajt után 1.5 óra múlva jártam ott, mind három szallag a helyén volt, és utánna is folytatódott, megerősöített a szallagozás!

( Akik egyenesen mentek a szallag, tábla mentes úton nem szabályosan küzdöttek egy versenyen, mert elhagyták a pályát. Lehet a szervezőnek kell még újjabb embert tenni a jövőben, ha ilyen "levágható" kereszteződés lesz! Sajnálom, hogy a biztonság mellett a csalásra is szervezni kellene :-(

De oké - mint ahogy eddig is - még több szallagot és táblát fogok a jövőben használni ;-)

2. meglep, hiszen a kerékpár úton való jobbra kanyarodásnál egy jobbra nyíl, tovább egy X, majd a kereszteződés jó irányába 3 szallagot tettem.

Sajnos a péntek esti bejáráskor - feljebb ettől a helytől - már hiányzott két szallag is. Ez szokot gond lenni, hogy lakott helyek közelében sajnos leszedegetik a jelzéseket a "benszülöttek" ;-) :-(


Érj haza épen!


#82
Motros

Motros

    újonc

  • fórumtag
  • 5 hozzászólás

Bmano,

Pálya építőként nem használnék keresztbe szallagot mert, nagy az esély, hogy eltépi az első arra járó és onnantól mintha arra kellene menni hiszen ott lóg a tépet szallag darabjai!

A másik a kidőlt fához szigorúan tilos hozzányúlni, ez van az engedélyünkben, ugyanez igaz a galyakra! ( láncfűrész? nem egyszerű eljuttatni oda ;-) )

Külön dolog, ha egy csoport válalja, hogy kiképzés - 10 perc - után mit galyazhat egy túrista útvonalon külön írásos engedéllyel!

Minden gazda, vadász, erdész, túrista felelős azt figyelte verseny előtt és utánna is, mit csináltunk nem az engedély szerint :-(

oké?

 


Érj haza épen!


#83
bmanó

bmanó

    vendég

  • fórumtag
  • 19 hozzászólás

Hát én fizikailag ismét meghaltam, pedig csak röviden mentem!
A pályajelölés szerintem piszok sûrû volt, és nem a szalagozással volt a gond, de tényleg el lelehetett tévedni. Az olyan necces keresztezõdésekbe ahol rongyolsz mint barom, egyszerûen ki kellene húzni keresztbe egy kordont. Megoldaná a problémát.
Szerintem fizikailag így mély talajon gyilkos pálya volt.
Ami viszont nem tetszett és nagyon nem, az a single trackeken a bozót. Én nem szoktam visongatni ha bekarcol egy ág, lévén a tájbringában ezt megszoktam, de azért az, hogy a technikás lefelén a 3 nyíl azt jelenti hogy a bozót le fogja szedni a fejedet ... Illetve lejjebb meg otthagyták a kidõlt fát, egy láncfûrész és meg is oldódott volna! Mondjuk kíváncsi lennék azt a lefelét tudta e valaki két keréken teljesíteni!
A kövek kegyetlenül csúsztak, a pálya viszont szerintem nagyon jó, csak erõ kéne hozzá legalábbis nekem!

Hát ha "arra" a köves rövid lefelére gondolsz akidölt fa után, akkor azt a 10 éves lányom két keréken teljesítette. :) Igaz, versenyen kívül. És az is igaz hogy őslakos, van lehetősége hetente többször is.


bmanó módosította - 2013. október 18. - 14:32


#84
mephisoft

mephisoft

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 453 hozzászólás
Sajnos sok volt az eltévedés. 16.5 km-nél a fél rövidtávú mezõny kihagyott egy kb. 3.5 km-es kunkort. Ezt páran bejelentették, aztán kérdezgették egymást, kinek hány km jött össze. Aki bevallotta a rövidítést, vagy a kilometerórája alapján úgy látszott, hogy kihagyta a kunkort, az kapott 10 perc büntetést. Így aztán az eredmény igazából értelmezhetetlen, ami pénzdíjas verseny esetén már kifejezetten kellemetlen. Igazából ki kellett volna zárni a kunkort levágókat, de az se jó, ha a mezõny felét (nagyobbik felét?) kizárják.

Itt egyébként én is eltévedtem, de szerencsémre már jöttek visszafelé eltévedõk. Ott kavarásztunk egy darabig, aztán valaki még visszább ment, és meglátta a jelet, megtaláltuk a helyes utat.

Még egy helyen (kb. 52km-nél, ahol egy aszfaltos kerékpárútról kellett volna jobbra letérni) eltévedtem, páran utánam is jöttek, aztán kb. 600 m után látszott, hogy nem vagyunk jó helyen, mert ott már jártunk, szembõl jöttünk. Arra járó gyalogosok mondták, hogy szerintük merre kéne menni. Visszementem, megtaláltam az elágazást, amit mondtak, de semmiféle jelet nem láttam. Azért benéztem oda, ahova mondták, és kb. 20 m után ott volt egy szalag. Fogalmam sincs, hogyan lehetett ott nem eltévedni.

Nem értem a dolgot, mert az elágazások 99%-a nagyon jól volt jelölve. Esetleg kedves / tréfás emberek fölszedték a jelzéseket?

***

A pocsolyák viccesek voltak. Egyszer két pocsolya között a keskeny sáros nyomon megcsúszott a kerekem, és hanyattvágódtam a vízbe. Olyan mély volt a pocsolya, hogy fektemben majdnem az egész testem elmerült benne.

Összességében jó buli volt, tetszett a pálya, nagyon élveztem, különösen, hogy a családunk 4 aranyérmet hozott haza :) A meleg zuhany a végén megfizethetetlen volt. Külön köszönet az utolsó frissítõpontnál a lánc-olajozásért. Már nagyon kellett, szinte fájt hallani a lánc nyöszörgését.

#85
sztyopa

sztyopa

    vendég

  • fórumtag
  • 156 hozzászólás
Köszönjük a képeket.

#86
kezso

kezso

    vendég

  • fórumtag
  • 40 hozzászólás
  • LocationAjka
Sziasztok.

Pár kép a versenyrõl.
https://picasaweb.go...aBalatonfuzfo02

#87
tsanyi

tsanyi

    vendég

  • fórumtag
  • 38 hozzászólás

Az Oportó utcát szerintem mindenki megjegyezte. :)
A kaja nagyon ízlett, a táj sok mindenért kárpótolt, és az idõ tökéletes volt.

Hát nekem ez a verseny tetszett legjobban, ami a terepet illette. De a szervezésre sincs egy rossz szavam se.

Középtáv gpx:
Nyugat_Maraton_kupa_Balatonfuzfo.gpx (351 KB) letöltése


Kössz szépen a logot, nagyszerû idõt mentél!

#88
grigo

grigo

    vendég

  • fórumtag
  • 63 hozzászólás
Az elsõ tócsáknál volt egy csaj, egy az egyben oldalra belecsobbant úgy hogy még rám is ment belõle. Úgy sajnáltam szegényt :D

#89
szak

szak

    vendég

  • fórumtag
  • 350 hozzászólás
Eredménylista itt:
2013 évi eredménylisták

#90
Keyoke

Keyoke

    újonc

  • fórumtag
  • 4 hozzászólás
Én ennyi eltévedt embert még nem láttam. Nekem is sikerült beiktatni egy kis kerülõt, 53km táján, ahol egy balra nyíltól balra volt egy X-is, gondoltam ez azt jelenti, hogy balra kell majd menni valamikor, ahogy eddig is, de nem itt. Szerencsére már szembe jött egy sporttárs, így együtt szitkozódtunk visszafelé, mivel mégis ott kellett bebújni a fák között egy szûk csapáson. Párszor le kellet szállnom, amikor a szemem sarkából megláttam a szalagot a fák között jobbra vagy balra, az még ok. A szalagozás jó is lehetett volna, ha mondjuk kicsivel feltûnõbb színû. Egy idõ után tájékozódási versennyé alakult számomra. A szervezõknek adnék egy fûrészt és metszõollót, no meg egy tekercs piros szalagot, amit ki lehet feszíteni mindenhova, ahol esetleg el lehet tévedni. Nekem 64km jött ki, miért nem lehet pontosan lemérni? Ezektõl eltekintve jó lett volna a pálya. Az Oportó utcát szerintem mindenki megjegyezte. :)
A kaja nagyon ízlett, a táj sok mindenért kárpótolt, és az idõ tökéletes volt.

Kérhetnék egy gps logot gpx formátumban a középtáv útvonaláról? (Sajnos a kocsiban maradt a telóm, így most ez kimaradt.) Köszi.


Középtáv gpx:
Nyugat_Maraton_kupa_Balatonfuzfo.gpx (351 KB) letöltése

#91
tsanyi

tsanyi

    vendég

  • fórumtag
  • 38 hozzászólás
Kérhetnék egy gps logot gpx formátumban a középtáv útvonaláról? (Sajnos a kocsiban maradt a telóm, így most ez kimaradt.) Köszi.

#92
tsanyi

tsanyi

    vendég

  • fórumtag
  • 38 hozzászólás

Nekem legalábbis 65 km jött össze, de hallottam 57-tõl 63-ig kb. 4 különbözõ számot az 5 utánam beérkezõtõl.

Nekem is 65-öt mutatott a km. óra, 1214m szinttel.

Sok olyan helyzet volt hogy a singletrackrõl nyílt szintén sötét erdei folyosó és *oda* rakták be az eltérítõ nyilat.

Igen, ezeknél a jelöléseknél én is vártam volna egy X-es jelölést, hogy erre tovább ne, de nekem pl. ebbõl nem lett eltévedés, max. csak egy rövid leszállás és visszafordulás.

De ezektõl függetlenül ez egy jó szervezés és pálya volt. Én ezt technikásabbak tartottam, mint Zircet. Nem is gondoltam volna, hogy ennyi sziklás, technikás mászás lesz benne.

Emlékeztek Felsõõrnél az Oportó utcára? Az nekem olyan meredeknek tûnt, hogy a biciklit tolva is csúszkáltam rajta. :P

#93
tsanyi

tsanyi

    vendég

  • fórumtag
  • 38 hozzászólás

Én nem szoktam visongatni ha bekarcol egy ág, lévén a tájbringában ezt megszoktam, de azért az, hogy a technikás lefelén a 3 nyíl azt jelenti hogy a bozót le fogja szedni a fejedet ... Illetve lejjebb meg otthagyták a kidõlt fát, egy láncfûrész és meg is oldódott volna! Mondjuk kíváncsi lennék azt a lefelét tudta e valaki két keréken teljesíteni!

Az a három nyíl tényleg tréfás egy jelölés volt. Gyakorlatilag a bokrok között kellett átgázolni. A kidõlt fát pedig meg lehett balról kerülni, már akinek idõben feltûnt a tornyosuló akadály.

#94
grigo

grigo

    vendég

  • fórumtag
  • 63 hozzászólás
A szalagozásnál azt éreztem, hogy tényleg nagyon aprólékosra akarták. És szeirntem jó is volt. 2 helyen nem figyeltek csak ahol lendületes jössz és nem a leágazás elõtt volt jel, hogy majd balra, hanem bent az új úton már.

Ami nekem még nem tetszett - bár ez nem a szervezõknek róható fel - hogy egybõl az eljeén amikor lementünk az aszfaltról, egy srác eldõlt oldalról és bedõlt így egy 5-6os dominõ. Persze jött egy nagyokos hátulról, aki szóvátette, hogy ha már itt feldõl akkor mit akar itt. Szerintem ennél lehetnénk elnézõbbek egymással, illetve be lehet állni a rajt elejére és akkor ez kikerülhetõ.

A másik ami szomorú, hogy sok helyen láttam eldobált zselés zacskókat az erdõben. Sajnálatos, hogy a kerékpárosok is szemetelnek az erdõben.

A technikás lefelén meleg volt a pite, én sem vállaltam be. Pont ott voltunk amikor jött egy srác a közép elejérõl szerintem, na õ gondolkodás nélkül lerongyolt, teljesen véletlenül vettem észre, hogy jön és úgy ugráltunk szét :D Egy úriember is volt ott nézõként és mondta, hogy összesen 3-4 embert látott lemenni a nyálkás köveken.
A bozót nekem is feltûnt, nem volt megvágva pár ösvény de hát ez legyen a legnagyobb gond.
Jó kis nap volt.

#95
Sengakov

Sengakov

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 476 hozzászólás
Hát én fizikailag ismét meghaltam, pedig csak röviden mentem!
A pályajelölés szerintem piszok sûrû volt, és nem a szalagozással volt a gond, de tényleg el lelehetett tévedni. Az olyan necces keresztezõdésekbe ahol rongyolsz mint barom, egyszerûen ki kellene húzni keresztbe egy kordont. Megoldaná a problémát.
Szerintem fizikailag így mély talajon gyilkos pálya volt.
Ami viszont nem tetszett és nagyon nem, az a single trackeken a bozót. Én nem szoktam visongatni ha bekarcol egy ág, lévén a tájbringában ezt megszoktam, de azért az, hogy a technikás lefelén a 3 nyíl azt jelenti hogy a bozót le fogja szedni a fejedet ... Illetve lejjebb meg otthagyták a kidõlt fát, egy láncfûrész és meg is oldódott volna! Mondjuk kíváncsi lennék azt a lefelét tudta e valaki két keréken teljesíteni!
A kövek kegyetlenül csúsztak, a pálya viszont szerintem nagyon jó, csak erõ kéne hozzá legalábbis nekem!

#96
grigo

grigo

    vendég

  • fórumtag
  • 63 hozzászólás
Jól éreztem magam, köszönet a szervezõknek.
Volt 2 eltévedés, mindkét esetben nem a keresztezõdés elõtt jelezték a jó utat, hanem már a leágazásban bent 20m távolságra. Ami mondjuk egy lejtõs résznél azért problémás mert semmi nem utal rá és hát kevés az esély hogy benézek a leágazásba minden esetben. Szóval ott a kis csapatunkkal továbbmentünk aztán tanakodás.

Illetve praktikus lenne egy elérhetõség a rajtszámon a mentõk mellé, hogy ha tényleg valakinek gondja van akkor tudja jelezni.
A lefelés rész pedig nagyon durva volt, bevallom õszintén nem mertem bevállalni a csúszós köveken :D

#97
Tekergek

Tekergek

    🚲

  • fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Valahogy hihetetlen, hogy középtávon csak 1280 m volt a szint, nekem sokkal többnek tûnt.


Elég kemény technikás lejtõk voltak közte (föl is le is) amit a sár még nehezebbé tett, lehet hogy azért. Vagy azért mert mint kb. a fél mezõny te is eltévedtél :) Nekem legalábbis 65 km jött össze, de hallottam 57-tõl 63-ig kb. 4 különbözõ számot az 5 utánam beérkezõtõl. Meg +10 perc keresgélés és a motorosokra várás miközben tanakodtak hogy most merre is kell mennie a középtávnak (csak a rövidrõl tudtak, meg a hosszúról, ahonnan szembejöttem), végül az egyik elrobogott hogy megkérdezze hogy.. mi a pálya :)

Sok olyan helyzet volt hogy a singletrackrõl nyílt szintén sötét erdei folyosó és *oda* rakták be az eltérítõ nyilat. Ez jobb esetben is satuféket és visszagyaloglást jelent, rosszabb esetben eltévedést. Az nem segített hogy máshol megint jóval a kanyar elött voltak nyilak balra és jobbra. Szóval a Herendi javulás után megint megkérdõjelezhetõ a jelölés, de lehet hogy ez azért is volt mert sokan mászkáltak a pályán és nem feltétlenül a szervezés a hibás. Ennyi hajléktalant (vagy egyáltalán) versenyen pl. még nem láttam.

A sár jó agyagos volt, el is dugultam rendesen (új pedál rendszer nem vált be), friss elsõ fékpofám szorult és a vonaton nyaltam el a csavart amikor vissza probáltam szerelni, szóval nekem is többnek tûnt :)

#98
szak

szak

    vendég

  • fórumtag
  • 350 hozzászólás

Üdv bennszülöttek! Békés szándékkal jöttem! Tudtok mondani valamit a pálya állapotáról? Úgy látom éjszakára esõt jósolnak felétek.


Most már tudok válaszolni saját kérdésemre :D, volt egy kis (néhol nagy) sár, de nagyon jó pályát tûztek ki a szervezõk. Csak 1x tévedtem el, nem volt vészes. Összességében nagyon jó verseny volt, remélem lesz folytatás jövõre is. Valahogy hihetetlen, hogy középtávon csak 1280 m volt a szint, nekem sokkal többnek tûnt.

#99
szak

szak

    vendég

  • fórumtag
  • 350 hozzászólás
Üdv bennszülöttek! Békés szándékkal jöttem! Tudtok mondani valamit a pálya állapotáról? Úgy látom éjszakára esõt jósolnak felétek.

#100
Spirite

Spirite

    vendég

  • fórumtag
  • 130 hozzászólás
12-én lesz, a FB oldalukon is az van.