Jelentkezz be Regisztrálj

Gumitopik
Írta 2006. július 12. - 14:03

vagy, ha sok a sárférõhely és befér a nagyobb gumma is a vázba/telóba, meg nem olyan nagy a dagonya/híg, nem tapadós a sár akkor Michi
Írta 2006. július 12. - 13:55

a swamp thing kifejezetten sárgumi.
Ez tuti

Viszont a 2 Maxxis közül az 1,8as szimpibb mint a 2,1es... (elméletileg nehezebben fog beállnia kerék vele)
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2006. július 12. - 13:32

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2006. július 12. - 11:57

Csak ami mély nyomott hagyott bennem: Én az amúgy nem tapadós sárban jó gumimmal tolni nem tudtama biciklit, mások sárgumival eltekertek mellettem.
_Az a lényeg hogy következõleg nem agyvérzést szeretnék kapni 2 perc tolás-5perc takarítás-2 perc tolás-5perc takarítás-2 perc tolás-5perc takarítás-2 perc tolás-5perc takarítás- miatt, hanem tekerni!_
Ha tud hozni Medusat, akkor az lesz, ha nem, akkor Explorer Pro Dual valószínû - bár a defekt hajlandóságát nem szeressük... Nem tudom hogy

http://www.mtbr.com/...ct_124337.shtml - reviewok, tényleg elég jókat írnak róla.
Nem tudom melyik lenne jobb a sáros maratonokra, illetve melyik tartósabb, a súlya nem érdekel, de nem kapjak vele azért defektet mert vékony, és ha mégis, ne nyíljon szét - sajna páran erre panaszkodtak a Continál...
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2006. július 12. - 10:45

Írta 2006. július 12. - 10:31

Írta 2006. július 11. - 21:50

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. július 11. - 21:46

Maxxis Medusa 26x1,8

Legszimpibb az 1,8 miatt (1,55 nem megy el a mostani belsõmmel)
Maxxis Swamp Thing 26x2.1

(Jókat írtak róla általában, csak 1 vki mondta hogy összeszedi a sarat, de fenntartással kezelem ezt...)
Schwalbe Jimmy Sport 26x2,1

http://ebike.hu/imag...0001742_001.jpg
husevotelefonfulke: Köszi! Mivel 80kg vagyok és a gép is nehéz, kicsit félek azért a Contiol ahogy olvasgattam defekt szempontjából, ill az agyagos sárgyûjtési tulajdonsága ami legjobban izgat... nem szeretem (nagyon) keményre fújt gumikat (kinek a pap, kinek a papné... nekem inkább a lánya) de úgy náz ki úgy használható.
Ha nem tud ilyen Maxxis-t/Schwalbet hozni amiket most tlaáltam, akkor ez a Conti lesz a nyertes...
Írta 2006. július 11. - 21:44

Sztem sárban sem annyira vészes, Budamaratonon nem viselkedett különösebben rosszul. De nem sárgumi az tény. Könnyû. Felütni azért nem olyan könnyû sztem. Bár én csak 75 kg körül mozgok. Közepes nyomáson nekem soha nem volt problémám. Viszont amire ügyelni kell, hogy a kanyarokban az oldaltartása nem a legjobb alacsony nyomáson. Megpróbál lekenõdni a felnirõl. Mondjuk ez inkább csak akkor jön elõ ha kanyarba ugrassz.
Sztem ezen az áron verhetetlen.
Írta 2006. július 11. - 21:07

Szóval az Explorer Proról amiket olvastam:
-kanyarba jó
-természetesen aszfaltra nem való
-sokan panaszkodnak felütéses defektre, mások szerint csak keméynre kell fújni - van aki 4 barral is felütéses defektet kap...
és a lényeg:
Van aki szerint király sárban, van aki szerint rossz.

Valaki homályosítson fel pls!
Írta 2006. július 11. - 10:37

Sziasztok !
SZeretnék egy 2.1-es XC külsõt a bringámra, csak nem tudom h mi lenne a legmegfelelõbb... mivel aszfalton is használnám rendesenen.
Én olyan 3ezer környékén szeretnék valami idõtálló megoldást.
Tudnátok nekem segíteni ?
Schwalbe Hurricane Sport. Ez egy nagyon jó gumi jól gurul, nem kap defektet elégé ballonos nem kopik, tapad és terepen sem vészes. Hátul használom és ez eddig a lekedveltem gumim.
http://ebike.hu/termekek/gumikopeny/26-felterep/1764
Írta 2006. július 11. - 09:19

Írta 2006. július 11. - 08:21

Írta 2006. július 10. - 18:08

Írta 2006. július 10. - 16:40

SZeretnék egy 2.1-es XC külsõt a bringámra, csak nem tudom h mi lenne a legmegfelelõbb... mivel aszfalton is használnám rendesenen.
Én olyan 3ezer környékén szeretnék valami idõtálló megoldást.
Tudnátok nekem segíteni ?
Írta 2006. július 10. - 15:40

black shark mud?
5 192×2=10,4K 5K-ba jó lenne ha beleférnének... Még ezt is ajánlották, nem tudom mennyire elég az ilyen alacsony profil http://ebike.hu/term...-22-ig-mtb/3529 -de az 1,7 még valszínû jó a belsõmmel....
"Oké hogy jó a Schwalbe meg a Conti ezen gumija, csak ugye annyit nem használnám hogy ennyit költsek rá.

Írta 2006. július 10. - 15:29

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2006. július 10. - 14:39

Még amit hasonlót találtam:
http://ebike.hu/term...-22-ig-mtb/2427
http://ebike.hu/term...-22-ig-mtb/2217 - csak ez 2,1es, ennél keskenyebbet szeretnék
Most amúgy ezzel dagasztottam a sarat...
Írta 2006. július 10. - 13:59

Asszem nem én leszek az egyetlen aki mostanában ezt kérdi (de megkérdem mert a topic végén nem találtam erre infót), hogy milyen nem drága sárgumit ajánlotok?!
1, Örülnék ha beleférne 5K-ba a 2 gumi
2, Sima belsõm van, így 1,6-1,9 körüli lehet (ha jól tudom), minél vékonyabbat szeretnék amit a belsõmmel még meg tudok oldani.
Tolni sem sudtam az agyagban Duna Maratonon, és csak olyan sárgumikat láttam amik 10K fölött lenne a 2 db

Amire kell: Ahogy olvasom Bükk maratonon is (meg akkor gondolom Mátrán is várható) hogy lesznek sáros-agyagos részek, és nem szeretnék megint vért izzadni ahogy szántom a sarat az elöl-hátul blokkoló kerekû bicómmal

Oké hogy jó a Schwalbe meg a Conti ezen gumija, csak ugye annyit nem használnám hogy ennyit költsek rá.