hogy kell tárolni a külsõket?
van egy acélperemes sárgumim meg kevláros gummám is
És az egyik szettet mindig tárolni kell:D
Szóval, hogy érdemes? fektetni, felakasztani.....?
nekem bevan ba**va a gardrobomba:) ...
hogy kell tárolni a külsõket?
van egy acélperemes sárgumim meg kevláros gummám is
És az egyik szettet mindig tárolni kell:D
Szóval, hogy érdemes? fektetni, felakasztani.....?
sváblit mértem, azért írtam azt ....de azért continál maxxisnál is van 100-150 g különbségjobb gumigyártóknál már szinte nincs különbség a súlyok között. ezért az, hogy a tubeless összességében nehezebb, már rég nem igaz. pl. a michelin már nem is csinál más gumit,mint tubeless-t. 1-2 év, és minden felsõ kategóriás gumi ust-s lesz. mert ez a logikus, ha belegondolsz.
1 etlen hátránya hogy a tubeless külsõ, általában nehezebb mint ugyanannak a külsõnek a hagyományos verziója+besõ + felniszalag....
pl a svábli nobby nic 2,25 ust 816 gramm
ugyanez hagyományosban 560g + belsõ 140g, szalag nem tudom de sztem max 15 .....szal majd 100 gramm súlyhátrány....
/honlap szerint a continál nincs ekkora különbség, de azt majd akkor hiszem el ha lemértem/
Hali!
nemrég olvastam, hogy valamelyikõtök javasolta a defektvédõ szalag alternatívájaként az elhasznált belsõt... (bocs, nem találtam meg hogy idézhessem)
Ez tényleg mûködik?
Rendszeresen gondom van vele, hogy kiszúrja valami tüske a belsõmet, és ilyen teljesen gagyi, rózsatüske, meg hasonló maradványokat találok benne.. tehát amíg el nem használom ezeket a puha külsõket, amikbe egy rózsatüske is belemegy, addig jó lenne valami, ami megóv ezektõl.
csak azért vagyok szkeptikus, mert végülis ez ugyanaz az anyag, mint ami eggyel beljebb fel van fújva..
köszi!
Hali!
nemrég olvastam, hogy valamelyikõtök javasolta a defektvédõ szalag alternatívájaként az elhasznált belsõt... (bocs, nem találtam meg hogy idézhessem)
Ez tényleg mûködik?
Rendszeresen gondom van vele, hogy kiszúrja valami tüske a belsõmet, és ilyen teljesen gagyi, rózsatüske, meg hasonló maradványokat találok benne.. tehát amíg el nem használom ezeket a puha külsõket, amikbe egy rózsatüske is belemegy, addig jó lenne valami, ami megóv ezektõl.
csak azért vagyok szkeptikus, mert végülis ez ugyanaz az anyag, mint ami eggyel beljebb fel van fújva..
köszi!
a tömlõ nélküli külsõhöz olyan fenlni kell ami szintén ilyen rendszerhez lett kitalálva (vagy házilag átalakítva). a szelep a felniben van, a külsõ egy kicsit nehezebb mivel van benne egy plussz réteg gumi ami megakadályozza a levegõ elszökését, és jobbban illeszkedik a felnihez is. (a normál külsõknél nem foglalkoznak ilyennel mert ott van belsõ aminek egyedüli feladata a levegõ benntartása.)Légyszi valaki magyarázza el nekem, hogy hogyan müköbnek a Tubelles külsök.
Mármint értem itt, hogy simán felrakhatom a felnire azt azon van a szelep (külsön) vagy hogy is van ez? Mennyire éri meg esetleg beruházni egy ilyenbe? Mennyire defekttüröek? stb......
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
érdekes nekem semmi baja pedig 2,4-es gumiban használtam, és nehéz is vagyok....A Schwalbe XXL nekünk se jött be. A felni felöli oldalon hasad, lyukad. Lehet, hogy behoztak egy sz@r szériát belõle.
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Hát én egy nagyon amatõr kérdést teszek föl: Milyen belsõt érdemes venni és hol? (XC, túrázgatás és explorer pro külsõm van)
Köszi