Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15889 hozzászólás a témában

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
na jó, bevallom, én 2.1-es ZMax-al mentem, de már slickre volt koptatva... ;)

ahol levernek az outisok, az az emelkedõ, ott a teló nagy akadály...nem beszéve a +2 kilóról a bringán

egyébként Sniper KÖNNYÛ cc géprõl beszél, nem pedig egy full merevvillás álországútiról...ezen az alapon koskormány is nyomható egy montira... ::)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Így: Feltöltött kép

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
ti ezt, hogy birjatok?!

Stormbringer

Stormbringer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.754 hozzászólás
jogos

tbertalan

tbertalan

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.436 hozzászólás

:o kala: azt hittem dobok egy hátast...
no nem a gumik miatt... havernak detto ilyen lova van... érsd u.i. váz, villa, felni, kormány... pillanatra megdöbbentem 8)

amúgy a gumik is szépek... ;D ez a a maxxis slickje? ;D

Ez az összeállítás nagyon sok embernél megtalálható értem ez alatt polarX váz, Mozo r500, Sun felnik, bike stucni és Hussefelt kar. Úgy látszik mindenki ezt tartja legjobb ár/minõség aránynak.
Rave_Ace írta: dátum: ma 12:18:01pm Ez a nap topicja!
Mi van Dani megint érettségi szünet van?
Ahova õ jár ott van érettségi szünet???? ;D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
danika

Felsõkategóriás MILYEN gumi a Terrafirma? CC? FR? DH?

Cc-re nehéz, a felsõkategóriás gumik FELE ilyen könnyûek. (vagyis az elsõ és a hátsó együtt olyan nehéz, mint a TF-bõl egy.)
DH-ra meg freeride-ra meg egy kicsit sovány, fõleg, ha figylembe veszzük, hogy 2.35" az elfogadott méret, de mehetünk egészen 3"-ig.
És a 2.1"-es Factory és a 2.3"-mas Vertical között pont 5 mm szélesség, és ugyanannyi magasságkülönbség is van. Amitõl egy hajszálnyival ballonosabb, nem gondolod úgy? ;)
Szóval ezzel a vitát lezártnak tekintem. Ha elkoptattad, vegyél még egyszer ugyanolyat, ha ennyire meg vagy vele elégedve. Ha nem, akkor ne azt bizonygasdd, hogy a többi miért nem jó, vagy a tied mégis miért jó. Ha jó, akkor nem evidens, hogy ugyanolyanra cseréled? Ha nem jó, akkor meg halgasdd meg mások tanácsát. Kész.

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
;D

tamaskaa: jesszszõr... és a gumikra is jesszszõr ;D mostmár motovaderek vannak fenn neki... átvette az enyémeim... (fel is ütötte õket a száraz-szinvában :-X )

vdani: azétr megnézném Én azt az elsõkerék-meg-nem-akar-csúsznit egy hegyoldalról lefele...

Tsõváz és hátszél...
Egyél inkább joghurtot ;)
PéeF voltam

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
Ez a nap topicja! ;D
Mi van Dani megint érettségi szünet van?
látom ráérsz netezni.
Menjél inkább bringázni és legalább 200 kilcsi után írd le milyen a gumid.Ok? ;D
Tam: de igen!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
tényleg tök jó, hogy egy nap alatt tudtál menni annyit azzal a gumival, hogy objektív véleményt tudsz formálni róla. Minden idõjárási és talajtényezõt figyelembe véve.

Amúgy az, hogy mikor kezd el emelkedni a hátsó kerék a ridertõl is függ, mert ha akarom, akkor csúszik a kerék, ha akarom, akkor meg nem.

Ja, és a TerraFirma messze nem felsõ kategóriás gumi. De ezt csak halkan mondom.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Para: Csubee-nak? télleg. Csak neki nincsenek ilyen frankó SwampThing slick-jei. ;D

Begbie: egy baj van: 10633872 KÜLSÖ 26x2,35 FAT ALBERT

HS317 B-SK FOL LIGHT 720G 6 660 Ft

Hát ez. :( A Big Jim/Black Jack for quality-t nem akarjátok tectelni? nembánnám... ;) azok csak 3 ezerbe fájnak.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Tehát azt mondod, hogy mész lefelé a pisilõsön mondjuk (az elég homokos), húzod az elsõ féket, és az elsõ kerék nem csúszik meg, csak a bicó segge elemelkedik?

vendég_vdani_*

vendég_vdani_*
  • vendég

Nézd, aszfalton szinte nyugodtan mondhatom, bármely kerékpárboltban kapható külsõ így viselkedik ;)

Én felsõkategóriás gumik közül a TerraFirma-t és a Factory DH-t próbáltam.
A TerraFirma ok de a Factory DH egy ideig tapad de még bõven az elsõkerékreállás elõtt elkezd csúszni. Azon kívül a gumi alig 1 hónapos és a fele már leszakadt a barázdáknak.
Amúgy a Vertical Pro 2.3-s de nem sokkal vastagabb mint a Factory 2.1. De azért vastagabb :)

VDaNi

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Nézd, aszfalton szinte nyugodtan mondhatom, bármely kerékpárboltban kapható külsõ így viselkedik ;)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
De nyilván nem kavicsos lejtõn. ;)

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
érdekes a hétvégén simán birtam egy órán keresztül az outisokkal a Bakony200on a 40es tempót... és hát heti 700km már nem nevezhetõ átlagos outisnak ::)
mondjuk 1,7es slick helyett 1.0 TomSlick kellett volna és akkor talán tovább megyünk velük ;)

én mindenesetre tartom, hogy simán partiban lehet lenni egy könnyû monti+merevvilla+vékony slick kombóval egy közepes outis mellett

vendég_vdani_*

vendég_vdani_*
  • vendég

vdani: (jesszus...leírtam!!! :o )

mondmár légyszíves, hogy a pecsába csinálja a gumid, hogy "csúszásmentesen fékezel" vele??

bazzzz... 10km/h-val közlekedsz?? ::)

Cs&H...
J+PéeF

Parafree >>>

Annyi, hogyha monduk 30 nál elkezdek fékezni akkor elõbb kezdek el elsõ keréken menni minthogy, elveszti a tapadást.

VDaNi

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
:o kala: azt hittem dobok egy hátast...
no nem a gumik miatt... havernak detto ilyen lova van... érsd u.i. váz, villa, felni, kormány... pillanatra megdöbbentem 8)

amúgy a gumik is szépek... ;D ez a a maxxis slickje? ;D

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Tudom,h mindig ugyanazt a pár képet linkelem,de nem ez a lényeg ;D
Hanem a Maxxis.Még nem láttam olyan gumit,ami ennél gyorsabban kopna,mind1,melyik gumikeverékbõl,1aránt kopós mind az összes.
http://kep.tar.hu/ka.../pic2283108.jpg
A Scwalbe-t én is istenítem,csak kicsit drága... :P
Na meg az sem bírja sokáig,viszont nagyon király a mintájuk (pl. Jimmyk)

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
vdani: (jesszus...leírtam!!! :o )

mondmár légyszíves, hogy a pecsába csinálja a gumid, hogy "csúszásmentesen fékezel" vele??

bazzzz... 10km/h-val közlekedsz?? ::)

Cs&H...
J+PéeF

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.228 hozzászólás

nincs szivem 5ezer Huf-nál többet kiadni egy olyan alkatrészre, ami egy évig van a gépemen. :-\

Mutass már olyan alkatrészt ami több mint egy éves a gépeden! ;D ;D
(jó tudom hajtómû stb, de azért viccelni szabad)

Vertical 2,3:
Hát az igazi déhá gumikhoz (maxxis, schwalbe)képest kanyarban a jellemzõ talajon (por, murvás-apróköves) érezhetõen sokkal gyengébb, csúszik oldalra rendesen... :P
Döngöltföldön persze jó (de ott mi nem), sárban nem próbáltam...
De, ha conti, akkor már inkább a Survival. Határozottabb oldalbütykök már jobban tartanak kanyarban!

Tam, viszont tudom ajánlani a Fat Albit. Gyakorlatilag Space (kicsit keskenyebb), felütni könnyû mivel nincs fala, de cserébe könnyû! Elölre tuti, a puha keverékeset csak oda is ajánlják.

Ja, és várjátok meg a bikmakk megagumitesztjeit, érdemes lesz! ;)