Csak annyi a blöff, hogy mindenki fejbõl megy végig a pályán és a 3 éves szalagok vannak kint még mindig. Tudom, hogy itt nem divat dícsérni a top maratonokat (most csak a pályajelölés került szóba), én mégis nagyon szeretem a két említett top maratont. És ezen a versenyen is nagyon jól éreztem magam (lásd elsõ bejegyzésem). Béke veled.Bizony ott voltam a Bükkön is.
És a blöff az nem az én mûfajom! ...nem is értem, mit gondolsz ezalatt?
Egyébként a Bükkön (rövid táv) valóban lehetetlen volt eltévedni.
Jelentkezz be Regisztrálj

Nyugat Maraton Kupa
Írta 2013. augusztus 21. - 17:10

Írta 2013. augusztus 21. - 14:30

Én meg azt szeretem, amikor ébõl fikázzák a top maratonokat. Ha ott voltál pl. a Bükkön, láthattad, hogy minden jelölés vadi új volt, nem láttam 3 éves napszítta jelzést v. szalagot - és mellesleg lehetetlen volt eltévedni. Mondjuk te biztosan fejbõl mentél végig a pályán és nem figyeltél ilyen apróságokra. Máskor óvatosabban blöfföljél. Tudom, hogy új pálya, új szervezõ - a kritika építõ akart lenni. Meglátjuk, milyen lesz a fûzfõi pálya.
Bizony ott voltam a Bükkön is.
És a blöff az nem az én mûfajom! ...nem is értem, mit gondolsz ezalatt?
Egyébként a Bükkön (rövid táv) valóban lehetetlen volt eltévedni.
Írta 2013. augusztus 21. - 09:12

Én meg azt szeretem, amikor ébõl fikázzák a top maratonokat. Ha ott voltál pl. a Bükkön, láthattad, hogy minden jelölés vadi új volt, nem láttam 3 éves napszítta jelzést v. szalagot - és mellesleg lehetetlen volt eltévedni. Mondjuk te biztosan fejbõl mentél végig a pályán és nem figyeltél ilyen apróságokra. Máskor óvatosabban blöfföljél. Tudom, hogy új pálya, új szervezõ - a kritika építõ akart lenni. Meglátjuk, milyen lesz a fûzfõi pálya.Szeretem amikor a Top Maratonok pálya jelölését dicsérik (kivétel Crosskovácsi, mert ott tényleg példás volt), mert azokat már egyrészt mindenki fejbõl ismeri, másrészt a jelölés még most is kint van, és talán a 3 évvel ez elõttit néztük még idén is!
Ez egy teljesen új verseny, teljesen új nyomvonala volt, sokkal több feladattal, és lenne még mit javítani rajta, ezt jeleztem is a fõszervezõnek, aki biztos vagyok benne, hogy fog ezen javítani!
Írta 2013. augusztus 20. - 16:50

Írta 2013. augusztus 19. - 18:57

Írta 2013. augusztus 19. - 18:41

Az eredményeket tudja valaki, hogy hol lehet megtalálni? A Balaton team oldal a Nyugat Maraton honlapra mutat, de ott meg az eredmények alatt még a Zirc sincsen fent...
Egy darabig eltartott, de meglett!
Mountain Bike Maraton Kupa
Írta 2013. augusztus 19. - 17:51

Gondolom te is örülnél, ha házibuliba hirtelen jönne még néhány barát. Szívesen látod õket, de azért jobb ha elõre megbeszélitek, nem?
A szervezõk nem jósok, könnyebb a dolguk az elõnevezõkkel. Van olyan verseny, ahol a rajt elõtt nem is lehet nevezni.
Azért ez nem egy XCO... Idõben limitált helyszíni nevezéssel tökéletesen megoldható lenne egy XCM-en. Én például rögtön tudnék embert aki késõn kapcsolt, így pont a "több pénzért kevesebbet kapok" gondolat tartotta vissza. Helyszíni nevezõt pedig elvétve láttam csak. Szerintem sokkal többet nyertek volna anyagilag, ha kicsit motiválják az embereket a helyszíni nevezésre is... elvégre relatíve kis létszámú versenyrõl van szó, ahol kulcskérdés a nevezõk száma és nincs akkora tömeg, hogy sok bajuk lenne a helyszíni nevezõkkel. Az idõmérõ matrica-chip is nagyobb tömegekben tud rendelkezésre állni mint a topmaratonos "chip".
Félreértés ne essék, nem rosszindulatú fröcsögésrõl van szó a részemrõl, csak egy ötlet, tanács. Részemrõl pedig tuti, hogy benevezek elõre a 3. fordulóra, mert tetszik a póló, kell emlékbe, és biztosan menni akarok, mert tetszik úgy általánosságban az egész rendezvényük.
Írta 2013. augusztus 19. - 16:56

Írta 2013. augusztus 19. - 16:29

Írta 2013. augusztus 19. - 16:11

Tehát, az világos, hogy nem akarnak nagyot bukni, így nincs póló a helyszínen nevezõknek. Teljesen megértem. DE! Miért kellett akkor még is 8000 forintot kifizetnünk? "Duplabünti"? Se póló és még drágább is. Nem értem ebben a logikát.
Gondolom te is örülnél, ha házibuliba hirtelen jönne még néhány barát. Szívesen látod õket, de azért jobb ha elõre megbeszélitek, nem?
A szervezõk nem jósok, könnyebb a dolguk az elõnevezõkkel. Van olyan verseny, ahol a rajt elõtt nem is lehet nevezni.
Race, no Rest!
Írta 2013. augusztus 19. - 15:54

A hosszú távon egyetlen egy komoly mászás volt, amúgy tempós erõpálya. Tudtam volna variálni a nyomvonalat, nem tudom mennyire volt megkötve a szervezõk keze. A Szentgál és Márkó közti "hegyi" szakaszt nem ismertem, de többször fogok arra járni. A jelölés néhol érdekesre sikerült, Városlõd felett tényleg sokan nem találták ki azonnal a helyes irányt.
Jelölésben számomra a Crosskovácsi az etalon, ha hazai versenyeket nézzük. Külföldi pedig a Horal: nyíl alatt felírva az irány, sok jól látható szalag, útra/talajra/kõre nyíl festve, gyökerek is festve a veszélyesebbek (ott õshonos a fenyõerdõ, úgyhogy nem kevés volt).
A frissítõk elosztása (20, 40, 80km-nél) nagyon nem jó. Városlõdre 1,5 óra alatt értünk, a bakonybéli pont szerintem totál felesleges. (Szervezõknek is macerás oda kimenni. Lehetett volna még Szentgálnál is egy, akár sima víz is jól jön a melegben. Ahol a beton peremen felütöttem a kereket, oda is jól jött volna egy palló vagy valami fedés.
A jelölés jobb lett persze, mint a nyitó futamon. A gulyás (késõn már csak az maradt) a jobbak közül való, de szeretnék a záró futam után valami mást.
Race, no Rest!
Írta 2013. augusztus 19. - 12:01

Azért van ezeken kívül is jól jelölt pálya, lehet azokon nem kerekeztél!
Megfordultam az elmúlt 12 szezonban itt-ott

Abban pedig abszolút igazad van, hogy a Nyugat Maraton szervezõi tényleg innovatívan állnak a verseny rendezéshez, szerintem a Zirci ( elsõ) futam után a leszûrt tapasztalatokat máris felhasználták a második alkalommal, és biztos nem lesz ez másként eztán sem. Õk legalább hajlandóak változtatni a rosszul sikerült dolgaikon, nem úgy mint más versenyszervezõk...
Írta 2013. augusztus 19. - 10:34

Szerintem a Top Maratonokat inkább hagyjuk.
Ha már etalon pálya jelölés, akkor Crosskovácsi vagy a Cube Velence MTB Maraton, ezeket nem lehet "ûberelni".
Azért van ezeken kívül is jól jelölt pálya, lehet azokon nem kerekeztél!

Írta 2013. augusztus 19. - 10:32

Ilyen szar pálya jelöléssel még nem találkoztam - sokan eltévedtek, jelzések nem voltak egyértelmûek stb... Akik szidják a top maratonokat nézzenek meg egy Bükk v. Duna pályajelölést. Az az etalon szerintem. Ezt leszámítva minden szempontból nagyon jó verseny volt, középtáv pálya kifejezetten gyors és könnyû volt.
Szeretem amikor a Top Maratonok pálya jelölését dicsérik (kivétel Crosskovácsi, mert ott tényleg példás volt), mert azokat már egyrészt mindenki fejbõl ismeri, másrészt a jelölés még most is kint van, és talán a 3 évvel ez elõttit néztük még idén is!

Ez egy teljesen új verseny, teljesen új nyomvonala volt, sokkal több feladattal, és lenne még mit javítani rajta, ezt jeleztem is a fõszervezõnek, aki biztos vagyok benne, hogy fog ezen javítani!
Írta 2013. augusztus 19. - 10:26

Ilyen szar pálya jelöléssel még nem találkoztam - sokan eltévedtek, jelzések nem voltak egyértelmûek stb... Akik szidják a top maratonokat nézzenek meg egy Bükk v. Duna pályajelölést. Az az etalon szerintem. Ezt leszámítva minden szempontból nagyon jó verseny volt, középtáv pálya kifejezetten gyors és könnyû volt.
Szerintem a Top Maratonokat inkább hagyjuk.
Ha már etalon pálya jelölés, akkor Crosskovácsi vagy a Cube Velence MTB Maraton, ezeket nem lehet "ûberelni".
Írta 2013. augusztus 19. - 09:22

Írta 2013. augusztus 19. - 09:10

Viszont a pályát szerettem nagyon. Jelölve is egész jól volt. Már csak az útjelzõ emberkéknek kellett volna jobban a bringásokra figyelni, nem egymással dumálni... Volt egy betonos keresztezõdés a cél elõtt ahol a keresztezõdésbe kb 30-cal beérkezve mutatott nekem jobbra egy srác, mikor bekanyarodtam szembe találtam magam egy felém közeledõ autóval, nagyfék mindkét részrõl majd a srác kiáltott, hogy "ja nem, egyenesen"... egy láncszakadás után ez rendkívül rosszul érintett lelkileg.

Írta 2013. augusztus 19. - 00:15

Egy másik helyen ki volt rakva egy dupla (tripla?) lefelé nyíl, de jó darabig tempósan lehetett haladni, egészen egy nem belátható hajtûkanyarig ami nekem farakás-átszaltózásban végzõdött

A frissitõpontok közül a legelsõ nagyon közel volt, nem is állt meg senki, de gondolom a kezdõ rövidtávosoknak volt oda rakva. Volt egy másik ami nagyon közel volt az elõzõhöz, az utolsó viszont nagyon messze volt (20-25 km közte?).
Az utólsó pár kilométeren kívül uncsi is volt a pálya (sok hosszú egyszerû murvás felalá, csak abból állt a technika hogy ne csússz ki lefelé). A szervezés többi részével semmi bajom, kedvesek voltak, jó hangulat stb. Zircen a pálya legalább érdekes és változatos volt, legalább azért mert az eltévedések közepette tényleg terepbringázás volt a susnyásban

Írta 2013. augusztus 18. - 20:22

Gyerekcipõben jár még, de ettõl függetlenül szervezésben veri a hazai nagy maratonokat. Itt elsõre sikerült összehozniuk azt, ami azokon még mindig hiányosságként róható fel.
Elõnevezésben rendkívül baráti árak, és pl. a futamokra tervezett polókhoz is fillérekért lehetett jutni (össz. 1500Ft-ért), ami aztán tényeg nem kiadás egy nevezõnek így.
Futamonként 10 mez talál ingyen gazdára, ami szintén egyedülálló.
Amit hiányolok, az a sorozat média támogatottsága, kaphatna nagyobb figyelmet is, ezáltal nõhetne az indulók száma. Bár a szervezésnek köszönhetõen jövõre bizonyára így is javulni fog ez a szám.
Grat a szervezõknek, munkájukra én is 5/5-öt adok!
Írta 2013. augusztus 18. - 19:59

Ez a verseny sorozat megérdemli, hogy nyissunk neki egy topicot.
Így ide jöhetnek az élmények
Ezzel tökéletesen egyetértek! Új szervezés, és hamar képesek voltak felülmúlni a "nagy" maratonokat!! Volt egy-kettõ apró bibi amit jómagam tapasztaltam a rövidtávon, DE 5 bõl 5 pont a részemrõl is a szervezésért és a lebonyolításért!!