Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Halihó!

Érdekelne pár gumiról vélemény:

- Panaracer Fire XC Pro

már másfél éve használom 1,8-as méretben,nekem tetszik
látott már maratont,xc versenyt,túrákat.sarat könnyen ledobálja :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

misi444

misi444

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Schalbwe Space milyen dirt/freeride kezdõ felhasználásra? Magellan Serpens, ZAC2000, elõzõ gumi elég ratyi, 1.75, az új amit venni szeretnék az 2.35. Mi a véleményetek?

the_d

the_d

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.416 hozzászólás

mert használtam maxxist aztán meglepõdtem hogy egy gumi tapadni is tud.

Nedves-dzsendzsás talajhoz nagyon jó. Kõszeg maratonra kaptam kölcsön egy Minotaur-t és egy Wormdrive-ot Super-tacky keverékbõl. A sógorék tökéletes aszfaltján felfele hátranéztem, és majdnem eldõltem az ijedségtõl. Látszódott, ahogy hozzáragad a gumi az aszfalthoz. Komolyan, mint amikor lehúzol egy matricát, nyúltak a bütykök amikor elváltak tõle. De aztán az erdõben (nem sárban, csak olyan nedvesen) úgy tudtam ez 1.9es gumikkal lefele veretni (majd' 60psi-n), nem csúszott, még kanyarban sem. Azóta tudom, mért a Maxxis az egyik legjobb gyártó :D

Úgyhogy ajánlom mindnkinek spéciguminak csakerdõs versenyekre, nem száraz idõkre, mert akkor viszont kopik mint a mákostészta.
Meguntam az aláírásom....

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Az a baj, hogy én már a "-" ponton nem tudnék túllépni. 680 g? Na az azért durva, még edzõguminak is. De a Panaracer-nek vannak könnyû gummái is, azok elég pengék.

Pengék, az nem kifejezés... Azon szerencsések közt voltam akik kaptak "tesztelésre" a legelsõ Cinder szállítmányból (asszem tavaly elõtt, de lehet hogy csak tavaly volt, és hajtogatósat kaptam, 1,95-öst)... Na az gumi... Csak kb 8ezer egy darab...-és az még drótos. De megéri... Az a gumi hihetetlen tulajdonságokkal bír terepen! és ennek ellenére valahogy tudsz vele haladni országúton is. Az összes gumi közül amit használtam életemben, ez volt a legjobb... (a csajok szerint viszont a bordázott "életstílusok" :) )

A másik jó pana pedig sztem -nevét nemtom- az a vékony 1.75ös pöttyös mintás...! az is nagyon jó!

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.354 hozzászólás
Na vettem 2 hete dieselt. Nem rossz. Z-maxnál jobban gördül és tapad is. Igaz, nagyobb.

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
jah, és akkor érdemes újra ilyne WTB weirwolfot venni? mert azért 4-5ezer alatt akarok venni.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
mert használtam maxxist aztán meglepõdtem hogy egy gumi tapadni is tud.
enniy

ez sárgacsíkos.

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
hogy hogy ennyire nem szereted a maxxist? miért?
http://ebike.hu/term...22-tol-mtb/2179 akkor ennek nincs olyna csíka?
Sajna a WTB-im kezdenek elkopni, és olcsón szeretnék valamit. elõre és hátra is.
és fontos lenne ha ballonos lenne, mert szerintem szép, és hátul egy kicsit puhábbra rakom akkor még "rugózik" is :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
oldalfal, felütés ellen
a 60-asoknak van, a super tacky-knak nincs, ez a puha összetétel.

de én csak ajánlani tudom, hogy keress más márkát. speci, svalbe, mislen.

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
A mostani Highrollereknek még van narancssárga csík az oldalán??
Érdemes az erõsítettet venni? miért?

KMGyuri

KMGyuri

vendég

• fórumtag
  • 49 hozzászólás
Sziasztok Gumitudósok!
Lassan megalapíthatjuk a Nobby Nic Barátikör-t,szépen hülyitjük egymást,én is
megrendeltem(még hétfõn)az ebike-n de sajnos még nem jött meg így Ricsi-bácsi még marad a hétvégére.Én írtam kérdésekkel tûzdelt mélt a svábli honlapjára és németes precizítással válaszoltak is.Ha gondoljátok,szedjük össze kérdéseinket és tegyük fel nekik.Írjatok minnél több véleményt,had oko
sodjunk!Elõre is köszönöm,mindenkinek jó hajtást a hétvégére!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

680g az iszonyat sok egy 1,8-as gumitól. Innentõl kezdve nem rúg labdába nálam, hiába ûberkirály a mitája.

Azért furi, hogy a Fire Pro-ból az überlegjobb is 500 gramm, ellenben az 1.8-as sárgumijuk 420...és az tényleg annyi, lemértem.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

xle

xle

vendég

• fórumtag
  • 155 hozzászólás

amig úgy érzem tapad addig nem, de ez majd csak terepen derül ki.....tartok tõle kissé vissza fogna a túlzott kapaszkódó képesség :)

mindenesetre nagy baj nem lehet, ha a ghost - ra is fordítva pakolták fel...mindenesetre elõl megpróbálom a fordítást....

Én próbálgattam terepen - sár is volt - szerintem igen jól tapad a javasolt irányba felrakva. Amúgy szerintem a Schwalbe azért az általa megjelölt irányt ajánlja, mert hátul jobban számít a gördülési ellenállás mint elõl, és a NN így is jól tapad. Elõl viszont a jobb irányítás érdekében nem árt ha jobban "harap".
De próbáld ki bátran fordítva, aztán számolj be, hogy milyen! :-)
"Nem felejtem soha el, hogy ki volt mindig velem, azt is mindig tudni fogom, ki fordult ellenem."

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Ezen én is elgondolkoztam egy pillanatig, amikor felraktam. De aztán azt gondoltam, a Schwalbe csak tudja...Feltöltött kép
Egy próbát megér megfordítani, ha úgy érzed. Mondjuk nekem használat közben ez nem fordult meg többet a fejemben.
A hátsón nem akarsz fordítani?

amig úgy érzem tapad addig nem, de ez majd csak terepen derül ki.....tartok tõle kissé vissza fogna a túlzott kapaszkódó képesség :)

mindenesetre nagy baj nem lehet, ha a ghost - ra is fordítva pakolták fel...mindenesetre elõl megpróbálom a fordítást....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

xle

xle

vendég

• fórumtag
  • 155 hozzászólás

érdekes 1ébként mert ha a gyári nyilazás szerint rakod fel az pont fordított mint amit a mintázat alapján logikusnak gondolnál....szal az elsõnél adnak az oldalminták
v
v ilesmi mintázatot, hátul meg ilyet.....: ^

mindenesetre az elsõ néhány tiz km után úgy gondolom én +fordítom az elsõ keréken..../egyébként a ghost amr 9000-es reklámfotóján fordítva van - úgy látszik nekik is úgy tetszik jobban/

Ezen én is elgondolkoztam egy pillanatig, amikor felraktam. De aztán azt gondoltam, a Schwalbe csak tudja...Feltöltött kép
Egy próbát megér megfordítani, ha úgy érzed. Mondjuk nekem használat közben ez nem fordult meg többet a fejemben.
A hátsón nem akarsz fordítani?
"Nem felejtem soha el, hogy ki volt mindig velem, azt is mindig tudni fogom, ki fordult ellenem."

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
680g az iszonyat sok egy 1,8-as gumitól. Innentõl kezdve nem rúg labdába nálam, hiába ûberkirály a mitája.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Az a baj, hogy én már a "-" ponton nem tudnék túllépni. 680 g? Na az azért durva, még edzõguminak is. De a Panaracer-nek vannak könnyû gummái is, azok elég pengék.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
azt hiszem meg kell hogy védjem a FireXC Pro-t...
2005-ben 2 haverom nyomta végig ezzel (wire, 1,8").
/nekem is ilyen van/
ez szinte kizárólag aszfaltos edzést takar, terepet a versenyek jelentettek.

+: lassan kopik, terepen (elöl-hátul) jól viselkedik, nagyon jó az öntisztulása, nem zavaró a gördülési ellenállása
-: nehéz (680g), min. 4 bar kell bele (nem komfortos)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

ha tudsz németül kicsit akkor ajánlom figyelmedbe pl. : http://www.mountainb...ynic.110236.htm

És mint tudjuk a Gogle a barátunk!

XC_Rider, vagy aki bírja a nyelvet, a germánok azt nem írják hogy gyárilag ajánlott forgásirányban vagy fordítva felrakva használják a nobyt ?

érdekes 1ébként mert ha a gyári nyilazás szerint rakod fel az pont fordított mint amit a mintázat alapján logikusnak gondolnál....szal az elsõnél adnak az oldalminták
v
v ilesmi mintázatot, hátul meg ilyet.....: ^

mindenesetre az elsõ néhány tiz km után úgy gondolom én +fordítom az elsõ keréken..../egyébként a ghost amr 9000-es reklámfotóján fordítva van - úgy látszik nekik is úgy tetszik jobban/
1ébként elsõre nagyon ballonos, a 2,25-ös majdnem akkora mint a 2,4-es racing ralph - a 2,4-es asszem be se férne a dawg vázba a telóba meg pláne nem - ......aszfalton a gördülése nagyobb mint a racing ralfé, de ez várható is volt.....ami kis sárba belementem, ott nagyon jól viselkedett, de ez síkon volt, majd 7végén összesározom a gépet......és valószinû kopásállóbb is lesz mint a rr.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás

Halihó!

Másik kérdésem, hogy valaki kipróbálta már a NoTubes rendszert? Mik a tapasztalatok vele, minden (nem UST) gumival, felnivel megoldható az talakítás? Gondolkozom, hogy a jövõben ki kéne próbálni...

Én használom a No Tube rendszert, de nem fogom most tizenötödszörre is leírni az elõnyeit, hátrányait. Keress rá a keresõben, vagy böngészd végig a Tubeless-es topicot. Ott megtalálod!

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám