Jelentkezz be Regisztrálj
Gumitopik
Írta 2006. július 11. - 09:19
Írta 2006. július 11. - 08:21
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2006. július 10. - 18:08
Írta 2006. július 10. - 16:40
SZeretnék egy 2.1-es XC külsõt a bringámra, csak nem tudom h mi lenne a legmegfelelõbb... mivel aszfalton is használnám rendesenen.
Én olyan 3ezer környékén szeretnék valami idõtálló megoldást.
Tudnátok nekem segíteni ?
Írta 2006. július 10. - 15:40
black shark mud?
5 192×2=10,4K 5K-ba jó lenne ha beleférnének... Még ezt is ajánlották, nem tudom mennyire elég az ilyen alacsony profil http://ebike.hu/term...-22-ig-mtb/3529 -de az 1,7 még valszínû jó a belsõmmel....
"Oké hogy jó a Schwalbe meg a Conti ezen gumija, csak ugye annyit nem használnám hogy ennyit költsek rá. "
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2006. július 10. - 15:29
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2006. július 10. - 14:39
Még amit hasonlót találtam:
http://ebike.hu/term...-22-ig-mtb/2427
http://ebike.hu/term...-22-ig-mtb/2217 - csak ez 2,1es, ennél keskenyebbet szeretnék
Most amúgy ezzel dagasztottam a sarat...
Írta 2006. július 10. - 13:59
Asszem nem én leszek az egyetlen aki mostanában ezt kérdi (de megkérdem mert a topic végén nem találtam erre infót), hogy milyen nem drága sárgumit ajánlotok?!
1, Örülnék ha beleférne 5K-ba a 2 gumi
2, Sima belsõm van, így 1,6-1,9 körüli lehet (ha jól tudom), minél vékonyabbat szeretnék amit a belsõmmel még meg tudok oldani.
Tolni sem sudtam az agyagban Duna Maratonon, és csak olyan sárgumikat láttam amik 10K fölött lenne a 2 db
Amire kell: Ahogy olvasom Bükk maratonon is (meg akkor gondolom Mátrán is várható) hogy lesznek sáros-agyagos részek, és nem szeretnék megint vért izzadni ahogy szántom a sarat az elöl-hátul blokkoló kerekû bicómmal , így inkább vmi (olcsóbb)sárgumit néznék, amihez nem kell még belsõt is cserélnem, és ne tanyázzak vele az elsõ vizes kövön sem - mert állítólag Bükkön ebbõl lesz sok (azaz nem kompromisszumok nélküli sárgumi kell, hanem cc-mud, a sárhoz közelebb, remélem nagyjából sikerül jól leírnom mit szeretnék, de akik járnak idén maratonozni, sztem érteni fogják ha bénán is mondom el )
Oké hogy jó a Schwalbe meg a Conti ezen gumija, csak ugye annyit nem használnám hogy ennyit költsek rá.
Írta 2006. július 08. - 22:06
Most röhögni fogsz, de én a következõt szoktam csinálni.
Ha a balatonnál vagyok akkor szívesen járok fel a bakonyba tekerni egy jót.
a beton gumim conti slick vagy ha van egy kis földút akkor semi slick swalbe. mindkettõ acél peremes.
feltekerek veszprémig a beton gumival s a táskámban ott a kevláros terep gumi. keresek egy benzinkutat, gumicsere, szelepõátalakítóval és a kompresszorral felfújom, így még szenvedni sem kell, s van nálam egy 800 ft-os bicikli zár.
egész egyszerûen hozzázárom az acél peremes gumit a benzinkútnál valamihez. kora este pedig visszacsere és visszagurulok a balcsihoz.
egyébként a terepgumim conti explorer, sok helyen, sárban, a cuha patakban is! megállja a helyét. kb. 500 gr (így cipelés szempontjából sem vészes), 2.1-es de betonon nagyon nagy a gördülési ellenálása és gyorsan kopik
ha a neved a bringádra is utal akkor márka és tipustársak is vagyunk!
Üdv, jó tekerést!
Köszönöm a tanácsokat! Én nem használok ilyen "városi" gumikat, mert aszfalton való tekerésre egy országúti bicajom van. Most egyébként két barátom javaslatára Michelin XCR A/T 26 x 2.00 gumikat próbálok ki. Õk nagyon esküsznek rá, sajnos hamar kopik, mert elég puha és nem is olcsó. Csütörtökön tekertem vele 70 km-t a Bükkben, tetszett, bár a sárban ez sem közelíti meg a valódi sárgumikat...
5 évig valóban zaskar race tulaj voltam. Az idén össztelósra váltás miatt cseréltem le. Nagyon szerettem, az új vázam számtalan elõnye ellenére néha visszasírom, már csak a kisebb súlya miatt is...
Írta 2006. július 07. - 14:54
25 mm a külsõ szélessége, ugye?
Ha a FELNI külsõ szélességére gondolsz, akkor igen, az a 25mm; a külsõGUMI szélessége 29mm = 1,14", nem pedig 1,3".
Írta 2006. július 07. - 10:56
biketiger te miylen kükspt hasznmálsz? mert én ballonos kb, 2.35-ös külsõt keresek, és nem Scwalbe Space-t mert az 2száz kiló.. maxxis meg thez mondja hogy nem tapad.. akkor mi? a két gumira együtt lenne 10ezrem..
Maxxis nem tapad? Ezt igy sztem nem lehet kijelenteni. A Maxxis legalább 4féle keménységben gyárt gumit, persze hogy a keményebb (nyilván az a legolcsóbb is) nem tapad jól. A puha meg jól tapad, gyorsan kopik, és drága, mint minden más gyártónál.
5e/db körül már egész jó kinálat van mostanság, lásd pölö íbájk. Ennyiért van IRC, Maxxis, stb. még hajtogatósak is, sõt fincsi brutál Syncros is majdnem. Télleg, valaki nem próbálta még a Syncrosokat?
Írta 2006. július 07. - 09:57
Sziasztok!
Kb. 7 éve járok fel a hegyekbe biciklizni (azért "fel", mert alföldi vagyok), de nem emlékszem vissza ennyire saras évre mint az idei. Éppen ezért idáig nem merült fel nálam a sárgumi vásárlásának szükségessége. Idén viszont már elgondolkoztam rajta. Tudom, hogy a sárgumi saras terepen teljesít igazán, a száraz talajra való pedig száraz talajon, de azért megkérdem: tudtok-e olyan gumit, ami valamennyivel jobb az átlagnál a saras terepen is, de azért a szárazabb, köves hegyi utakon sem hagy cserben? (legtöbbet Bükkbe járunk). Sokat dolgozom, kevés az idõm arra, hogy egy-egy bicajozásra ekkora alapossággal(gumicsere) készüljek, tekintve, hogy az oda-vissza út is min.250 km. Ha ismertek ilyet, kérem, hogy írjátok meg a típust, és az ajánlott méretet is. Köszönöm.
Most röhögni fogsz, de én a következõt szoktam csinálni.
Ha a balatonnál vagyok akkor szívesen járok fel a bakonyba tekerni egy jót.
a beton gumim conti slick vagy ha van egy kis földút akkor semi slick swalbe. mindkettõ acél peremes.
feltekerek veszprémig a beton gumival s a táskámban ott a kevláros terep gumi. keresek egy benzinkutat, gumicsere, szelepõátalakítóval és a kompresszorral felfújom, így még szenvedni sem kell, s van nálam egy 800 ft-os bicikli zár.
egész egyszerûen hozzázárom az acél peremes gumit a benzinkútnál valamihez. kora este pedig visszacsere és visszagurulok a balcsihoz.
egyébként a terepgumim conti explorer, sok helyen, sárban, a cuha patakban is! megállja a helyét. kb. 500 gr (így cipelés szempontjából sem vészes), 2.1-es de betonon nagyon nagy a gördülési ellenálása és gyorsan kopik
ha a neved a bringádra is utal akkor márka és tipustársak is vagyunk!
Üdv, jó tekerést!
Írta 2006. július 07. - 09:48
Az 1,3"-as Sportcontact 25mm-es felnin 29mm széles (collban ez nincs is 1,3...). Na most fújj annyit a belsõbe csak úgy gumin kívül, hogy megtartsa a kör alakot, szerintem ha az a belsõ tényleg 1,9-2,1-es gumiba való, akkor már így nagyobb lesz a kerülete (keresztmetszete ha így érthetõbb), mint a külsõnek. -----> kell bele a vékony belsõ, ez van, ezt kell szeretni...
25 mm a külsõ szélessége, ugye?
Írta 2006. július 07. - 09:27
1.3-as Conti Sportcontact gumiba muszály hozzávaló belsõ? Most 1.9-2.1-es van a bicajbe....
A városi garniturám pont ugyen ez a gumi és én 1.0 rubena belsõvel nyomom, simán tágul harmad collnyit. olyan 4, 4-5 barra nyomom fel.
üdv.
Írta 2006. július 06. - 19:50
Írta 2006. július 06. - 19:45
1.3-as Conti Sportcontact gumiba muszály hozzávaló belsõ? Most 1.9-2.1-es van a bicajbe....
Az 1,3"-as Sportcontact 25mm-es felnin 29mm széles (collban ez nincs is 1,3...). Na most fújj annyit a belsõbe csak úgy gumin kívül, hogy megtartsa a kör alakot, szerintem ha az a belsõ tényleg 1,9-2,1-es gumiba való, akkor már így nagyobb lesz a kerülete (keresztmetszete ha így érthetõbb), mint a külsõnek. -----> kell bele a vékony belsõ, ez van, ezt kell szeretni...
Írta 2006. július 06. - 19:18
amugy megnéztem most milyen a régi belsõ, 2.1ig ajánlott, szal alulméretezett kissé ez is, de bírta azért, ez a felütés is 100%ig az én hülyeségem volt elõte nem egyet túl élt már.
Írta 2006. július 06. - 18:15
amiket én használok az Neked nem lesz jó, mert azok leginkább racing ralph, nobby nic, king jim, 2,25 ös és 2,35 ös, 2,4-es méretben.....tehát cc/am gumik és drágák is..../mondjuk a king jim nem annyira ballonos, de a 2,4-es racing ralph egyébként brutkón az, bele se fér a dawg-ba/biketiger te miylen kükspt hasznmálsz? mert én ballonos kb, 2.35-ös külsõt keresek, és nem Scwalbe Space-t mert az 2száz kiló.. maxxis meg thez mondja hogy nem tapad.. akkor mi? a két gumira együtt lenne 10ezrem..
szvsz, Neked a big betty /2,4-es/ lenne jó, de az se jön ki a két darab 10 K-ból
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való