Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Nyugat Maraton Kupa

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
141 hozzászólás a témában

#61
julien72

julien72

    vendég

  • fórumtag
  • 42 hozzászólás

Köszi Zs! Papa mesélte jót mentetek ti is!

Szasz!

 

Én annyira nem voltam elégedett magammal, de a többiek nagyon jól mentek, főleg a Picike :) 

Nem sikerült jó bolyt találnom a 2. felére a versenynek, sajna. Magamtól meg nem ment volna.

Az időre nem lehetett panasz, bár picit hűs volt; de legalább nem esett.

Nagyon bánom, hogy egyszerre rendezték Eplénnyel :(

 

HZs



#62
szak

szak

    vendég

  • fórumtag
  • 350 hozzászólás

Kedves Szak!

 

Eredmények:    http://www.x-trame.hu/races/more/63/74

 

Hzs

Köszi Zs! Papa mesélte jót mentetek ti is!



#63
kasza

kasza

    vendég

  • fórumtag
  • 137 hozzászólás

Lehetett volna kevesebb aszfalt, sár, lehetett volna melegebb, és hiányzott a bélszín és az EPO a frissítő pontokon, de ez így is nagyon jó volt. Nagyon jól esett a középtáv, nagyon jót bringáztam. Köszönöm a szervezőknek a lehetőséget!

Amikor a rajtszámot vettem át, és láttam a sípályán a szalagokat, rákérdeztem egy szervező-szerűnél: Arra rajtolunk? És unottan azt válaszolta, hogy "ja". Hát akkor megfordult a fejemben, hogy talán nem kéne már erőltetnem a bringázást :)

 


  • paarv kedveli ezt

#64
julien72

julien72

    vendég

  • fórumtag
  • 42 hozzászólás

Kedves Szak!

 

Eredmények:    http://www.x-trame.hu/races/more/63/74

 

Hzs



#65
Tekergek

Tekergek

    🚲

  • fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

A szervezés jobb volt mint tavaly, majdnem mindenhol rendesen ki volt táblázva. Egy egy érdekes helyzettől eltekintve nekem a pálya kicsit unalmasnak tűnt, azt mindenki megjegyezte hogy sok volt az aszfalt. A hangulat viszont jó volt és az idő is közreműködött. Utána még a gyerekekkel versenyeztünk a pumptracken :)



#66
szak

szak

    vendég

  • fórumtag
  • 350 hozzászólás

Köszönjük szépen a képeket!

Nem tudjátok, a Balaton Team mért? Nem látom náluk az eredményeket (lehet, hogy az xco-val együtt teszik fel).

Könnyű pálya volt, leszámítva a mocsarakat. A végén kicsit sok volt a zúzottkő-aszfalt így unalomba fulladt a finálé.

37 km körül jó volt az a lefelé.

Minden segítőnek nagy köszönet, nagyon jók voltak. Egyetlen apróság: néhány útjelző ember kicsit későn lendítette a karját, vagy éppen nem csinált semmit. Amikor lendületből érkezem, szeretem időben tudni, hogy merre van az arra.

Köszönet a szervezőknek, színvonalas verseny volt.



#67
kezso

kezso

    vendég

  • fórumtag
  • 40 hozzászólás
  • LocationAjka

Sziasztok.

 

Képek az eplényi versenyről. 

https://picasaweb.go...nKupaEpleny2014

 

üdv

Kezso


  • Hunya és kpz kedveli ezt

#68
Uluwatu

Uluwatu

    vendég

  • fórumtag
  • 191 hozzászólás
  • LocationBudapest

Vennék középtáv nevezést a szombati Eplény XCM-ra, 6000-ért. (póló nélkül)

A 30% átírási kezelési költséget Te állod! ;)



#69
Galcsik1979

Galcsik1979

    vendég

  • fórumtag
  • 198 hozzászólás
 
2014 évi nyugat M. Kupa - Két helyen van infó a versenyről 
 
 
2014 május 31.
Versenytávok:
1.)
  • A táv 45 km  Szintkülönbség 760 méter
2.)
 
-Rövidtáv (rajt: 11:00 óra): 34 km/ 620 m szint
 
Nos akkor melyik a tényleges?

  • Uluwatu kedveli ezt

"Minél Elõbb Maradsz Le - Annál Több Idõd Marad a Felzárkózásra. Én mindig a maximumot hozom ki magamból, a többi csak a szurkolókon múlik."

http://www.salgotarjanihke.hu


#70
Motros

Motros

    újonc

  • fórumtag
  • 5 hozzászólás

Oké, Srácok veszem az adást ;)

( a karót ám rohadt nehéz 10-12 órán keresztűl cipelni a motoron keresztbe kötve a válamon!

Persze tudom van 5let, nekem is, igyekszem,

A mátra maratonon szinte sosem vertünk karót eddig, az idén egyet sem :P

Igen alapvetően az a gond a karókkal, hogy a kalapáccsal - amit szintén cipelem magammal 3-4 napon keresztűl - is lehetetlen leverni! Elképesztően köves a hely általában,

ezért ha nincs fa vagy annyi bokor amelyre valahogy felvarható a tábla, és a karó is szétmegy, de 3 cm-nél lejjebb nem megy a földbe, marad a szallag )

 


Érj haza épen!


#71
mephisoft

mephisoft

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 453 hozzászólás

mephisoft,

Pontosan emlékszem mind a két általad említed helyre:

1. 16.5 km-nél - mint ahogy több famentes, sík, bozótos táblát nemtudomhovatüzni helyeken - jobb kanyarba 3 szallagot tettem szépen sorba, látszott mind a három! rajt után 1.5 óra múlva jártam ott, mind három szallag a helyén volt, és utánna is folytatódott, megerősöített a szallagozás!

( Akik egyenesen mentek a szallag, tábla mentes úton nem szabályosan küzdöttek egy versenyen, mert elhagyták a pályát. Lehet a szervezőnek kell még újjabb embert tenni a jövőben, ha ilyen "levágható" kereszteződés lesz! Sajnálom, hogy a biztonság mellett a csalásra is szervezni kellene :-(

De oké - mint ahogy eddig is - még több szallagot és táblát fogok a jövőben használni ;-)

2. meglep, hiszen a kerékpár úton való jobbra kanyarodásnál egy jobbra nyíl, tovább egy X, majd a kereszteződés jó irányába 3 szallagot tettem.

Sajnos a péntek esti bejáráskor - feljebb ettől a helytől - már hiányzott két szallag is. Ez szokot gond lenni, hogy lakott helyek közelében sajnos leszedegetik a jelzéseket a "benszülöttek" ;-) :-(

 

Szívesen hittem volna, hogy az arrajárók rontották el a jelölést, de akkor ez alapján most már sajnos azt kell mondjam, hogy nem volt jó a jelölés. Ugyanis ha egy pályán megyek, és 20 helyen A4-es méretű papíron nyíl jelzi, hogy el kell térnem az útról, és a rossz utat X jelöli, akkor ha a 21-edik helyen nincs ugyanilyen nyíl, és nincs X, hanem csak szalagok vannak, akkor ott hibás a jelölés.  A jelölésnek következetesnek kell lennie - vagy legalább (sokkal rosszabb megoldás) előre fel kell hívni a figyelmet, hogy nem következetes a jelölés. (Bölcskén kis karókat vertek le, azokon voltak a táblák.)

 

A második hely vonatkozásában nem vagyok 100%-ig biztos. Visszamentem, és nem találtam semmit - de lehet, hogy elnéztem.



#72
_Alex_

_Alex_

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

Régi "álmom" egy olyan pályajelölés, ahol a tábla A3 méretű fehér színű (pl. kasírozott farostlemez), a jel nagy méretben piros színben, a nyilak olyanok, mint. pl. a reptéri útbaigazító nyilak - már messziről is látja az irányt az olyan vaksi is, mint én. Ezek a táblák kicsit költségesebbek, viszont sokszor felhasználhatók.

Lennének, ha nem lopnák el...
Nemrég az Istriai félsziget döbbentem le, látva hogy a kijelölt bringautak mellet az útbaigazító táblák fémből vannak. Pedig az még csak nem is a "nyugat" :(


Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_


#73
szak

szak

    vendég

  • fórumtag
  • 350 hozzászólás

Én is a karóra rögzített jelekben hiszek, mert a karó a pálya mellett van, a legkönnyebb észreveni. Régi "álmom" egy olyan pályajelölés, ahol a tábla A3 méretű fehér színű (pl. kasírozott farostlemez), a jel nagy méretben piros színben, a nyilak olyanok, mint. pl. a reptéri útbaigazító nyilak - már messziről is látja az irányt az olyan vaksi is, mint én. Ezek a táblák kicsit költségesebbek, viszont sokszor felhasználhatók. A szalag pedig a kereskedelemben kapható piros-fehér csíkozású jelzőszalag (ilyen szalagot még nem láttam soha azokon a versenyeken ahol megfordulak, pedig kézenfekvő megoldás lenne).



#74
szlaci001

szlaci001

    vendég

  • fórumtag
  • 22 hozzászólás
" több famentes, sík, bozótos táblát nemtudomhovatüzni helyeken"
Nálam erre a szituációra, ez a megoldás született. Természetesen ha igény van rá, szívesen kölcsön tudok adni belőle a rendezvényeitekre (40-50 db jelenleg) , és akkor ez a probléma kipipálva!


#75
montimi

montimi

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1.086 hozzászólás

Bmano,

Pálya építőként nem használnék keresztbe szallagot mert, nagy az esély, hogy eltépi az első arra járó és onnantól mintha arra kellene menni hiszen ott lóg a tépet szallag darabjai!

A másik a kidőlt fához szigorúan tilos hozzányúlni, ez van az engedélyünkben, ugyanez igaz a galyakra! ( láncfűrész? nem egyszerű eljuttatni oda ;-) )

Külön dolog, ha egy csoport válalja, hogy kiképzés - 10 perc - után mit galyazhat egy túrista útvonalon külön írásos engedéllyel!

Minden gazda, vadász, erdész, túrista felelős azt figyelte verseny előtt és utánna is, mit csináltunk nem az engedély szerint :-(

oké?

ebba csak az az érdekes, hogy ők simán terepen hagyják az olajos flakont. Autóval teljesen széttúrják a területet. Nem a legnagyobb eső idején kell fátbegyűjteni. De hát amit szabad Jupiternek azt nem szabad a bikernek. :) Elég nagy csorba a tekintéjüknek, hogy nem csak ők járhatnak az erdőben úri kedvükre. Még mindig nem esett le nekik, hogy a gyalogosok sokkal több szemetet hagynak az erdőkben.



#76
Sengakov

Sengakov

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 476 hozzászólás

Ismerve az erdészetet, én szerintem az új ösvényeknek kevésbé örülnek mint a fa arréb húsásának, ami ráadásul egy túristaösvényen hevert! De nyilván ezt ti tudjátok jobban hogy mit is írtak elő, én amikor versenyt rendezek a Bfüredi erdészet, általában legfontosabb kikötése, "hogy szemetet nem hagyhatok az erdőben, és új utakat nem hozhatok létre!"

 

Az olyan útkereszteződésben meg ami 16,5-nél volt, szerintem a földre helyezett kordon, vagy egy behúzott ág stb, segíthetne, de a Vueltások már évek ótaa Mátra maratonon, ha nincs hova kirakni a nyilat, akkor kiraknak egy karót és arra rakják. Ott egyébként szerintem aki nem nézte meg a pályrajzot, az mivel simán lehetett rongyolni, könyedén elmehetett egyenesen. Egyébként még mindig azt mondom jó volt a jelölés, csak volt egy két kritikus pont, ahol vagy ember vagy sűrűbb jelölés kell. Sajnos ezen már elszállt korábban Várpalota maraton, és Balatonfüred maraton többször is!

 

Még egy javaslat, hogy én feltűnőbb színű papírra csináltam volna a nyilakat. A barna helyenként elveszik a fákon, ellenben a piros, vagy narancsos sárga, vagy a zöldszínű papír talán jobban megmarad!



#77
Motros

Motros

    újonc

  • fórumtag
  • 5 hozzászólás

gllo, köszi

megjegyezve & lesz rá mód, használom!

bmanó, bocs


Érj haza épen!


#78
gllo

gllo

    vendég

  • fórumtag
  • 146 hozzászólás

mephisoft,

Pontosan emlékszem mind a két általad említed helyre:

1. 16.5 km-nél - mint ahogy több famentes, sík, bozótos táblát nemtudomhovatüzni helyeken - jobb kanyarba 3 szallagot tettem szépen sorba, látszott mind a három! rajt után 1.5 óra múlva jártam ott, mind három szallag a helyén volt, és utánna is folytatódott, megerősöített a szallagozás!

( Akik egyenesen mentek a szallag, tábla mentes úton nem szabályosan küzdöttek egy versenyen, mert elhagyták a pályát. Lehet a szervezőnek kell még újjabb embert tenni a jövőben, ha ilyen "levágható" kereszteződés lesz! Sajnálom, hogy a biztonság mellett a csalásra is szervezni kellene :-(

De oké - mint ahogy eddig is - még több szallagot és táblát fogok a jövőben használni ;-)

2. meglep, hiszen a kerékpár úton való jobbra kanyarodásnál egy jobbra nyíl, tovább egy X, majd a kereszteződés jó irányába 3 szallagot tettem.

Sajnos a péntek esti bejáráskor - feljebb ettől a helytől - már hiányzott két szallag is. Ez szokot gond lenni, hogy lakott helyek közelében sajnos leszedegetik a jelzéseket a "benszülöttek" ;-) :-(

Csak egy ötlet amit nem én találtam ki:

 

A rossz irányt más színű szalaggal kell jelölni, keresztbe húzással (máshol, más versenyeken be vett szokás)

 

A versenyt megelőzően, a honlapon és minden lehetséges helyen fel kell hívni a versenyzők figyelmét a arra, hogy melyik tábla és szalag mit jelent. Bizony. Sokan nem tudják, hogy az  X a rossz irányt jelenti, a lefelé nyíl, a jobbra-balra nyíl mit is jelent.... tudom vicces, de NEM tudják sokan, hidd el, mert verseny közben kérdezgetem a sporikat nem láttad a táblát???? "De láttam csak azt hittem, hogy......"

 

A fűzfői jelölés igen is jó volt! Aki rövidített akarva-akaratlanul "csalt". Ez van, én mindenkit vissza előztem. Kvázi az abszolút első húszból tudom ki az aki rossz irányba ment.



#79
bmanó

bmanó

    vendég

  • fórumtag
  • 19 hozzászólás

Bmano,

Pálya építőként nem használnék keresztbe szallagot mert, nagy az esély, hogy eltépi az első arra járó és onnantól mintha arra kellene menni hiszen ott lóg a tépet szallag darabjai!

A másik a kidőlt fához szigorúan tilos hozzányúlni, ez van az engedélyünkben, ugyanez igaz a galyakra! ( láncfűrész? nem egyszerű eljuttatni oda ;-) )

Külön dolog, ha egy csoport válalja, hogy kiképzés - 10 perc - után mit galyazhat egy túrista útvonalon külön írásos engedéllyel!

Minden gazda, vadász, erdész, túrista felelős azt figyelte verseny előtt és utánna is, mit csináltunk nem az engedély szerint :-(

oké?

Ezt szerintem nem nekem címezted. Nézz utánna, mert én csak Sengakov-nak írtam egy rövid megegyzést úgy, hogy előtte idéztem.



#80
Motros

Motros

    újonc

  • fórumtag
  • 5 hozzászólás

Bocs de nem bírtam rájönni, hogyan kerül a szürke-fehér arcom helyére az aláírásom ;-)


Érj haza épen!