Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
én most is 1,5 körül megyek :)
/úgytûnik januárban a "nagynyomás" az csak átmeneti "zavarom" volt../

nemtudom egyszerûen nem kényelmes 2 bar fölött, meg elpattogok meg mittomén.. :chin:
felütésem meg már nemistudom mikor volt..
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a tubelessben amugy az a szép, hogy a végén, mikor már illeszkedik, mehetsz vele 2 bar-on is, nem fogod felütni, mint a belsõt. és igy jobb a tapadás, és kényelmesebb a bicikli.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

És akkor most óvatosan, vagy gyorsan, hirtelen fujjam? Nekem Crossland van. :) 2.1 conti menne rá belsõvel.

rácsappantod a pumpát a szelepre, rátapadsz a gombra és felnyomod mondjuk 3-4bar-ra.
aztán ha túl "keménynek találod _utána_ visszaább ereszted.
azért kell egyszer nagynyomást fújni bele, hogy minden a helyére ugorjon.
nemhiszem hogy bonyolult.
az óvatosannal, csak arra céloztak, hogy ne tolj bele 6bar-t...

és azért jó a benzinkutas pumpa mert adott idõ alatt sokkal több levegõt nyom a belsõdbe, mint akár a legjobb kézi pumpa.

Imike1438

Imike1438

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
És akkor most óvatosan, vagy gyorsan, hirtelen fujjam? Nekem Crossland van. :) 2.1 conti menne rá belsõvel.

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
Csak óvatosan, fújni! Nekem 6 bar kellett asszem a Crossmax SL-Black Shark Mud 1,5 kombóhoz 90g-os belsõvel. A Tubelss-hez (belsõ nélkül) csak a nagy levegõmennyiség kell egyszerre.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

Imike1438

Imike1438

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
Nagyon köszi srácok!
Holnap viszem is az OMV-re :D
6 bar-nal nem robban szét?

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
ha sima kompresszorral nem megy akkor shell kút

ott sûrített levegõs pumpa van, az felnyomja pillanatok alatt, nincs ideje a levegõnek elszökni
Autist Team:)

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
Szóval mem a legszakszerûbb, de nekem ez használt(Tubeless-es kerékre nolmál külsõt is). Felrakod a gumit a felni belsejébe és szépen fölfújod a belsõt, addig amíg a külsõ hangos pattanással be nem ugrik a helyére. Segíthetsz neki szappanos vízzel is. Kb 5-6 bart kell fujni bele óvatosan, néha nyomkorászva a külsõt, és ha bepattant azonnal visszaengedni az optimális nyomásra. Ha simán Tubeless gumi és Tubeless felni akkor szappanos víz és motorpumpa, vagy kompresszor, ami egyszerre sok levegõt fúj.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Imike!

Légy egy kicsit türelmes, mert a tubeless guruk pillanatnyilag másfele kóricálnak. Ha majd elõkerülnek, vélhetõen hasznos tanácsokkal fognak szolgálni.
:) :) :)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
látod, megy ez:)
szerintem kérd meg holnap valamelyik haverod/szomszédot/kispistit hogy segítsen, mást nem tudok ajánlani.és bocs hogy belédkötöttem..:P

Imike1438

Imike1438

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
Látom félreértettetek. Itt nem az a baj,hogy egyáltalán nem megy fel rá. Felmegy, de a tubelles felni két szélén vn egy kis perem amire pontosan rá kell helyezni a gumi szélét. Ez persze magasabban van. Ha beszappanazom(próbáltam) akkor amikor tenném fel a széleire, amikor az egyik helyre felteszem, utána lecsúszik. És arra gondoltam, hogy hátha van valami technika, ahogy ezt egyszerûen meg lehet oldani.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
vannak dolgok amikkel sokat kell tökölni, és nem árt, ha tudod, hogy kell egy gumit feltenni... szerintem is a kérdést értelmesen fel lehetett volna tenni..én kezdtem, de ha továbbra is így reagálsz minden neked nem tetszõ hsz-re (most meg ne sértõdj:D)...irónia öcsém, irónia!. na én befejeztem, de tipp: próbáltad már szappanos vizzel bekenni a gumi szélét?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Na figyelj Imike - nekem olybá tûnik, hogy el kellene magyarázni, hogy hogyan kell egy külsõt feltenni. Nem sorolom az okait, hogy miért nem sikerül, pl egy Kendát (ugye Pite?) egyszer mi is 3an 40 percig feszegettünk...lényeg, hogy izomból kell, s megfelelõ célszerszámmal. Egy tubeless is ugyanúgy feltehetõ, csak jobban szorul, ezért izomból kell. (pl ha hajlik a célszerszámod, vegyél újat, használj 3 db-ot stb) Az, hogy mi b@ssza fel az agyad, a te ügyed, tökre senkit sem érdekel, ez nem chat. S tudom hihetetlen, de nem törnék össze mindent a lakásban. Nem várom hogy "nyáladozzál", de egy kultúrált formát mondjuk megüthetnél. (csak érdemes lenne visszalapozni, hogy mások hogyan kérdeznek)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Imike1438

Imike1438

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
Jólvan, nem én kezdtem az oltogatást, csak segítséget szerettem volna kérni.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
Na akkor a személyes sérelmek kiteregetését szerintem most fejezzétek be.

Imike1438

Imike1438

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
Te mirõl beszélsz??? Ki mondta h a sült galambot várom? Azzal kezdtem hogy több órája szívok vele! És nem ma kezdetem, és ez akkor sem normális dolgog hogy ennyit kell vele tökölni!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

Dante szerintem, ha Te lennél a helyemben lehet h már széttörtél volna mindent a lakásban... És örülök h idegemben legalább ennyit be tudok ide lökni hátha valaki segít, és ha valaki jószándéku és segíteni akar nem azért fog mert csöpögtema nyáltol, hanem mert ugy érzi h tényleg nem fear amit a gumi meg a kerék velem mûvel. És ha tudnám a megoldást én is szívesen segítenék akkárkinek, bárhogy kéri, akár vértõl csöpögve... És másnak érdekes h nem szúr szemet, és azt sem hiszem el h nem tudod hogy milyen amikor a bringa felcseszi az agyad a csillagos égig!

édesem, eddig 5 hszed van, és dantének van igaza...nem tudom, mit vártál? azt, hogy ha a külsõ és a felni egymástól 1 méterre van, akkor egybõl egymásra ugranak és még be is rakják magukat a vázba?

clio

clio

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,281 posts

CLIO !
Kezdõkkel elnézõ vagyok ! :-)) Szóval a Michelin latex ragasztható. Ezt tanusíthatom, én is már ragasztottam (haverom is) és tök jól tart.
Szerintem jobban megéri 1 latex 2100Ft-ért , mint 1 normál 1600Ft-ért.
1 baj van vele, hetente 1x kell bele fújni néhányat, mert ereszti a levegõt. Állítólag a porózusabb anyag miatt.

Köszi.

Akkor next time már az lesz ;)
Már beraktam az ultraligthot, úgyhogy már nem viszem vissza.
THx.

Vigyázat! Nagyfeszültség! :D
evvagyokén

ParadicsomHáz & TermeszetesTanya
TÉGY!

Imike1438

Imike1438

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
Dante szerintem, ha Te lennél a helyemben lehet h már széttörtél volna mindent a lakásban... És örülök h idegemben legalább ennyit be tudok ide lökni hátha valaki segít, és ha valaki jószándéku és segíteni akar nem azért fog mert csöpögtema nyáltol, hanem mert ugy érzi h tényleg nem fear amit a gumi meg a kerék velem mûvel. És ha tudnám a megoldást én is szívesen segítenék akkárkinek, bárhogy kéri, akár vértõl csöpögve... És másnak érdekes h nem szúr szemet, és azt sem hiszem el h nem tudod hogy milyen amikor a bringa felcseszi az agyad a csillagos égig!

Imike1438

Imike1438

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
Akkor valami tippet, hogy hogyan sikerült! Szétrobbanok!!!