Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Nézd, aszfalton szinte nyugodtan mondhatom, bármely kerékpárboltban kapható külsõ így viselkedik ;)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
De nyilván nem kavicsos lejtõn. ;)

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
érdekes a hétvégén simán birtam egy órán keresztül az outisokkal a Bakony200on a 40es tempót... és hát heti 700km már nem nevezhetõ átlagos outisnak ::)
mondjuk 1,7es slick helyett 1.0 TomSlick kellett volna és akkor talán tovább megyünk velük ;)

én mindenesetre tartom, hogy simán partiban lehet lenni egy könnyû monti+merevvilla+vékony slick kombóval egy közepes outis mellett

vendég_vdani_*

vendég_vdani_*
  • vendég

vdani: (jesszus...leírtam!!! :o )

mondmár légyszíves, hogy a pecsába csinálja a gumid, hogy "csúszásmentesen fékezel" vele??

bazzzz... 10km/h-val közlekedsz?? ::)

Cs&H...
J+PéeF

Parafree >>>

Annyi, hogyha monduk 30 nál elkezdek fékezni akkor elõbb kezdek el elsõ keréken menni minthogy, elveszti a tapadást.

VDaNi

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
:o kala: azt hittem dobok egy hátast...
no nem a gumik miatt... havernak detto ilyen lova van... érsd u.i. váz, villa, felni, kormány... pillanatra megdöbbentem 8)

amúgy a gumik is szépek... ;D ez a a maxxis slickje? ;D

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Tudom,h mindig ugyanazt a pár képet linkelem,de nem ez a lényeg ;D
Hanem a Maxxis.Még nem láttam olyan gumit,ami ennél gyorsabban kopna,mind1,melyik gumikeverékbõl,1aránt kopós mind az összes.
http://kep.tar.hu/ka.../pic2283108.jpg
A Scwalbe-t én is istenítem,csak kicsit drága... :P
Na meg az sem bírja sokáig,viszont nagyon király a mintájuk (pl. Jimmyk)

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
vdani: (jesszus...leírtam!!! :o )

mondmár légyszíves, hogy a pecsába csinálja a gumid, hogy "csúszásmentesen fékezel" vele??

bazzzz... 10km/h-val közlekedsz?? ::)

Cs&H...
J+PéeF

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.228 hozzászólás

nincs szivem 5ezer Huf-nál többet kiadni egy olyan alkatrészre, ami egy évig van a gépemen. :-\

Mutass már olyan alkatrészt ami több mint egy éves a gépeden! ;D ;D
(jó tudom hajtómû stb, de azért viccelni szabad)

Vertical 2,3:
Hát az igazi déhá gumikhoz (maxxis, schwalbe)képest kanyarban a jellemzõ talajon (por, murvás-apróköves) érezhetõen sokkal gyengébb, csúszik oldalra rendesen... :P
Döngöltföldön persze jó (de ott mi nem), sárban nem próbáltam...
De, ha conti, akkor már inkább a Survival. Határozottabb oldalbütykök már jobban tartanak kanyarban!

Tam, viszont tudom ajánlani a Fat Albit. Gyakorlatilag Space (kicsit keskenyebb), felütni könnyû mivel nincs fala, de cserébe könnyû! Elölre tuti, a puha keverékeset csak oda is ajánlják.

Ja, és várjátok meg a bikmakk megagumitesztjeit, érdemes lesz! ;)

tbertalan

tbertalan

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.436 hozzászólás
Annyi esõ nem esett, hogy sár lenne. Meg amúgy is nagyon hamar felszáradt ebbe a hõségbe! A tengerpart hol szokott saras lenni? Ott homok van nem?

Stormbringer

Stormbringer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.754 hozzászólás
Tengerparton ;)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Dani;hol a retkesbe próbáltad ki te azt 1 nap alatt sárban+homokban ??? ::)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
abban van valami, hogy a semi-slick nem kimondottan országútizásra való, de mint a nevében is benne van - kompromisszum

és azért hozzá kell tenni, hogy a DF vagy Speedmax egy hirtelen kanyarban simán kifordul alólad, ezért a rendszeres terepezõk elõlre inkább bütykösebbet tesznek - nem véletlenül

ráadásul a semi-slick külsõk kikaparnak a saras-homokos laza talajon - inkább döngölt terepen érzik otthon magukat....

Sniper;

igen, esélyed sincs - néha én is meglódulok országútisok után, s csak a rosszabb, kázyús szakaszokon tudok rajtuk hozni, vagy esetleg a hirtelen meredek emelkedõkön

egyszer voltam egy országúti idõfutamon montival (kerékvár rendeztea a lajos forrásnál...), s mondhatom, az élmezõny az én 20 percemre 4-5 percet rámvert, pedig én is mentem, mint állat...

vendég_vdani_*

vendég_vdani_*
  • vendég
Sziasztok!

Na vettem Continental Vertical Pro 2.3-ast. A gép eleje érezhetõen nehezebb lett. Homokon sokkal jobban tapad aszfalton pedig OK. Kanyart, féket... mindent nagyon jól bír habár kicsit nehezebb. De nem vészes. Gördülési ellenállásban nem éreztem különbséget.
Esõben sima aszfalton eléggé elcsúszik fékezéskor de kanyarban nem. Száraz aszfalton száraz/vizes homokon, füvön, saron megcsúsztathatatlan. A drótperem nagyon erõs alig bírtam felrakni külsõleszedõvel is.
nem 2e hanem 3200 Ft volt.

Sziasztok
VDaNi

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
természetes, azért is írtam, hogy saját tapasztalat...

(mondjuk még svalbira nem iagzán hallottam olyan jelzõt, hogy tartós-mint-zállat)

amúgy meg errõl a rendeléses dologról ne beszéljünk.... nem hiszem hogy ha Szarvason, Orosházán, Szegeden, vagy más vidéki, érsd ez alatt nem-pesti boltba bemennél rendelni gumit, hogy kifizetõdõ lenne megvárni a gumit...
Hamarabb leakasztok egy olcsó külsõt a kampókról...

szvsz persze...

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
ja de most azért nem szar a schwalbe mert a puhább keverékû gyorsabban kopik... mikor a maxxis puha keverékûje is gyorsan kopik... és azért általában egy gumiból nem egy van ;) (meg lehet hozatni is ;))

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Rás: tény... csak a probléma, hogy nem tudsz válogatni általában.... ::)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Brácsával kihúz egy szezont, mondjuk nekem Hard kompótos van.

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
mi9ért felejti el mindenki hogy ezek a gumik már többféle keménységben vannak ???

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
tamaskaa: hát nem tudom... Én egy évig nyúztam úgy, hogy a végén már hiányzott belõle egy gumifog hálóig kikapva, kb. 3,5-4e km-rel benne...

a svalbikkal azért nem vagyok kibékülve(ami tel is felejtettem írni a tesztembe ;D ) mert baromi gyorsan kopnak... pontosabban az igazság az, hogy amit Én próbáltam, BLACK SHARK, kurva gyorsan kopott... viszont tény az is, hogy baromi jól tapadt aa kövekre, a kanyarokat vette, ahogy kellett... csak hát annyi pénze egy képviselõnknek sincs, hogy Én egész évben svalbikkal kenegessem a hegyen a köveket... :P

Tsõváz és hátszél...
Joghurt+PéeF voltam

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Nem kifejezetten FR, de Space. Csak Space. Etalon. :)