Most röhögni fogsz, de én a következõt szoktam csinálni.
Ha a balatonnál vagyok akkor szívesen járok fel a bakonyba tekerni egy jót.
a beton gumim conti slick vagy ha van egy kis földút akkor semi slick swalbe. mindkettõ acél peremes.
feltekerek veszprémig a beton gumival s a táskámban ott a kevláros terep gumi. keresek egy benzinkutat, gumicsere, szelepõátalakítóval és a kompresszorral felfújom, így még szenvedni sem kell, s van nálam egy 800 ft-os bicikli zár.
egész egyszerûen hozzázárom az acél peremes gumit a benzinkútnál valamihez. kora este pedig visszacsere és visszagurulok a balcsihoz.
egyébként a terepgumim conti explorer, sok helyen, sárban, a cuha patakban is! megállja a helyét. kb. 500 gr (így cipelés szempontjából sem vészes), 2.1-es de betonon nagyon nagy a gördülési ellenálása és gyorsan kopik
ha a neved a bringádra is utal akkor márka és tipustársak is vagyunk!
Üdv, jó tekerést!
Köszönöm a tanácsokat! Én nem használok ilyen "városi" gumikat, mert aszfalton való tekerésre egy országúti bicajom van. Most egyébként két barátom javaslatára Michelin XCR A/T 26 x 2.00 gumikat próbálok ki. Õk nagyon esküsznek rá, sajnos hamar kopik, mert elég puha és nem is olcsó. Csütörtökön tekertem vele 70 km-t a Bükkben, tetszett, bár a sárban ez sem közelíti meg a valódi sárgumikat...
5 évig valóban zaskar race tulaj voltam. Az idén össztelósra váltás miatt cseréltem le. Nagyon szerettem, az új vázam számtalan elõnye ellenére néha visszasírom, már csak a kisebb súlya miatt is...