Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gerecse Maraton | Tarján

- - - - -

• Please log in to reply
356 replies to this topic

oliboi

oliboi

vendég

• fórumtag
  • 171 posts

Sziasztok,
Igen jól látjátok idén is lesz.
A váloztatások a verseny helyszínét érintik fõleg. Tarján központjában lesz.
Ez változtat a pálya elején egy kicsit, de nem számottevõ.
Távok-szint kb. maradt a régi talán egy kicsit több..
-10km-200m
-26km-600m
-63km-1600m

Pálya jelenleg "tapló"száraz gyors.

Módosítanom, "pontosítanom" kell a távot. A Tarjáni központtal ma mértük le a 2. kört és

-40km-1133m a szint (Garmin)

Tehát hosszútáv: -66km-1730m

techf0rce

techf0rce

újonc

• fórumtag
  • 10 posts
Sziasztok!

Sérülés miatt eladó lenne egy hosszús nevezés a Gerecse maratonra 2450HUF-ért.

vdavid

vdavid

vendég

• fórumtag
  • 242 posts
Nagyon jó verseny volt tavaly is, külön tetszett hogy két körbõl állt és jó szakaszok voltak benne. Reméljük száraz marad a pálya és ismét jó kis verseny lesz!
Emlékszem tavaly volt olyan saras rész ahol tolni sem lehetett mert olyan masszív sár volt.

oliboi

oliboi

vendég

• fórumtag
  • 171 posts
Sziasztok,
Igen jól látjátok idén is lesz.
A váloztatások a verseny helyszínét érintik fõleg. Tarján központjában lesz.
Ez változtat a pálya elején egy kicsit, de nem számottevõ.
Távok-szint kb. maradt a régi talán egy kicsit több..
-10km-200m
-26km-600m
-63km-1600m

Pálya jelenleg "tapló"száraz gyors.

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 posts

Úgy látom, hogy idén is lesz.

Már alig várom , hogy száraz pályán is végignyomjam.Tavaly is nagyon tetszett , ugyanezt szárazon imádni fogom.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Úgy látom, hogy idén is lesz.

A sebesség mindent megold.

Hunya

Hunya

vendég

• fórumtag
  • 74 posts
Hmmm... Ez ilyen, és ez ilyen sport! Jövõre már lesz tapasztalatod és jobb döntést hozhatsz. :) ...bár, tökéletes döntés soha sincs! :)

Én sem értetem volna, ha nem háttal áll nekem a rendezõ, egy zsákutca felé megyek 40km/h és elõre ordítottam hogy "MERRE?"..

R a j t Cs o m a g....azt nem a nevezésnél, vagy a célba érkezéskor szokták adni? Nekem személy szerint nem jön be a gulyás verseny után, így rutinból nem megyek oda a kajához..

Összességében, szívessen megyek ezekre a rendezvényekre, üde színfoltok a "szívtelen, csak a pénz" maratonokkal szemben.
A dolgok amiket hiányoltunk többen nem (csak) pénz kérdése, csak kicsit több odafigyelést kértünk, és jobb kommunikációt.
Nem értem néhány ember érzékenységét, én nem olvastam olyat hogy ez egy "**r" verseny lett volna.
A pályát is többen dícsérték, így a szabadkozás helyett a tanácsokat kellene megfogadni.

Én ha ilyen tempóban érkeznék egy "zsákutcához", akkor addig húznám a féket, ameddig meg nem látom a kiutat. :) Az erdõben a visszafordítós kanyarokhoz is állítani kellene embereket? Ez nem pályaverseny, ez ilyen. Valószínûleg a versenytársak is hasonló szituációban érkeztek ehhez a kanyarhoz. És értem én azt is, ha elkapja az embert a versenygõz, és talán éppen ezért, ha látta a hangos ember, hogy valaki bizonytalan, akkor még a szócsövön keresztül is adott információkat. Mint pl. -ott a kólás abrosszal letakart asztalt még kerüljed meg, és úgy találsz a célba! :)

Idén úgy tudom, hogy nem lesz Dynamó maraton. :(
Családias MTB Challenge verseny szept. 22. Bölcske. Teljesen új pályákon! :)

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts

A WC ügyében sajnos ennyit tudtunk tenni, mivel pénteken délután derült ki, hogy vannak vendégek a táborban; azon belül is a központi épületben. Próbáltunk velük kompromisszumot kötni, de nem voltak hajlandók semmilyen gesztus értékû cselekedetre sem.
Így ez a Toi-toi lett a vész-vészmegoldás.
Egyébként az elõzõ években rendeztünk már itt többször országúti kerékpárversenyt és mindig volt lehetõség használni a ház földszintjén lévõ komplex vizesblokkot.

Bizony családias volt.Az sûrû sötét erdõben tologatás közben rámköszönt egy sporttárs, hogy szia Imre. Dávid volt Vácról. Képrõl innen ismert.
Beérkezésem után kiderült, hogy egy volt katonatársam is teker a mezõnyben akit 28 éve nem láttam.Megvártam.Fénykép is készült a beérkezésérõl majd dumáltunk kicsit.
Én ismertem a területet régebbrõl is mert jó párszor voltam az outi. idõfutamon is.Ismertem a szervezõket is. Tehát tudtam mire számíthatok.A wc dolog azért nem zavart mivel én a Tatán lakom és még otthon letudtam.Erdõ közelében meg a kisdolog nem okoz gondot :). A frissítés is kellemes volt.Megláttak és máris mosolyogva mondták, hogy mit tudnak adni.Az iso-t és a víz-et nyújtották is rögtön. Így elgondolkodva esetleg még annyival lehetne a frissítõ állomások komfortját növelni-mivel autóval is megközelíthetõ-, hogy egy nagy pumpát is tartanának pár belsõ gumival.Pár szerszámmal.Olajjal.Lehet bõvíteni , hogy még mit.Nekem ugyan még defektem sosem volt de látom, hogy belsõ és külsõ is néha jól jönne.Szerszámot is adtam már kölcsön.Sõt elõfordult már az is , hogy segítettem defekt esetén a gyengébbik nem-nek mert képtelen volt erõvel bírni a kerékkivételt , gumileszedést.Hiába volt nála minden. Ha esetleg tudják, hogy az itató ponton lehet ilyesmit az biztonságot ad sok embernek.Esetleg ki lehet tenni a 10-es, 20-as, 30-as,40-es, 50-es, 60-as km. jelzést.A rajtszámra az itató kilométer pontos helyét. Egy központi szervezõ telszámot de ha az itató elérhetõsége is rajta van az a legszuperebb.(Ha adott idõben , hogy ki lesz ott).Sokan visznek mobilt. Szóval ötletelek :). Le fogjuk körözni a TOP MARATONOKAT. :)

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts

Tudjátok azért az a WC kérdés elég gáz volt. Jött a drága asszony is és bizony az az egy toi toi . Hát !!!! De még mindíg azt mondom , hogy ilyen családias verseny régen volt.

A WC ügyében sajnos ennyit tudtunk tenni, mivel pénteken délután derült ki, hogy vannak vendégek a táborban; azon belül is a központi épületben. Próbáltunk velük kompromisszumot kötni, de nem voltak hajlandók semmilyen gesztus értékû cselekedetre sem.
Így ez a Toi-toi lett a vész-vészmegoldás.
Egyébként az elõzõ években rendeztünk már itt többször országúti kerékpárversenyt és mindig volt lehetõség használni a ház földszintjén lévõ komplex vizesblokkot.
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
Sziasztok,

A hosszú táv frissítõpontján láttalak el benneteket - a lehetõségekhez képest - minden földi jóval.
Örülök, hogy ennyien voltatok és jól éreztétek magatokat!!!
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése

VargaJoe

VargaJoe

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Tudjátok azért az a WC kérdés elég gáz volt. Jött a drága asszony is és bizony az az egy toi toi . Hát !!!! De még mindíg azt mondom , hogy ilyen családias verseny régen volt.

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 posts

Habár van benne plusz 1km és kb 20-30 méter szint egy kis kóválygás miatt, csatolom a track-et amit rögzítettem. A szint olyan 1650m volt.

Az elõzõ kérdésem máris tárgytalan :-) Legközelebb elõbb olvasok, aztán írok :-P

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 posts

sziasztok,
a track térképen: turistautak.hu over Google Maps

Nagyon király vagy, ezer kösz! Mégsem maradtam le teljesen a buliról :-)
Már csak azt árulja el nekem valaki, melyik kört milyen irányban tekertétek, és akkor már meg is van a hétvégi programom :-D

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
Joe, semmi okod aggodalomra!
Szerintem a szervezés igenis jó volt, a kritikák egyik fele (pl. a WC mennyiség) jogos, másik fele (sáros a pálya, nem jó méretû a zokni stb.) meg rinyálás. Egyébként elsõ versenynek nem volt rossz- ja, máshol többedik próbálkozásra sem sikerül ilyen jól! Például jó helyekre voltak telepítve a frissítõpontok asztalai- kanyar mögé, meg emelkedõre, ahol amúgy is lassan megyünk. Az irányító emberek irányítottak, nem tetriszeztek vagy beszélgettek a fûben. Az útvonal rendes ösvényeken haladt, nem aznap reggel kiirtott bozótosban. Eredményhirdetés elõtt nagy halom ajándékot sorsoltak ki, eredménylista hamar felkerült a netre. A rajtközpontban kényelmesen elfértek az autók. Sorolhatnám. Ezért volt jó verseny.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Szervusztok
Friss ember vagyok köztetek. Látva a hozzászólásokat elég bizonytalan vagyok, mert itt a legtöbben sok kritikát írtatok, ahelyett hogy örülnénk a szervzésnek és annak hogy volt hol tekerni.

Félreérted. Szerintem a kritika, inkább azért volt, mert örül mindenki az egésznek, s csak szeretnénk, ha jövõre még jobb lenne. Ha meg sok kritikát akarsz olvasni, látogass el mondjuk a Duna Maraton topikba.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

VargaJoe

VargaJoe

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Szervusztok
Friss ember vagyok köztetek. Látva a hozzászólásokat elég bizonytalan vagyok, mert itt a legtöbben sok kritikát írtatok, ahelyett hogy örülnénk a szervzésnek és annak hogy volt hol tekerni. Mi a fiammal mentünk szépen lájtosan. Nem az motivált , hogy hányadik vagy hanem a tekerés . Aki szereti ezt megérti - nem az a fontos, hogy hányadikként érsz célba , hanem a hegy és a táv letekerése. Egyébként elsõ versenynek nem volt rossz.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Ezt a kategóriásdit egyszer kifejthetnétek bõvebben (akár cikkben), hogy az egyszerû földi halandók is értsék, mi miért van és mi lenne a jó. ;-)

Egy példa: Buzsó, Szalay Peti, Tánci. Õk voltak most az abszolút dobogó. Teljesítményük alapján elitrészerek, de mivel elmúltak 30 évesek, így Master1 kategóriában (30-39 év) lettek értékelve. Nevezhettek volna "fel" a Felnõtt kategóriába, de (és tényleg ez az igazán sajnálatos) nincs épkézláb huszonéves maratonozó bázis, aki kiállna ellenük. Sziszkó, Andris és Marci is már Master KORÚ, de elit TELJESÍTMÉNYÛ bringások. Pár éve megrekedt az utánpótlás, nincsenek új tehetségek, inkább fogy a mezõny- többek között pénzügyi okok miatt. A mezõny pedig versenyekre jár, de öregszik.
Szlovákiában úgy van, hogy az eliteknek ott az SP :) kategória (Slovenski Pohár- Szlovák Kupa), korcsoport beosztás nélkül, szlovák licenceseknek. Aztán akiknek nincs szlovák licencük: Felnõtt MD (Muzi) 19-39 (harminckilenc!) között, Senior 40-49 (itt már Master2 lenne), majd Veteráni 50-59 évesig.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

kzkvh2

kzkvh2

vendég

• fórumtag
  • 91 posts

Valami kevés résztvevõs, családiasabb hangulatú maratont tudtok ajánlani augusztusra?

Vértesi Kerekezés. Nem Maraton, hanem TT, Gántról indul, garantáltan családias hangulatú, kevesen vannak és amióta megcsináltam, azóta nekem (is) a Vértes a szívem csücske :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Augusztusban nem nagyon lesz családias maraton. Talán 20.-a környékén a Dynamo Maraton. De arról még nincs kiírás.

Kõszegen lesz 11-12-én hosszútávú tereptriatlon és maraton Kõszegen, az mindig jó buli, s ha az enduro-maratonra visszagondolok, technikás szakaszokból sem lesz hiány.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

The Face

The Face

vendég

• fórumtag
  • 251 posts

Ezt a ketegóriásdit egyszer kifejthetnétek bõvebben (akár cikkben), hogy az egyszerû földi halandók is értsék, mi miért van és mi lenne a jó. ;-)

Más. Valami kevés résztvevõs, családiasabb hangulatú maratont tudtok ajánlani augusztusra? Erre például szerettem volna menni, de sajnos egyéb elfoglaltságok miatt nem volt rá lehetõségem...

Augusztusban nem nagyon lesz családias maraton. Talán 20.-a környékén a Dynamo Maraton. De arról még nincs kiírás.