Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Nézegettem közben az IRC Mythos XC-t (meg a II-t) [nem tud valaki árat mondani rá?], meg a Michelineket. Valamiért ettõl a "túl olcsó" külsõtõl idegenkedek. Van ezekrõl valami vélemény?
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

conti explorer, ha olcsó, és jó kell. a kevláros oldalfalú természetesen. bringabutikban 2000 ft alatt van az ára/db (ha jól emléxem, 1650?). probikeban picit drágább, de ott is bõven kijön egy pár ~5000 ft-ból.

aszfalton kopik, mint minden rendes terepgumi, de nekem nagyon bejött, a mintája a racing ralphnál is jól bevált gyémánt (vagy ötszögházikó, ha így jobban érted:D:D), forgásirányos, az oldalfala picit puha, de jól fel kell fújni (én olyan 3,3-3,6 barra szoktam, terepfüggõ), és akkor nincs vele semmi gond. már a 2. garnitúrát koptatom, ebben eddig 1400 km van (az elsõ majdnem 3500-at kibírt), ebbõl olyan 1200 terep, és most olyan 60-65 %os. best buy szerintem.

edit: igen, 1650 a bringabutikban:
http://apro.bikemag....t=32559&cat=500

Köszi!
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
ja én meg 58 nak olvastam az 53-mat.......olyan virsli az télleg van könnyûbe :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
off

az reklam, ha beirod, hogy

"gyertek be az uj boltunkba rengeteg akcio, szeles valasztek, stb"

az nem, ha valaki megkerdi, hol lehet vmit oclson kapni, es te valaszolsz neki.

az ilyennel sosem volt gond

on
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Ez is a bringabutikban? Most pont nincs fent a mindenféle gumis hirdetése, csak az exploreres:(

Jaja, de nem akarok több ingyenreklámot csinálni, mert még ki leszek moderálva.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
contit mondenkinek. ilyen olcson ilyen konnyu gumi? ez azert durva... Ha van Pro a neveben, akkor garantaltan kevlaros, es konnyu. eddig nem tudom milyen az explorerem, mert ido hianyaban [vagyis szabad idom volt, de szakadt az eso] nem tudtam vele igazi terepre menni. de remelem jovo heten el tudok menni valamerre tekeregni.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.354 hozzászólás
Ez is a bringabutikban? Most pont nincs fent a mindenféle gumis hirdetése, csak az exploreres:(

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

sok ilyen van, 1190-tõl kendák, schwalbe-k, meg a kínaiak

nekem 53mm-nél szélesebb (számozás mindegy) 580gr-nál könnyebb, 5000huf alatt árult gumi kell.
van ilyen csoda egyáltalán?

Conti Speed King 2,3", szélesség 53 fölött van, ár 1650Ft, hajtogatható, mérve nem volt, de lehet h. pont 580g az átlagos tömege. A 2,1-es átlagban 540g.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

nekem 53mm-nél szélesebb (számozás mindegy) 580gr-nál könnyebb, 5000huf alatt árult gumi kell.

nincs...de ha találsz azonnal szólj.....:)

talán a 2,4-es racing ralph /az 60 mm/ de az meg drága és kopik
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

husevo: conti sportcontact, ha teljesen sima slick kell, ebbõl egy pár ~5000 Ft, és 1.6-os is van (e nagyobb, mint 1.5:D).

(Bringabutikban meg 2300 a pár 1,6os defektvédett sportcontact.) 480g körül van darabja. Eddig 1,3ast használtam, és 2év alatt nem volt vele defektem.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
azonos gumiból igen. de ez a tapadás dolog nagyban függ a gumi mintájától, anyagösszetételtõl, nyomásától és attól, hogy milyen talajtípusról is van szó:

-alacsonyabb nyomásnál jobb a tapadás (az UST-s gumikat nem véletlenül használják max 2-2,5 baron, mert ugye azokat nem lehet felütni a belsõhiány miatt),
-puhább anyagöszetételnél jobb a tapadás (és rövidebb az élettartam, gyorsabban kopik),
-az ötszögházikós-gyémántmintás terepgumi jobban tapad terepen, mint a teljesen sima slick (ez csak egy példa volt a talajos dologra)...

husevo: conti sportcontact, ha teljesen sima slick kell, ebbõl egy pár ~5000 Ft, és 1.6-os is van (e nagyobb, mint 1.5:D).

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.354 hozzászólás
Rhyno felnire, városba, jó súlyban, 1.5-nél szélesebbet, olcsón, jól gurulósat. Milyet válasszak?

Ugyanabból a fajtából a nagyobbnak jobb lesz a tapadása. Amúgy gumifüggõ, de általánosságban igaz

Ðave89

Ðave89

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Egy buta kérdést tennék fel!Ha nagyobb gumit rakok fel akkor jobb a tapadás?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
conti explorer, ha olcsó, és jó kell. a kevláros oldalfalú természetesen. bringabutikban 2000 ft alatt van az ára/db (ha jól emléxem, 1650?). probikeban picit drágább, de ott is bõven kijön egy pár ~5000 ft-ból.

aszfalton kopik, mint minden rendes terepgumi, de nekem nagyon bejött, a mintája a racing ralphnál is jól bevált gyémánt (vagy ötszögházikó, ha így jobban érted:D:D), forgásirányos, az oldalfala picit puha, de jól fel kell fújni (én olyan 3,3-3,6 barra szoktam, terepfüggõ), és akkor nincs vele semmi gond. már a 2. garnitúrát koptatom, ebben eddig 1400 km van (az elsõ majdnem 3500-at kibírt), ebbõl olyan 1200 terep, és most olyan 60-65 %os. best buy szerintem.

edit: igen, 1650 a bringabutikban:
http://apro.bikemag....t=32559&cat=500

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Milyen gumit ajánlanátok XC-re? Aszfalton is megyek néha, de fõleg erdõben, köveken stb. Ne legyen horror ára. :)
White Horse

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
factory dh állati jó gumi, de nagyon gyorsan kopik. nekem csak 2.1-es volt de az is kb akkora mint a 2.3-as minion.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Azert szoktak elolre nagyobb gumit rakni, mert altalaban a villakban nagyobb a sarferohely, mint a hatso kereknel, de ha lehet en inkabb egyformat raknek fol.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 hozzászólás
Én is gumivásárlás elött vagyok, szintén DHra kéne...

Sokan maxxisra esküdnek, valoszinüleg meg van rá az ok, nekem is bejön a Minion DH mintázata, illetve elég nehéz elnézni a felhasználási területet :) ebböl gondolom megéri az erösitett oldalfalu verzio...csak ami picit zavar az a 1115g (2,35ös)...nem vagyok gramm mániás, de nem lehetne valami hasonlo kategoriás, de kicsit könnyebb kerekeket találni?
Esetleg a Schwalbe Big Betty? az végülis "csak" 890g viszont joval drágább mint a maxxis, szeintetek tényleg megér 2-3000ft al többet?
Vagy Conti Digga? de az is egy boszme darab, és nincs 2,35ös belöle, és ha nem muszály akkor 2,5ös kereket nem szeretnék...

Na még egy utolso kérdés azt nem boldogitom itt a népet a hülyeségeimel...
Sok bringát ugy szerelnek hogy elöl eggyel szélesebb kerék menjen rá (2,35 és 2,5 vagy 2,5 és 2,7 ez a második csak példa, franc akkar ekkora gumit..) megéri elöre a nagyobb a jobb irányithatoságért? Egyáltalán lehet érezni szignifikáns külömbséget?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Aztán kérek gyakorlati tapasztalatot!:) Én is vettem, de kb. még egy hónapig nem tekerhetek, és kíváncsi vagyok, másnak hogy válik be.