Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15901 hozzászólás a témában

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Amikor még megvolt ez a gumi a régi bicómon, akkor még nem tekertem ennyire intenzíven, na meg túl fiatal voltam... Az elsõ belépõs alkatrészem az egy IRC Mynotaur elsõ-hátsú gumi volt...Állati élmény volt, azóta kerózok intenzíven!
Most, bevállalnám ezt a gumit, de csak edzeni, a versenypályákra nem merészkednék ki vele :)
Meg nekem a mintája sem tetszik... A Swalbe Black Jak mintájától is hánytam... Sosem vettem meg, csak kipróbáltam, mert rengeteg haverom használta/használja.. és akkor sem jött be...
És igazad van, elõbb magadon könnyíts, aztán a bicón!
De ezek a gumik nem a gumianyagtól nehezek! Nem lesznek akkora tüsketörõk... De a defektvédelem ellen létezik egy olyan hogy defektszalag, amit rányomsz a belsõre, aztán bele a külsõbe.... Ez a cucc NEM 1X használatos valami..! De házilag is megoldhatod ha nem akarsz érte kidobni annyi pénzt! Egy rossz belsõt, amit már ragasztani sem lehet, kettévágsz, amit ráraksz a belsõre, és utána bele a külsõbe az egész......
Ez a Rubena gumi mennyibe kerül? Lehet hogy ennyiért vehetsz vmi jobbat is...

Defektgátló szalag már ott van a biciklisnél a kormányomra akasztva, ahogy agyat cserél dobja be elölre, én majd a hátsó berakom - másnem mikor megyek Bükk Maratonra! :)
Írtam hogy 1,2-1,5k körül lehet max, scak kíváncsi voltam mert nekem szimpinek tûnt, amire használnám ahhozo közelít, most IRC Freedomcross V-Claw gumim van... Feltöltött kép

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás

Ilyen 1,2-1,5K körül...
Meg ha súlyt akarok csökkenteni, akkor a rajtam lévõ 10-15kg plusszal kezdek ;)
rihi: És milyen volt? Elméletileg jó aszfalton, tûrhetõ terepen, és nem nagy sárral is megbírkózik. De a gyakorlat soxor mást mutat mint amit a mintából gondolnánk...

Amikor még megvolt ez a gumi a régi bicómon, akkor még nem tekertem ennyire intenzíven, na meg túl fiatal voltam... Az elsõ belépõs alkatrészem az egy IRC Mynotaur elsõ-hátsú gumi volt...Állati élmény volt, azóta kerózok intenzíven!
Most, bevállalnám ezt a gumit, de csak edzeni, a versenypályákra nem merészkednék ki vele :)
Meg nekem a mintája sem tetszik... A Swalbe Black Jak mintájától is hánytam... Sosem vettem meg, csak kipróbáltam, mert rengeteg haverom használta/használja.. és akkor sem jött be...
És igazad van, elõbb magadon könnyíts, aztán a bicón!
De ezek a gumik nem a gumianyagtól nehezek! Nem lesznek akkora tüsketörõk... De a defektvédelem ellen létezik egy olyan hogy defektszalag, amit rányomsz a belsõre, aztán bele a külsõbe.... Ez a cucc NEM 1X használatos valami..! De házilag is megoldhatod ha nem akarsz érte kidobni annyi pénzt! Egy rossz belsõt, amit már ragasztani sem lehet, kettévágsz, amit ráraksz a belsõre, és utána bele a külsõbe az egész......
Ez a Rubena gumi mennyibe kerül? Lehet hogy ennyiért vehetsz vmi jobbat is...
Az Akadályok Azért Születtek Hogy Legyõzzék Õket!
__________________HoNLaPoM______________________

Gyõzni Tudás: Mást Tenni Mint Amit A Legyõzöttek!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Nahát, pont ilyen gumim volt gyárilag a Metro-s Active bicómnak! :lol1:
Bocs, de tényleg....
Mindenesetre.... Ez mennyibe kerül?

Ilyen 1,2-1,5K körül...
_Engem_ rohadtul nem zavar hogy 0,7-0,8-0,9 kg egy külsõ, ha fél kiló és feszt defektet kapok vele az sokkal jobban zavar mint az összesen fél kiló különbözet. Amúgy megjegyezte a bicós is, hogy bár alu vázam van, elég nehéz a gép (hja :) ). Meg ha súlyt akarok csökkenteni, akkor a rajtam lévõ 10-15kg plusszal kezdek ;)

Rihi: És milyen volt? Elméletileg jó aszfalton, tûrhetõ terepen, és nem nagy sárral is megbírkózik. De a gyakorlat soxor mást mutat mint amit a mintából gondolnánk...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
"swamp = mocsár. k*rva annyát annak, aki igy nevezi el, aztán szép különálló (elméletileg jól öntisztuló) bütyköket rak rá. "

Hasznaltal is ilyet sarban? Csak azert kerdezem mert sarban kurvara nem ugy mukodik mint ahogy azt gondolnad ;)

Laza talajra tovabbra is nagyon jo.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás
Nahát, pont ilyen gumim volt gyárilag a Metro-s Active bicómnak! :lol1:
Bocs, de tényleg.... :)
Mindenesetre.... Ez mennyibe kerül?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

A Swampthing nem sargumi. Laza talajra valo, de nem kifejezetten nagy sarba. A Maxxis sargumija a Wetscream. Rendes sarban a Swampthing nem er sokat.

swamp = mocsár. k*rva annyát annak, aki igy nevezi el, aztán szép különálló (elméletileg jól öntisztuló) bütyköket rak rá. :)

pite: ezek a rubenák kavicsnehezek, biztos nem zavar? nekem van a padláson 2-3 garnitúra gumi, ami nem vált be....

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Mit láttam ma... Én 70% kemény földön, 20-25% aszfalt (különbözõek, de aszfalt/beton, ebbõl sok erdõben van) 5-10% egyében járok, és úgy néz ki hogy egy ilyen fini lenne erre: középen majd összefüggõ, van ami kapaszkodjon is, és még tûrhetõen tisztul (nem dagonyázásnál persze):
Feltöltött képFeltöltött kép

Rubena, mint kiderült az 52-559 az nem a típusa, a magyar oldalon nem találtam hogy ez melyik, de ha vki kipróbálna egy ilyet és megosztaná tapasztalatai, megköszöném! Hasonló gumi mint a Schwalbe Black Jack... (Ez 1,95ös)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Valaki koptatott már Schwalbe Silento 2-t? Milyen mert olcsó és csak betonra kéne.....vagy esetleg Runway....?

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás

En sokaig hasznaltam Space -t, nekem bevalt.
Ennyiert szerintem nagyon jo aron van.

Kössz a segítséget

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
En sokaig hasznaltam Space -t, nekem bevalt.
Ennyiert szerintem nagyon jo aron van.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás
Már tavaly is szemet vetettem erre a Brutálnehéz, ösvénytaposóra, csak sehol sem tudtam már beszerezni, mert a nagykerbõl is elfogyot...
De idén újra vásárolható, ismét kedvezõ áron: 3000- HUF/db :spoko:
Nem tudom hogy mit fogok kapni ezért az összegért, de szeretnék egy ilyet!
Esetleg használtatok már valaha ilyen gumit? :chin:

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
A Swampthing nem sargumi. Laza talajra valo, de nem kifejezetten nagy sarba. A Maxxis sargumija a Wetscream. Rendes sarban a Swampthing nem er sokat.

Ha nincs nagy sar, vagy csak ritkan, es az is inkabb folyos mint agyagos-tapados, akkor jo a Swamthing.

Sarba Michelin Mud3 ;)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
ha sárgumit akkor vagy IRC vagy Panaracer, szerintem
vagy, ha sok a sárférõhely és befér a nagyobb gumma is a vázba/telóba, meg nem olyan nagy a dagonya/híg, nem tapadós a sár akkor Michi

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

a swamp thing kifejezetten sárgumi.

Ez tuti :)
Viszont a 2 Maxxis közül az 1,8as szimpibb mint a 2,1es... (elméletileg nehezebben fog beállnia kerék vele)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a swamp thing kifejezetten sárgumi.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Hát ez is igaz :) .
Csak ami mély nyomott hagyott bennem: Én az amúgy nem tapadós sárban jó gumimmal tolni nem tudtama biciklit, mások sárgumival eltekertek mellettem.

_Az a lényeg hogy következõleg nem agyvérzést szeretnék kapni 2 perc tolás-5perc takarítás-2 perc tolás-5perc takarítás-2 perc tolás-5perc takarítás-2 perc tolás-5perc takarítás- miatt, hanem tekerni!_

Ha tud hozni Medusat, akkor az lesz, ha nem, akkor Explorer Pro Dual valószínû - bár a defekt hajlandóságát nem szeressük... Nem tudom hogy

Feltöltött kép
http://www.mtbr.com/...ct_124337.shtml - reviewok, tényleg elég jókat írnak róla.

Nem tudom melyik lenne jobb a sáros maratonokra, illetve melyik tartósabb, a súlya nem érdekel, de nem kapjak vele azért defektet mert vékony, és ha mégis, ne nyíljon szét - sajna páran erre panaszkodtak a Continál...

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.448 hozzászólás
Elsoguminak hasznaltam az elozo gepen a S jimmy-t, es nagyon jo volt (jobb mint a mostani tiogam) hatul conti exp. 2.1 volt, felutni vagy 3 szor sikerult, de a sarat nem szedte ossze, agyagban nem probaltam, de mi nem ragad az agyaghoz? :)
Sei, soku Si.

nzoli

nzoli

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
Medusaról nagyon jókat irnak mtbr-en, de az kifejezett sárgumi, nem vegyes felhasználású. Az Explorert nem hiszem, hogy könnyebb felütni, mint bármilyen más hasonló méretü és súlyú gumit.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás
a jimmy egy qrva jó gumi, talán az egyik legjobb de nem sárgumi....1ébként mindenhol, mindenre jó, - bár aszfalton ngy a gördülési ellenállása- és elég jó a sártûrése is, de biztos van egy szint ahol a sárgumik már jobbak..../a jimmi viszont jó máskor is/....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Na, ebikeot végig túrva 3 gumi maradt benn(2,5K mind):

Maxxis Medusa 26x1,8
Feltöltött kép
Legszimpibb az 1,8 miatt (1,55 nem megy el a mostani belsõmmel)

Maxxis Swamp Thing 26x2.1
Feltöltött kép
(Jókat írtak róla általában, csak 1 vki mondta hogy összeszedi a sarat, de fenntartással kezelem ezt...)

Schwalbe Jimmy Sport 26x2,1
Feltöltött kép

http://ebike.hu/imag...0001742_001.jpg

husevotelefonfulke: Köszi! Mivel 80kg vagyok és a gép is nehéz, kicsit félek azért a Contiol ahogy olvasgattam defekt szempontjából, ill az agyagos sárgyûjtési tulajdonsága ami legjobban izgat... nem szeretem (nagyon) keményre fújt gumikat (kinek a pap, kinek a papné... nekem inkább a lánya) de úgy náz ki úgy használható.

Ha nem tud ilyen Maxxis-t/Schwalbet hozni amiket most tlaáltam, akkor ez a Conti lesz a nyertes...