Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Trans Hungária Túra/Maraton | 2013. augusztus 16-20.

- - - - -

  • Please log in to reply
717 replies to this topic

#81
_Alex_

_Alex_

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3,086 posts

Illetve egy rendes, eltévedésmentes szintrajzot és egy GPS-el mért útvonalat térképre rakva szívesen megnéznék.
Van valakinek olyan?

Miért, volt aki eltévedt? :-)
Azt hiszem tudok szerezni tracket este.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_


#82
H.Zoli

H.Zoli

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3,857 posts

Kedves THM sporik!


Emlékeztek még, én vagyok a hit-es singlespeed-es emberke.

Összeállt az elsõ 3 nap élménye amit egyesével beraknék. Ha túl sok vagy nem teccik akkor állítsatok le. :- )

Tehát a bevezetõ és az elsõ nap:


Remek beszámoló, várjuk a folytatást!
Illetve egy rendes, eltévedésmentes szintrajzot és egy GPS-el mért útvonalat térképre rakva szívesen megnéznék.
Van valakinek olyan?

#83
_Alex_

_Alex_

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3,086 posts
Grigorow egy igazi guruló szerzetes! Sokszor 3X9-el is halálközeli élményem volt! Kemény vagy!

szerk:
Van itt pár kép, bár csak a közvetlen környezetem megörökítésére jutott erõm. :-)
Sok fotós arc nem volt ismerõs, valószínû nem bicajosok csak a hírverés miatt jöttek.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_


#84
kasza

kasza

    vendég

  • fórumtag
  • 137 posts
A 4 nap alatt kismillió "drágagépes" fotósba futottam a pályán és azon kívül is. Viszont eddig csak néhány kisérõ által feltett fotókra bukkantam itt-ott. A "drágagépesek" kinek, minek fotóztak? A szokásos helyeken nem jelentek meg thm képek. Tud valaki THM-es képekrõl?

#85
LustaTömzsi

LustaTömzsi

    vendég

  • fórumtag
  • 153 posts
Üdv!


Várakozáson felüli rendezés, jelölés, kaja. Hiányosságok vannak de alacsonyabb színvonalra számítottam, néhány dolog bosszantott, néhányat már a nevezéskor tudomásul kellett venni, (hiányzó kategória) és sajna rajtam is sok múllott.
Egyszer elkavartam, még a rossz irány is ki volt téve! Kétszer kaptam defektet egy etapon, a nap szerintem csak engem sütött, a szántókat én sem kedvelem, a gyorsabbakról én is leszakadtam.
Általában nem szoktam az elégedettséget tulzásba vinni, de most jól mentem ... csak nem eléggé.

Nagyon élveztem útközben a szurkolókat, sok itatónál név szerint is bíztattak, ha gondom volt csapatidegenek is ugrottak, a sípályán sok bunkó turistát rüheltem.
Elgázolt Szegedi sráctól ismét bocsánat, a Kis Józsi pedig nem velem indult tandemmel csak úgy nézett ki, mivel nagyon raktam rá a kereket. (ez menõ szöveg, edzésen hallottam :) )

Azoknak akik gondolkoznak az induláson:
-nevezés- -min.1db vadi új gatya- -16 csomag gél- -elhagyott 2db kulacs- -1db új tubleszes gumi- -kisérõ autó ami nem itatott csak a szállástól szállásig megy és ott segít kb.:500 km- -kisérõ étkezése- -versenyzõ kiegészítõ étkezése- -bringára ami kopik minden új- számolj !!!


Mi a rendezõség által biztosított területen aludtunk, így szállásra nem költöttünk pénzt. A nevezésért kapott étel a normál étkezési szokásaimnak elég lett volna (79kg) de itt többet kajáltam, minden nap fõzött sütött a feleségem. Lányom pedig mosogatott! (p) Általában 21-22h körül kerültem ágyba (hátul kocsiban a matrac elõl a kutya) ami megszokás kérdése nekem most elég volt tekintettel arra, hogy egész délután csak a döglés és az evés ment. A reggelit szerintem kicsit késõn kaptuk verseny elött két órával már szinte csak zabosmüzlisszart eszem max. inni szoktam.
Jövõre már lesz M2 kat. ha tehetem elindulok. :)

#86
grigorow

grigorow

    vendég

  • fórumtag
  • 91 posts
Kedves THM sporik!


Emlékeztek még, én vagyok a hit-es singlespeed-es emberke.

Összeállt az elsõ 3 nap élménye amit egyesével beraknék. Ha túl sok vagy nem teccik akkor állítsatok le. :- )

Tehát a bevezetõ és az elsõ nap:


Felkelt a nap, mielõtt még én is kipattantam volna az ágyból és egyenlõre nem túl lelkesen de neki álltam készülõdni. Rajt lesz 9kor Nagymarosról.
Igen elindul az elsõ Trans Hunária Maraton!
Év eleje óta készülök erre a megmérettetésre és most tessék, itt a reggel, felébredek és nem álom többé, hogy ott leszek!

Hosszú út van mögöttem, mind mentális felkészülésben, mind fizikai tréningekben. Hálás vagyok az Úrnak, hogy mindez összejött eddig, és most már csak 377km és 7400m szint választ el a céltól... Mindezt megfejelve, hogy a tavaly elkezdett singlespeed bringázást akarom most is erõltetni és így végig nyomni a távokat!
Mit is jelent mindez még csak sejtem és ahogy hörpintem le a kávét sok gondolat cikázik a fejemben. De nem lazítok tovább, elindulunk otthonról.
A fizikai állapotom nincs a toppon de versenyzésre alkalmas. Verseny elõtt 2 nappal jól benéztem egy fát ami elrántotta kormányomat és aszfaltra térdeltem... Jegeltem is a térdem ezerrel és mostanra már nem volt olyan érzékeny. A másik, meg, hogy a torkom vagy a szájpadlásom kaparászott. Napok óta 30 fok van nehogy már megfáztam... Pedig de lehet... Folyamatosan ilyen kiszáradt a szaájpadlásom érzésem volt, rengeteg folyadékra volt szükségem.

Pár szó a bringámról. Ez egy 2009-es Specialized Stumpjumper Marathon 29 csúszópapucsos váz. Emiatt egybõl lehet singlespeednek használni. A villa egy 80mm-t mozgó FOX RLC. Ami még a kényelmet fokozza az szûkítõvel berakott 27.2-es karbon nyeregcsõ, titán pálcás nyereggel. Elsõ gumi egy tubeless ready vadi új Schwalbe Rocket Ron 2.25 NoTubes cápatakonnyal, hátul egy jól elkopott (gyorsan fog gurulni :- ) ) Racing Ralph 2.25, belsõvel de van benne takony vagy 80ml.

A rajt terület már izzik, érzi az ember a kihívás tüzét. Valószínû a 153 benevezett emberke közül 30-40nek van esélye a dobogóra állni, így a legtöbben az esélytelenek nyugalmával készülgetnek. Persze mi is az, hogy esélytelenség. Hiszen aki végig bírja majd ezt a távot az mind-mind a saját határait feszegetõ ember, ergo gyõztes a saját lustasága, tétlensége, körülményei ellen! Vagyis mindenki gyõztes lesz a végén!
Ahogy nézem a sporikat nem tûnik fel sok egysebi. Lehet, hogy én indulok csak így? Legalább jól elleszek... Nem nagyképûségbõl de azt azért sejtettem, hogy nem utolsóként fogom a szakaszokat befejezni. Tudok menni ezzel az egy sebességgel is tempósan és nem fogom hagyni magamat!
A rajt elõtti negyed órák iszonyat hamar elpörögnek de minden a helyére került, beállok a rajthoz Sanyival, Zsoltival. Feleségem megnyugtató látványa is erõt ad a kezdéshez. Sanyival duóban megyünk amit a mai napon egy lájtos tempóval oldunk meg, Zsoltit meg elengedjük, hogy rakja meg ezerrel. Sajtálatos dolog viszont, hogy a kormány kamerám nem indul be. Akárhogy nyomogatom, se kép, se hang... Pedig pont ezért szereztem be... Ajajjjjj...


1. nap, Nagymaros-Hollókõ, 98km, 2050m szint, 3813kcal:
Gyors köszöntések után jön a Fireeeeee! Maratonjaink kihagyhatatlan start notájára indul meg a boly és kezdi meg Magyarország átszelését! Csodás ahogy ez a megapack beindul, neki vág a távnak és mit sem törödve az elõtte álló nehézségekkel bátran rohan a maga útjára.
Rövid aszfaltos tekerés után már föld utakon robogunk, vízszintesen ami nem az én világom, de ahogy jönnek az emelkedõk beindul az egysebi gépezet.
Sokáig tanakodtam magammal az áttételek ügyében és végül 30/21-el jöttem. Ez jó pörgös áttét, de a hegyeken ez kell majd, síkon meg kibírom, ja és a lefeléken visz a súlyom. :- )
Mivel ma Sanyival együtt akarok menni, nem forszírozom a magaslatokat, inkább bámészkodom, dumálok a sporikkal. Igen ezek a masszív férfiak és nõk lesznek az elkövetkezendõ 4 napban az „útitársaink”, hogy nem mondjam ellenfeleink, de erre nem is akarok gondolni.
Csodálatos az elsõ szakasz útvonala. Ahogy a Börzsöny lankáin haladunk nem gyõzök nézgelõdni, mert mindenfelé olyan tájakat látok, hogy csak na! És ez még csak az elsõ nap! Húúú de jó lesz!
Kurjongatva csapatok a legtöbb helyen, Sanyit mindig szem elõtt tartva, és egy lefelén elõre is engedem, majd fékezés nélkül robogok lefele, ám egyszer csak egy szikla integet gonoszul az ösvény közepérõl és mire az ugra bugra mûveletet épp csak beindítottam volna, CSAAAATTTT hallatszik az elsõ kerék és a teló párosától de olyan hangosan, hogy a vaddisznók is leállítják a kórus próbájukat, hogy húúúú de szép hang volt ez, mééégeccceeer pliiiiz!
Áááá de én nem akarok ilyen dolgokat ismételgetni inkább hálát adok a Mindenhatónak és az angyalaimnak, hogy így elhordozták ezt a dolgot és se a gumma, se a felni, se a teló nem sínylette meg ezt a drabális találkozót... Brrrrr.... Még fel sem ocsúdok egy kanyarban a nyomvájúban elfekszem... Hááát már elsõ nap ilyeneket csinálok? Upszazsupsza!
Haladunk tovább ismeretlen falvacskákon, ismeretlen szántóföldek szélén, ragyogó sárga napraforgó táblák mellett és néha használaton kívüli vasúti talpfákon rázkódunk...
Sokat tudtunk beszélgetni környezõ sporikkal. Pl. egy szombathelyi párossal akik szintén értetlenül álltak az ss gép elõtt. :- ))
Amúgy a településeken, meg ahol csak lehetett, köszöngettem, sõt pacsiztam is sokat! :- )
Hálás a szívem ezekért a részekért, mindenhol imádkozom a településekért, emberekért, felemelkedésükért, natürlich a megtérésükért is. Áldja meg az Úr az országunk ezen részét is, bõvölködéssel, gazdagsággal, örömmel!
Sanyival óránként érünk el valamilyen frissítõ pontot. Például a legemlékezetesebb a Bánki tó volt itt az elsõ napon. Csoda szép hely, népviseletbe öltözött asszonykák, leányok, és fiiiincsi pogácsák, sütikék! Hmmmmm és nyaaammm! :- )
A kormányunkra tett szint térkép sokat segít a helymeghatározásban, és a GPS is jelzi, ha valami duuuurva dolog közeledik... Mondjuk egy olyan fal ami a Bánki-tó után állta utunkat... :- ( Tolás az megvolt...
A legkeményebb aszfaltos emelkedõ is a mai naphoz köthetõ. Jó sokat mentünk rajta, halszálkázás is megvolt, de ki bírtam tekerni legalább.
A napi penzum teljesítése közben az ember sokat tud imádkozni, fõleg könyörögni, hogy legyen még ereje ehhez az emelkedõhöz, ne rázkódjon szét ezen a lejtõn, élje túl még ezt a tolást is, be ne görcsöljön a lábikója ezen a 45fokos meredekségû falon feltámolyogva a 38 fokos tûzõ napon... Ez a kihívás rendesen!
Nagy segítség, hogy nem volt technikai bibi ezen a napon. Sanyinak is csak 2 perecke volt, a szokatlan gumik miatt. Ja meg a nyeregcsõ csavar törés amit szemfülesen orvosoltatott is a váltó zónában!
A legnagyobb krízisem ma egy erdõs, de éppen napos emelkedõn volt ahol nem voltam már vidám a váltó nélküli bicajom miatt... Tolni persze könnyû volt, de akkor is...
Hollókõ elõtt közvetlenül volt egy nagyon dzsindzsás, keréknyomos, meredek lefelé. Itt aztán megint új értelmet nyertek a 180as tárcsáim... Mire leértem itt a kezeim is készen voltak, és nem is örülhettek igazán mert egy fal jött a tûzõ napon, amin felbaktattam szép komótosan...
Hollókõ váránál pedig Robival pacsiztam, csinált rólam pár fotót majd leereszkedtem és leültem Sanyit várni. Kisvártatva, nagy meglepetésemre meg is jött!
Jöhetett az utolsó csapatás lefelé az erdõben majd dzsindzsában végül felmásztunk a Hollókõi köves utcán, rendesen széjjel rázódva, végül kéz a kézben befutónk lett és mielõtt még a gyári munkások is befejezték volna a melót mi is célba értünk...
Elõször is lemostam a bringám, szép tiszta lett, végül a fincsi helyi lángos várt és élvezettel majszoltam befele. Megnéztem a campinget is masszírt foglalni. Jó magasan volt a dombon de csodáááás panorámával. A szállás jól esett, a vacsi is amely svédasztalos szerû volt, sok fehérjével, szénhidráttal gazdagodtam.
Vacsi elõtt még bejelentkeztünk masszázsra Sanyival. Fel is kullogtunk a hegyre ahol is derült égbõl hullámpala hír fogadott, hogy a csúszások miatt a mi idõpontunkra már tuti nem fog sor kerülni... De holnapra biztosan! Ááááááááááááááoooooooooááááááá! Ez fájt, de nagyon... Mindenképpen kellett az a masszír mert a lábaim akarták... Könyörgésem meghallgatásra talált mert az Úr segített, hogy Bibi májsztró kezei alá kerüljek aki úúúúgy helyretette a lábaimat, hogy csak pislogtam, na meg jajgattam is nem kevesett aminek meg õ örült. :- )))
Este fele meg másnapra is összepakoltam, bringát átnéztem, másnap reggel meg az új szinttérképet felraktam. Nagyon imádkoztam a szájpadlásom miatt, hogy elmúljon a fájás belõle.

Ami jó volt:
- Bicaj, minden tekintetben.
- Összességében az átlag pulzusom is alacsony maradt.
- Kajálásom rendben volt.
- Popó krém kiválóóóóó!
- Zensah kompressziós vádli szár. Apáááám mekkora találmány!
- Pálya nagyon kihívásos de tekerhetõ. 7-8 tolás azért tuti megvolt.
- Frissítõkön a pörgés üdítõ volt. Váltó zónában pedig Sanyi bicaját is rendbe rakták, ami a nyeregcsõ csavar cseréjét jelentette mert vhol eltört.
- Bibi masszírja lábmentõ volt!

Ami rossz volt:
- Rémesen meleg volt.
- Szájpadlásom állapota nem sokat javult, ráadásul rengeteget kellett orrot fújnom.
- Egész nap csak meleg vizet inni nem vidám....
- Irdatlan sok szántóföldes rázató a forróságban. (mondjuk a magyar ugarhoz ez hozzá tartozik. :- )
- Jobb sarkamat széjjel nyúzta a merev karbon talpú cipellõm a mega tolásokon. Volt is nagy kenegetés, kötözgetés...
- Duóban utolsók vagyunk. :- (

#87
Sengakov

Sengakov

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 476 posts

Na ja, meg a fa szállító kamion az sem smafu! :D


Velem szemben valami szõlészeti jármû jött, na az sem volt keskeny! Mint valami Marsjáró!

#88
gaboca1

gaboca1

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 2,348 posts

És a belógó szederágak? Az tán smafu? :D 1-2 még okés, na de vagy 400?


Na ja, meg a fa szállító kamion az sem smafu! :D

#89
savanyugabi

savanyugabi

    bentlakó

  • fórumtag
  • 6,707 posts
kemény vagy, peceró, mint a kád széle, gecc.
Jövõre beadom, ha nem lesz több gyerek. Teszek fel sebességeket is vmi darab vasra.

#90
Sengakov

Sengakov

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 476 posts

srácok! (H.Zoli és Sengakov) ha lehet kérni inkább a versenyrõl beszéljünk. Toljátok az élményeket ha van, vagy sztorikat amiket hallottatok de ne az egymás elleni szájkarate menjen ha lehet kérni! Olyan jó volt ez a négy nap, a fórumon nem azt szeretném olvasni, hogy osztjátok egymást.
Vegyetek példát kasza-ról, olyan beszámolót írt, hogy egy szó nélkül felülnék holnap a bringára és letekerném a távot ha kell fordított irányba!

Én pl. keresem a fényképeket, hogy eltehessem emlékbe és mutogathassam minden bringás ismerõsömnek, hogy milyen állat volt és hogy kedvet csináljak nekik jövõre! tessék, lehet szemezgetni. : Picasa Web Albums


Sorry, ezerrel, csak kicsit felment a csapatomban a pumpa és bennem is!

Élmények azok voltak, épp most készül egy szösszenet a tájbringás oldalra, ha megvan majd itt is megosztom!
Kérdés, valaki véletlen nem örökítete meg a befutónkat Tokajban? Én jöttem be a legvégén, Káosz Amigosz zászlót szétfeszítve a csapattársammal, és igencsak kíváncsi lennék hogy nézett ki szembõl. Mondjuk majdnem sikerült 35-el a céltól pár száz méterre elesni, amikor ketten fogtuk a zászlót és jött a fekvõrendõr egymás után kétszer! Na azért az blama lett volna ha ott törjük össze magunkat!
Na meg azok a képek is érdekelnének amiket Tokajban este készítettetek, mert a storykat hallottam, fõleg Kimurától, de azért megnézném a tangás lányokat, ha már nem mentünk el odáig, csak a táborban itattuk le a nyereményekkel a fiatalokat!

#91
Louis

Louis

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 802 posts
Nagyon jó 4 nap volt!A magyarok saját kis többnaposa:-)
Célkitûzésem az volt,hogy lehetõleg technikai probléma,baleset,izomgörcs nélkül végig tudjam csinálni,ami sikerült és ennek nagyon örülök.Megtehettem volna,h'turakörülmények között végig csinálom versenyen kívül 1 más idõpontban,de az nem lett volna olyan...A Mátra és a Bükk 80%-ban hazai terep volt,de a többi etap is nagyon tetszett ettõl függetlenül.Bár az Erdõbénye utáni hosszú köves,ritmustalan emelkedõn azért köpködtem rendesen,de végigcsinálva ezt a 4 napot nem bánom 1 percét sem!
Pályakijelölésben csak Hollókõ elõtt volt 1 pont,ahol aztán csak jó irányba indultunk el a Mikussszal,egyébként rendben volt.Frissítés okés volt,bár én hátyiban mindig raktam be vmit reggelente.Szervezés rendben volt,kaja bõséges.A 4 nap alatt csak 1 zselét vettem be,ami a rajtcsomagban volt.Még 1 napos maratonon sem csináltam ilyet eddig!
Száz szónak is egy a vége:azért indultam,hogy kipróbáljam magam 1 többnaposon,jól érezzem magam,lássak új tájakat az országból.És ez mid maximálisan teljesült!Köszönet a lehetõségért!
Louis voltam,1 Magellan Scutum fully nyergében és a végére összekapartam 1 15. helyet soloban férfi felnõttben...Jövõre remélhetõleg újra találkozunk!
Magellan-os

#92
vdavid

vdavid

    vendég

  • fórumtag
  • 242 posts
srácok! (H.Zoli és Sengakov) ha lehet kérni inkább a versenyrõl beszéljünk. Toljátok az élményeket ha van, vagy sztorikat amiket hallottatok de ne az egymás elleni szájkarate menjen ha lehet kérni! Olyan jó volt ez a négy nap, a fórumon nem azt szeretném olvasni, hogy osztjátok egymást.
Vegyetek példát kasza-ról, olyan beszámolót írt, hogy egy szó nélkül felülnék holnap a bringára és letekerném a távot ha kell fordított irányba!

Én pl. keresem a fényképeket, hogy eltehessem emlékbe és mutogathassam minden bringás ismerõsömnek, hogy milyen állat volt és hogy kedvet csináljak nekik jövõre! tessék, lehet szemezgetni. : Picasa Web Albums

#93
Sengakov

Sengakov

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 476 posts

Pár konstruktív javaslat a szervezõknek, hogy jövõben még jobb lehessen:

-Pénzdíjat csak az abszolút helyezetteknek adnék, de ott az elsõ 6-10-nek. Láttam a célban pár szóló versenyzõt olyan szomorún ücsörögni, holott összetettben 4-5 órával jobban mentek, mint sok díjazott...lehet csak velem van így, de én ezt baromira sportszerûtlennek és igazságtalannak éreztem.
-Beszólítást szintén abszolút sorrend alapján. Annak semmi értelme, ha mindig megelõzöm az elsõ 500 méteren ugyanazt a 20 embert a susnyában, s engem is megelõz másik 20 ember, akik a sors iróniájából nem lettek beszólítva. (például master 4. hely nem volt, holott az volt a legdurvább mezõny, s olyan kategóriák meg be voltak, ahol volt 2 induló...)
-A duókat kötelezném az együtt haladásra, a legtöbb duó két szólóversenyzõként mûködött. (sõt, jelen helyzetben a duóknak értelmét sem nagyon látom)
-Mindenképpen kell meleg vizes zuhanyozó - ez így nyáron, jó idõben, jó volt, de 10 fokban, esõben, már korántsem lett volna vicces.
-Fetzer Robinak össze kell dobnunk egy damilos fûkaszára és egy metszõollóra valót.
-Pólót (mezt) csak a végén adnék, s be lehetne vezetni a színes pólókat, mint a többi többnaposon (sárga az összetettben vezetõnek stb).
-Dénesnek a Devianton igaza van - nem szégyen berakni aszfaltot, hogy ne kelljen 10 km-eket a szántásban csapatni. (ez esõben nem lett volna vicces)
-Nagyon, nagyon hiányzott a frissítõpontokon a kóla, vagy bármilyen koffeintartalmú cucc. Szerencsére Zerge megszánt.
-Egyszer és mindenkorra el kellene kerülni a reggeli 30 perces rituálét a WC elõtt a sorban állással. Kell Toi-toi, ha nem elég az infrastruktúra. (már most sem volt elég, nagyobb mezõnynél fõleg nem lesz)
-Szigorú kempingszabályzat kellene. Döbbenet, hogy vannak, akik éjfélig pofáznak, s nincs az a füldugó, ami ezen segítene. Beszélgetni nem csak a sátorban lehet, arrébb illett volna sétálni.

No, ezek csak javaslatok, nem fikázás, lehet megfogadni, vagy rugdosni érte. :)


Egyébként Danténak igaza van, én is az absolúttat díjaznám kp-val, ha már volt minden egyénin meg duón chip akkor a legjobb 6-10 abs fiút de szerintem a lányok közül is az elsõ 6-nak osztottam volna ki azt a lóvét. Mellékesen megjegyzem, hogy egy csomó duó meglepõdött a pénzdíjon (A virágok nem is tudtak róla hogy kapnak!)

Tanácsként csatlakozom, hogy a szántóföldeket ki kell venni a pályából, felesleges szenvedés, fõleg ha egy zseniális szakasz mint a Mátrai végén 95kilinél bekerül egy ilyen a pályába úgy hogy nem magyarázza az ott létét semmi, hisz elõtte is már betonoztunk.
A WC mennyiség Hollókõn tényleg gáz volt, a többi helyen volt elég, szerintem Bükkszéken Dante nem találtad meg a külsõ épületben lévõ 3 WC-t meg egy csomó pisoart, elõször én sem láttam, csak véletlen mentem arra úgy már szerintem elég volt!
A melegvízzel nehéz bármit is kezdeni, ahol bojleres a fûtése ott sajnos annyi amennyi, sajnos az iskolák nincsenek felkészülve arra hogy 150 200 hót dzsuvás bringás tusolni akar egyszerre. Én MAgyarországon egy olyan mobil zuhanyt ismerek aki bárhol melegvizet állít elõ, de nem hiszem hogy a verseny költségvetésébe belefért volna, nem beszélve a toi toi-k napi költöztetése, és bérlése szintén 150 emberre nem fért bele. Tömeg rendezvényen vagy korán kelsz, vagy sorban állsz a WC elõtt, bár már én is jártam olyan 1000 fõs bringa versenyen több naposon ahol nem volt sor, max 2 percet vártál a WC-re, de ott nem kellett költözködni.
Az utak tisztítása szerintem nem volt gáz, de mi megszoktuk a gazt oldalról, belógva, voszint szerintem vannak olyan erdõk ahol alapból ha megjelensz egy fûkaszával, az erdészek lelõnek és a versenyt még aznap beszüntetik. A magyar erdõk ilyenek, egy kis szeder egy kis csalán, ez van, bár tény hogy jobb tiszta utakon menni.
A színes mezek be voltak ígérve az eredeti kiírásban, de szerintem pont a kategóriák miatt nem tudták kiosztani, és végül valszeg letettek róla. Hogy értsük a problémát tegyük föl adnak a Blazsónak minden este egyet, amit másnap fel kellene vennie, csakhogy azon a szponzorai nincsenek rajta, így máris bukik a történet, de ha mégsem, akkor talán az absolút elsõ nõnek is kéne adni, de mivel nincs nõi egyéni ezért akkor már a társa is meg kell hogy kapja, az viszont nem biztos hogy a vegyes elsõ lesz a duók közt az elsõ, sõt, így akkor azok miért nem kapnak. Ennek a vége pedig az hogy minden kategóriában kiadják a mezt, és mivel kevesen voltunk viszonylag a végén a fél mezõny összetett vezetõ mezben megy. És akkor még nem néztük azt a tényt, hogy milett volna ha mondjuk a cube kiállít valami profi csapatot akik váltóba nyomják, és lenyomják az abs elsõt. Szerintem idén ezzel valszeg sok lett volna a szívás ezért maradt ki. A színes mezhez nagyobb mezõny kell, vagy még komolyabban meghatározott szabályok, de egyetértek Dantével jobb lenne ha lenne, de ezt át kell Harangéknak gondolni!
A beszólításhoz nem tudok hozzászólni, valszeg tényleg az abszolút alapján kellene. Mondjuk minket mindig beszólítottak, Csabi beállt elõre a másik emberke meg valahova hátulra hogy ne akadályozza a sebessége a mezõnyt.
A kemping szabályokat, ha lett volna távolabb egy mûködö sörsátor meg sem kellett volna hozni, mert aki akar az ott esténként elbeszélgethetett volna, mint ahogy azt sokan tettük is. Én Bükkszéken meg Diósgyõrben figyeltem fel sok beszélgetõre a sátrakban, mi inkább elmentünk még egy sörre, hogy ne zavarjuk az alvókat. Egyébként szerintem te azért hallottad annyira õket mert a gyomorbaj meg a fáradtság annyira megviselt hogy nem tudtál elaludni, a beszélgetés szerintem nem volt hangosabb mint az emberkék horkolása, meg éjszakai sátorrugdosása!

Egyébként egy remek verseny volt, tényleg lehet javítani sokmindenen, meg kell is javasolni, ezt a Harang kérte is, de elsõ próbálkozásnak ez 5*** -os verseny volt!

#94
Sengakov

Sengakov

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 476 posts

Úgy látom egy vödörben ülsz és csak a saját mondókád visszhangzik a fejedben!
1, Azt hiszem, nálam jobban kevesen drukkoltak ennek a versenynek a sikeréért.
2, A nem a versenyt kritizálom, hanem a csapatértékelés módját furcsállottam.
3, Azok a "gyengébbek" csak önsajnálatból hiszik magukról, hogy azok, egyszerûen le sem akarják tekerni a távot. Sajnos ez az igazság, bárhogy is fáj neked. Nem érzem magam erõsnek, de napi 50km-t 1000 szinttel bármikor megyek 4X egymás után.
Példaképnek ott vannak Bocáék, nem azok a kimondott ultraversenyzõk a párjával,mint ahogy a Hudák Szilviék sem. Szilvi fél napokat töltött a pályán, de végignyomta. Esetleg megnézheted a nõi párosokat is, a Virágoknál (õket ismerem) egy master1 és egy master2-es korú tök amatõr versenyzõ nyomta le a távot.
Nem tudom mivel foglalkozol, de ne hidd azt, hogy mindenki, mindig akkor megy szabadságra, amikor neki úgy tartja kedve

A pirossal kiemelt résznél nem érzel egy kis ellentmondást?:D
Ezt a fotós dolgot nem értem, megmagyarázhatnád.
És megnyugodhatsz, jövõre, ha a fõnököm és a térdem is úgy akarja (nincs mit szépíteni, vén f@sz vagyok;)), akkor a párommal (neki is térd függõ a dolog) végig megyünk duóban, ha fél napokat töltünk a pályán, akkor is. Pedig mi sem vagyunk hosszútávosok, sõt még erõs középtávosok sem. Vagy megyek szólóban, úgy sem lesz lassabb és legalább lesz aki feltartja a záró motorost.:P

Tanulj meg olvasni, semmiféle lenézés nem volt, a verseny értékelésével nem értek egyet.

Pont.


Zoli toljad le a pályát, hajrá, és hogy bizonyítsd magadnak és nekem hogy a szájalásod mit jelent húzz még magadra vagy 70 kilót és eléred az én súlyomat, aztán mászd a szinteket! (úgy már nem olyan mókás a napi 50 meg 1000 szint, de egyébként kipróbáltuk megtudom csinálni!)
Mellékesen záró motoros nincs, záró bringás volt olykor, de a virtuális vége táblát én vittem be a célba!
A szabadságolásról meg annyit, hogy tanár vagyok, ami nagyon irigylésre méltó hogy nyáron szabad vagyok, de csak és kifejezetten nyáron, máskor esélyem sincs rá!
A bringázás a hobbym szeretem imádom, és csinálom is és próbálom minnél jobban csinálni, de az ember nem feltétlen nyavajog hogy ezt nem tudja meg azt, csak ismeri a képességeit, és tudja hogy mi az ami már értelmetlen! Jah és mielõtt a virágokkal példálózól én voltam tán a legnagyobb szurkolójuk, meg helyi segítõjük meg minden, le a kalappal elõttük, mint ahogy õk elõttem emelték meg azt a bizonyos kalapot!

#95
McGywer

McGywer

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2,854 posts

És a belógó szederágak? Az tán smafu? :D 1-2 még okés, na de vagy 400?


Menj be Pécel és Isaszeg közt a pirosra, vagy a Bolnokára, tuti nem lesz rosszabb. :D

#96
H.Zoli

H.Zoli

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3,857 posts

Drága Zolikám, Kriszta simán végigtolja neked majd elfogadtatunk egy 7.5t -ás kategóriát :)


Ezt most nem annyira értem. Menjek az Iveco-val?:P

#97
_Alex_

_Alex_

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3,086 posts

És a belógó szederágak? Az tán smafu? :D 1-2 még okés, na de vagy 400?

Dante, arról a részrõl elmondták a rajtban hogy szándékosan hagyták úgy. Direkt azért hogy ne száguldozzál! Te meg csakazértis! Na jó, az tényleg szívatás volt! :D
Inkább legyen egy dupla halálfejes tábla! :D

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_


#98
zeezoltano

zeezoltano

    bentlakó

  • fórumtag
  • 6,068 posts
Drága Zolikám, Kriszta simán végigtolja neked majd elfogadtatunk egy 7.5t -ás kategóriát :)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

#99
H.Zoli

H.Zoli

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3,857 posts

Mielõtt én is kapnék, az össze napot végigtoltam, egész tûrhetõ eredménnyel a defektek ellenére!

Gratulálok!

Mielõtt drága Zoli engem osztana,

Mivel az utolsó hsz-em végére odaírtam, hogy pont, nem kívánok már érdemben hozzászólni, de azért megtisztelõ, hogy "drága Zoli"-nak nevezel.:D

#100
szak

szak

    vendég

  • fórumtag
  • 350 posts

Másfél éve, 53 évesen ültem elõször montira, mert muszály volt. Korábban csak gyerekként bringáztam (elmentem a kocsmába borért, pékhez kenyérért vagy csak úgy csapattam egyet a gáton). Ha nem indulhatnék versenyeken, nem lenne erõm rendszeresen tekerni. Tudom, hol a helyem. Rajtnál a végére állok, a gyorsakat elengedem, de ugyanazt a pályát teljesítem, mint a "profik". És nagyon élvezem.
A két fiam tizenéve nyomják montival. Az elsõ versenyeiken (mikor még a Duna maraton a budai várból indult) még az utolsó beérkezõket is ünnepelték. Értem én, hogy az idõ pénz, de a mostani egynapos versenyeken lehangoló az elbontott célba érkezni. Ezért nem indulok hosszún.
Fantasztikus volt ez a 4 nap, minden pillanatát élveztem. Köszönöm a szervezõ-bonyolító gárdának. Nagyot alkottak, és remélem, hogy tartósat, maradandót is. Ki nem hagynám jövõre sem, és jövõre már a fiaimmal együtt indulunk. (Persze most is végig velem voltak, végig hárman ültünk a bringán, de csak én tekertem. Ahhoz képest egész jó idõket nyomtam. :) )
Egyedül nem merek terepen edzeni, csak a versenyeken jutok terepre. Most volt a terepbõl habzsi-dõzsi! Sose gondoltam volna, hogy ilyen emelkedõket megtekerek, vagy legurulok ott, ahol még lenézni is csak fél szemmel mertem. Mit legurultam, versenyt száguldottam!
Fantasztikus volt minden. Imádtam a kis falvak szurkolóit, a rezesbandával kísért frissítést, még az én perverzen válogatós igényeimnek is megfelelõ ellátást. Szinte már hiáyzik az ágyúlövésre rajtolás, úgy hozzászoktam.
És mennyit tanultam! Már tudom, hogy a kompressziós zokni nagyon jó dolog, a neogranormon életet menthet, és tudom, milyen a kígyóharapás defekt. Megtanultam, hogy defekt szerelés után visza kell akasztani a féket, és ha a gyorszárat nem szorítom vissza, akkor abból bukfenc lesz.
És úgy jó célba érni, hogy a cél még áll, és még szurkolnak. Mert szurkolni is nagyon jó volt. Mindenkinek.


Ez nagyon tetszett. Gratulálok az íráshoz és a teljesítéshez is!