coldrock: conti explorer? olcsó, cc-re jó, semmilyen szempontból sem kiemelkedõ, de mindenben jó. olyan igazi mindenes gumi, kicsivel van talán az 500 g fölött.
... a kevláros, a drótperemes pedig 620 g körül.
coldrock: conti explorer? olcsó, cc-re jó, semmilyen szempontból sem kiemelkedõ, de mindenben jó. olyan igazi mindenes gumi, kicsivel van talán az 500 g fölött.
A felrakás nehézsége a gumi anyagától, tömegétõl (egy könnyû versenykülsõt mindig könnyebb föltenni, mint mást) függ, aztán attól hogy összehajtogatható-e vagy sem, és mennyire használt. Nekem volt már dolgom olyan kemény merev külsõvel, hogy két gumileszedõvel is csak úgy lehetett leszedni, hogy a peremrész fele lefoszlott (egyébként is nagyon rossz külsõ volt).
Def Jam lehet kapni a bringás boltokben gumi leszedõ felrakó bigyuszt:D 100 ft per darab veszel 2 õt utánna nagyon könnyü lesz fel meg levenni:Dezt tapasztatlaból mondom ja és még a belsõt se szúrod ki
inkább gyártó és tipusfüggõ....amúgy van valami tendencia abban, hogy melyik gumit milyen nehéz felrakni?
pl. kevlárost könnyebb, vagy ugyanolyan, ilyesmire gondolok.
a régi drótos gumimat igen szenvedõs volt felpakolni, az új hutchit meg (ami mintha kevláros lenne, de igazából nem nagyon hangsúlyozták.. lehet hogy nem is az, csak vékonyabb drótos) kézzel simán felraktam.
gondolom a vastagabb gumik könnyebben fel/lemászkálnak gumicsere közben.
vagy ez is teljesen gyártó és típusfüggõ dolog?
elõzõre: amúgy én úgy csinálom, hogy a belsõt hurkára fújom (tehát épphogy legyen formája), és belerakom a külsõbe, majd a szelepnél beillesztem egyik felét, és az egyik peremet körbe berakom.
majd vigyázva, nehogy odacsípjem a belsõt (lehet hogy ereszteni kell belõle, hogy sikerüljön a mûvelet), befeszegetem a szeleptõl indulva a másik peremet is.
ha a külsõ a helyén, akkor némi nyomáson körbeforgatva ránehezkedek, hogy beigazodjon, meg ellenõrzöm jó helyen van-e a perem, és felfújom.
de én még felsetudom tenni rendesen a gumit!
![]()
A gumi könyü igen.
A Bike aszthiszem mult honapi kiadasaban (nemetorszagban) teszteltek 10? "All-Mountain" cajglit es a Giant Trance2 levonast kapott a Hutshi gumi es a Hayes HFX 9 veget.