Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15889 hozzászólás a témában

zaskarrace

zaskarrace

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás

Most röhögni fogsz, de én a következõt szoktam csinálni.
Ha a balatonnál vagyok akkor szívesen járok fel a bakonyba tekerni egy jót.
a beton gumim conti slick vagy ha van egy kis földút akkor semi slick swalbe. mindkettõ acél peremes.
feltekerek veszprémig a beton gumival s a táskámban ott a kevláros terep gumi. keresek egy benzinkutat, gumicsere, szelepõátalakítóval és a kompresszorral felfújom, így még szenvedni sem kell, s van nálam egy 800 ft-os bicikli zár.
egész egyszerûen hozzázárom az acél peremes gumit a benzinkútnál valamihez. kora este pedig visszacsere és visszagurulok a balcsihoz.
egyébként a terepgumim conti explorer, sok helyen, sárban, a cuha patakban is! megállja a helyét. kb. 500 gr (így cipelés szempontjából sem vészes), 2.1-es de betonon nagyon nagy a gördülési ellenálása és gyorsan kopik

ha a neved a bringádra is utal akkor márka és tipustársak is vagyunk!

Üdv, jó tekerést!

Köszönöm a tanácsokat! Én nem használok ilyen "városi" gumikat, mert aszfalton való tekerésre egy országúti bicajom van. Most egyébként két barátom javaslatára Michelin XCR A/T 26 x 2.00 gumikat próbálok ki. Õk nagyon esküsznek rá, sajnos hamar kopik, mert elég puha és nem is olcsó. Csütörtökön tekertem vele 70 km-t a Bükkben, tetszett, bár a sárban ez sem közelíti meg a valódi sárgumikat...
5 évig valóban zaskar race tulaj voltam. Az idén össztelósra váltás miatt cseréltem le. Nagyon szerettem, az új vázam számtalan elõnye ellenére néha visszasírom, már csak a kisebb súlya miatt is...

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

25 mm a külsõ szélessége, ugye?

Ha a FELNI külsõ szélességére gondolsz, akkor igen, az a 25mm; a külsõGUMI szélessége 29mm = 1,14", nem pedig 1,3".

nzoli

nzoli

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás

biketiger te miylen kükspt hasznmálsz? mert én ballonos kb, 2.35-ös külsõt keresek, és nem Scwalbe Space-t mert az 2száz kiló.. maxxis meg thez mondja hogy nem tapad.. akkor mi? a két gumira együtt lenne 10ezrem..

Maxxis nem tapad? Ezt igy sztem nem lehet kijelenteni. A Maxxis legalább 4féle keménységben gyárt gumit, persze hogy a keményebb (nyilván az a legolcsóbb is) nem tapad jól. A puha meg jól tapad, gyorsan kopik, és drága, mint minden más gyártónál.
5e/db körül már egész jó kinálat van mostanság, lásd pölö íbájk. Ennyiért van IRC, Maxxis, stb. még hajtogatósak is, sõt fincsi brutál Syncros is majdnem. Télleg, valaki nem próbálta még a Syncrosokat?

purge4

purge4

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás

Sziasztok!
Kb. 7 éve járok fel a hegyekbe biciklizni (azért "fel", mert alföldi vagyok), de nem emlékszem vissza ennyire saras évre mint az idei. Éppen ezért idáig nem merült fel nálam a sárgumi vásárlásának szükségessége. Idén viszont már elgondolkoztam rajta. Tudom, hogy a sárgumi saras terepen teljesít igazán, a száraz talajra való pedig száraz talajon, de azért megkérdem: tudtok-e olyan gumit, ami valamennyivel jobb az átlagnál a saras terepen is, de azért a szárazabb, köves hegyi utakon sem hagy cserben? (legtöbbet Bükkbe járunk). Sokat dolgozom, kevés az idõm arra, hogy egy-egy bicajozásra ekkora alapossággal(gumicsere) készüljek, tekintve, hogy az oda-vissza út is min.250 km. Ha ismertek ilyet, kérem, hogy írjátok meg a típust, és az ajánlott méretet is. Köszönöm.

Most röhögni fogsz, de én a következõt szoktam csinálni.
Ha a balatonnál vagyok akkor szívesen járok fel a bakonyba tekerni egy jót.
a beton gumim conti slick vagy ha van egy kis földút akkor semi slick swalbe. mindkettõ acél peremes.
feltekerek veszprémig a beton gumival s a táskámban ott a kevláros terep gumi. keresek egy benzinkutat, gumicsere, szelepõátalakítóval és a kompresszorral felfújom, így még szenvedni sem kell, s van nálam egy 800 ft-os bicikli zár.
egész egyszerûen hozzázárom az acél peremes gumit a benzinkútnál valamihez. kora este pedig visszacsere és visszagurulok a balcsihoz.
egyébként a terepgumim conti explorer, sok helyen, sárban, a cuha patakban is! megállja a helyét. kb. 500 gr (így cipelés szempontjából sem vészes), 2.1-es de betonon nagyon nagy a gördülési ellenálása és gyorsan kopik

ha a neved a bringádra is utal akkor márka és tipustársak is vagyunk!

Üdv, jó tekerést!

RoGeR

RoGeR

vendég

• fórumtag
  • 236 hozzászólás

Az 1,3"-as Sportcontact 25mm-es felnin 29mm széles (collban ez nincs is 1,3...). Na most fújj annyit a belsõbe csak úgy gumin kívül, hogy megtartsa a kör alakot, szerintem ha az a belsõ tényleg 1,9-2,1-es gumiba való, akkor már így nagyobb lesz a kerülete (keresztmetszete ha így érthetõbb), mint a külsõnek. -----> kell bele a vékony belsõ, ez van, ezt kell szeretni...

25 mm a külsõ szélessége, ugye?

purge4

purge4

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás

1.3-as Conti Sportcontact gumiba muszály hozzávaló belsõ? Most 1.9-2.1-es van a bicajbe....

A városi garniturám pont ugyen ez a gumi és én 1.0 rubena belsõvel nyomom, simán tágul harmad collnyit. olyan 4, 4-5 barra nyomom fel.
üdv.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Túlélhetõ, ha nincs, nagyobb gondod lesz a felrakásával, ha ezidáig ekkora méret körüli volt a külsõd, most meg ezt akarod a felnire ráerõszakolni, fõleg ilyen nagy belsõvel. Én már az 1.6-ossal is megszenvedtem.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

1.3-as Conti Sportcontact gumiba muszály hozzávaló belsõ? Most 1.9-2.1-es van a bicajbe....

Az 1,3"-as Sportcontact 25mm-es felnin 29mm széles (collban ez nincs is 1,3...). Na most fújj annyit a belsõbe csak úgy gumin kívül, hogy megtartsa a kör alakot, szerintem ha az a belsõ tényleg 1,9-2,1-es gumiba való, akkor már így nagyobb lesz a kerülete (keresztmetszete ha így érthetõbb), mint a külsõnek. -----> kell bele a vékony belsõ, ez van, ezt kell szeretni...

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
végül vettem belsõt 1 rongyért, 2.3ig jó tehát majd ha nayobb külsõ gumira váltok akkor is fasza lesz
amugy megnéztem most milyen a régi belsõ, 2.1ig ajánlott, szal alulméretezett kissé ez is, de bírta azért, ez a felütés is 100%ig az én hülyeségem volt elõte nem egyet túl élt már.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

biketiger te miylen kükspt hasznmálsz? mert én ballonos kb, 2.35-ös külsõt keresek, és nem Scwalbe Space-t mert az 2száz kiló.. maxxis meg thez mondja hogy nem tapad.. akkor mi? a két gumira együtt lenne 10ezrem..

amiket én használok az Neked nem lesz jó, mert azok leginkább racing ralph, nobby nic, king jim, 2,25 ös és 2,35 ös, 2,4-es méretben.....tehát cc/am gumik és drágák is..../mondjuk a king jim nem annyira ballonos, de a 2,4-es racing ralph egyébként brutkón az, bele se fér a dawg-ba/

szvsz, Neked a big betty /2,4-es/ lenne jó, de az se jön ki a két darab 10 K-ból
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás
de hogy +nyugodj daci, én 2,4-es /és jó ballonos/ gumiban használtam a 90 grammos 2,1-ig ajánlott svábli belsõt, 90 kilóval, szal átlagos súly alatt simán birnia kell egy átlag 1ébként kisebb belsõnek....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.369 hozzászólás
Sztem ezt õ is tudja. De majd elmondja ha akarja, hogy gondolta.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
arra gondolt h fel lehet e fújni egy kis belsõt a 2.25-ös külsõbe úgy, hogy az ne ártson nkei.
igen, fel lehet, ha felfújtad, elvékonyul az oldalfala, de kitölti a külsõt.
és minél keményebbre fújja, annál kisebb a felütéses defekt veszélye.
még vékony oldalfalu(mert elvékonyult - lufi szindróma) belsõvel is alacsony ennek a lehetõsége.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.369 hozzászólás
Daci (ha jól értettem) arra volt kiváncsi hogy egy normál belsõt felfújhat-e keményre, hogy guruljon is. Erre írtam, hogy tök mindegy...és tényleg. Ha 1 bart fúj bele, akkor nyilván centi vastag belsõ kell.

Mostanában meg inkább csak városban mászkálok, olyan szoftos stílusban, lépcsõk ilyesmik

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
alacsony nyomáson nem akar gurulni, és nagyon könnyû felütni
fõleg merevgépben
ezáltal nem tökmind1 milyen keményre fújja.

Húsevõ: milyen szakágban is munkálkodol? mert ha nem ugribugri akkor;)

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.369 hozzászólás
Tök mindegy milyen keményre fújod. A külsõ áll ellen a nyomásnak. Max felütni nehezebb egy vastagabbat.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
és azért fel is lehet fújni úgy h tekerhetõ legyen és ne félig lapos.. én kb 3barra szoktam

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.369 hozzászólás

kell-e vmilyen extra belsõ 2,24es külsõhöz?
jó az amit simán egy átlag bicósboltban adnak?
sikerrel felütöttem a gumit :S felni szerencsére nemsérült

Nekem 2.5-ösben van 1.9-es:)
Ja, és tesco és már fél éve nincs defekt:) Persze kell kis szerencse is.