Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Trans Hungária Túra/Maraton | 2013. augusztus 16-20.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
717 hozzászólás a témában

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 hozzászólás

Az azonban egy kérdés számomra, hogy ha egy közép távot 5-6 óra alatt teljesítek és egy hosszú táv után néhány napig nehezen járok akkor vajon képes vagyok teljesíteni egy ilyet ???

Ezt csak egyféleképpen lehet eldönteni... :-P

Szerintem ez egy nagyszerû alkalom arra, hogy az ember szervezett keretek között végigtekerjen Magyarország legszebb tájain. Szinte sajnálom azokat, akik versenyezni mennek, nem fognak látni semmit az egészbõl.

A limitidõ miatt nem aggódnék, a tábor nem szalad el este, bõven be lehet érni naplemente után is, sõt, lehet, hogy kifejezetten úgy érdemes :-)

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 hozzászólás
  • LocationBudapest

Teljesítsétek a hosszútávot kb annyi idõ alatt, mint a közepet teszitek és máris megértitek, hogy hogyan lehet eltévedni. ;)

Dolgozz napi 10-11 órát, havi kb 250 órát és rájössz lehetetlen mellette annyit edzeni.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Itthon bármely maraton pálya izgalmasabb és technikailag nehezebb.

Ez egyáltalán nincs így, de még a Trophy esetében sem helytálló. A pálya régen überjó volt, de a sok hobbibringás miatt a "B-C-D" távokat erõsen legyengítették. (sajnos még így is sok a baleset) Az "A" távon találnál kihívást, de ha az nem elég, menj el Kitzalpra, ahol a második hegyen S3 DH pályán mehetsz le 800 szintet, megfeketedett tárcsákkal (STS: Schwierigkeitsgrad S3) vagy menj el Master EB-re, Graz Marathonra, ahol kizártnak tartom, hogy csont nélkül mindenhol lemész, mivel még a magyar válogatott is 2-3 helyen tolta lefelé. Technikás pályának meg ott van még az Ischgl Ironbike vagy a Zillertal meg a Christalp. Igazából nagyon sok kemény maraton pálya van, általánosságban elmondható, hogy minél nagyobb a publicitása, annál inkább közfogyasztásra alkalmas - ha technikailag kihívásra vársz, menj el kevésbé ismertekre.

Az itthoniakkal éppen, hogy az a baj, hogy nem készítenek fel sem erõnlétben, sem technikailag egy Top6 minõségi teljesítéshez.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Szylkoo

Szylkoo

vendég

• fórumtag
  • 65 hozzászólás
A bringa mosókkal vagy a bringa mosóval?:)

schmizo

schmizo

vendég

• fórumtag
  • 37 hozzászólás
Jó tény ha hosszútávba mész elsõnek rajtoltatnak és nincs elõtted kijárva az út, nagyobb eséllyel tévedsz el.
Tavalyi Bükkön velem az élen elszakadtunk egy sráccal a többiektõl és jó pár percnyire se elõttünk se utánunk, na ekkor benéztem egy részt és bizony tettünk 1 kis kitérõt mire tudatosult bennem hogy itt még nem jártak elõttünk, az arc meg csak jött utánam, :) szerencsétlent behúztam a csõbe. Az ilyenek tényleg bosszantóak, de adnak 1 kis kihívás feelinget az egésznek. Nem úgy mint pl Salzkammergut környékén ahol bár a Trophyn nem voltam még de a túra útvonalak is úgy kivannak jelölve mint ahogy nálunk nincs egy két verseny. Emiatt az nekem pl túl sterilnek tûnik... pl az útvonalak 80% murvával felszort, ahol már nem egyszer ment el mellettem Mami és Papi a cuki kis Chevrolet-ével a hegyi vityilójukhoz.Néztem is egy nagyot... jöhettem volna ennyi erõvel országútival is. Itthon bármely maraton pálya izgalmasabb és technikailag nehezebb.
Szóval én nem panaszkodok az itthoni versenyekre. Nekem megfelelnek. Egyedül a bringa mosókkal nem vagyok kibékülve.

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 hozzászólás

Teljesítsétek a hosszútávot kb annyi idõ alatt, mint a közepet teszitek és máris megértitek, hogy hogyan lehet eltévedni. ;)

Tavaly Duna középtávon úgy tévedtem/ünk el többen is majdnem hogy a pálya nagyrészét már tavasszal bejártam. (nem megyek gyorsan ált. 100-150 hely környékén érek be)...
Amúgy meg ha normális limit idõket állapítanak meg a szakaszokra, akkor simán teljesíthetõ, a veseny a gyengébb képességû versenyzõknek is (pl én).

Szylkoo

Szylkoo

vendég

• fórumtag
  • 65 hozzászólás
Minden elismerésem aki a hosszún indul,de sajnos nincs annyi idõm kerékpározni ehez a megmérettetéshez,meg pénzem a folyamatos karbantartásra+edzõkerékpár tartása,így nem tudom ,hogy lehet eltévedni:-)Külföldi maratonokkal meg felesleges összehasonlítani a mieinket.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

Én az elmúlt két évben voltam az összes top maraton közép távon és egy hosszún. Soha nem tévedtem el. Soha nem jutott kaja a célban. És mindig leszartam, hogy milyen a frissítõk felhozatala, bár azt hiszem talán tavaly a Mátrában a kolbász nagyon ott volt. Majd másnap olvasgatva a fórumokat mindig azon csodálkozom, hogy mindenkinek sír a szája, hogy ez mennyire szar , ott eltévedt, ez nem jutott , az elfogyott. Ti mihez szoktatok ? Milyen céllal vesztek részt egy ilyen eseményen ? Csak én látom rosszul, hogy ez nem egy gasztro - wellnes esemény ? Ezzel együtt a dolgok rosszul látásának jogát fenntartom.

Ár-érték arányról van szó, nem a wellnessrõl. Van akinek megér 5-6e forintot egy olyan maraton, ahol megkapja ennyiért a pályakijelölést, van akinek nem. Ha szervezett keretek között tekersz, ott jóformán kapod az élményt (legyen az pozitív, vagy negatív), ha magadnak mész, akkor te csinálod úgy, ahogy neked az tetszik. El kell dönteni, hogy ki melyik csoporthoz tartozik.

Még annyit hozzátennék, hogy a Mátra maraton az egyik nagy kedvencem :) Ott nem érdekel sem az itatópont, sem a cél utáni kaja és egyéb dolgok, maga a pálya és a terep nagyszerû :) Oda mindig szívesen megyek vissza.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A sebesség mindent megold.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Az azonban egy kérdés számomra, hogy ha egy közép távot 5-6 óra alatt teljesítek és egy hosszú táv után néhány napig nehezen járok akkor vajon képes vagyok teljesíteni egy ilyet ???

Ez a szintidõtõl függ, külföldön igen nagyvonalú limitidõk vannak, ha itt is hasonló a helyzet (8-as rajt, 6-os pályazárás), akkor még defektet is szerelhetsz eleget...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

Szylkoo

Szylkoo

vendég

• fórumtag
  • 65 hozzászólás
Még én sem tévedtem el,a célbaérésemkor volt mindig kaja(középtáv mezõny fele,vége)6000ft-ot nem sajnálok egy topmaraton versenyre+benzinkõcség.

freezombi

freezombi

vendég

• fórumtag
  • 118 hozzászólás
Én az elmúlt két évben voltam az összes top maraton közép távon és egy hosszún. Soha nem tévedtem el. Soha nem jutott kaja a célban. És mindig leszartam, hogy milyen a frissítõk felhozatala, bár azt hiszem talán tavaly a Mátrában a kolbász nagyon ott volt. Majd másnap olvasgatva a fórumokat mindig azon csodálkozom, hogy mindenkinek sír a szája, hogy ez mennyire szar , ott eltévedt, ez nem jutott , az elfogyott. Ti mihez szoktatok ? Milyen céllal vesztek részt egy ilyen eseményen ? Csak én látom rosszul, hogy ez nem egy gasztro - wellnes esemény ? Ezzel együtt a dolgok rosszul látásának jogát fenntartom.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Vagy ennyire unatkoztok hogy a szar idõ miatt nem tudtok tekerni, és itt adjátok ki az energiatokat ?

Hol van szar idõ, ki nem teker? :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Azért jobban belegondolva itt másképp kell majd a frissítõket és a kaját is biztosítani, mint egy egynapos maratonon. Egy átlag bringás kint lesz 5-6 órát a pályán naponta, ami nem kis kalória és folyadék fogyasztás. Simán el fog fogyni egy fõre levetítve a víz és az ennivaló duplája az egynaposokhoz képest. Itt alapnak kell lenni, hogy van mindenhol izo, víz, banán, csoki, nincs olyan hogy elfogyott. Meg a vacsora (ami a célban lesz) se egy kis tányér tészta legyen.

Kezdõként elég rossz ezeket olvasni, hogy ennyire rossz véleménnyel vagytok...még jó hogy az én kedvemet nem nagyon tudja semmi elvenni (nem volt még rá példa)...remélem más kedvét sem tudjátok elvenni

Itt a válasz:

Halihó

Az az egy biztos:aki ezen elindul egy igazi kalandtúrára fizet be,jó s rossz oldalával együtt... :D
Arra pl senk ne számoljon,hogy este meleg vízben fog lezuhanyozni,egy jót enni(hacsak nem biztosítja magának),
nyugodtan aludni,meg hasonlók.
Dehát ezért lesz igazi kihívás ;)

De már úgyis megtanultad. :D

Még mindig nem tudom, hogy hol a helyes út dunán, eddig kettõbõl kétszer eltévedtem ott. :)
Meg mindig össze-vissza módosítják a pályákat. :)

A sebesség mindent megold.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás

Kezdõként elég rossz ezeket olvasni, hogy ennyire rossz véleménnyel vagytok...még jó hogy az én kedvemet nem nagyon tudja semmi elvenni (nem volt még rá példa)...remélem más kedvét sem tudjátok elvenni

Olvass bele bármelyik Harang által szervezett verseny topikjába. :(
Kívülállóként lehet tényleg más, mert ott nem fizetsz érte...

mjanos

mjanos

vendég

• fórumtag
  • 231 hozzászólás
Micsoda sírós banda ! Nem hogy örülnétek hogy lessz valami új kihívás. Vagy ennyire unatkoztok hogy a szar idõ miatt nem tudtok tekerni, és itt adjátok ki az energiatokat ?

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.615 hozzászólás
Halihó

Az az egy biztos:aki ezen elindul egy igazi kalandtúrára fizet be,jó s rossz oldalával együtt... :D
Arra pl senk ne számoljon,hogy este meleg vízben fog lezuhanyozni,egy jót enni(hacsak nem biztosítja magának),
nyugodtan aludni,meg hasonlók.
Dehát ezért lesz igazi kihívás ;)

Fél kézzel megállítom a vonatot!!! :)
Pókmalac
Fixi

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás

Kezdõként elég rossz ezeket olvasni, hogy ennyire rossz véleménnyel vagytok...

nem gondolod, hogy ezek a vélemények több év tapasztalata alapján jönnek létre? ;)
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég
Ha megnézed, hogy egy hosszú/közép táv indulója közül mennyi profi, akkor rájöhetsz, hogy az emberek többsége hobbiból teker. Attól, hogy sokat tud tekerni még nem profi, csak sokat tekert és megedzõdött:)

bike_maniac

bike_maniac

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás