Izzadságelvezetés, nálam teljesen mindegy, a felsõtestem izzad annyira, hogy semmi nem vezeti el az izzadságot. Lehet rajtam bármennyi kamásli 1 óra után a lábam le akar fagyni és nem izzad (ahogy a kezem sem).
dehogy nem vezeti el... max nem az osszeset, ill gyorsabban is szarad. mindkettobe bele fogsz izzadni (egyik sem rendelkezik vegtelen kapacitassal), csak az egyik lassan szarad es nem tudja mar hova fogadni a tobb nedvesseget, addig a masik gyorsan, es a ujra "bele" tudsz izzadni. ha felveszel az egeszre egy nejlont, azert fog radrohadni, mert nem tud mar hova parologni az izzadsag. de ezzel azt hiszem nem mondtam ujat.
10 fok korul pl nem hasznalok kamaslit, es a teniszzokni addig jo, amig bele nem izzadok. utana lefagy a labam, a folyamatos menetszel mellett. turazokni vekonyabb es "huvosebb" is, megsem fazik benne a labam, sokkal gyorsabban szarad. kesztyunel ez a belso kesztyu a mezhez hasonlo, atdobja a nedvesseget a masik oldalra, a nyari kesztyu pedig eleg jol szellozik, es igy hamarabb megszarad.
amugy a kollega jol mondja - az egesz szervezet hohaztartasa osszefuggesben van egymassal. tehat ha valahol jobban feloltozol, akkor lassabban fog a kezed/labad is kihulni, viszont igaz forditva is, azokon a reszeken, ahol az ember gyorsan veszit hot (fej, kez/labfej, hajlatok) jobban melegited, akkor kevesebb reteg eleg mashova. szerintem az aktiv teli mozgasnak ket sarkallatos pontja van: minimalizalni az izzadast (megfelelo ruhaval), minel tobb borfeluletet feddj le. de pl ha nem hideg levegot szivsz be, mar az is nagy mertekben noveli a hoerzetet.